BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Monday, July 25, 2011

Pembohongan di alam maya =.=’

Assalammualaikum..

 

Kekempunanpan nak melahap bihun goreng Singapore pada pagi yang indah yang permai ini,tatkala perot terchenta lagi gebu ini teringin sangat nak melahap dengan kadar serakus mungkin akan tetapi makcik Nab yang berniaga tu tak meniaga pulak hari ni..Offday gamaknya.. =.=’

Setelah sekian lama diri ini seakan cair seperti cecair yang telah membanjiri badan lilin dengan fesbuk dan asyik dan terlena di buai dengan aura serta terkesima dengan blog terchenta,rasa hati ni mula meruntun jiwa serta sanubari meminta agar di berikan sedikit perhatian pada dunia realiti.. Kadang kadang tu rasa sayang nak turutkan kehendak hati tapi terpaksa di turuti kerana ianya sesuatu yang pasti..

Malam semalam sedang asyik melayari laman bersawang fesbuk skodeng sana dan sini banyak benda sebenarnya yang tersembunyi bi sebalik wajah wajah yang kelihatan di fesbuk tersebut..Status pada wall, status dalam sesebuah perhubungan dan segala jenisnya la..

 

rt

Status single

Yakni,mereka yang belom mempunyai apa apa ikatan dengan mana mana makhluk yang chomel serta macho di atas muka bumi ini..Dan oleh kerana itu boleh la mencari kenalan sehingga berjumpa dengan yang boleh menambat serta mengunci hati mereka..

Status in relationship / engaged / married

Yakni,mereka yang telah ada teman yang boleh menemani sehingga ke hujung nyawa.. Cuma bezanya in relationship bermaksud sedang menjalinkan perhubungan dengan seseorang,engaged pulak hati serta jiwa raganya telah pon di ikat dan di miliki seseorang yang hampir menjadi sempurna buat dirinya..Dan married adalah full taken oleh seseorang yang sememangnya telah menjadi hak milik mutlaknya..

 

Persoalannya sekarang yer anak anak,adakah benar status yang cuba di pertontonkan untuk tontonan umum tersebut dengan kehidupan realiti seseorang? Contoh di beri ya,beliau telah pon berumahtangga dan mempunyai seorang isteri serta anak anak..

Akan tetapi kerana terlalu terkesima melihat gadis2/pria2 hebak yang ada di dalam friendlist fb nya membuatkan beliau merasakan ini la masa dan tempat yang terbaik untuk haku berjimba jimba jembol tanpa pengetahuan orang yang tersayang..

 

Nota kecik : Ketahuilah sakitnya bila di khianati dalam perhubungan tu lebih dasat daripada terkena hirisan pisau der !  (Sakit hati bila tengok ada kawan yang terkena..) =.=’

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata..

62 Orang balas bebelan:

ubi said... [MTT reply to this comment]

arghh..caketnye kene pisau!

Ezad Skytech said... [MTT reply to this comment]

biasa tu MTT..tak semua boleh percaya sgt bila kat FB ni..yg da kawen diletakkan status single...tp tak semua la..mungkin ada segelintir yg mcm tu..

Nash said... [MTT reply to this comment]

pembohongan yang selalu dilakukan sehingga apa saja status yg ditulis tak perlu dipercayai lagi kerana hampir semua menunjukkan sebaliknya. isk3..
ni lagi satu..,
SALAH GUNA FACEBOOK EVENT, ANDA BANGGA?
http://nashfahrenheit.blogspot.com/2011/07/salah-guna-facebook-event-anda-bangga.html

Gen2Merah said... [MTT reply to this comment]

tu la kadang2 kita jangan terpedaya dengan perhubungan yang terjalin daripada facebook... ada tipu daya yang kita tidak ketahui. semoga beroleh kebahagiaan hendaknya..

H.J said... [MTT reply to this comment]

status saya dalam fb single..dan sememangnya saya single..waakka..ayat tak leh blah

Green Apple said... [MTT reply to this comment]

jujurlah dengan pasangan anda..

suriani azwan said... [MTT reply to this comment]

betol...kalo saya, kasi lempang laju2 kat org tu...tak sedar diri..nak belagak bujang..kalo poket tebal sampai tak tau nak derma kat sapa tak pe lah jugak kan...hihi...maaf, emo disini...

