Bebelan Terbaru BeloG MTT

Thursday, June 23, 2011

Idea hasilkan entri wujud dari mana (?)

Assalammualaikum..



Kadang kadang bila kita kekeringan idea selalu kita tertanya tanya kemana perginya matahari,Dia datang kan ribut dan petir,rupanya dia sediakan kita pelangi yang indah..Oke salah dah tuh dah jauh menyimpang macam kuda kepang dah tuh..


Selalunya bila kita kekeringan idea dan tengok blogger meng-hupdate entri sebanyak berjuta lemon setiap hari buatkan kita terfikir daripada mana datangnya idea dorang yang melimpah ruah macam makan roti canai banjir kat kedai mamak Muhibbah tu kn?


Sebenarnya idea tu sentiasa ada dan berlegar legar dalam kepala hotak kita ni tapi kadang tu bila mood kita tak stabil habis berterabor bersepai segala idea yang ada mencurah curah tu hilang entah kemana hala tujuan perginya..


Ada orang cakap "Huk alohh,kucing hilang pon nak buat entri,nampak sangat ketandusan idea.." Dan sebenarnya bukan dah ketandusan idea,blogger ni biasanya menaip apa saja yang terbuku dan terpendam dalam lobak hati yang paling dalam..Bukan niat setakat benda yang remeh pon nak di ceritakan tapi lebih pada kepuasan diri bila segalanya dapat di luahkan..


Dan sebenarnya ada juga yang terjadi bila jemari dah melekat dekat atas keyboard ada saja idea yang bertalu talu yang datang untuk di kongsi dengan pembaca..Sambil tengok tv pon boleh datangnya idea untuk meng-hupdate entri bila ternampak sesuatu yang di luar kotak pemikiran..Ketiak punya pasal pon kadang boleh timbulkan idea..Tak caya klik SINI..Setuju?Angguk dengan kadar selaju yang anda mampu..=,=




Nota kecik : Keterbatasan menaip tak mengira situasi...


Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^







38 Orang balas bebelan:

Syazwan said... [MTT reply to this comment]

nak tidur pon kadang-kadang tu idea datang..
bila dah bangun..
lupa plak ..
hehe
nice entry..jom ke blog saya.

iz said... [MTT reply to this comment]

kawe kalau menaip pon,x fikir sangat..apa yg terlintas je,jalannnnnn..hehe

mas saari said... [MTT reply to this comment]

akak memang tak leh nak buat apa dah kalau ketandusan idea ni!

Met bUjang said... [MTT reply to this comment]

hihihi kdg2 cerita ada tapi mood pulak xok hihihi terkandas terus

Tea said... [MTT reply to this comment]

perghh. dah pink seyh belog dea. MTT buat flash header cmne ek?

Syuhadah Razali said... [MTT reply to this comment]

tau xpe...adah nk update n buat entry..bila kat post je..dah blank..adoi..

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ said... [MTT reply to this comment]

btol..kadang2 ade je idea tp bler da mghadap blog hlag sume idea..
t'kena kejutan ke mcm mane ntah..hehehe;)

Nabila Huda said... [MTT reply to this comment]

yeahh.. tv boleh bagi idea macam haritu ada buat entry pasal hantu.. hihi

Mr.Baiz said... [MTT reply to this comment]

yeah!!!!mr baiz setuju!!!

Amy Syaquena said... [MTT reply to this comment]

yes u are right dear...

Shazana Hanis said... [MTT reply to this comment]

idea kadang2 ada, kadang hilang ntah ke mana..tabik spring dgn orang yg slalu hupdate blog dan post entri manyak2...heeee ;)

hana sudradjat said... [MTT reply to this comment]

life experience is always my source of inspiration :)

Rahmad said... [MTT reply to this comment]

ada idea tulis jer ikut suka..

mcm entri gua jer tu mtt..thanks..

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Syazwan : Itu perkara biasa..MTT selalu jer cmtuh..Cara terbaek save tajuk dalam fon dulu..HEHE ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@iz : Kadang tu dengan apa yang berlaku kat sekeliling kita dan jari ada atas keyboard secara spontan idea datang knknkn? :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Selalunya idea ada kakk.. Tapi bila mood kelaut tu memang hampehh.. :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Met bUjang : Tu la kan..Ingatkan bila terkandas dalam traffic jem jer boleh jem otak..Nngee~ ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Tea : MTT try tempah dekat Ayeem Ayam pulak sayanggg.. Nanti boring tukar lagi.. HEHE ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Syuhadah Razali : Bila blank kita jadi tertekan tu , tambah pulak tengok orang lain update kemain ghairah lagi..HEHE ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ : Kejutan mood tak stabil tu yunkk.. hehe :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Nabila Huda : Dan sebenarnya itu la idea..HEHE ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Mr.Baiz : Maceh Baiz.. ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Amy Syaquena : Macehh sayanggg ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Shazana Hanis : Yups mereka memang hebak ..Boleh ketepikan mood tak stabil tapi entri tetap jalan.. ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@hana sudradjat : Sama goes to me sayanggg ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rahmad : Memang entri ketiak lu pon derrr ! HEHE ^^

My Name is Mar said... [MTT reply to this comment]

Betul3!!!!
Sangat setuju!
Tapi... Kalau blogger tersebut bijak untuk memanipulasi apa yang berlaku di sekeliling,..
Memang satu advantage lah kan?...

Sunah Sakura said... [MTT reply to this comment]

ni mesti sebab takde idea ni kan... hahahhahaha~

eh, semalam sis buat pasal kucing gak, tepek gambo sekeping, dengan caption je... banyak la pulak komen diorang... pelik lak sis... hahahahha~

Atiqah Wadiah said... [MTT reply to this comment]

entry pasal ketiak??erkk

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@My Name is Mar : Yupss lagi meriah la entrinya.. ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Sunah Sakura : Eyhh kalau tak ada idea tak terhup-update la sis.. HEHE ^^

faisal apardi said... [MTT reply to this comment]

kalau banyak membaca lagi banyak idea tu datang..tapi bukan senang nak hasilkan sebuah entry yang bermutu dan menarik..haha

Izzat Nazmi Saiful Bahri said... [MTT reply to this comment]

bila ada idea terlintas.. masa tu jugak jari jemari menaip kat keyboard... tak kisah post pasal apa pon.. yg penting kepuasan berblog... heee~

Axieana Yumi Life said... [MTT reply to this comment]

setuju sgt2...
tp 2 sume hak dorg la nk cite psl apa...yg pnting apa yg diluahkan mengenai dri dis ndri x ad kena mengena dgn org len..asalkan entry 2 best, menarik and bermutu utk blogger len menilaikn nya...
(^_^)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@faisal apardi : Perlu bergaya mutu dan lebih keunggulan.. ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Izzat Nazmi Saiful Bahri : Yups kepuasan hati kita lebih utama kan tapi kepuasan pembaca pon perlu jugak.. =='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Axieana Yumi Life : Yeayyy ! Sangat tepat penilaian yang di buat.. =.=

tia @ Ini Kisah Tia said... [MTT reply to this comment]

idea datang bila buat blogwalking dan baca entri orang lain :)

È