BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Tuesday, June 21, 2011

Kau BLOGGER? Ada aku kesah (!)

Assalammualaikum ..





Manusia zaman sekarang ni kadang kadang nak kata kan apa yang dah ada tu tak cukup tak juga..rasa nya macam dah cukup dah sampai tak perlu nak ada rasa iri hati ker tak senang ker dengan kesenangan atau minat orang lain.. Ermm contoh nya lah kalau kita cakap yang kita ni minat berblogging..mesti ada yang macam nak ketawa lepas tu siap boleh cakap.. "kau blogger?Aku tak ada masa la nak blogging berbagai..banyak lagi keje lain yang aku boleh buat.." 




MTT ada pernah dengar suara sumbang mambang begini.. ==' MTT mula mula dulu pon pernah terfikir macam tu tapi bila tahu blogging ni sememang nya happening MTT 100% tak setuju kalau ada yang kata buang masa..Siapa kisah pasal banyak masa atau tak nak berblogging?asalkan kita jadi blogger yang bijak & tahu bahagikan masa antara blogging dengan komitmen kita kat luar la kan?Kalau setuju angguk kepala dengan kadar selaju yang anda mampu.. =.=


Banyak info yang kita boleh dapat dari blogger blogger lain..cerita yang kita tak pernah tahu pon kita akan dapat tahu bila dah berblogging ni..knknkn?

Siapa kata blogger ni boleh di pandang sinis macam tu jer?Ramai yang anggap dunia blogging ni macam buang masa jer ...Hekk ! Kalau masa tak cukup pinjam masa jiran sebelah rumah sikit.. ^^ Berblogging ni sebenarnya bagi kita ruang untuk menulis apa saja pandangan kita tak kira la dari yang personal sampai lah hal sekeliling yang berlaku kat sekeliling kita..betul tak??Asalkan penulisan kita tu tak berunsur menindas atau cuba nak mengaibkan siapa siapa sudah lah kan?


Senang cerita blogger ni sebenar nya daripada kelompok tertentu la yang cuba menyuarakan pendapat dan pandangan tentang apa yang berlaku kat sekeliling kita..bukan same ker pendapat dengan pandangan tu? Hehe Apa apa jela kn.. Nngeee PM kita pun ada menyuarakan "Kerajaan tidak takut dengan pandangan daripada penulis blog.."  See..so kita boleh suara kan apa saje asalkan kita masih mampu nak menulis dengan menggunakan akal yang waras dan berfikir seara rasional bila nak menyuarakan pendapat tentang sesuatu isu tu kan.. Eceeyhhh  Kalau tak nanti jadi kes saman menyaman pulak..Bekas PM kita pun pernah cuba di saman fitnah sebanyak 100juta akibat menyuarakan pendapat dengan menulis di blog..tapi bila beliau menang kes tu beliau hanya di bayar 70ribu je..Ermm sangat unfair..uhuk~


Tapi apa apa pon lantak korang la nak cakap buang masa ker apa ker janji MTT tahu macam mana nak bahagikan masa sudah la..Yang sibuk cakap buang masa tu tak payah nak sibuk sangat cakap blogger ni suka buang masa dengan menulis di blog ..Korang jaga jela masa masa korang yang ada tu oke ! Senyumm tak perlu kata apa apa... :)



Nota kecik : Kalau masa yang ada tak cukup pinjam masa jiran sebelah rumah tu.. =='


Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^







3 Orang balas bebelan:

Alya Esprézzo said... [MTT reply to this comment]

hihihi..dorg tak tahu lagi betapa seronoknya berblogging! nanti bila dah terjebak baru dia tau..hahaha

ir yien 9897 said... [MTT reply to this comment]

hahahahha

MTT tak leh

tak leh2...

yien kesah.....

jangan2 buang masa... hahahaha =p

Cik Farah said... [MTT reply to this comment]

Dulu pun Farah cakap, aku minat blogging tapi mana ada masa nk update2 selalu..tapi, bila dah start buat blog, haaaa xlepas2 dok tekan keyboard taip entri baru.

serius, blogging salah satu cara untuk ekspresikan perasaan dan tambah kawan. Tambah ilmu pun boleh. Macam2 boleh lah! :D

È