BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Sunday, June 26, 2011

BeloG MTT kena hacked (!)

Assalammualaikum..



Alhamdulillah dah kekenyangan sekali lagi pagi ni dengan melahap bihun goreng Singapore bersama Aaron Aziz yang bakal menukar kerakyatannya Singapura kepada Malaysia..Eyh Lari tajuk dah tuh..


Semalam sesuatu yang amat dasat telah berlaku untuk kedua kalinya setelah bergelar seorang blogger selama 5 bulan ini selepas blog ini telah di deleted dengan sekejamnya oleh blogspot dan semalam blog ini telah di HACKED !


MTT sangat terkejut ketika dan saat itu kerana tidak dapat log in,sekali gus membuatkan diri ini terasa amat panik..Rasa macam nak nangis guling guling dekat atas katil yang tersergam indah di dalam bilik yang nyaman itu..


MTT dengan kadar sesegera 1800km/sesaat menelefon seorang rakan yang merupakan seorang blogger tegar dan memaklumkan tentang kesulitan yang di alami itu terlalu dasat dan tak mampu nak selesaikan sendiri..


Bila blogger tersebut cuba membuka blog MTT tertera lah perakataan :

BLOG INI DALAM GENGGAMAN AKU (!)

Masa tu tak tahu la nak kata apa,tuhan jer yang tahu macam nak luluh jer jantung serta sekalian organ dalam badan ni.."Ya allah,blog yang tak seberapa ni pon kau nak hacked ker" ..MTT cuba meninggalkan komen di entri yang si pengodam itu hupdate supaya di lembutkan hatinya untuk memulangkan blog terchenta MTT..Kalau korang pon mesti panik knknkn?

Tak lama kemudian MTT cuba cuba dan cuba lagi untuk log in mana taw si pengodam tu dah lembut hati untuk memulangkan balik blog MTT ni.. Yeayyy ! Akhirnya MTT dapat juga MTT log in tanpa rasa segan dan pilu lagi..Alhamdulillah.. Tiba tiba...Keluar ringtone lagu

PRICE TAG

MTT bukak mata perlahan lahan dan mendapati rupanya MTT sedang berada di atas katil sebuah hospital kerana terkena jangkitan blogging yang terlampau..Err tak tak,MTT rupanya di atas katil bilik yang tersergam indahhhhh... Huwaaaaaaaa Rupanya semua tu dusta semata  dua..Mimpi rupanyaaaaaaaaaaaaaaaaaa..Kureng asam jerok betol la mimpi malam tadi..Suspenderrr ! Dah macam real jer mimpi tu sampaikan air hedong meleleh tak hengat dunia.. =='

Nota kecik : Jangan terlalu memikirkan tentang blog nanti si pengodam akan datang merasuk dalam mimpi anda semua.. =='

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^


55 Orang balas bebelan:

si cantik sally said... [MTT reply to this comment]

hahaha (sambil gelak mcm setan ni)
ape la cik MTT ni ye2 ak ingat kne hack..betol2..cuak jgk..hehe haha..da agk dah cm x logik je an kalau da kne hack dia nk pulang balik..hehe...tu la jgn pk sgt k..ak pun tkot gak if kne hack..ohhh tidakkkk jangannnnn... gerun! :)

niena shopping2u said... [MTT reply to this comment]

haih.. igt berita betul, adeh....!!! baru nk kasi nasihat. akak pelik, skang ni xleh nk ke dashboard, da 2 minggu tau.. =.='
pastu ada stgh org xleh nk follow.. tatau nape lah, heran.. smpai bwk2 lam mimpi tu, dah 2 kali blog xleh nk akses, kena remove.. da 2 kali gak verify.. tpi nape ye? kesedihan telah melanda ni :(

Alya Esprézzo said... [MTT reply to this comment]

hahahahahahahaa...cissssssss mimpi rupanya!! hahahh terbawak2 dalam mimpi..adehh syg.. T_T

Syazwan said... [MTT reply to this comment]

ceehhh..ingat betol-betol tadi.
hehehehe..
naseb baik kan.

Muaz Faris said... [MTT reply to this comment]

buat suspen, entri bagi panas pagi-pagi..haha.

atau kena efek dari maharaja lawak semalam?

aku dan segalanya said... [MTT reply to this comment]

ekekekeke...mimpi ehh? dasat tuuu...

Munna said... [MTT reply to this comment]

saspen je bca kat atas tu...ingt btul2 td....haaisssshh basuh kaki x tido ni? hehe^^

khansyaa' al khairiyah mohd ujang said... [MTT reply to this comment]

ceh. ingat betul betul. suspen betol :)

Miss N said... [MTT reply to this comment]

wahh.. suspen gile, musti rasa macam real kan kan.. memang blogger tegar sampai mimpi pun mimpi blog :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@si cantik sally : Eyh ada la yunk pengodam yang baek hati pulang kan balik.. :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@niena shopping2u : Alamakk yeker kakk? akak try tanya Mista Ben la ..tapi rasa macam tu masalah dengan blogspot la kot.. =='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Alya Esprézzo : Aisehh tu la sayanggg..Sampai airmata betul2 menitis yang dasat tuh.. =='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Syazwan : Kalau betol betl mawnya meroyan MTT =='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Muaz Faris : Haha Takmo panas panas..^^ MTT tak tengok maharajalawak laa =='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@aku dan segalanya : Tu la buat suspen jer =='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Munna : Basuh la sayangg ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@khansyaa' al khairiyah mohd ujang : Jangan marah yaaa... =..=

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Miss N : Maw tak macam real sampai meleleh air hedong tak hengatnya... =='

Rahmad said... [MTT reply to this comment]

cis gua bersungguh baca entri i..

dengan mata tak berkelip-kelip..
rupanya mimpi da..haha

Rahmad said... [MTT reply to this comment]

wa kena beb..hehhe

Cik Bunny said... [MTT reply to this comment]

adus, Cik Bunny hampir ttipah ttipu.
tajuk npk gempak, mimpi rupanye XD

risa said... [MTT reply to this comment]

penat ai baca tau adik!!!
haishhhhh!! gud job lah!!

