Bebelan Terbaru BeloG MTT

Friday, June 24, 2011

BILA SI ANAK BERBLOG.. SI AYAH dan IBU (?)





Ceritakan bagaimana anda membahagikan masa dengan belajar , membantu kedua ibubapa dan berblog ?


Soalan membahagikan masa dengan belajar tu tak dapat nak di jawab sebab munasabahnya MTT kerja sudah.. Kalau antara kerja dengan blog..Hmm pandai pandai la bahagikan masa asalkan kerja jangan tertangguh sudah la knknkn? =,=

Bila jari ni tak henti henti nak mengetuk sang kekasih hati keyboard sekali gus akan terus berdating dengan blog terchenta dan ketika dan detik itu la akan terdengar bebelan suara manja daripada mama tersayang.. "Adik sudah sudah la tu hadap laptop tu"  Apakah yang akan di lakukan yer ? =='


MTT akan cakap "lek lu derr ! Habiskan hupdate satu entri dulu ni ".. tak tak bukan begitu cara untuk menjadi anak yang ada chop solehah dekat dahi.. Sebab munasabah MTT tak duduk satu rumah dengan parent jadinya keterbatasan untuk menaep dan menghadap laptop sesuka suki hati tu sangat la luas terbentang seluas ladang gandum yang dah membiak selama 4678ratos hari yer..


Camana anda terangkan minat anda itu serta tunjukkan bukti bahawa berblog tu berbaloi ?


Tapi bila hujung minggu balik rumah mama tu kena la taw macam mana nak amek hati serta limpa mama dengan kurangkan sedikit menghadap laptop dan sekali gus waktu dating dengan blog akan berkurangan,biasanya MTT akan buat auto publish entri jer (Mista Sifu ajar) dan sesekali tu jeling jeling la bukak laptop jap,rindu la walau tak pandang sesaat.. <-- Ayat getiks Dan untuk pengetahuan kamu kamu dan kamu semua,mama MTT pon selalu jugak jenguk jenguk baca blog MTT..Malu I taw.. Ini bermakna MTT mendapat sokongan sepadu dua daripada mama terchenta dan tak perlu untuk sediakan kertas pembentangan bagi mengemukakan sebab munasabah bukti berblog ini adalah sesuatu yang berbaloi .. =..= 


Jadinya masa yang ada dekat rumah mama tu dapat la di ternak dan di guna pakai seelok eloknya agar dapat mengelakkan daripada bebelan berbisa dari mama tersayangg .. Sambil main masak masak dengan mama kat dapor sekali sekala boleh la jenguk jenguk laptop jap takot pulak hangus laptop tuh.. =='


Nota kecik : Kadang kadang tu kalau bosan sangat dah lepas bangun tidor tuh,lappy yang di hadap dulu bagi santapan pagi untuk sesi mengenyangkan perot yang comel nie..Time tu terdengar lah vokal yang mantop lagi debom seakan di tarik nyaring mengalahkan Jacklyn Victor.. "Adikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ! "


Nak stori mori jugak klik SINI..


Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^



16 Orang balas bebelan:

TWEETY BERT said... [MTT reply to this comment]

hahaha anak yang baeik.. bess mama pun bacer blog dia hhee

Mr.Baiz said... [MTT reply to this comment]

adikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..hakhak manje gitu...

SiBudakKurus said... [MTT reply to this comment]

hyeee...sungguh kelakar baca..good2..baguslah mama MTT support :-)

do visit me yeay :-) http://kay-akam.blogspot.com/2011/06/bila-si-anak-berblog-si-ayah-dan-ibu.html

Alya Esprézzo said... [MTT reply to this comment]

wahahahahahahaaha..perghh pantas pantas!! hahahahahaha..toingg toingg tabik springg :P

adik? anak manja la nie.. :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@TWEETY BERT : Hehe buat hilang rindu sis.. =.=

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Mr.Baiz : Yee sayaaaaa..haha ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@SiBudakKurus : Hehe Tu yang sayang mama lebih tu =..=

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Alya Esprézzo : Alamakkkkkkkk kantoii.. =='

~iz~ said... [MTT reply to this comment]

eh x lari tajuk ker dear...

normal la tu...kalu iz bujang pn mau lagi teruk...hahaa

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@~iz~ : Apa yang lari tu ekk? Ce kejor.. hehe Isi nya still ada kena mengena dengan point point yang Mista Ben bagi tu knknkn? ^^

shiema sufian said... [MTT reply to this comment]

shiema singgah sini dr segmen yang same :)

Iffah Afeefah said... [MTT reply to this comment]

erm kire bizi jugakla

mak suh benti kene dgr kate

TeAqArH said... [MTT reply to this comment]

mama mtt bace belog MTT erk...syioknye....^_^
best2 dpt sokongan moral.hehehe

G3-lina said... [MTT reply to this comment]

terjah sini!! wah.. dah rupa makwe pakwe dah korunk ye~ haha

ariana's said... [MTT reply to this comment]

Tak salah berblogging, asal tau membahagi masa dan yg penting pandai jaga hati Bonda ye sis :)

fRaMe+LenSeS said... [MTT reply to this comment]

seronoknyaa mama sokong qaisyirah.. hehe.. leh geng ni. :) tapi tak bagi mama baca belog. malu2..

È