Bebelan Terbaru BeloG MTT

Monday, June 13, 2011

Airmata pertama bergelar blogger :"(

Assalammualaikum...





Pagi ni celik jer mata terus tangan nak menggapai lappy,sebab munasabahnya dah siap siap upload segala jenis gamba mandi manda di PD malam tadi untuk di hupdate bagi tontonan umum untuk entri pagi ni..Tapi sayangnya dengan kejamnya ini yang terjadi.. :(






Terima kasih blogspot sebab munasabahnya berjaya menitiskan airmata buat julung julung kalinya selama 4 bulan bergelar seorang blogger..Dan di sebabkan ini air mata ku jatuh berlinangan..Cenggeng ! Hekk ! Kalau korang jadi macam ni pon maw nya panas hati knknkn?

Penat jer segala usaha memerah otak selama ni yang di simpan nak bagi cucu cicit cecet tengok nanti hilang macam tu jer..Terus la MTT mencari blogger blogger untuk di tanya kan kenapa blogspot kejam sangat deleted blog MTT ni..

Terima kasih Incik Sifu sebab dah tolong kembalikan blog kesayangan MTT ni..Terima kasih Ujang sebab share pengalaman kena macam ni dan terima kasih Ayeem Ayam sebab bagi tutorial..





Tapi sayangnya semua dah jadi kosong macam ni..Tapi kalau kosong macam mana ada komen yang boleh masukkan? :( Harap sangat semuanya back to normal macam biasa..Shoutbox segala jenis widget pon hilang sudah...Segala jenis doodle ciptaan MTT yang huduh pon tak dapat la nak di tatap lagi..

Ini la dah nama pon gunakan benda free kan..Segala usaha memerah otak mencari idea untuk hupdate segala jenis entri siapa yang nak peduli knknkn? :(


Nota kecik : Menitis airmata di pagi hari kerana blogspot..Harap harap semangat pulih seperti sedia kala..


Terima kasih membaca sampai juling bijik mata... :"(







83 Orang balas bebelan:

Ayeem Jemain said... [MTT reply to this comment]

sobs. ni yg takut bila pakai blogspot. kita sendiri taktau apa salah kita

Sunah Mohammad said... [MTT reply to this comment]

aduh, kesiannya eyra... huhuhu... harap2 nanti semuanya ada balik...

Eera Shera said... [MTT reply to this comment]

isy..takutnya kalau jadi gini

h[a]ni$ said... [MTT reply to this comment]

ada org hack kot? waallahualam....

btw, my new entri... http://hanisjoe.blogspot.com/2011/06/bongkar-kecurangan-dan-penipuan.html

shopping2u said... [MTT reply to this comment]

alahai..takutnye :'( takmo2 jdi camtu :'(

sabaq ye

fareiyka said... [MTT reply to this comment]

~sabor je lah~~

Ly_Tulip said... [MTT reply to this comment]

alaa... sian nya..abeh sumepost kamo... sabau jela ea...

ir yien 9897 said... [MTT reply to this comment]

awat boleh jadi mcm lagu nie ???

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Ayeem Jemain : Kejam.. :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Sunah Mohammad : Hopely semuanya oke.. :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Eera Shera : Tu la kita sendiri tak taw apa salah kita :"(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@h[a]ni$ : Hmm tak tahu la :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@fareiyka : Tu jela yang mampu.. :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Ly_Tulip : Tu la..sedih.. :"(

Terbelog said... [MTT reply to this comment]

sabar je lah..benda free mmg mcm tu

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@ir yien 9897 : Entah la sayang... :"(

syiela said... [MTT reply to this comment]

sabar ye.. sedih!!

sergeant keroro said... [MTT reply to this comment]

MTT, sabar ye. ni mesti ada orang yang dengki ni. huhu T.T

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Terbelog : Tu la benda free..tapi perah otak dan tenaga kita siang malam ni sape nak peduli kan? :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@syiela : Sedih sangat ! :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@sergeant keroro : Wallahualam.. :"(

Wahida said... [MTT reply to this comment]

Cik MTT, lain kali Cik pakai Disqus atau Intense Debate untuk ruangan comment taw. Nanti boleh backup semua comment-comment tu...Sabar ye Cik MTT...

