Bebelan Terbaru BeloG MTT

Tuesday, July 5, 2011

Bila artis cipta ‘fake’ account sendiri



Assalammualaikum..





Street to Petaling Street jela okay,no konar konar and belok belok..Selalunya yang kita dengar account facebook/twitter dan sebagainya di ‘fake’ dengan berleluasa kankankan?Tapi pernah tak kamu kamu dan kamu semua dengar artis yang mem’FAKE’ account mereka sendiri.. Waaa tanjatt boboii kan…


Sememangnya 'fake' account ni tak dapat nak di elakkan..Dan sememangnya la mereka mereka akan meng-upload gambar mereka untuk tatapan para peminat sebanyak berjuta lemon..Tapi biasanya artis ataupon #retis jela yang selalu mereka mereka yang tidak bertanggongjawab ni mencipta 'fake' account..Tapi pernah tak korang dengar artis tersebut sendiri yang mencipta 'fake' account untuk berfoya foya dan beramah mesra tak kena gaya dengan orang dalam friend list mereka??


Kemungkinan 'fake' account di wujudkan tanpa pengetahuan individu tersebut



  • Inginkan perhatian sebagaimana artis dapat daripada peminat mereka
  • Berkemungkinan kurang mendapat kasih sayang daripada ahli keluarga jadi terpaksa di tagih dengan 'fake' account
  • Nak feeling feeling sambil membajekkan diri adalah diva
  • Memburukkan nama artis tersebut



Itu adalah ciri ciri seorang yang mencipta 'fake' account tanpa pengetahuan artis tersebut..Tapi biasanya artis malas dah nak amek port pasal fake account dorang yang dah semakin berleluasa..Lantak la korang nak buat apa,janji dorang dah inform pada seluruh rakyat jelata yang mana real account mereka..


Tapi pernah tak terlintasnya di kotak pemikiran yang senonet tu si artis yang mem'FAKE' account mereka sendiri dengan bertujuan nak berjimba jimba dan berfoya foya tak tentu hala tujuan.. 


Kemungkinan sebab munasabah 'fake' account yang di cipta oleh artis tu sendiri ? 



  • Yang positif adalah kerana ingin berkawan tapi tak mahu mendedahkan identiti yang sebenar..(Bajek hot,tak nak orang tahu dia artis)
  • Cuba menjadi orang lain tapi masih gunakan gambar dan wajahnya yang sebenar..What the fish ??
  • Ingin menjadi pria yang terhebak dengan tackle seluruh wanita yang ada di dalam friendlist
  • Bertukar tukar relationship sebanyak 6567ratos kali dalam masa sebulan..
  • Ingin menarik perhatian media sebab munasabah muka dia tu tak ada la orang tahu sangat yang dia tu #retis (Kalau tengok betul betul baru perasan,tu pon kalau dia sendiri yang bagitau la)

Tapi bila dah KANTOI ?? Omaigaddddd (!)

Si artis yang feeling feeling femes amos meletop kebabom tu akan meng-hupdate status di real account facebooknya...


"Account si polan adalah 'fake',sila jangan mempercayai beliau..Beliau sedang menipu anda semua dengan menggunakan nama saya..Harap maafkan segalanya..Untuk si polan,lebih baik hentikan semuanya atau aku akan report kat MELODI "

Segala jenis carut caci makian si 'fake' account tu dapat walhal account tu adalah account yang di ciptanya sendiri.. Suddenly 'fake' account tu di DEACTIVE kan .. Kelakar lah game dalam alam maya ni kankankan? =.='

Beberapa bulan kemudian bila kawan kawan yang pernah ada dalam friendlist 'fake' account tersebut belek belek balik segala jenis album yang ada dalam account mereka ternampak la komen lama si hamwau tu..Tapiiiiiiiiiiiii dah tukar nama lain la pulakkkk... Wow ! Surprise lagi daripada artis tersebut...Haruslah di kaji lagi dan lagi kankankan?

Perbualan dengan account 'fake' artis tersebut menggunakan account orang yang tak pernah ada dalam friendlist beliau ;




Tak ada gambar sebab munasabah bila kehadiran diri seakan di kesan dan takot kantoi, account si petanya tu telah di blocked dan hanya tinggal tanda tanya... =.='


Perbualan dengan real account artis tersebut ;

Bila yang ada cuba mencari kepastian dalam kesamaran ini la jadinya...




