Bebelan Terbaru BeloG MTT

Sunday, July 31, 2011

Pengalaman pertama berpuasa bersama …

Assalammualaikum..

 

rayable

Gambar di curik serta di ubhasuai dari SINI

Hari ini entah kenapa mood serta perasaan jiwa serta raga terasa sayu dan pilu yang teramat dasat..Pada keesokan harinya insya’allah kita semua akan berpuasa bersama keluarga terchenta sekali lagi pada tahun ini..

Alhamdulillah dapat sekali lagi berpuasa pada tahun ini di bulan Ramadhan,bulan yang mulia..Tatkala ini la seluruh bahagian dalaman organ badan seolah bersatu duatiga padu yakni memberitahu dan memperingatkan tuan empunya badan agar mengelakkan diri daripada melakukan perkara perkara di bawah ;

 

  • Jangan miss sahur (Kecuali di sebabkan keuzuran)
  • Jangan ponteng puasa (tak bermakna selalu ponteng)
  • Jangan maen mercun takot terbakar jari (nak dekat raya nanti takpe)
  • Jangan tertinggal solat teraweh (Kecuali di sebabkan keuzuran)
  • Jangan berbuka puasa makan macam manusia kebuluran (Selalunya nafsu menguasai)
  • Jangan membazir beli makanan berbuka tapi makannya seciput (Tak tahan tengok makanan)

 

Teringat pula dulu zaman kenakalan ketika nak meningkat remaja.. Kemain lagi,asalkan dengar azannya sampai dah waktu berbuka.. Hikhik Boleh main puasa half day masa kecik kecik dulu,sekarang kalau nak kerja half day boleh,puasa half day silakan jangan berangan Mat Jenin..

Setiap tibanya bulan Ramadhan setiap tahun pastinya menjanjikan sesuatu yang berbeza pada setiap tahun..Bagi biadota MTT sikit la yer apa yang membuatkan merasakan berbeza sangat tuh ;

 

Tarikh lahir : 2 Januari 19xx (xx tak tahan tuh.. Hikhik)

Adik beradik : Sulung – kakak yakni di panggil Along

                      Kedua  - abang yakni di panggil Abang

                      Bongsu - yakni si tukang membebel sakan dalam blog ini , MTT la

 

Ramadhan 2011

  • Abang MTT telah mendirikan rumahtangga pada tahun 10.10.2010 dan kini teah menghadiahkan kami seorang isteri dan seorang baby (masih dalam perot) yang akan memeriahkan lagi kehidupan kami sekeluarga..
  • Kakak MTT pon telah mendirikan rumahtangga dan kini menghadiahkan kami seorang lagi ahli keluarga yang serba serbinya boleh dalam segala hal..
  • Cik Katek yakni cik cousin kesayangan kini menetap di Kuala Lumpur dan akan berpuasa serta berjimba jimba jembol..Eyhh tak takk ,sama sama berpuasa bersama kami..
  • Kalau tahun tahun yang lepas MTT dan Mista Tunang berpuasa sebagai pasangan kekasih tapi tahun ni sebagai pasangan tunangan.. Erkk , agak sedikit pelik di situ tapi biarkan ianya berlalu..Kita teruskan kepada sebab munasabah yang seterusnya..
  • Sahabat sahabat baru yang mula MTT kenal pada awal bulan Mac 2011.. Nak listkan terlalu ramai,takot terlepas nama ada pulak yang tersinggung.. Poyo pulak.. Hakktuii ! Siapa lagi kalau bukan para lalink sekalian..Pengalaman pertama MTT berblogging dan ini adalah ramadhan yang pertama MTT bersama para lalink sekalian,walau cuma di alam maya akan tetapi terasa begitu dekat di hati ..

 

Terharu tak? terharu tak? Sila neteskan air hedong anda semua.. Hikhik

 

Oleh kerana tidak mempunyai ahli keluarga yang ramai jadinya pabila bulan puasa tu haruslah di selangi dengan aktiviti majlis berbuka puasa dengan sahabat sahabat dan saudara mara terchenta..Baru lah terasa nikmatnya berbuka dengan orang orang yang tersayang..

MTT nak ke Tesco untuk mengisi ruangan kosong di dapur..Semoga Ramadhan pada tahun ini lebih baik dan bermakna daripada tahun tahun yang sebelum ini..

 

Nota kecik : Rasa eksaited kemain nak bercerita serta membebel aktiviti di buan Ramadhan ni.. Kurangkan kontrovesi tingkatkan amal ibadah.. Aminn…

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

Saturday, July 30, 2011

Senarai “RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK”

 

 

  1. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/08/papa-ben-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  2. http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  3. http://hariskaito.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  4. http://inspirebunny.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  5. http://listentoleya.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  6. http://www.pinkymomma.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  7. http://laman-ayahsu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  8. http://pwencessyuyue.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  9. http://cinonetstory.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  10. http://aida4eva.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  11. http://kasihmu-mahizan.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  12. http://www.ashrafjalil.com/2011/08/oppsslupe-lak-aku-puase.html
  13. http://pinkbubblegumprincess.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  14. http://iera-athira.blogspot.com/2011/07/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  15. http://missepafazwin.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  16. http://zulaykhatyra.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  17. http://dismybelog.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  18. http://bilakukatacinta.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  19. http://aimieamalinaazman.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  20. http://dayahjelita.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  21. http://semekarsakuraputih.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  22. http://bila2akurajin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  23. http://informations-the.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-sahur-di-kala-budak.html
  24. http://gen2merah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  25. http://lieynanilaz.blogspot.com/2011/08/ramadan-1-sahur-di-kala-budak.html
  26. http://qiutmiut.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  27. http://roqrock.blogspot.com/2011/07/puase-versi-kanak2.html
  28. http://marinafazli.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  29. http://missdamia93.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  30. http://loadingmode.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  31. http://edyramanov.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  32. http://hanieliza.blogspot.com/2010/07/ayam-beriani-bahan-1-ekor-ayam-potong.html
  33. http://www.lailyqaisyirah.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  34. http://mawarseri.blogspot.com/2011/07/sertai-segmen-ben-ashaari-ramadhan-1.html
  35. http://yaati83.blogspot.com/2011/07/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  36. http://maszull.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  37. http://www.sunahsukasakura.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  38. http://fareezvanfillers.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  39. http://ekahafizy.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  40. http://mitchieyusoff.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  41. http://anisabdulkarim.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  42. http://starfleet2208.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  43. http://anasweetblueberry.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  44. http://cikemot.blogspot.com/2011/07/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  45. http://fruitheart.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  46. http://takkeciksgtpown.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  47. http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  48. http://pwincess9.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  49. http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  50. http://miss-nadya.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  51. http://cheerfullhappiness.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  52. http://eddydce.blogspot.com/2011/07/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  53. http://xamreenaxeer.blogspot.com/2011/08/segmen-ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di.html
  54. http://adifatah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  55. http://azrideris.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  56. http://cthaslinda.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  57. http://ceritasana-sini.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  58. http://budaklogam.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  59. http://ensquaredotefdotay.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  60. http://ayunirosli.blogspot.com/2011/08/segmen-ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  61. http://liailnia.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  62. http://100dirisendiri.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  63. http://bambam-story.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  64. http://syerakata.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  65. http://pheromonstash.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  66. http://bombay-913.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-dikala.html
  67. http://emmaeema.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  68. http://born2touchurheart.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  69. http://akukembojaputih85.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  70. http://hudhudker.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  71. http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  72. http://sukeduke-rabiatul.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala.html
  73. http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/08/ramadhan-1-sahur-di-kala-budak.html
  74. http://bidadarisidiahuzaifah.blogspot.com/2011/08/ben-ashaari-ramadhan-1-sahur-di-kala_01.html

Susah sangat ker nak lafazkan (?)