MTT...tenkiu for ur wish....

MARIA LIZA said... [MTT reply to this comment]

tak leh caya sangat ler status kat FB tu....ada yg ngaku tu ok la..yg tak ngaku tu sendiri mau ingat la...

mizzkechique said... [MTT reply to this comment]

alamak, yg notakecik tu mcm dh parah sgt....

Amni said... [MTT reply to this comment]

tapi kannnn.... ada jugak berangan nak bertunang, married, padahal masih single.. takut orang cakap dia tak laku katanya.. alahai... memang tak bely percaya sangat status kat fb... huhu

oja_alia said... [MTT reply to this comment]

ehehehheee!!betul2...kadang2 alam maya ni pun wat sakit hati..tp kene cool jugak sbb networking alasan si dia..eerrkk!

SANGAT RASA macam nak kaki2 jek alasan itu..AHAHHAA!!

tp kan tp kan...walaupun single,,kene jge wall jugak kn...hikhikkkk!

aish...alam maya alam maya.

c genk bah ne said... [MTT reply to this comment]

ada yg kata single tup2 dah beranak pinak..hohoho

Cik Katek said... [MTT reply to this comment]

I hate that type of people ! Huh~
Marah benor sampai speaking londoh kat sini,sorie MTT.. :D

~Kirin Selama Perak~ said... [MTT reply to this comment]

tak perlu kot show off.
yang penting hati yng setia.
wkakakak
:p

Alya Esprézzo said... [MTT reply to this comment]

hahahaha..tau tape, even dalam fb pun apa laa salahnya tunjukkan status yg sebenar..ahaahhaa

mr_mrs mikko said... [MTT reply to this comment]

pasal tu la "kepercayaan" wajib ada dlm hubgn. dan kalo niat ada fb utk berjimba jamba, baik x payah buka.. bikin gaduh saja

Edy Ramanov said... [MTT reply to this comment]

fuh, memang sakitlah. huhuhu

ir yien 9897 said... [MTT reply to this comment]

im single nak buat relationship ngn MTT leh tak..huhuhu

sangt setuju bab nota kechik tue..

Pure Mahabbah Fillah said... [MTT reply to this comment]

hehehhehheeeee....

senyum x perlu kta apa2...hihii

suriani azwan said... [MTT reply to this comment]

MTT...dtg nak ucap tenkiu lg...sebab follow sue..ekehkeh...haish...2 3 arini...2 3 blog yang otai2 sudi follow sue...mood: berbangga sambil kembang lubang idung...

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

huhuhu
byk sgt yang fake kat fb nih
aiyooo
bahayo2
so..kesimpulan
jgn caye kan cek MTT!

mas saari said... [MTT reply to this comment]

status akak betul tau...tak tipu! hehehehehe...

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@ubi : Lebih sakit daripada terhiris pisau.. :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Ezad Skytech : Yups, tak semua hanya segenlintir..Ada juga yg mengaku dah kawen tapi masih menggatal ! =.='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Nash: Ramai yang dah salah gunakan kemudahan .. =.='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Gen2Merah : Betul tu,ada pro & kontranya sebenarnya.. :)

Meck said... [MTT reply to this comment]

xjmp lg org mcm ni. laki klu xde fb sbnrnya lg cool haha

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@H.J : Haha okay,noted ! =.='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Green Apple : Itu yang sebaeknyaa.. :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@suriani azwan : Hahaha betol..Ini tidak, nak makan sendiri pon terkapai kapai ada hati nak bukak cawangan lagi..Tak faham.. =.='

Sama sama.. :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@MARIA LIZA : Ada jugak yang bila dah kantoi,masih nak konar sana sini..

