BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Saturday, June 18, 2011

ASTRO selalu potong setim



Assalammualaikum..


Kalau sebut tag line MACAM MACAM ADA memang macam dah sinonim dengan stesen tv berbayar ASTRO sebab munasabahnya banyak memainkan rancangan dari pelbagai genre..


Tapi memang sejak azalinya lagi service Astro ni membuatkan ramai pihak jadi tak ketahuan hala..Mana taknya kalau tengah syok syok layan cerita peberet dengan rasa eksaited sampai kadang kadang cerita tak sedih mana kita yang emo semacam,hujan turun secara drastiknya dan siaran terputus...Memang memotong setim menghayati la kan..


Dan sebab munasabah itu jugak la dekat rumah bujang MTT tak ada pasang astro,menyakitkan hati jer dengan service dorang..Service tak ketahuan hala tuju tapi kenaikan harga pakej yang nak di utamakan..Korang pasang pon sebab nak clearkan siaran knknkn?


------------------------------------------------------------------------------------


KUALA LUMPUR: Kementerian Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan sedang berbincang dengan ASTRO, pengendali tunggal televisyen berbayar di negara ini berhubung cadangan syarikat itu mahu melaksanakan penyelarasan harga dalam pakej rancangan yang ditawarkan kepada pelanggan, berkuat kuasa 11 Julai ini.
Timbalan Menterinya, Datuk Joseph Salang Gandum, berkata penyelarasan harga yang diumumkan syarikat terbabit belum muktamad dan kementerian masih berunding serta meneliti cadangan sebenarnya untuk menaikkan harga pakej, bulan depan.


“Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) sedang berunding, meneliti dan menganalisis apakah hajat ASTRO untuk menaikkan harga ini sama ada ia wajar atau tidak,” katanya ketika menjawab soalan tambahan Datuk Mohamad Aziz (BN-Sri Gading) di Parlimen, semalam. 


Baca lagi di SINI..


------------------------------------------------------------------------------------


Nota kecik : Kalau service mantop dan tiptop nak naikkan harga pengguna tak ada masalah kot knknkn?




Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^





17 Orang balas bebelan:

fRaMe+LenSeS said... [MTT reply to this comment]

hihihi.. baru nak pasang da kena kensel. lalalalala~~

☀ Izzaty Hedry☀ said... [MTT reply to this comment]

astro sllu mcm 2.. ska sngt potong stim..=.=

hajar said... [MTT reply to this comment]

org suke nk langgan astro sbb nk bagi gambar clear jer... kalu x, x hingin pun nak langgan astro

shopping2u said... [MTT reply to this comment]

urm btul tu.. kalo service titpo dtg angin 1000km/j masih ada siaran xpe gk.. ni hampeh..

mizzkechique said... [MTT reply to this comment]

makin lama makin skt hti dgn astro..mencekik leher!!

muhamadsufian89 said... [MTT reply to this comment]

ok la rumah bujang MTT je tak pasang. sy rumah family sendiri pun tak pasang tau. kena jaga perbelanjaan family sebab ayah sudah pencen la. hehe

blogtilldrop said... [MTT reply to this comment]

dah naik ker??

mas saari said... [MTT reply to this comment]

betul tu...
harga makin mahal tapi kualiti kureng!

NasZ said... [MTT reply to this comment]

salam kenal..

jemput join..

LIST SEGMEN SIMPLE : PANTUN PUJI DIRI SENDIRI ...

Ellen said... [MTT reply to this comment]

jum boikot sis kalo mereka tetap naikkan harga..hehee

missxidi said... [MTT reply to this comment]

tp ramai yg t'paksa pasang sebab siaran tv tak terang..org kiri kanan sumer pasang astro. cmne nak wat tu?

سيتي عإيشه Aisyah said... [MTT reply to this comment]

umah sy takde astro~ maharaja lawak malam tadi sy tgk kat youtube je...macam2 ada..hehe

Acik said... [MTT reply to this comment]

tak leh idop tanpa astro owh! adessss!

Syazwan said... [MTT reply to this comment]

astro demand lebih dari pengguna..
nak naikkan bayaran
tapi servis hampeh.
movie sentiasa diulang..

Mr.Baiz said... [MTT reply to this comment]

x patut..x patut..

tia @ Ini Kisah Tia said... [MTT reply to this comment]

time hujan signal lari , ada hati nak naikkan harga ? tuikk !

saiazuan said... [MTT reply to this comment]

diorng dominate, dan diorng leh buat suka hati... hurm

È