Assalammualaikum..

 

Entri basi pagi tadi terlewat di cerita dengan penuh semang-gat waja sebab munasabah eksaited kemain nak cerita tentang kekalahan HARIMAU MALAYA ..

Tengah kelam kelibut macam nak ribut bergegas nak pergi kerja pagi tadi sempat la terlanggar dengan sorang aweks gerekk atau lebih tepat lagi awek kerekk.. Mukanya ayu ya tuan tuan dan puan puan berbaju kurung di pagi hari Jumaat yang serba indah ini..

Rasanya sudah pon MTT berada di tempat dan di ruang yang betul ketika berjalan untuk menaiki jejantas pagi tadi.. Hari ni terasa malas nak berpusu pusu dengan kasut ketumit tinggi 18 inci nak redah melintasi jalan raya yang sibuk pagi ni..

Jadinya naik la ke atas meniti jejantas tersebut bagi mengelakkan kelembapan seakan sipot sedod ketika melintasi jejalan raya..Ternampak la seorang aweks berbaju kurung semanis kurma sedang kelam kelibut jalan mengalahkan lipas kudung,sambil terhoyong hayang ke kiri dan ke kanan,mengantuk agaknya..

Semasa berselisih jalan dengan beliau,dia terlanggar bahu MTT sehinggakan MTT jatuh gedebok macam nangka busok ! Yee ! Itu semua dusta semata dua mata yer,badan MTT cuma berpusing 360 darjah mengalahkan gelek Goyang Inul yer tuan tuan dan puan puan.. Itu la sifat manusia,bila dah salah jalan melulu tak reti nak minta maaf..At least pandang dan senyum menandakan dia insap kerana melanggar objek yang begitu besar gedabak yang ada di depannya.. =.=’

Think positif,okay fine,dia dah lambat nak kejar masa waktu kerja dia.. Nanti kang merah pulak punch kad dia.. =.=’

Kalau dah nama pon manusia kan,sepatotnya bila dah di kurniakan akal serta fikiran di gunakan la dengan sebaek mungkin bagi mengelakkan daripada di caci makian oleh para para manusia..Sememangnya daripada sejak azali sifat manusia sukar untuk melafazkan MAAF agaknya yer? =.=’

 

Gangster Jalanan

Tengah laju berpusu pusu pusu di celahan orang ramai kita terlanggar seorang gadis atau jejaka yang tak berapa nak tampan apetah lagi mampat bodynya.. Hekk !

“Eyhhh tak nampak orang ke ? Jalan pandang depan la bukan sebok dengan BBM ! Huhhh ! “

Tak susah pon nak lafazkan maaf tu… “ Maafkan saya yer,tak sengaja.. “ Kan ker lebih mudah daripada EASY RHB.. Erkk ?

 

Kesalahan dah terang lagi bersuluh

Memandu kenderaan dengan had maksima yang boleh mengundang bahaya terhadap makhluk makhluk chomel yang berada di luar sana akan tetapi bila dah terbabas masuk kampung abas ?

“Woiii ! Bangang ker hape tak reti bawak kereta,tak nampak ker haku tengah laju ? “

Tak susah pon nak mengaku kesalahan sendiri dengan mengatakan “Maaf yer salah saya sebab cuai.. “

Persahabatan

Kita sedar yang kita telah lukankan hati makhluk chomel serta macho yang bernama sahabat akan tetapi kerana ego yang lebih mengatasi segala galanya ..Sedang enak,lancang lagi kencang bergurau tersalah tutur bicara ,

“Eyhh aku salah cakap? Bila masa pulak aku salah cakap? Betul la aku cakap ! “

Salah ker ucapkan dengan setulus ikhlas sesuci minyak sapi lafazkan “Maafkan aku,mungkin aku tersalah cakap “

 

Maaf rekaan

Sedang enak berjimba jimba jembol sehinggakan tersembol bijik mata,ternampak aweks / balaks yang cun serta macho..Dengan kadar segera buat buat terlanggar menandakan ingin mengenali dengan lebih rapat serapat rapat mampat..

“Maaf yer you,tak sengaja pulak terlanggar you.. You okay tak ? “

Kalau la para para ulat bulu dah mencecah hinggakan ke paras tak di selamatkan mudahnya nak di lafazkan maaf yang di reka khas bagi menjual minyak ulat bulu .. =.=’

 

 

Nota kecik : Tak susah pon nak lafazkan maaf tu kalau dah sememangnya salahnya berpunca daripada diri kita sendiri.. =.=’

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

Senarai “Ben Ashaari ajak cerita di sebalik gambar”

