BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Saturday, August 13, 2011

Elaun Cola untuk kaki tangan swasta 15 Ogos 2011

Assalammualaikum..

Selamat pagi para lalink yang macho lagi chomel di seluruk pelusuk dan celahan dunia.. Terasa sangat la malas untuk meng-hupdate blog terchenta sebab munasabah keadaan internet di kantor sangat la membataskan daripada terus menerus bermaharajalela apetah lagi berjimba jimba jembol sampai tersembul bijik mata dengan blog kesayangan..Sangat kejam .. =..=”

Pagi ni terdetik la di hati sanubari murni ini untuk meng-online mukabuku dengan kadar 1800km/sesaat,entah kenapa terasa bagaikan ada daya tarikan yang memanggil manggil MTT untuk terus menerus membuka mukabuku sebelum blog kesayangan..

Tiba tiba terkezut dengan satu note yang di-tag di mukabuku..Mata yang kuyu terus terbeliak sakan,kelopak mata yang layu terus mekar kuntum kemboja.. Hakktuihh ! Kemain terbeliak lagi mata baca satu keratan note yang telah di-tag oleh seseorang.. Dan pastinya ianya satu berita gumbira bagi kakitangan swasta yer..

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Elaun Cola untuk kaki tangan swasta 15 Ogos 2011

 

Putra Jaya - Kerajaan bersetuju memberikan Elaun Sara Hidup (COLA) tanpa mengira pangkat dan tempat bertugas semua pekerja awam dan swasta sebanyak RM500.00 sebulan berkuatkuasa Ogos 2011 bagi menampung kenaikan harga minyak dan barang-barang.

Elaun COLA ini boleh dituntut di semua Pejabat Pos dan BSN di seluruh negara mulai jam 1 pm hingga 4 pm pada setiap hari kecuali hari Jumaat, Sabtu dan Ahad serta hari-hari kelepasan am. 

Kakitangan awam & swasta perlu menunjukkan kad pengenalan diri Jabatan untuk mendapatkan borang permohonan dan wang akan dibayar selepas penyerahan borang yang lengkap beserta dengan syarat2 berikut :-     

  1. SuratPerlantikan Kerja - Original                                             
  2. SuratPengesahan Kerja- Original                                             
  3. SuratAkuan Majikan - (Tempat terakhir masih bertugas) 

DAN

80 penutup botol Coca-Cola... ...... Baru sesuai dengan namanya Elaun Cola! Haaaahahaha! !!! Dah! Pergi sambung kerja.... kalau pasal duit semua mata besar  belaka ekk...... Whuawhuawhuawhuaaaa??..aku takmo terkono sorang2?.. so aku share ler dgn korang.... huhu                 

just for fun... :)

Totally di copy paste : Mukabuku

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nota kecik : Kureng asam jeruk mangga betulkan ?? Eksaited kemain la tadi masa baca sampai perenggan kedua.. =..=”

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^

17 Orang balas bebelan:

mizzkechique said... [MTT reply to this comment]

cisss...cisss... tipah tertipu!!!

QueeN TerataI said... [MTT reply to this comment]

bertuahlah kalo kerajaan nak bg elaun sara hidup.. 500 byk tueeeeeee

amiey lee said... [MTT reply to this comment]

bengooonggg hahahahahahahha

iyan shazlind said... [MTT reply to this comment]

tergelak baca entry ni :)

.d.a.m.a.s.e.n.i. said... [MTT reply to this comment]

caih..
aku hrap la alaun nie.
brtambah la gaji aku nti.
tapi awal2 kena lem.

norinaomar said... [MTT reply to this comment]

hahahah notti!!

♥.::cintabunga™blogspot::.♥ said... [MTT reply to this comment]

ahahah...cik bunga penah terkena ni semalam. huhu :P


Cik Bunga ditimpa eksiden, huwaaa.. sedihhh :(

~ Arez-Leen ~ said... [MTT reply to this comment]

Tipah tertipu gak bulan2 pose ni ek...memang juling bijik mata bila dengo bab duit nih..tetambah nak raye ni...huhu

mas saari said... [MTT reply to this comment]

hadoiiiiii...ingat dah masuk dah tadi, rupanya dusta belaka!

tak baik tipu bulan puasa tau..

Syazwan Che Deraman said... [MTT reply to this comment]

hehehe.
kalo botol pepsi boleh?

echa takashimaya said... [MTT reply to this comment]

cehhhh! terpedaya eden.haha

Nazzue said... [MTT reply to this comment]

huawawa terkena lagik dgn MTT...fuhhh!!

Areliff said... [MTT reply to this comment]

ha3 penutup kola pon perlu ke :P

Niena Pengembara Ilahi said... [MTT reply to this comment]

arghhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! tensennyerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!

GRRRR... mana MTT ni.. nk geget!

Rai said... [MTT reply to this comment]

ceh..eksaited kejap.. tepuk dahi tu kang..hehehe..

MARIA LIZA said... [MTT reply to this comment]

mau bankrap kerajaan...

Anonymous said... [MTT reply to this comment]

Nice blog, sweetie! Keep it up! BTW, try to make this website a little more social.


Victoria 22Smith
pizza dominos coupons

È