BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Tuesday, June 21, 2011

Tiada yang sehebak mereka (!)




Malam ni sepoi sepoi bahasa jer angin..Tiba tiba malam ni teringat zaman kegirangan kanak kanak bila semua benda kita rasa nak mencuba...MTT ada seorang abang ,dah nama pon abang dah tentu dia seorang lelaki la kan..Yeayy ! ^^ Beza umur kami cuma 2 tahun jer..Masa kitaorang kecik kecik dulu dah macam belangkas ke mana saja pergi mesti nak berkepit,sampai kan apa yang kitaorg pakai mesti nak sama..Tak caya tengok gambar ni..Tadaaaa...




Tak cukup dengan tu apa saja aktiviti yang abang buat mesti MTT nak join..Yang paling MTT suka time abang and the geng tengah gila basikal..MTT mula belajar naik basikal dengan abah..

"Adik balance kan badan lepas tu cuba kayoh perlahan lahan.."

Lebih kurang macam tu la ayat abah cakap dekat MTT..Nak flash back banyak banyak al maklum lah mana nak ingat semua kan..Hehe MTT pon cuba la belajar berbasikal yang macam abah ajarkan dan MTT berjaya berbasikal setelah selesai sesi pembelajaran bersama abah tu.. Terima kasih abah ! :)

Bila dah pandai naik basikal mula lah nak tunjuk belang .. ^^ Abang and the geng suka berlumba basikal dekat kawasan taman perumahan,MTT dengan selamber jon dorang...Tengah ghairahnya berlumba tiba tiba sampai dekat satu 'bonggol',MTT tertewas di situ kerana nak ikut skill dorang yang lalu di celah 'bonggol' antara divider dan bonggol tersebut...Gedebok ! Terseret macam superwoman yer saya di situ..Huh


Gulap gulita duniaku ketika itu...Abang and the geng yang perasan MTT dah tak ada dekat belakang dorang patah balik dan tengok MTT dah pengsan dekat situ..Habis separuh muka MTT luka sebab jatuh terseret dekat situ..Ya ampunn masa tu ingat muka akan macam tu sampai bila bila tapi alhamdulillah muka MTT pulih seperti sedia kala..Terima kasih mama sebab jaga adik masa tu !

Kalau bab memasak dah tentu la mama yang menjadi Sifu untuk mulakan langkah yang seterusnya untuk menjadi pelengkap bagi bergelar seorang perempuan.. ^^ Mula mula sekali MTT nak sangat belajar masak lemak cili api,sebab tu lauk kegemaran MTT..Mama pon ajar kan MTT macam mana nak masak lemak cili api..Masa first time masak tu habis dapur dah macam nak berperang..Periok belanga entah ke mana,belender entah ke mana..semua berterabor dah macam berperang kat dapor tu..Haha


Selesai memasak masing masing dah kelaparan makan masakan MTT dengan rakusnya..Yeayy ! percubaan pertama berjaya walaupon dapor bersepah dan lepas makan sorang sorang masuk bilik air labur saham..Haha Apa apa pon terima kasih mama sebab ajarkan adik masak..Walaupon tak handal tapi alhamdulillah boleh la sikit sikit..Ecehh~ Nk cuba? Meh la datang rumah kalau tak malu... =,=

Tiada yang sehebak ibu dan bapa kita sendiri kan? Yang tak pernah jemu melayan kerenah anak anak zaman sekarang yang semakin hyper ...Tapi dorang masih sabar dan tetap membesarkan kita dengan penuh kasih sayang..Siyes terasa rindu dekat mama dan abah sangat sangat malam ni.. =.=





Nota kecik : Rindu giler zaman kegirangan kanak kanak,tak payah fikir apa apa pon.. ^^


Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^


12 Orang balas bebelan:

Izzat Nazmi Saiful Bahri said... [MTT reply to this comment]

hehe... mcm mane la rupa dapur bila MTT da buat dapur tu mcm medan perang... (^^,)

yeap!! zaman kanak2 ribena la yang paling best... tkde pon nak pk masalah kan MTT...

bersama kak Es said... [MTT reply to this comment]

nak la rasa masak lomak cili api eyra.. kali ni mesti pakar kannn

Ujang9897 said... [MTT reply to this comment]

mesti nakal kecik2 ni..

dah besar lagi nakal..

kim salam kt abang

Syazwan said... [MTT reply to this comment]

makin lama..makin comel.
rindu plak zaman kanak-kanak..
singgah la blog saye ye..
ada entry baru.

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Izzat Nazmi Saiful Bahri : Rupa orang berperang la..Habis sume tertiarap.. ^^ Ar'ah zaman paling best sekali.. :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@bersama kak Es : Akakkkk ! Meh la datang rumah.. HEHE :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Ujang9897 : Dah besar tok sah cakap, double triple nakal... Insya'allah.. :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Syazwan : Tang mana yang comelnya.. HEHE ^^

eddy syrol said... [MTT reply to this comment]

saya suke pic itu..sgt comel ye..hihihihi

jom terjah NI PARKING AKU

mas saari said... [MTT reply to this comment]

zaman kanak2 paling best kan?

Ly_Tulip said... [MTT reply to this comment]

pergh!zaman kanak-kanal macam heaven je... nakal toksah ckp la..tp, parents still sabar je layan kita kan??

p/s: Macam nak rasa je masak lomak cili api miss Toinkk toinkk tu... ;p

Mr.Baiz said... [MTT reply to this comment]

hukhuk..rindu kat my parent jugak..minggu ni balik kg..jom mtt..hahaha

È