  1. http://cerytara.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  2. http://pelik-oh-pelik.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  3. http://hariskaito.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-gambar-terbaik.html
  4. http://lulu-pages.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar-terbaik.html
  5. http://pwencessyuyue.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  6. http://ikwanharis.blogspot.com/2011/07/pagi-sabtubersama-benashaari.html
  7. http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ini-first-time-saya-punya.html
  8. http://cinonetstory.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar-terbaik.html
  9. http://gadisarawakcorner.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  10. http://nineynur.blogspot.com/2011/07/sesi-segmen-awal-ashaari-eehhh-ben.html
  11. http://www.blogammar.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-ajak-letak-gambar.html
  12. http://ezaiza.blogspot.com/2011/07/imbas-kembali-kisah-iman-mama.html
  13. http://www.lailyqaisyirah.com/2011/07/ben-ashaari-cerita-di-sebalik-gambar.html
  14. http://sitizarizza.blogspot.com/2011/07/gambar-terbaik-untuk-ben-ashaari.html
  15. http://dunia-mirah.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ajak-suaikenal-dengan.html
  16. http://sayurlemak.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ajak-tengok-gambar.html
  17. http://lassierose.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-kenangan-terindah.html
  18. http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar.html
  19. http://citationlife.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-gambar-dan-blogger.html
  20. http://ceritasana-sini.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-blogger.html
  21. http://semangat10naga.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-ajak-bersegmen.html
  22. http://roxettepinky.blogspot.com/2011/07/menggamit-kenangan-bersama-ben-ashaari.html
  23. http://hdyhstory.blogspot.com/2011/07/saye-hantar-post-sebab-saye-boring.html
  24. http://aimanayie.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-sebahagian-dari-mereka-ada.html
  25. http://anismelon.blogspot.com/2011/07/segmenben-ashaaricantik-tak.html
  26. http://ilagula.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-covergirl-majalah-dia.html
  27. http://kenanganseketika.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  28. http://mimiesukehati.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-versi-gambar-lah-pulak.html
  29. http://missdynda.blogspot.com/2011/07/aku-join-segmen-ben-ashaari-sebab-aku.html
  30. http://queenofbutterfly.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-dan-gambar-terbaik.html
  31. http://farabudakbaik.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cerita-tentang-gambar.html
  32. http://belogwanaeiskay.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-dan-blogger-best-pictures.html
  33. http://aq-islam.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar.html
  34. http://dayahjelita.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-aku-penyayang.html
  35. http://mindakhayalan.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-gambar-lebih-dari-biasa.html
  36. http://afieqjibril.blogspot.com/2011/07/gambar-seribu-erti-ben-ashaari.html
  37. http://chempakasari20.blogspot.com/2011/07/diari-182-segmen-ben-ashaari-dan.html
  38. http://bubu-bobo92.blogspot.com/2011/07/abg-ben-nak-tgk-smthg-xhohoh.html
  39. http://missdamia93.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-dan-blogger.html
  40. http://cintaqasehsuci.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  41. http://asranorrie.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-mintak-gambar.html
  42. http://ayunirosli.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  43. http://umminabilaradzi.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-surat-cinta-aku.html
  44. http://shasafiez.blogspot.com/2011/07/segmen-kenal-ben-ashaari-dan-kenal.html
  45. http://swetiepinky69.blogspot.com/2011/07/segmenben-ashaari-dan-gambar-terbaik.html
  46. http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-jom-letak-gambar.html
  47. http://www.sunahsukasakura.com/2011/07/saya-tau-ben-ashaari-tu-blogger-popular.html
  48. http://alyajane.blogspot.com/2011/07/segmenben-ashaari-dan-blogger.html
  49. http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-gambar-retro-alaf.html
  50. http://visitmefatin.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  51. http://marinafazli.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-punca-aku-dapat-berblog-on.html
  52. http://kasihmu-mahizan.blogspot.com/2011/07/segmenben-ashaariedisi-comel.html
  53. http://cthaslinda.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar-paling.html
  54. http://lonelystarz.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-blogger-famous.html
  55. http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-gambar-dan-kisah.html
  56. http://blogainaisyah.blogspot.com/2011/07/eh3-ben-ashaari-nak-gambar-saya-laa.html
  57. http://yangbaik.blogspot.com/2011/07/santai-bersama-ben-ashaari-dan-blogger.html
  58. http://tehanurfateha.blogspot.com/2011/07/first-time-join-segmen-ben-ashaari.html
  59. http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-ajak-nengok-gambar.html
  60. http://mrspuex.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  61. http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-ajak-nengok-gambar.html
  62. http://thisisarin.blogspot.com/2011/07/assalamualaikum-dah-lame-rase-nye-aku.html
  63. http://zulkiflisabtu.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  64. http://azwansprincess.blogspot.com/2011/07/menjoinkan-diri-dalam-segmen-ben.html
  65. http://anisempoi.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  66. http://aquarestsadrenalin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar-terbaik.html
  67. http://xamreenaxeer.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  68. http://scarlettj1.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-lagi-kak-pah-jangan.html
  69. http://evalovevo.blogspot.com/2011/07/eva-natasha-dgn-ben-ashaari-sehati.html
  70. http://ruhayurazali.blogspot.com/2011/07/raya-dan-ben-ashaari.html
  71. http://aj-xplored.blogspot.com/2011/07/segmen-bersama-ben-ashaari-aku-dan.html
  72. http://www.mohdkhairi.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-gambar-terbaik.html
  73. http://dearked.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  74. http://missgapytukarurlagi.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-bloggers-with.html
  75. http://nurshifatuzzinnirah.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  76. http://azrijohan.blogspot.com/2011/07/fakta-pelik-tentang-ben-ashaari.html]
  77. http://kanda96.blogspot.com/2011/07/join-segmen-ben-aahaari.html
  78. http://abyankhairi.blogspot.com/2011/07/heranlah-aku-ngan-abg-ben-ashaari-nih.htm
  79. http://heyluvika.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-suka-gambar-ieka-haha-epic.html
  80. http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-mengimbau-kenangan-terindah.html
  81. http://sachilala.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-ajak-join-ramai-2.html
  82. http://abyankhairi.blogspot.com/2011/07/heranlah-aku-ngan-abg-ben-ashaari-nih.html
  83. http://farehazone.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  84. http://starfleet2208.blogspot.com/2011/07/ishben-ashaari-ni-takde-benda-lain-ke.html
  85. http://heartylolipop.blogspot.com/2011/07/segmen-suka-hati-ben-ashaari.html
  86. http://asyiqin89.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ajak-join-segmen.html
  87. http://ellismelia.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar-terbaik.html
  88. http://bonekeys.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-suruh-tayang-gambar-terbaik.html
  89. http://cmratu.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-hasil-kerja-saya.html
  90. http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  91. http://atiqahwadiah.blogspot.com/2011/07/abang-ben-ashaari-nak-tengok-gambar.html
  92. http://1malaysia-cybershot.blogspot.com/2011/07/lagi-lagi-abang-ben-ashaari.html
  93. http://bombay-913.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tahu-cerita-di-sebalik.html
  94. http://bonekeys.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-suruh-tayang-gambar-terbaik.html
  95. http://lurvelysweety.blogspot.com/2011/07/gambar-terbaik-ben-ashaari-nak-teng0k.html
  96. http://operasihitam.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  97. http://atiqahwadiah.blogspot.com/2011/07/abang-ben-ashaari-nak-tengok-gambar.html
  98. http://farsputra.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-ceta-best-disebalik.html
  99. http://mierastories.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  100. http://shafildabaharuddin.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  101. http://gadiscactuz.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  102. http://areyoum2a.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-cer-citer-yang.html
  103. http://songsboutlife.blogspot.com/2011/07/gambar-terbaik-kelakar-utk-ku.html
  104. http://farahazurah.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaarigambar-dan-peristiwa.html
  105. http://pinkexia.blogspot.com/2011/07/siapa-lebih-retis-di-antara-ben-ashaari.html
  106. http://aiennotalien.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar-kita.html
  107. http://maszull.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-nak-tengok-gambar.html
  108. http://miszdejavu77.blogspot.com/2011/07/aku-geram-dengan-ben-ashaari.html
  109. http://mira19.blogspot.com/2011/07/bersama-ben-ashaari-gambar-terbaik.html
  110. http://mmy619.blogspot.com/2011/07/segmen-baru-ben-ashaari.html
  111. http://akumoyslumber.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  112. http://www.trioseposen.com/2011/07/masih-newbi-lagi-budak-baru-belajar.html
  113. http://didazmanje.blogspot.com/2011/07/kreatif-bersama-ben-ashaari.html
  114. http://akakdisebalikpintu.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  115. http://mynadi.blogspot.com/2011/07/jom-bersantai-dengan-ben-ashaari-di.html
  116. http://hasfanizam.blogspot.com/2011/07/hh-ben-ashaari-dan-pokok.html
  117. http://kopimoka-rose.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger-html
  118. http://noradadilla.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-gambar-terbaik.html
  119. http://jari-jariqwerty.blogspot.com/2011/07/aku-lagi-handsome-dari-ben-ashaari.html
  120. http://kederatmuda.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-dan-gambar-gua.html
  121. http://www.jendelahidup.com/2011/07/blog-ben-ashaari-popular-saya-jeles.html
  122. http://vanillalynn.com/lynn-pun-tengah-bosan-macam-ben-ashaari/
  123. http://damaseni.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-kesimpulan.html
  124. http://umikasum.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  125. http://www.ashrafjalil.com/2011/07/segmen-bagi-gambar-ben-ashaari.html
  126. http://hugodexter.blogspot.com/2011/07/cerita-aku-dan-bun.html
  127. http://akueddie.com/2011/07/30/segmen-ben-ashaari-dan-blogger/
  128. http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-meh-tengok-gambar-ni.html
  129. http://kisahcikparo.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-wajib-terjah-si-mata-duitan.html
  130. http://aimieamalinaazman.blogspot.com/2011/07/ben-aashari-mai-sabah-meh.html
  131. http://heartlywritten.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-gambar-terbaik.html
  132. http://eyraatiqasuhaimi.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-suh-aku-jadi-pa-die.html
  133. http://easecretdiaryku.blogspot.com/2011/07/omgdia-folow-diary-aku.html
  134. http://lifeofusea.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-come-here.html
  135. http://zulaykhatyra.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-carik-blogger-comel.html
  136. http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-mesra-blog-dengan-gambar.html
  137. http://genkcorner.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-hang-out-bersama-patua-dan.html
  138. http://pheromonstash.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-gambar-ini-ada-ceritanya.html
  139. http://ytazzispeaks.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-gambar.html
  140. http://missina08.blogspot.com/2011/07/missina-vs-ben-ashaari.html
  141. http://mawarseri.blogspot.com/2011/07/mencuba-nasib-segmen-ben-ashaari-n.html
  142. http://mehmetwie.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ajak-jenguk-blog.html
  143. http://nukilanrasahatiku.blogspot.com/2011/07/bersantai-bersama-ben-ashaari-di-malam.html
  144. http://shahimarzone.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-jom-tengok-sini.html