Mengaku lah pulak yang tu adalah second account dia,yang sebelum ni kemain lagi katanya fake ...


Tapi tak semua la artis dalam Malaysia ni yang ada sifat luar tabi'i sebegini rupa.. Artis begini mungkin turut ketandusan kasih dan sayang.. Tapi pernah dengar tak orang cakap kerana nila setitik habes rosak susu sebelanga??


Nota kecik : Tak semua yang ingin berdampingan dengan orang ternama hanya kerana nak kan nama juga okayy..




Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^



23 Orang balas bebelan:

Puan tia said... [MTT reply to this comment]

kahkahkah macam2..bab tanjatt boboi tu i likeeee..heeheh

osHin said... [MTT reply to this comment]

ada gak eh macam ni....haha tak sangka...

TWEETY BERT said... [MTT reply to this comment]

kurang kasih sayang dari peminat.. tu yang tepat hahahaa

Cik Bunny said... [MTT reply to this comment]

haha kes cam ni dah perkara biasa. cuba buka blog fatin liyana, tu pon dia dah bagi tips cam mne nak identify fake.

mizzkechique said... [MTT reply to this comment]

kesian..

mas saari said... [MTT reply to this comment]

macam2 cara artis nak cari publisiti murahan!

Munna said... [MTT reply to this comment]

wah artis mana tu MTT?

fyna said... [MTT reply to this comment]

hahaha..macam2 kan..
;)

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said... [MTT reply to this comment]

macam itu pun ado kan..ishk²

nazirulhazwan~ said... [MTT reply to this comment]

skang jugak guwa nak buat pake akaun, rase diva sket, wakakaka

Miss N said... [MTT reply to this comment]

siap ngaku lagi yang tak tahan tuh.. huhu

niena shopping2u said... [MTT reply to this comment]

aha.. fake account mmg bnyak skang ni, nk tau tak.. ada aritu ntah mamat mana yg nk bekenalan ngan akak.. mmg poyo dak tu..akak da syak sbb gmbar lam tu ensem semacam..xmungkin org ensem nk kenalan ngan akak ni..erm,. pastu akak belek suma gmbar dia.. akak terjuma la nama blog aada tepek kt gmbar tu..akak bukak blog tu rupanya tu org indonesia.. isk... smpai ati ngaku muka dia.. akak layankan dlu org tu, tnya tu gmbar amik ktner.. dia jwb ngan senang ati hehe.. last skali akak kantoikan sndiri..skang ni trus ilang account dia...

risa said... [MTT reply to this comment]

kerana nila setitik lah neh

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

eh mmg artist2 ni buat sendiri ke ek fake account??? mcm buek malu jaaa.. . hahahaha.tp fake account ni mcm2...

namee pernah kena dulu. junior namee buat akaun friendster byk2.. kesian namee. :( lepas tu kantoi bila budak laki yg dia nak pikat pakai account fake tu..terjumpa account namee yg betul!

so lepas tu dia malu sgt...

em nnti namee nk rewrote lah pasal ni. backlink pada laily okay! boleh? :)

Sunah Sakura said... [MTT reply to this comment]

hurmmm...macam2 lah diorang ni...

Alya Esprézzo said... [MTT reply to this comment]

hahahahaha..adehhh, mcm2 betul lahh..

shigellazoster said... [MTT reply to this comment]

aha berani mati MTT u kuarkan entry ni.. bagus u tag kat die punya FB tu. biar satu malaya tau... heh!~>... org da elk2 berkawan dgn die.. diet wat tahillak.... erm siap menipu lai tu.. mencik mak~

Amoi Farah said... [MTT reply to this comment]

ada jugak ekk guna fake account untk berbuat2 mcm2...

msredcheesecake said... [MTT reply to this comment]

Cik mtt,
Seb baik la msred tak seglemer retis, tak yah risau org wat fake acc msred....hhee

Mejuez said... [MTT reply to this comment]

Fake fake fake kekadang fuck jugak.. akakakak

ayanuts said... [MTT reply to this comment]

laaa bior btl...ada gak yg wat mcm tu ye

zuwaidah said... [MTT reply to this comment]

sapa la punya kojo tuuu

mOoN IzzaN said... [MTT reply to this comment]

adui..macam2 ada...pas ni x blh caya sangat bila artis citer sal fake fesbuk acc...isk..

È