Bebelan Terbaru BeloG MTT

Thursday, August 18, 2011

Perkara begini tak sepatutnya berlaku :(

Assalammualaikum ..

 

Tolonglah wahai otak,tolong lah berkerjasama dengan jemari yang panjang meruncing ni agar dapat meng-hupdate segala jenis entri dengan sekerap kerap yang mungkin..Ini pengalaman pertama berpuasa setelah menjinak jinakkan diri dalam dunia blogging ni pada Januari 2011 ..

Memang ini ker rasanya ? Otak dan sekalian organ dalaman seolah olah tak mahu bersatupadu berganding bahu untuk menghasilkan entri agar dapat menjulingkan bijik mata kalian ? =..=”

Jari jemari pon seakan kecut di sedut aura sekuat harimau daripada corong corong dan celahan muncung air-cond..Habes segalanya mengecut.. Kan bagus kalau boleh di sedut sekali lemak yang datang bertandang supaya kekal langsing dan mamping.. Haktuihhh .. =..=”

Di kala malam hari pulak memang langsung tak sempat nak menghadap lappy dengan perot yang memboroi dan cuba menunaikan apa yang sepatotnya di tunaikan..Sesekali tu mata ni nak juga menjeling jeling ke blog tersayang tapi bila badan dah penat mulalah mintak bertenggek atas bantal yang empuk..

Kemain mengada ngada lagi badan dan warga kerjanya pada bulan Ramadhan ni.. Ngalahkan orang yang berkerja kat tengah panas terik,ngalahkan orang yang kerjanya membuat bangunan..Dah di berikan keselesaan tapi masih lagi nakkan yang lebih selesa..

Tu la dah namanya pon manusia kankankan,mana lah pernah puas dengan apa yang dah pon di miliki..Bagi betis nak peha.. Erkkk !

Dah bosan hari hati mekentedarah ayam percik , nk makan apa pulak hari ni ekk ? Peha pon dah macam drumstick dah.. =..=”

 

 

Nota kecik : Dan sebenarnya kan para lalink sekalian,entri ni entah mana datang entah..Nak hupdate pasal benda alah lain tadi.. =..=”

Nota kecikkkk : Teringin nak makan bubur lambuk laaa..

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^

20 Orang balas bebelan:

~Queen Q~ said... [MTT reply to this comment]

nak langsing jugak!

.diannorhayati. said... [MTT reply to this comment]

hehe. rase nye mmg terpakse perah otak di bulan pose utk menghupdate tp syg nye tetap blank. teehee :D

iLa VaNiLLa said... [MTT reply to this comment]

sama lar kite.. nmpk bantal jew nk tito.. T.T

MARIA LIZA said... [MTT reply to this comment]

bulan pose ni memang malas je..badan lemau ajer..bnyk sgt minum air kot..

cik siti said... [MTT reply to this comment]

mmg betul2 tgh boroi ni waktu post entry. hahahaha ;p

TheMuks [SCC] said... [MTT reply to this comment]

Kann.. iftar, terawih, cot cet cot cet, zZzZz ^_^ ! Blog dok lepak tepi pantai jap kan.. hikhik! Ramadhan Oh Ramadhan ~,~

linda a.k.a ibusumaiyah said... [MTT reply to this comment]

:)...biasa tu...berblog...kenkadang memang boleh jem otak...

1) sebab tak tahu nak cerita aper
2) sebab banyak sangat cerita nak di ceritakan...sampai tak tahu nak cerita yang mana satu..last-last tak cerita langsung...

hehehehhe....

takper dear..hepi blogging....:)

abdullah gazali said... [MTT reply to this comment]

hehehehe..biasa letew idea xde kak..
bubur lambuk ipoh best kak..
mai la dtg sini..heee :D

si cantik sally said... [MTT reply to this comment]

haha...normal le tuh.. kan..dah pas raye kang diet la..da boleh diet bab poket masing2 pon da kering...

Niena Pengembara Ilahi said... [MTT reply to this comment]

manusia, dh selesa.. nk yg lbih selesa.. kan.. kan..


eh.. kucing pn sama jer heheh..


a'ah... bulan pose ni idea xberapa nk timbul... otak pn pose gak kot ^^

Miss Nadya said... [MTT reply to this comment]

nad pon salu kekurangan idea bila depan pc..hadoi...dan nad letak header blog ni kat Page Nad

M.E Z.A.F.I.R.A.H said... [MTT reply to this comment]

selamat ber entry baru semula... hehe

Baju Kurung Budak said... [MTT reply to this comment]

Salam.
dugaan dibulan puasa kot? Kena makan lebih sikit time buka puasa supaya otak tu jalan.

Zul Fattah said... [MTT reply to this comment]

dah kurus dah..
jom join segmen pertama saya..
http://zulfattah.blogspot.com/2011/08/segmen-cerita-aku-dengan-bulan.html

Nizam Ijam said... [MTT reply to this comment]

selamat berentry yer MTT :D

::budak:: said... [MTT reply to this comment]

mkn kurma banyak2 tambah tenaga..hehe..boleh jd duta yusof taiyob pasni..

Terbelog said... [MTT reply to this comment]

langsing xpe
jgn langbang=kembang <- eh boleh ke

pCL [p@kcikLie] said... [MTT reply to this comment]

salam ziarah...mari ke mari..

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

MTT..semangat dah datang tu! cepat type entry ! :D hehe, biasa lah bulan puasa ni rasa macam xde semangat je nk buat apa pun. namee pun sama. rasa malas. tp kuatkan diri gak..ikutkan..nak tutup blog je. haha, tapi rasa sayang plak header buruk namee tuh. hiks

+pride+ said... [MTT reply to this comment]

Mana2 entry terpikir tulis jer..apa susah..haha

È