 

 

     

Senarai “Ben Ashaari ajak cerita di sebalik gambar”

  1. http://cerytara.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  2. http://pelik-oh-pelik.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  3. http://hariskaito.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-gambar-terbaik.html
  4. http://lulu-pages.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar-terbaik.html
  5. http://pwencessyuyue.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  6. http://ikwanharis.blogspot.com/2011/07/pagi-sabtubersama-benashaari.html
  7. http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ini-first-time-saya-punya.html
  8. http://cinonetstory.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar-terbaik.html
  9. http://gadisarawakcorner.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  10. http://nineynur.blogspot.com/2011/07/sesi-segmen-awal-ashaari-eehhh-ben.html
  11. http://www.blogammar.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-ajak-letak-gambar.html
  12. http://ezaiza.blogspot.com/2011/07/imbas-kembali-kisah-iman-mama.html
  13. http://www.lailyqaisyirah.com/2011/07/ben-ashaari-cerita-di-sebalik-gambar.html
  14. http://sitizarizza.blogspot.com/2011/07/gambar-terbaik-untuk-ben-ashaari.html
  15. http://dunia-mirah.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ajak-suaikenal-dengan.html
  16. http://sayurlemak.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-ajak-tengok-gambar.html
  17. http://lassierose.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-kenangan-terindah.html
  18. http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar.html
  19. http://citationlife.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-gambar-dan-blogger.html
  20. http://ceritasana-sini.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-blogger.html
  21. http://semangat10naga.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-ajak-bersegmen.html
  22. http://roxettepinky.blogspot.com/2011/07/menggamit-kenangan-bersama-ben-ashaari.html
  23. http://hdyhstory.blogspot.com/2011/07/saye-hantar-post-sebab-saye-boring.html
  24. http://aimanayie.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-sebahagian-dari-mereka-ada.html
  25. http://anismelon.blogspot.com/2011/07/segmenben-ashaaricantik-tak.html
  26. http://ilagula.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cari-covergirl-majalah-dia.html
  27. http://kenanganseketika.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  28. http://mimiesukehati.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-versi-gambar-lah-pulak.html
  29. http://missdynda.blogspot.com/2011/07/aku-join-segmen-ben-ashaari-sebab-aku.html
  30. http://queenofbutterfly.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-dan-gambar-terbaik.html
  31. http://farabudakbaik.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-cerita-tentang-gambar.html
  32. http://belogwanaeiskay.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-dan-blogger-best-pictures.html
  33. http://aq-islam.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar.html
  34. http://dayahjelita.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-aku-penyayang.html
  35. http://mindakhayalan.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-gambar-lebih-dari-biasa.html
  36. http://afieqjibril.blogspot.com/2011/07/gambar-seribu-erti-ben-ashaari.html
  37. http://chempakasari20.blogspot.com/2011/07/diari-182-segmen-ben-ashaari-dan.html
  38. http://bubu-bobo92.blogspot.com/2011/07/abg-ben-nak-tgk-smthg-xhohoh.html
  39. http://missdamia93.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-dan-blogger.html
  40. http://cintaqasehsuci.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  41. http://asranorrie.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-mintak-gambar.html
  42. http://ayunirosli.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  43. http://umminabilaradzi.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-surat-cinta-aku.html
  44. http://shasafiez.blogspot.com/2011/07/segmen-kenal-ben-ashaari-dan-kenal.html
  45. http://swetiepinky69.blogspot.com/2011/07/segmenben-ashaari-dan-gambar-terbaik.html
  46. http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-jom-letak-gambar.html
  47. http://www.sunahsukasakura.com/2011/07/saya-tau-ben-ashaari-tu-blogger-popular.html
  48. http://alyajane.blogspot.com/2011/07/segmenben-ashaari-dan-blogger.html
  49. http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-gambar-retro-alaf.html
  50. http://visitmefatin.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  51. http://marinafazli.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-punca-aku-dapat-berblog-on.html
  52. http://kasihmu-mahizan.blogspot.com/2011/07/segmenben-ashaariedisi-comel.html
  53. http://cthaslinda.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar-paling.html
  54. http://lonelystarz.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-blogger-famous.html
  55. http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-gambar-dan-kisah.html
  56. http://blogainaisyah.blogspot.com/2011/07/eh3-ben-ashaari-nak-gambar-saya-laa.html
  57. http://yangbaik.blogspot.com/2011/07/santai-bersama-ben-ashaari-dan-blogger.html
  58. http://tehanurfateha.blogspot.com/2011/07/first-time-join-segmen-ben-ashaari.html
  59. http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-ajak-nengok-gambar.html
  60. http://mrspuex.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  61. http://soliciousstorynory.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-ajak-nengok-gambar.html
  62. http://thisisarin.blogspot.com/2011/07/assalamualaikum-dah-lame-rase-nye-aku.html
  63. http://zulkiflisabtu.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  64. http://azwansprincess.blogspot.com/2011/07/menjoinkan-diri-dalam-segmen-ben.html
  65. http://anisempoi.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  66. http://aquarestsadrenalin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-nak-tengok-gambar-terbaik.html
  67. http://xamreenaxeer.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-dan-blogger.html
  68. http://scarlettj1.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-lagi-kak-pah-jangan.html
  69. http://evalovevo.blogspot.com/2011/07/eva-natasha-dgn-ben-ashaari-sehati.html

BEN ASHAARI : RAMADHAN #1 : SAHUR DI KALA BUDAK

santai ben ashaari 5

Join klik SINI ..

 

Kisah yang lucu lagi menggelikan hati sepanjang bergelar kanak kanak girang lagi gumbira sudah semstinya la tak dapat nak di lupakan.. Masih ingat lagi masa zaman kenakalan tu merasuk serta menikan nikam dalam lobak hati yang paling dalam ni,MTT dan rakan rakan yang lain sering kali bersahur pada pukul 4.30 pagi , 1.30 tengah hari dan 4.30 petang.. Waktu berbuka kami hanya sekali yakni pada masa yang sebenar untuk berbuka puasa..Masih ingat lagi saat saat terkantoi dengan mama..Hikhik Nak cerita panjang lebar nanti buat next entri ya..

 

Makanan yang menjadi kegilaan serta jelas terasa kenikmatannya ketika berbuka puasa ialah.. Tadaaaaaaa..Tutup sikit mulut tuh.. Meleleh air liur tu haaa.. Hikhik

 

IMG_1899

Dalam seminggu wajib makan ayam percik sebanyak 4 kali.. Hehe Kadang kadang hari hari.. =..=

 

BEN ASHAARI cerita di sebalik gambar

santai ben ashaari 5

Join klik SINI ..