Tea said... [MTT reply to this comment]

sgt sedih bile jd cmni. hmm, T_T

TheMuks [SCC] said... [MTT reply to this comment]

Adoii .. kejam bethol?? iskhh..kalau eyka pon meraungg! Harap2 dpt balik yea.. eyra sila cool okay.. hope nanti ada yg sudi kongsi apa punca blogspot jadi mcm nie yea : )

SweetLikeWhat said... [MTT reply to this comment]

sabar yekk..sedih gakk kite bace nye..huhu.. :(

Amy Syaquena said... [MTT reply to this comment]

Huwaaaa sedihnya , amy pernah kena macam nie , rasanya boleh dapatkan balik but amy x sure sebab dulu ada kawan blogger yang buatkan , nama dah lupa.memang sedih ow amy dah rasa tahun lepas.. ada blogger kata mungkin akaun kena hack, mungkin awak mengalami nasib yang sama kot.sabar ye dearrrr...

shopping2u said... [MTT reply to this comment]

kna sbr bnyak2 ye,hope psni bnda tu xkn jdik lgi..tpi pelik..nape ye,urm

myra ashrul said... [MTT reply to this comment]

kesian sis . sabar yek , myra pun pena kene . lazlaz wat blog baru sbb taktau nak wat ape dahh . heee .

fRaMe+LenSeS said... [MTT reply to this comment]

lol.. Nadh lambat ni.. marah kat BS pasai wat kamu ngs.. sat nak p tarik tinga bs ni.. lalalalala~~ tamo ngs2.. nt mata jadi itam, nt nampak macam panda.. tamo2.. tak comei.. :P

Amy Syaquena said... [MTT reply to this comment]

Amy cuba cari balik blogger yang bantu amy tue ye , hope dengan entri nie http://sinarraudah.blogspot.com/2011/06/air-mata-pertama-bergelar-blogger-mtt.html dapat membantu awak , sabar ye dear...

i'm ezza haniza said... [MTT reply to this comment]

sabar yeee..

Fªrªޔ Sޔªޔ said... [MTT reply to this comment]

macam mana jadi macam gitu lepas tu macam mana pulihkan balik seperti sedia kala..?

bersama kak Es said... [MTT reply to this comment]

eyraaaa...alaaa apasal leh jadi cenggini. Sedey nya. harap2 nnti back to normal .. sabar ye

Lulu caldina said... [MTT reply to this comment]

knp mcm tu? pagi tadi brp kali nak msk blog ni tp tak boleh.. hari tu lulu pernah jadi mcm ni.. orag lain pun tak boleh buka lulu-pages...

rupa2nya kena verify email balik...
huhu tapi takdelah hilang semuanya..
Nasib baik follower tak hilang, kan??

sabar dear..

msredcheesecake said... [MTT reply to this comment]

CIK MTT,
ILANG SEMUA KE?DELETED ENTRY TU TAKLEH RECOVER BALIK KE?SABAR YEA...MSRED TETAP BERSAMA CIK MTT...

zuwaidah said... [MTT reply to this comment]

kalau jadi pada kak zu pun mesti panas hati, (harap2 tak jadi sebab kak zu ni buta IT). mcm mana boleh jadi disappear semua...musykil la pulak...ada hacker keee

mas saari said... [MTT reply to this comment]

alahhhh...yang! akak pun sedih bila baca...kalau jadi kat akak bukan takat nitis airmata je, konpem melalak terpekik terlolong! huhuhu

semua entri hilang ke??

Cik Lya said... [MTT reply to this comment]

laa, cmne leh jd cmtu eyk...
sbr ye, t sat gi ok laa tuh....

NOOR FATIN said... [MTT reply to this comment]

saya penah jadi mcm ni, saya tukar pswrd google dan antar kod apa ntah ke hp, google minta. terus okay..xde masalah dah lepas tu...wuu xtau la pulak sampai bleh jadi mcm ni. sabar byk2 tau.

ir yien 9897 said... [MTT reply to this comment]

MTT syg.. xper MTT masih ramai peminat follower yg ramai..
sabar yerh yunk (^_~)

BEN ASHAARI said... [MTT reply to this comment]

sabar.. dugaan ... :) kalau tak diduga camana nak ada pengalaman kan ?

Ujang9897 said... [MTT reply to this comment]

harap2 boleh ok balik...boleh ke tak ek..?

ceriteraliyana said... [MTT reply to this comment]

penah jugak kena mcm ni..mmg suspen!! tapi settle bila da buat verification words...nasib ada blek.. ^^

Miss N said... [MTT reply to this comment]

wahh.. takutnya, penat2 tulis tapi sekelip mata jer hilang.. huhu.. tumpang simpati

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@syiela : Lagi sedih !! :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Wahida : Nanti modd dah oke MTT cari awak oke? :)

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Tea : Hati siapa yang mampu nak tahan semua ni? Nngeee~ :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@TheMuks [SCC] : Takkan dapat di kesan kot apa punca..HAHA :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@SweetLikeWhat : Lagi sedih.. ----->

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Amy Syaquena : Terima kasih Amy.. Harap sangat dapat balik semua entri tu..Komen komen hilang pon tak pela janji dapat balik entri tu sume.. :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@shopping2u : Entah la sis..Ada yang kata masalah blogspot ada yang kata kena hacked :( Kalau ye sape la punya keje tu.. :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@myra ashrul : Lagi sayang bila nak buat baru :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@fRaMe LenSeS : Dah tak nangis da Nadh Cuma sedih jer semua entri dah tade :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Amy Syaquena : Terima kasih sebab cuba nak tolong MTT yer dear :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@i'm ezza haniza : Mekasih :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Fªrªޔ Sޔªޔ : Sama ada masalah blogspot ataupon kena hacked..Ben Ashaari yang tolong MTT dapatkan balik belog ni.. :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@bersama kak Es : Harapnya macam tu la sis...

