BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Saturday, July 2, 2011

Kenangan masa lampau menghantui (!)

Untitled

Hari ni rasa macam tak nak kemana mana la kot..Nak duduk rumah jadi anak yang solehah..Nak hadap blog ni sampai lebam bijik mata..Selagi tak lebam,tak nak berganjak walaupon sejengkal..BW la dengan hati yang tenang ke sana dan ke sini membaca blog blog blogger blogger yang terhebak di abad ini..

Ramai jugak adik adik yang meng-hupdate entri tentang larian 1murid 1sukan 1malaysia..Betul kankankan? Kalau salah sila betulkan MTT yer…Pagi tadi pon MTT ada ternampak ramai yang menyertai program tersebut..Siyesly,terasa sangat jeles dalam lobak hati yang paling dalam ini.. =.=’

Teringat masa zaman sekolah dulu,join merentas desa..Wah kemain tunjuk hebak lagi sampaikan bila habis jer rentas desa tu sampai demam demam la..Kononnya lari dengan bersungguh sungguh la..Tapi sebenarnya tak pon…Bila tengok ramai yang jalan,MTT lari..Bila ramai yang lari,MTT jalan pulak..Strategi kena ada..Kalau tak, penat la nak larik sampai lebam tumit kaki yang senonet ini..Sambil menyelam haruslah minum air,dengan meng-usha mamat mamat hot yang ada depan mata.. (Gatal kemain lagi..=.=’)

Kemain lagi ada strategi berbagai tapi tak pernah menang pon..Tapi takpe yang penting semangat tu,kalah menang itu second last punya cerita la knknkn..Bila ingat ingat balik zaman persekolahan dulu rasa macam nak sekolah balik jer…(Bajek dah tua kemain =.=’)

Dulu masa sekolah kalau ada abang abang,kakak kakak yang cakap ;

“Best la kan sekolah lagi,kitaorang ni rasa macam nak sekolah balik jer taw..Siyes,rindu nak sekolah..Rindu nak duduk dalam kelas,rindu nak kena marah tak buat kerja sekolah,rindu nak berebut makanan kat kantin,rindu nak main tarik tarik tudung kawan sekolah,rindu nak join kelab sana sini,rindu nak bersukan sambil terkinja kinja..”

Sambil buat muka kerek cakap kat dorang “Erkkkkkkkkkkkkkkkkk !”

Tapi sekarang baru lah sedar dan sebenar benarnya rasa rindu tu memang akan melanda dan menusuk jiwa serta merasuk ke seluruh pelusuk organ badan dan terdetik dalam hati , “Rindunya nak sekolah balikkkkk… “

Rasa macam nak balik jer ke masa lampau..Bahagianya kemain bila jadi budak sekolah,tak payah nak fikirkan dunia luar,yang kita tahu kita dengan dunia kita jer..Nakal tu tak yah cakap la..Memang susah kemain nak kawal zaman nakal nakal tu dulu..

 

Nota kecik : Again and again,doraemon plish come to me.. =.=’

 

Terima kasih membaca smapai juling bijik mata.. ^^

29 Orang balas bebelan:

Eera Shera said... [MTT reply to this comment]

zaman sekolah mmg best..notalgik la..hehe

Izzat Nazmi Saiful Bahri said... [MTT reply to this comment]

zaman sekolah mmg paling best... lagi2 masa sekolah rendah kan..
heee ~

Da LovaC said... [MTT reply to this comment]

kene hantar adik g skolah join larian tu..-___-"

Lagenda Teragung said... [MTT reply to this comment]

dulu mase kat sekolah..cikgu pernah kata zmn sekolah mmg best..skg baru taw maknanya..awek2 lame...hehehe

Freaky said... [MTT reply to this comment]

zaman sekolah freaky x lari pun. jalan dengan rilek je. cegu cop pemalas :D

Kalamhati said... [MTT reply to this comment]

btul tu..tetambah akak ni selalu ngadap bebudak sekolah..tgk dorang hepi je..teringin nak kembali ke skolah..tp bkn as cikgu la..hehe

Anonymous said... [MTT reply to this comment]

Zaman skolah paling syiok..byk memori

Siti Suriani said... [MTT reply to this comment]

oh sekolah ku. winduuu ~

http://misssabrinaa.blogspot.com/2011/07/kau-jangan-nak-semak-boleh-tak-pompuan.html

Headmaster said... [MTT reply to this comment]

gua pernah lari merentas desa.starting gua dah pecut. sempat la 100m gua pecut.pastu lagi belen 6kilo 900meter, gua jalan.sampah.

wanda said... [MTT reply to this comment]

apa2 pun..mmg best..1murid 1sukan 1malaysia..pmbetulan..hihii

Alya Esprézzo said... [MTT reply to this comment]

hohoohohoho..pengawas gitu, haah adik2 ramai yg update pasal larian tuh..ekekekeke

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Eera Shera : Tu la rasa rindu nak sekolah balik.. :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Izzat Nazmi Saiful Bahri : Zaman sekolah rendah tu paling syiokkkk ! :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Da LovaC : Tambah jeles la tengok dorang k? Hehe

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Lagenda Teragung : Tu la dulu orang cakap... "Nanti kau dah habes sekolah mesti kau rindu nak sekolah balik"

Dengan selamber cakap Ekkk?

Tapi sekarang baru sedar sume tu betol.. :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Freaky : Pemalas nyaaaaaaaaaaaaa !

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Kalamhati : Jadi cikgu lagi pening kepala kn kak? hehe

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Anonymous : Memori yang sememangnya tak dapat nak di lupakan.. :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Siti Suriani : Rinduuuuuuuuuuuu :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Headmaster : Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@wanda : Jeles.. :'( --->

Syazwan said... [MTT reply to this comment]

zaman sekolah, zaman tanpa masalah.
kalo ada msalah pon..masalah kecik-kcik je :)

Luq At Your Words™ said... [MTT reply to this comment]

dlu suma otak gila2.

zarulfarhana said... [MTT reply to this comment]

td nk blik umh...nmpk bdk2 baru nk mula lari....
trasa nk lari gak...rndu zamn sek dlu...

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said... [MTT reply to this comment]

zaman skolah rendah lagi bes ...hari2 mak buat bekal nasi goreng ..huhu

Khuzaimah said... [MTT reply to this comment]

dh siap follow , follow me back k :) http://4sciencetechnology.blogspot.com/

Abu Huzaifah said... [MTT reply to this comment]

zaman skolah... ohh... rindu2... :)

Miss N said... [MTT reply to this comment]

alam sekolah alam yang paling besh.. rindu sangat waktu tu. bab merentas desa plak, memang penat tapi enjoy

waN Mohd Salim said... [MTT reply to this comment]

anak mak eh .. hahaha ... ps dah masokkan dalam bloglist dah .. maaf ler kemarin tu bru tuka template la

È