 

DSC_7280

 

Gambar terbaek yang MTT rasa MTT pernah snap daripada DSLR pinjam.. Hikhik Gambar ni semasa pertunangan MTT pada bulan Febuari 2011 .. Lepas daripada majlis,duduk la MTT terpele’ot sambil cuba mengambil gambar 2 bentuk cincin dari setiap sudut agar ianya kelihatan cantek untuk bagi cucu cecet tengok di masa akan datang..2 bentuk cincin tanda hati ini dah di miliki.. Hakktuii !  =..=

Friday, July 29, 2011

Kekalahan HARIMAU MALAYA patut di banggakan (!)

Assalammualaikum..

pasukan-harimau-malaya

 

Pagi ni jem tak hengat dunia telah melanda sekitar Kuala Lumpur akibat daripada semalam rakyat Malaysia ramai yang frust tertonggeng lalu menyebabkan mata tidak dapat di lelapkan dengan lena..Tatkala itu la di pagi hari semuanya bangun lambat untuk lekuar bekerja.. Hekkk !

Rata rata jalanraya hari ni semuanya jem tahap chipmuck,kantor MTT bekerja dah tentu tengah bandar akan kedengaran la pelbagai jenis irama lagu yang berkumandang daripada hon mereka para pengguna jalanraya yang sangat kreatif ! Rasa tenang sekali yer.. =.=’

Semalam pulang jer daripada berkhidmat dengan tulang pat kerat MTT bersama ahli keluarga yang lain terus bergegas sepantas lipas kudung ke Putrajaya bagi menyaksikan perlawanan antara Malaysia dan Singapura..Nak mengelakkan jem yang teramat dasat jadi haruslah di segerakan perjalanan..

Setibanya di rumah mama,suasana kat sana senyap sunyi sepi je..Yela,Putrajaya kan suasana kat sana tak hiruk pikok macam sekitar kawasan rumah MTT .. Ramai ramai la kami sekeluarga menghadap tv dengan muka yang sangat eksaited untuk menyaksikan serta memberi sokongan kepada pasukan Harimau Malaya..

Walaupon hanya tengok di rumah dan tidak ke Stadium Nasional Bukit Jalil tidak menandakan kami tidak akan memberikan sokongan yang tidak berbelah bagi yer ..Seluruh jasmani dan rohani kami bersatu duatiga padu dengan bertemankan Kacang Cap Jari dan air Ribena ais kaww menyaksikan perlawanan..

MTT dengan penuh rasa eksaited serta agak sedikit kuciwa pada permulaan babak permainan tetap berdiri,eyh takk,duduk teguh di situ terus menantikan detik detik yang di tunggu oleh lebih 80 ribu penonton di SNBJ dan yang berada di rumah.. (Dah macam pengulas pulakk )

Gol pertama yang di jaringkan oleh Safee Sali pada separuh masa kedua membangkitkan semangat yang tak berbelah bagi,sedikit hambar pabila gol di jaringkan oleh Singapura menandakan peluang untuk Malaysia terus mara sedikit tergugat..

Akan tetapi kekalahan semalam adalah sesuatu yang boleh di banggakan di mana di SNBJ di saksikan oleh penonton Malaysia sambil di laungkan nyanyian lagu Negaraku yang sangat kuat kedengaran membolosi tv kami yang berada di rumah..pemain Malaysia dah buat yang terbaekkkk ! Cuma perlu usaha lebih keras untuk mempertingkatkan lagi mutu dan corak permainan di bahagian pertahanan.. Tahniah Harimau Malaya ! Smile

 

 

Nota kecik : Kekalahan itu terkadang menjadikan kita lebih bersemangat di masa akan datang !

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

Thursday, July 28, 2011

Spontaneous Thursday (1) | Jatuh bangun dalam kehiudpan



‎"Jatuh bangun di saat kita belajar 

merangkak,berjalan serta berlari pasti 

terkadang 

buatkan kita tersadong di pentas duniawi akan

tetapi ketahui lah, ianya seolah membakar

 semangat kita untuk terus berlari hingga ke

 hujung waktu.."




Singapore menjadi pilihan hati serta limpa (!)

Assalammualaikum..

Harimau_Malaya_transparent_Rilekslah.com

 

Alhamdulillah akhirnya setelah sekian lama menantikan kemunculan Makcik Nab yang berniaga bihun goreng Singapore di saat saat terakhir dapat melantak serta mekentedarah di pagi hari tercapai dan terlaksana jua pada hari khamis yang indah serta permai ini.. =.=’

Memang sedari sejak azali MTT lebih menggemarkan bihun goreng Singapore berbanding bihun yang kalernya seakan kekuningan orengan.. Hikhik Entah kenapa rasanya seakan pedas sedikit mengenakan rasa lada hitam di lidah membuatkan rasanya terus menerus menjadi kegilaan dulu,kini dan selamanya..Bihun kekuningan orengan tu panggil bihun ape pulak ekk?Kalau lapar silakan isi perot anda semua sekenyang kenyangnya.. Kihkih

Tak bermakna makan bihun goreng Singapore MTT akan menyokong Singapore pada perlawanan antara Malaysia dan Singapura pada malam ini ya para lalink.. Dan sudah semestinya seluruh jasmani dan rohani bergabung meletop dengan aura yang sangat dasat meletakkan harapan yang tinggi untuk Malaysia menang pada malam ni..

Pabla saat saat genting dan bahang semakin terasa untuk menyaksikan perlawanan antara Malaysia dan Singapura mata serta sekalian organ badan seolah olah terhenti seketika di kala merentasi jalanraya dengan di hadapan di selaputi kereta kereta lagi hebak di abad ini..

Yang membuatkan rasa terkilan hati,limpa serta hampa pabila menyaksikan tidak ada sejibik kenderaan pon yang menepekkan sticker logo Harimau Malaya (Dah keluar dah kan sticker Harimau Malaya ? ) tanda semangat pada pasukan negara akan tetapi sebaliknya logo logo negara asing yang seakan di sanjung serta di julang di tepekkan di setiap kenderaan.. =.=’

 

Nota kecik : Kurangnya kesedaran serta semangat cintakan negara ataupon lebih menyanjung tinggi negara luar ? =.=’

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

Wednesday, July 27, 2011

Wordless Wednesday | Kesian JEJEARIRUNCING =.=’

apek1

dahliateck2

Nota kecik : Dugaan bertunang yang sangat di geruni yakni orang ketiga..Ekkkk ! Tercakap pulak.. =.=’

 

Betul ker?? Kelik SINI ..

Rimas taw tak aku tengok handbag gedabak kau (!)

Assalamualaikum..

 

handbag

 

Selamat dah sampai di kantor tatkala tadi haruslah melintasi jalanraya untuk sampai ke kantor..Melenggang kangkong la bersama handbag yang tersayang di apit rapat.. Sangat ramai ya makhluk yang melintas bersama dengan pelbagai jenis handbag yang chantek lagi chomel di tayang tayangkan..Seharusnya la sampai menyelam minum air menyaksikan jenis jenis handbag yang ada..

Handbag,bag tangan,tas tangan dan apa-apa saja lah..Suka hati serta limpa kamu dan kamu semua nak pakai yang berjenama Louis Vuitton, Gucci, Guess, Prada semua tu..Yang mahal tak semestinya berkualiti,dan yang murah tak semestinya tak berkualiti kankankan ?

Selalunya banyak persoalan yang bermain di fikiran para adam pabila menyaksikan pelbagai jenis handbag yang chomel,tak kurang jugak saiznya yang besar gedabak.. Yela,mereka kan sangat macho dengan hanya keluar sehelai sepinggang tanpa perlu mengusung sebarang beban dan tanggungan .. Persoalan persoalan yang selalu di ajukan..