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Lulu caldina : Tu la Lulu kalau tak lagi menangis la MTT..Thanks dear..

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@msredcheesecake : Thanks dear..

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@zuwaidah : Tu la gunanya rakan blogger kak...Kalau kita tak pandai kita boleh tanya pda dorang yang ada pengalaman..:)

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Tahu tak apa kak mas.. Yela sume hilang.. :"(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Cik Lya : Insya'allah..Amin ..

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@NOOR FATIN : Erm Ujang share tadi pon macam tu jugak tapi tak taw la kenapa hilang sume.. :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@ir yien 9897 : Mekasih yunk...

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@BEN ASHAARI : Kalau tak ada pengalaman macam mana nak matang kn..huhu Terima kasih Incik Sifu...:)

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Ujang9897 : Entah la jang..Tadi Sunah bagitaw ada jugak yang penah hilang sume entri tapi lepas 36jam ada balik..Tengah sabar menunggu la ni..

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@ceriteraliyana : Kalau ada balik takpe..Bila takde yang panas hati jadinya..huhu

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Miss N : Thanks dear..

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

takutnya jadi mcm nii. :( tak pasal2 je kan..:( takuttsss.

shopping2u said... [MTT reply to this comment]

tdi ptut la bukak bnyak kali xdpt..abis tu segmen tuk abg ben camne? :(..

erm..tpi kan lps akak bca entri ni kan, akak try search tau nape ley jdi cmni.. dia ckp public wifi xbrp nk elok.. punca2 la tu

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan : Kalau la ada cara untuk elak sume ni.. :(

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@shopping2u : Insya'allah kalau sume back to normal kak..Kalau tak terpaksa minta blogger yang join submit balik link entri yang pernah hantar sebelum ni.. :(

Rahmad said... [MTT reply to this comment]

taku plak aku baca entri ni..
kenapa ble mcm tu ekk..

sudah suratan bila benda free ni..
kita tak tau apa yg akan jadi..

Lulu caldina said... [MTT reply to this comment]

r u ok dear??

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rahmad : Suratan atau kebetulan atau dotdotdot yang tak dapat di elakkan..

Belog MTT said... [MTT reply to this comment]

@Lulu caldina : Syg,dun't worry Im okay :")

Подтверждаю said... [MTT reply to this comment]

as salam..
ni ada tips.
pengalaman pakcik sendiri.

bial jadi macam ni, kalau tak mampu nak buat sewa hosting, buat abckup entry dengan komen. ada google reader dengan rss comment feed. amik dan daftar kedeua-dua fungsi ni. boleh recover balik semua data2 tu.

tapi pakcik assume MTT tak buat backup.maka, kena mula dari bawah. boleh recover balik. bergantung kepada pihak admin. buat report minta rcover data2 yang hilang.

pegi kat setting dashboard, daftar hantar posting entri ke fungsi emel. fungsi terbaru, amik sekali fungsi daftar posting komen ke emel.

tapi cara yang paling efisyen. hanya rss, atom, dsb yang berkaitan dengan feed. sebab 2 jenis medium ni je paling cepat untuk recover data2 yang lost (bila backup dah dibuat).

kalau MTT nk cari posting yang dah dibuat, boleh guna fungsi cacahe pada goolge. pakcik nak terangkan dalam ni pun agak sukar. sebab ruangan komen je kan..kalau berminat, packik boleh buatkan entri tu.insya'Allah..

entri santai tazkirah :

LAW OF TODAY : KINDNESS~

X.a.n.a said... [MTT reply to this comment]

hmmm....patot nak carik senarai kenal belog pon da tak jumpe

NUR HAMIZAH BINTI ABDUL RAHMAN said... [MTT reply to this comment]

siyez ni entry paling sedih untuk harini. sy bace pun meleleh leleh air mate. haha. untong dapat bukak balik. suspen.

sHaFikA ShaHARuDDin said... [MTT reply to this comment]

alahai.. cian nye.. cmne bley jd cmtu tetibe..?? ish.. takut gak law kne kt dri sndri..

be strong k.. huuhhu

gadis melayu said... [MTT reply to this comment]

sian kt MTT. x sgke bleh jd camnie.. takowt la plak jd kt atia.. dhla nk beli domain blom ada kemampuan.. adoyai..

shopping2u said... [MTT reply to this comment]

anda tergolong dikalangan blogger yang sporting.. tak caya? sila ke sini;

http://www.my-shopping2u.com/2011/06/senarai-blog-yang-sporting.html

Lilynn Sazlin said... [MTT reply to this comment]

omg! omg! takut la klu jd cenggini. hmmm..risau gak kan? kite dok letak widget2 tuuu..ishh seram!

È