BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Friday, July 15, 2011

Peminta sedekah yang demand

Assalammualaikum..

duit

Masa lunch tengah hari semalam MTT berjalan la mengelilingi shopping mall yang berdekatan dengan kantor tempat di mana MTT bertarung nyawa dan mengerah tulang pat kerat demi mencari sesuap nasi bagi mengisi perot terchenta..

Sampai di satu jejantas,MTT ternampak seorang lelaki kurang upaya berbangsa cina yang meminta sedekah seingat hati kecilku ini pada mulanya…Beliau duduk di situ sambil menghulur-hulurkan tisu kepada orang yang lalu lalang di situ.. Terdetik lagi di hati kecil mungkin apabila orang memberikan sumbangan kepadanya tisu diberikan tanda terima kasih di atas pemberian orang yang lalu lalang di situ..

Terdetik rasa simpati dalam sanubari hati yang pada mulanya suci niatnya nak menghulurkan bantuan bagi meringankan bebannya.. Di keluarkan la sekeping note kertas yang bernilai sehengget untuk di berikan kepadanya..Tangan di hulurkan dan pemberian tidak di terima ! =.=’

Tisu satu paket besar gedabak berisi lebih kurang 10 tisu berbekas senonet rupanya adalah untuk di jual bukan untuk di berikan derma seikhlas lagi setulus hati untuk menampung kehidupannya..

 

Nota kecik : Laen kali kalau nak menderma kena tanya dulu..Nak kena derma ker nak kena beli ni ekk? =.=’

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mayta ^^

14 Orang balas bebelan:

Cik Bunny said... [MTT reply to this comment]

haha muka simpati bukan main lagi rupa rupanya tisu untuk dijual

Marina said... [MTT reply to this comment]

Penah jugak hadapi situasi macam ni...minta derma tapi...


Sabar Je La

Syazwan Che Deraman said... [MTT reply to this comment]

hehehhe..
kelakar plak..

have a good day MTT.
MTT suka tak lagu kat blog wan?

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said... [MTT reply to this comment]

ekekek itu macam pon ada..amik je la..

dayah aziz said... [MTT reply to this comment]

hihi...salah timing da..;p

H.J said... [MTT reply to this comment]

bijak cina tu..haha

Alia Natasha said... [MTT reply to this comment]

bagus cina ituu , tidak meminta walaupun dia susah :)
macam mtt , berusaha mencari duit untuk mengisi peru dengan sesuap nasii

anismelon said... [MTT reply to this comment]

hahaha..tak pernah lg jumpa yg bawak tisu tp tok djual..pandai dye...bijak bijak..

NURUL AINI NORAZMAN said... [MTT reply to this comment]

ok la tu kan,.kira dia ada effort,.bukan mnx sedekah,.

Mr.Baiz said... [MTT reply to this comment]

hakhak..lawakla..kalau mr baiz ade time mtt nak derma tu mesti mr baiz gelak guling2..

mas saari said... [MTT reply to this comment]

pandai dia cari rezeki!

Hana teen top said... [MTT reply to this comment]

ahhahhha...kelakar plak ....
adeh..
tue la kena tnya dulu...

anyway nice blog..just done follow u, follow me back k.. TQ
http://hanakimigilakorea.blogspot.com/

~Queen Q~ said... [MTT reply to this comment]

funny.. hehehe

Penghulu Keramat said... [MTT reply to this comment]

HAHA..dah lama la diorang buat camtu...sekurang2nya diorang jual barang juga...xdela meminta ja...:)

È