 

“Eyhh perlu ker nak pakai handbag besar gedabak macam nie? “ Hmm perlu ..

“Eyhh nak keluar kejap pon nak usung jugak handbag? “ Hmm pasti perlu ..

“Eyhh perlu ker nak bawak handbag nak pergi sana sini ? “ Hmm harus lahh !

“Eyhh besar la handbag nie rimas taw tak I tengok you bawak … “ Hekkk elehh !

 

Tak dapat bayangkan kalau para adam yang mengapit handbag di celahan ketiak.. Hikhik

Akan tetapi kebiasaannya persoalan persoalan sebegini akan hilang serta lenyap daripada kotak pemikiran yang senonet tu pabila di sedari bahawasanya sangat berguna lagi bermanfaat handbag para gadis yang besar gedabak itu..

 

“Err you,ada tisu tak? Panas la ni berpeluh peluh .. “ Nahhhhhh !

“Err you, seluar I tak boleh kaceng la.. You ada pin tak ? Nahhhhhh !

“Err you,ada kepit kuku tak? Rimas pulak kuku I panjang semasam.. “ Nahhhhh !

“Err you, I sakit kepala la..You ada panadol tak ? “ Nahhhhhh !

“Err you,tumpang minyak rambut I dalam handbag you boleh tak ? Erkkkkk !

Akan tetapi kesedaran timbul sedikit demi sedikit yakni pabila tibanya musim dan saat saat si para adam memerlukan sesuatu yang terdapat dalam handbag doraemon para gadis ya tuan tuan dan puan puan sekalian alam..

Para gadis ni tidak la semata dua mata hanya ingin menghiasi handbag mereka dengan barang barang yang tidak bermanfaat akan tetapi hampir kesemua yang berada dalam isu perot adalah barang barang keperluan yang sentiasa boleh di gunakan di saat saat genting lagi mencemaskan..

 

WALLET / PURSE

Ini adalah keperluan yang sememangnya perlu ada dalam setiap handbag makhluk chomel bergelar wanita..Adalah sedikit berbeza dengan para adam yang seharusnya menyumbatkan wallet mereka ke dalam kocek senonet yang terletak di bahagian belakang seluar..Dan perbezaan design wallet para adam dan para gadis adalah sangat ketara bezanya.. Design purse para gadis ada yang berbentuk pendek,panjang dan setebal tebal alam..Kami juga suka mengasingkan note berkeping dengan coin yer,jadinya satu purse untuk note berkeping kepingan dan satu lagi khas untuk di isi syiling,jadinya tak la kelam kabut taik unta bila masa tertentu nak gunakan yang mana satu.. =..=

Bayangkan jika para gadis meletakkan purse mereka di bahagian belakang kocek jeans akan terkeluar lah sedikit bonjolan dan akan memukau mata para adam hinggakan menjadi tak keruan semendang..

 

MAKE-UP

Menjadi lumrah bagi para gadis yang jelita untuk mengenakan make up setebal 3 hingga 4 inci persegi agar kejelitaannya kekal berpanjangan tidak laput di telan cahaya matahari mahupon peluh basi yang akan sentiasa meniti di kulit putih lagi gebu.. Namun tak kesemua para gadis gemar menepekkan mekup berketebalan sebegitu..Ianya hak individu,ada yang berpendapat "mekap menaikkan confidence level saya"

Dan oleh itu,harus juga di selitkan walaupon hanya sekadar compact powder di dalam ruangan handbag tersebut..Itu belum termasuk isi kandungan dalam bag mekup pulak lagi..

 

TISU

Seperti yang di ketahui umum,keadaan cuaca di luar sana selalu berubah rubah,kadang kala panas kadang kala suam kuku,jadinya tisu sering menjadi peneman setia di kala bulan mengambang..Tak takkk,di kala saat saat air peluh basi menitis di tepian pipi haruslah di lapkan dengan tisu..Kalau penyelesaian untuk para adam seletkan saja di hujung lengan,settle ! Hikhik

 

GADJET

Ini lagi satu pabila para gadis tersebut terlalu huptodate sehinggakan hampir kesemua gadget wajib di sumbatkan ke dalam handbag mereka..Handphone pun sampai nak dua tiga..Biar sampai cukup semua line dia nak pakai..kalau boleh, MAXIS, DIGI, CELCOM, U MOBILE, semua dia nak sapu..Biasa lah kitakan 1 Malaysia..Harus ma pakai kesemua rangkaian yang ada dalam Malaysia nie.. Hehe Tak cukup dengan phone, nak bawa PDA, tambah lagi kamera, I pod lah, mp3 lah, apa apa lah.. Terasa pulak nak beli je I Phone, senang sikit, semuanya ada..Tak cukup agi harus di penuhi segala ruangan yang ada, tambah pen drive, usb cable..mereka memang complicated ! =.=’

 

PERIOD TIME

Para adam di nasihati skip membaca content yang bakal di terjemahkan..Seperti yang kita semua tahu, period ni benda normal bagi kaum wanita..Dan pabila bulan mengambang, nak tak nak, semasa berjalan, dating atau keluar ke rumah, mereka kena bawa spare pad kerana takut kebocoran.. Oleh itu, handbag amatlah berguna pada waktu ni.. Siapa yang nak masukkan dalam poket pun boleh, tapi ambil risiko kalau benda tu terkeluar dari bag anda..Silalah jalan sambil cover malu tebalnya muka.. Pasti malu besar,lagi-lagi yang heavy flow, bukan setakat satu, kadang-kadang kena bawa 3,4 pad extra..

 

RESIT

Dan seperti yang kita tahu, perempuan adalah mahluk yang paling kompleks yer anak anak sekalian..Ya, susah untuk memahami mahluk antik seperti ini.. Resit yang beli choki choki dekat pasaraya Pak Abu pon kalau boleh nak di simpan dengan baek lagi cermat..Dan yang pasti MTT pun antara yang tak terkecuali..Kadang-kadang tu, bila masa untuk membelek serta mencari barang tak jumpa kerana di timbuni resit yang menimbun, boleh jumpa resit dua tiga tahun lepas.. =.=’

 

UNTUK KECEMASAN

Perempuan selalu rasa yang mereka adalah seorang yang well-prepared.. Semua serba serbi lengkap.. Nak itu ini, semua ada.. Konon nak jadi macam doraemon.. Kalau pening, ada minyak cap kapak dalam beg, kalau mengantuk, ada gula-gula macam chewing gum, mentos.pen buku semua.. Semua jenis kunci pun dia ada. kunci rumah, kereta, motor, office..tak tak jauh menyimpang dah tuh.. Serba serbi lengkap.. Kadang tu cuba jugak bayangkan, lelaki boleh je nampak perfect tanpa bawa semua tu.. tapi biasalah kan? perempuan sentiasa inginkan perfection..

 

PEMBERSIH

Yang ni yang paling sangat kelakar jika di fikirkan sesekali..Kenapa dan apasallah nak bawak pemotong kuku, lotion, sunblock, hand sanitizer, cermin segala bagai tu? Haa jangan tak tahu kot kot on the way nak pergi interview ker,kuku lupa nak potong,boleh gak cilok cilok masa buang apa yang patot.. Dan begitu juga yang sebaliknya.. Hikhik ^^

 

 

Nota kecik : Untuk mengelakkan terlebih muatan silalah mengusung beg galas balik kampung.. Err tak tak..Maksudnya kurangkan yang tak perlu dan isikan dengan mana yang penting lagi utama..

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

Monday, July 25, 2011

Biar over bajek,tapi jangan bajek bagus (!)

Assalammualaikum..