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mizzkechique : Kasihan tengok kawan MTT banyak kali dah kena macam nie.. =.='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Amni: Haha Betul,mungkin tak nak ada yang tackle kot.. Hikhik :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@oja_alia : Tu la penangan laman bersawang.. :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@c genk bah ne : Kawan kawan MTT ramai yang dah terkena.. Kesian dorang jadi mangsa keadaan.. =.='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Cik Katek : Allah datangkan ujian untuk kita menerima sesuatu yang lebih baek.. Harap bersabar yer.. Hikhik :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@~Kirin Selama Perak~ : Bagi yang sedar diri tu takpe,yang tak sedar diri tu.. =.='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Alya Esprézzo : Yups ! Sekurang kurangnya orang tahu apa status kita kankankan? :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mr_mrs mikko : Itu benda yang paling penting dalam perhubungan,kalau dah pasang niat memang boleh hancurkan hubungan.. =.='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@ir yien 9897 : Kena tanya dengan Mista Tunang MTT dulu la yunk.. Cer tanya cer tanya.. Hikhik =..=

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Pure Mahabbah Fillah : :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@suriani azwan : MTT blogger biasa jugak.. Jauh sekali nak gelarkan otai tu sayangg..

Sama sama .. :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@aimie amalina : Yups,banyak penipuan daripada kebenaran.. =.='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Yeeee ! MTT taw kak Mas tak tipooo ! :)

AHMAD AFIQ said... [MTT reply to this comment]

wat la post status yg berubah2 utk tarik perhatian org

سيتي عإيشه Aisyah said... [MTT reply to this comment]

susah nak percaya status orang..pernah terkena..arghh..tipah tertipu! hahaha

azam said... [MTT reply to this comment]

penting nih.....hehehe
jgn tertipu dan ditipu dan menipu

Nurhasliza Jeffry said... [MTT reply to this comment]

Takot jatuh saham punya pasal la tu..

Scarlett O'Hara said... [MTT reply to this comment]

Salam.Kak Scarlett dtg dari umah Abg Ben nak kritik ni.Sedia tak?
1.Ejaan kena betul contohnya 'dibebel' bukan 'di bebel'(Pengecualian untuk perkataan menggunakan bahasa orang muda / lupa pulak istilah dari segi ilmiahnya)
2.Perkataan 'bebelan' tu bunyi macam negatif.Tukar lain yang positif sikit .
3.Grammar di profile belah kanan tu banyak juga yang salah.Kena check tu.Kak Scarlett nak copy paste tak boleh kalau tak boleh Kak Scarlett highlighkan.
4.Tukar 16,000 komen tu pada yang normal.Baru best.Kalau dah sampai 16,000 komen Kak Scarlett malas dah nak komen.

Abg Ben kata, jangan puji tapi Kak Scarlett nak puji juga.Belog MTT ni bestlah...

Sunah Sakura said... [MTT reply to this comment]

saya di FB in a relationship sis... :D

Nizam Ijam said... [MTT reply to this comment]

mana leh tukar status single saya... jatuh r saham..haha

Cahaya Fajar said... [MTT reply to this comment]

sakit nya bila org yg kita syg khianati kita,hanya ALLAH yg tau..=_=

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@AHMAD AFIQ : Tukar sebulan sekali yer? Haha

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@سيتي عإيشه Aisyah : Macam rasa tanggingjawab fikir perasaan orang lain kan..Sabar jela..

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@azam : Yups kena selalu beringat la.. Hehe :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Nurhasliza Jeffry : Bini dah beranak pinak tapi nak jaga saham tak kena gaya.. =.='

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Scarlett O'Hara : Salah tempat kritik dah nie.. Hahaha :D

Terima kasih atas teguran yer.. :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Sunah Sakura : In relationship tak full taken lagi takpe..Hehe =..=

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Nizam Ijam : Status sebenar kawen dah ekk? Hehehe

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Cahaya Fajar : Perbuatan yang baik di balas baik.. Yang jahat juga sebaliknya.. Sabar jela yang termampu.. :)

Finaz Jaafar said... [MTT reply to this comment]

status dlm FB bukan boleh caye sgt pun ! huhu

aida4eva said... [MTT reply to this comment]

nak pasang cawangan baru letewww..

macam harem~ haha

*emosi*

http://aida4eva.blogspot.com

È