BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Monday, June 20, 2011

Bohong sunat sebab nak perasan bagos




Masa lunch tadi tengah syok menelaah nasi goreng paru dengan rakusnya di sebuah kedai mamak,macam tak makan 18685 ratos ribu jam ternampak la satu perkataan melekat tersekat dekat sebuah box moto,PHD ditepeknya di situ yer..



Tapi entri ni bukan berkisarkan tentang kehidupan seorang wira yang bernama superman...tak tak ..bukan berkisahkan tentang Pizza Hut Delivery tapiii tentang perasaan hasad dengki (PHD) yang normally tercetus bila adanya konsep "Kau bagos,aku lagi bagos"








Banyak situasi yang boleh tercetusnya PHD sekali gus melengkapkan konsep kau bagos aku lagi bagos ni sebenar dan ekcelinya.. Haha (Agak double meaning disitu..)



Situasi 1 - Bila bersembang tak nak jatuh

Si Aminah bercerita tentang suaminya Adam .. yang baru saja mendapat kenaikan pangkat kepada jirannya Si Bedah..Si Bedah yang merasakan yang dia WAJIB lebih bagos daripada cerita Si Aminah dengan tanpa segan silu menipu secara terang terangan yang suaminya baru dapat bonus 10 bulan gaji... Walhal tak ada pon.. Tapi nak juga lagi bagos dari cerita Si Aminah tapi so bohong sunat la dia disitu ..

Situasi 2 - Dalam hubungan adik beradik

Along dan angah keduanya lelaki,si Along ni memang hero kampung,tapi si Angah ni kurang menonjol sebab tak berapa nak jambu (Kira Angah ni jambu batu la) .. Si Along bagi taw yang dia dah tackle sorang awek yang agak hot chick baru baru ni,Angah pon nak jugakkk sebab nak buktikan yang dia lagi bagos so Angah cakap dia dah dapat no Tizz Zaqiah,next week keluar date.. Haha (Tak pasal nama Tizz naik dalam entri ni)

Situasi 3 - Alam pekerjaan

Fatimah mempunyai job descriptionnya yang tersendiri,dan Si Joyah pon mempunyai job descriptionnya yang tersendiri tapi setiap kali Si Joyah di panggil ke bilik bos,Fatimah akan menepek kat tepi meja Joyah untuk taw apekah yang bos tu suruh Joyah buat sebabnya what ever kerja yang dia buat dan job descriptionnya Fatimah menganggap kalau kau bagos,aku WAJIB lagi bagos dari kau evendo sepatotnya tak ada kena mengena dengan hidup dia atau pon yang telah meninggal..

Situasi 4 - Alam maya

Si Bedah update entri yang menunjukkan pendapatnya secara peribadi walaupon secara tak sengaja entrinya seakan ada kena mengena dengan Si temah,lalu Temah menggunakan aura dan konsep kau bagos aku harus lagi bagos dari kau dengan mengupdate entri seakan membidas bidas Bedah dengan rambotnya yang panjang mengurai... Tercetus la perbalahan yer disitu akibat salah gunakan konsep...


Nota kecik : Tak salah kot kalau nak gunakan konsep kau bagos aku boleh jadi lagi bagos tapi biar lah kena pada gayanya..jangan kencing bersepah... Haha Kadang kadang sebab kan apa yang kita buat kita tak nak jatuh dan sentiasa nak meninggikan diri kita yang sememangnya pendek buatkan kita terduduk sendiri kalau tak kena gayanya..

Nota kecik : Oke dah cerita pasal konsep perasan bagus dah habis..

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^




10 Orang balas bebelan:

Ly_Tulip said... [MTT reply to this comment]

slalo ny konsep prasan bagos ni sama je ngn konsep "Aku Tamo Kalah".. Pantang orang lebey ckit, die pon nak lebey dari org... ;p kan??

YAYA AZURA said... [MTT reply to this comment]

boleh guna konsep nie asal kena gaya..jgn sampai gaduh2.. kalo bg semangat lain la..

hajar said... [MTT reply to this comment]

ermm... mmg juling bijik mata membacanye pun.. hihihi

Syazwan said... [MTT reply to this comment]

hehhe..
suka baca entry nie..
yang adik beradik tu tak leh blah..

kalau bohong macam nie tak ape?

http://syazwancdm.blogspot.com/2011/06/aku-rozita-che-wan-lisa-surihani-zahida.html

Mr.Baiz said... [MTT reply to this comment]

bohong sunat tu penting time2 diperlukan..hehe..tgk situasi jugak la

niena shopping2u said... [MTT reply to this comment]

hehehe, kt sini ada org yg cmtu..nak AAA je

Lizzie Yasmin said... [MTT reply to this comment]

dah nama pun manusia, kene plak sifat orang melayu, berdengki lar keje dia.

RedVixen said... [MTT reply to this comment]

like dis! baru semalam aku dok terpikir2 pasal benda alah ni.... huhuhu tensen lah dengan orang yang cenggini...

mas saari said... [MTT reply to this comment]

bersainglah cara sihat...jgnlah ada sifat PHD!

SYARIFF HAIKAL said... [MTT reply to this comment]

HMMM HASAD DENGKI ANTARA MELAYU SGT TINGGI..SUKA BLE BANGSANYA JATOH..BILA MAU MAJU PUN X TAHU LA..

√ą