 

p/s : Sila baca dengan nada yang ceria lagi happy ya !

Selamat pagi serta salam sejahtera,salam 1 malaysia buat para blogger yang chomel,macho serta kacak jelita.. Seperti biasa kita sebagai makhluk yang chomel yang bernafas di atas muka bumi yang serba serbi penuh dengan dugaan dan rintangan ini akan memulakan hari dengan bermasam jenis ragam perangai serta sikap orang di sekeliling kita ya..

Yang positif kita ambilkan sebagai pedoman dan dorongan untuk kita mencapai kepada sesuatu pencapaian yang drastik dan insya’allah kita cuba pastikan ianya bukan lah sesuatu yang plastik..Sebagaimana yang kelihatan di alam maya,tak kira la samada dunia blogging yang kita boleh saksikan dengan pelbagai spesis entri dan ragam..Begitu juga laman bersawang yang laen,yang negatif kita ambilkan sebagai iktibar dan pengajaran supaya langkah kita di hari hari yang akan datang tidak akan tersadong di atas pentas dunia..

 

kehidupan

 

Kehidupan nie sesuatu yang indah yang mana kita semua cuba untuk mencapai sesuatu yang indah lagi hebak agar kehidupan kita di dunia ini tidak lah di persiakan seakan makan cekelat buang plastiknya merata rata,tunggu si tukang cuci datang mengambil dan membuangnya ke dalam tong sampah..Dengan alasan, “Kalau tak ada sampah,si tukang cuci nak buat keje apa” ..

 

Dairy_Milk.jpgc971b1fe-5589-4801-a459-7de9d780cffbLarger

Kehidupan ni pon boleh yer di samakan dengan memakan cekelat sebanyak mungkin hingga sakit kepala meruntun dalam kepala hotak yang senonet nie..Kebaikan cekelat dapat menghilangkan stress kata orang tapi kalau MTT yang melahap cekelat ni boleh buatkan otak jadi terkesima tak keruan dan terlantar lah di atas kepala katil menahan sakit kepala yang teramat dasat ! Walaupon MTT memang penggemar cekelat yang sangat tegar dan sebenarnya .. =.=’

 

Cekelat yang mahal

Cekelat yang mahal yakni yang di katakan mempunyai jenama serta terkenal di seluruh pelusuk dan celah celah dunia..Ianya di katakan lebih sedap dan enak bila di makan dengan rakusnya berbanding dengan cekelat yang harganya jauh lebih murah..

Manusia yang mahal

Yakni mereka yang mengadakan majlis perkahwinan yang bernilai 12 juta.. Ehh tak tak..Maksud MTT manusia yang mempunyai akal fikiran yang bernas serta mempunyai sesuatu pencapaian dalam dirinya yang boleh di banggakan di dunia mahupon akhirat..Yakni,yang tidak riak,bongkak ataupon kedekut serta menyalah gunakan ilmu yang telah berada di dalam genggamannya dengan mempersendakan sesama insan.. =.=’

Rasanya sama tapi nilainya berbeza

Seperti yang di ketahui seluruh rakyat jelata yang menginap di atas muka bumi ini,yang tinggi nilai serta masyhur pada nama akan di urungi bagaikan cekelat celup di dalam bekas jika terbiar akan di hurungi la oleh pasukan bala ketenteraan semut..

Pahit dan manis seiringan rasa

Ada sesetengah yang tidak menggemarkan memakan cekelat dengan pelahapnya oleh kerana rasanya yang agak pahit di saluti dengan kemanisan yang berpanjangan tatkala ianya sudah pon memasuki rongga tekak..

Kehidupan yang penuh onak duri

Begitu jugalah di samakan dengan kehidupan seharian..Dalam pada rasa manis semanis kurma kita tidak pernah terlepas daripada menanggung rasa pahit untuk menempuh hari hari yang mendatang dengan tenang lagi sabar..Terkadang bila rasa nak bertendang kita cuba sedaya upaya mengawal emosi serta akal dan fikiran..

 

 

Nota kecik : Kehidupan nie mengajar kita menjadi ‘seseorang’ di masa akan datang..

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

Pembohongan di alam maya =.=’

Assalammualaikum..

 

Kekempunanpan nak melahap bihun goreng Singapore pada pagi yang indah yang permai ini,tatkala perot terchenta lagi gebu ini teringin sangat nak melahap dengan kadar serakus mungkin akan tetapi makcik Nab yang berniaga tu tak meniaga pulak hari ni..Offday gamaknya.. =.=’

Setelah sekian lama diri ini seakan cair seperti cecair yang telah membanjiri badan lilin dengan fesbuk dan asyik dan terlena di buai dengan aura serta terkesima dengan blog terchenta,rasa hati ni mula meruntun jiwa serta sanubari meminta agar di berikan sedikit perhatian pada dunia realiti.. Kadang kadang tu rasa sayang nak turutkan kehendak hati tapi terpaksa di turuti kerana ianya sesuatu yang pasti..

Malam semalam sedang asyik melayari laman bersawang fesbuk skodeng sana dan sini banyak benda sebenarnya yang tersembunyi bi sebalik wajah wajah yang kelihatan di fesbuk tersebut..Status pada wall, status dalam sesebuah perhubungan dan segala jenisnya la..

 

rt

Status single

Yakni,mereka yang belom mempunyai apa apa ikatan dengan mana mana makhluk yang chomel serta macho di atas muka bumi ini..Dan oleh kerana itu boleh la mencari kenalan sehingga berjumpa dengan yang boleh menambat serta mengunci hati mereka..

Status in relationship / engaged / married

Yakni,mereka yang telah ada teman yang boleh menemani sehingga ke hujung nyawa.. Cuma bezanya in relationship bermaksud sedang menjalinkan perhubungan dengan seseorang,engaged pulak hati serta jiwa raganya telah pon di ikat dan di miliki seseorang yang hampir menjadi sempurna buat dirinya..Dan married adalah full taken oleh seseorang yang sememangnya telah menjadi hak milik mutlaknya..

 

Persoalannya sekarang yer anak anak,adakah benar status yang cuba di pertontonkan untuk tontonan umum tersebut dengan kehidupan realiti seseorang? Contoh di beri ya,beliau telah pon berumahtangga dan mempunyai seorang isteri serta anak anak..

Akan tetapi kerana terlalu terkesima melihat gadis2/pria2 hebak yang ada di dalam friendlist fb nya membuatkan beliau merasakan ini la masa dan tempat yang terbaik untuk haku berjimba jimba jembol tanpa pengetahuan orang yang tersayang..

 

Nota kecik : Ketahuilah sakitnya bila di khianati dalam perhubungan tu lebih dasat daripada terkena hirisan pisau der !  (Sakit hati bila tengok ada kawan yang terkena..) =.=’

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata..

Sunday, July 24, 2011

Senarai “Ben Ashaari tanya berani ker kritik blog aku?”