Sunah Sakura said... [MTT reply to this comment]

cettttttttt! budakkkkkkkkkkkkkkkkkkkk! meh sini nak geget!!!!!!! ingatkan betol2 tadi! ggrrrrrrrrrr!

senyumSOYA said... [MTT reply to this comment]

mimpi tu macam real..heheheh~ naseb bek mimpi~ heheh

azam said... [MTT reply to this comment]

ish...kena tipu siot

ir yien 9897 said... [MTT reply to this comment]

hahahaha kuang asam nyer MTT, yien baca pun dengan penuh semangat..rupa2 dusta berlaka...
Mimpi Blog jerk..Tanda Rindu lah tue..hehehe, Cian fiance sendiri tak di mimpi kan..hehehehehe..

Btw MTT terbaik...hehehehe

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rahmad : Alaaaaaaaa cite betol la tuh cuma mimpi jer..HEHE ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Cik Bunny : Tajuk sama dengan cite kankankan? Cuma mimpi jer tuh.. =..=

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Sunah Sakura : Larikkkkkkkkkkkkkkkkk~ =,=

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@senyumSOYA : Baetoll macam real.. :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@ir yien 9897 : Hehe tu la sesaat tak pandang sampai termimpi mimpi..Macehh sayanggggg =..=

Seth tan said... [MTT reply to this comment]

uish ni mst tak basuh kaki eh

Tea said... [MTT reply to this comment]

cett, MTT! tea tertipu dah. huhuu.

Tea said... [MTT reply to this comment]

cett, MTT! tea tertipu dah. huhuu.

suhaili sarif said... [MTT reply to this comment]

hahaa..akak agak da mesti somethg wrong somewhere ni.hehe
ingtkan mtt nk cte psl header baru..
i mean kena hack and dpt header baru.heehe

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

uih..ingat kan betul. dah la namee takut kena hack..tkt jadi betul2. possible ke org boleh buat mcm tu???

TeAqArH said... [MTT reply to this comment]

sabor jelah..teaqah igt btol2 la blog mtt KENE HACK,,,rupenye..mimpi indah...hehehe

~syue~ said... [MTT reply to this comment]

ingatkan betollah hah -.-''

seram je tgk "BLOG INI DALAM GENGGAMAN KU"

HUHU

...Minah BluR... said... [MTT reply to this comment]

HAHA MTT nie..ingt betol2 dah...

lawalah header! cmne MTT buat?

emeera asnary said... [MTT reply to this comment]

MTT, thumbs up ! ngaaaaa ~

Izzat Nazmi Saiful Bahri said... [MTT reply to this comment]

hahah... engatkan betul la td MTT... cehhh... (^^,)

☀ Izzaty Hedry☀ said... [MTT reply to this comment]

bikin suspen ja .... uhuhuh

JIJI YU said... [MTT reply to this comment]

melongong aku bace weyh

Vona Fragancia said... [MTT reply to this comment]

HAHAH. mimpi itu 'indah'

puanbee said... [MTT reply to this comment]

aloo ingatkan betui lah kena hacked adeii

dya mohamad said... [MTT reply to this comment]

kasi suspen je.punyelah bace smpai habis.hehehhe:P
nice!

niena shopping2u said... [MTT reply to this comment]

@BeloG MTT
malu nk tanya =.='

Fuhrer said... [MTT reply to this comment]

Kalo kene hack pun ape salahnya...hahahaha...lawak je..

p/s:saya blogger baru..sila beri tunjuk ajar..

fahmimustakim said... [MTT reply to this comment]

ceissss..hahahahahaha..

siyes je baca sampai habis..huhu

mas saari said... [MTT reply to this comment]

grrrrrr...penuh khusyuk akak baca, ingatkan betul2 tadi!

meh sini nak babab sikit!! hish..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... [MTT reply to this comment]

as-salam singgah dari blog Alya..punyelah jauh sy toink-toink mencari gerangan siapalah anak pelakon yg dimaksudkan oleh Ben..rupanya kat sini..

mimpi ropenya ya ingat bebetoi td..

p/s: kem salam ayah ya..^^

Amni said... [MTT reply to this comment]

hahahahahah.... Amni jugak salah seorang yg tertipu.. Jahat tau! Memang macam real.. Amboooooiiii!! Geram tau!

Nurza Diana said... [MTT reply to this comment]

kak MTT! akak anak pak cik azman ke? la tak tau pulak..
ayah saya kawan ngan ayah kakak..
ayah cakap ayah kirim salam kat pak cik azman..:)

saiazuan said... [MTT reply to this comment]

juga trsedut di dalam mimpi~

fRaMe+LenSeS said... [MTT reply to this comment]

nak piat tinga Qaisyirah la.. mimpi ghopenye.. :P

È