Join klik SINI .. Sampai kul 10.00 malam (25/07/2011) .. Senarai akan di hupdate dari masa ke semasa.. Smile

 

  1. http://www.lailyqaisyirah.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  2. http://idafirdausi79.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  3. http://klinikhatidrmira.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  4. http://ceritaizzatizakaria.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  5. http://kasutkaripap.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  6. http://yayashahrizan.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  7. http://naklempang.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  8. http://didazmanje.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  9. http://inspirebunny.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  10. http://najihahfara.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  11. http://lieynanilaz.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  12. http://sun3tpini.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  13. http://biruisbluecoolistenang.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  14. http://elihjapahar.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  15. http://coretanharapan.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  16. http://ummip3.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  17. http://rosita-rizal.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  18. http://likeapaperandpen.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  19. http://genkcorner.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  20. http://ceitatentangkita.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  21. http://www.jamaluddin.net/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  22. http://senahsenator.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  23. http://viniyamey.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  24. http://nusha1706.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  25. http://laman-ayahsu.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  26. http://umealong.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  27. http://sukmabintara.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  28. http://www.illustrasiaku.com/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog-aku/
  29. http://sayapunyasukalaaa.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  30. http://fareezvanfillers.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  31. http://emmaeema.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  32. http://cintakuntumansyurga.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  33. http://titewtawan004.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  34. http://ilagula.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  35. http://salimharmanain.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  36. http://farieyna.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  37. http://scarlettj1.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  38. http://love-cinta-sayang.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  39. http://www.umarfaruq.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  40. http://lailamajid.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  41. http://garage-fik.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  42. http://missdamia93.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  43. http://aimieamalinaazman.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  44. http://aishiteru100.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  45. http://sukmabintara.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  46. http://indahhiasan.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  47. http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  48. http://nysnyesa.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  49. http://sayurlemak.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  50. http://sempoi-zone.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  51. http://ciklaylapipigebu.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  52. http://bellachubby.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  53. http://lonelystarz.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  54. http://mynamealia.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  55. http://lulu-pages.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  56. http://chiqabear.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  57. http://lovelyhaikal.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  58. http://petuapakar.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  59. http://mohdnaser.blogspot.com/2011/07/segmen-abang-ben-ben-ashaari-tanya.html
  60. http://littlequeenstory.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  61. http://azumie.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  62. http://hellopoptart.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  63. http://nurul-izwa.blogspot.com/2011/07/beb-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  64. http://ubibadok.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  65. http://mrbaiz.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  66. http://cthaslinda.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  67. http://takkeciksgtpown.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  68. http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  69. http://sofealang.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  70. http://sispekhitam.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  71. http://maszull.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  72. http://semut-senyum.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  73. http://cello191.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  74. http://musicloveanisa.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  75. http://afiqadayana.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  76. http://dyapunyabelog.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  77. http://listentoleya.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  78. http://purnamalie.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  79. http://sueperbs.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  80. http://thecrappingstarts.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  81. http://missepafazwin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  82. http://www.nadzrie.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  83. http://cikyuz87.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  84. http://dayahjelita.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-tanya-berani-ke.html
  85. http://duniabarney.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  86. http://adinbeetles.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  87. http://faizrizhan.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  88. http://nurulazura840501.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  89. http://www.abdulfarique.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  90. http://cytyfyfy.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  91. http://cukupindahhidupini.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  92. http://ayoikema.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  93. http://gadiskecik.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  94. http://chequesuechekgu.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  95. http://kisahkami83.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ker-kritik.html
  96. http://mehmetwie.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  97. http://gift4blogger.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  98. http://azwansprincess.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  99. http://ecadwinkyasha.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  100. http://bungabungaputeh.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  101. http://i-irdelia-memylife.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  102. http://ceritapen-ungu.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  103. http://ceriagurlz.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  104. http://edyramanov.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  105. http://akueddie.com/2011/07/25/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog-aku/
  106. http://anakdenesor.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  107. http://xamreenaxeer.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  108. http://hajar-apesaje.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  109. http://yanayassin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  110. http://aliahhusna.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  111. http://normj1001.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  112. http://cili-kering-workshop.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  113. http://pwencessyuyue.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  114. http://mimiesukehati.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-tanya-berani-ke.html
  115. http://mrspuex.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  116. http://gen2merah.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  117. http://aida4eva.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  118. http://missdynda.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  119. http://akudanchenta.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  120. http://cahayamata123.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  121. http://amieranorizan.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  122. http://bombay-913.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  123. http://monolog25.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  124. http://misschubbycheek.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  125. http://yangbaik.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  126. http://syairanitarmizi.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  127. http://mohamadisamuddin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  128. http://idacreativecraft.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  129. http://syairanitarmizi.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  130. http://pinkexia.blogspot.com/2011/07/segmen-ben-ashaari-tanya-berani-ke.html
  131. http://ninieazriena91.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  132. http://amyliana86.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  133. http://mindakhayalan.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  134. http://dizizzmalife.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  135. http://azrijohan.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  136. http://chantekdia.blogspot.com/2011/07/ben-ashari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  137. http://www.myrazis.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  138. http://atiqahwadiah.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  139. http://ceritasana-sini.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  140. http://faridahnazuahthesinge.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  141. http://sukeduke-rabiatul.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  142. http://koreanpoplovers-amalina.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  143. http://heandsheloves.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  144. http://shehanzstudio.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  145. http://genglaksa.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  146. http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog_25.html
  147. http://umikasum.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  148. http://pencontengruang.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  149. http://marinafazli.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  150. http://syarafikamaruzzaman.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  151. http://kehidupanrieyah.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  152. http://ayuinsyirah.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  153. http://gebangkembangwiflea.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  154. http://jari-jariqwerty.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  155. http://ewanmarcuz.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  156. http://miss-nadya.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  157. http://bambam-story.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  158. http://storyofateenagers.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  159. http://lebazbee.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  160. http://kenanganseketika.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  161. http://whiterindlole.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  162. http://heartlywritten.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  163. http://cikreenatan.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  164. http://pelik-oh-pelik.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  165. http://maisaracute.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  166. http://miasyarah.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  167. http://ftndiana.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  168. http://www.mohdkhairi.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  169. http://islandgurlz88.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  170. http://akukanila.blogspot.com/2011/07/tajuk-ben-ashaari-tanya-berani-ke.html
  171. http://bicaraohsicinta.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  172. http://pabilajarijemarimenari.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  173. http://wyna95nubies.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  174. http://athibe.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  175. http://kayjueblog.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  176. http://elmo-hann.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  177. http://miszatie.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  178. http://cekedismanis.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  179. http://pakaduk.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  180. http://azieismail.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-datang-lagiii.html
  181. http://xamreenaxeer.blogspot.com/
  182. http://kederatmuda.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  183. http://qamaruluramaq.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  184. http://xanahanami.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  185. http://kechikewchiktalk.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  186. http://beehac.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  187. http://forbiddentqa.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  188. http://aimifiqa.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  189. http://nukilanrasahatiku.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  190. http://zulkiflisabtu.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  191. http://dilamin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  192. http://akutetapaku85.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  193. http://ciksya-cda.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  194. http://ladymariahthehardcoreblogger.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  195. http://mygoblog01.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  196. http://honeybittercorner.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  197. http://msredcheesecake.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  198. http://kulitkalercoklat.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  199. http://ann-ismail.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  200. http://saya2105.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  201. http://lalabiela.blogspot.com/2011/07/ba-tanya-berani-ke-kritik-blog-aku.html
  202. http://zonesaye.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  203. http://lytulip.blogspot.com/2011/07/segment-ben-ben-ashaari-tanya-berani-ke.html
  204. http://prisonerone.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  205. http://gadiscactuz.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  206. http://zalifa97.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  207. http://sarahnaiemah.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  208. http://www.hafizaiman95.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  209. http://atia-gadismelayu.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  210. http://sayasibudakopto.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  211. http://tikalatiff.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  212. http://seeha-themisslolly.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  213. http://hafsahharun.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  214. http://mindasegarku.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  215. http://coklatberapi.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  216. http://sakurasue.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  217. http://nissajalaluddin.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  218. http://kisahniniedora.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
  219. http://shahimarzone.blogspot.com/2011/07/ben-ashaari-tanya-berani-ke-kritik-blog.html
È