NAK CANTIK?

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Friday, August 12, 2011

Senarai lagu raya yang menjadi pilihan anda (?)

Assalammualaikum ..

 

Hari ni genap lah 11 hari kita semua menunaikan ibadah puasa di bulan Ramadhan yang mulia ini.. Tak terlambat dan lewat lagi kat nak wish sekali lagi Selamat Berpuasa di Bulan Ramadhan yang mulia lagi indah ni..Semoga amal ibadah kita semua di terima hendaknya..Amin..

Kebiasaannya pada setiap kali tibanya hari raya Aidilfitri pastinya kita tak terlepas daripada merasai gelombang serta kehangatan aura Aidilfitri tersebut.. Waaaa rasa tak sabar pulak nak beraya tahun ni sebab munasabahnya setiap tahun pasti ada perbezaannya kankankan?

Tatkala telah menjelangnya Ramadhan yang ke 15 pastinya kedengaran di corong corong radio akan berkumandang dengan lemak merdu la di semua stesen radio lagu lagu raya..Alangkah terasa seperti di awang awangan la pabila mendengar lagu lemak merdu..

Di saat berpusu pusu nak membeli belah sehingga rambang dan tersembol jembol bijik mata,pasti terasa di buai syahdu dengan dendangan lagu lagu raya yang berkumandang..Dah feeling feeling nak raya macam la lagi 3 4 hari nak raya .. Hikhik

Bagi MTT lagu raya lama lama lebih menjadi pilihan hati serta hempedu,lagu raya yang latest latest ni agak mengurangkan sedikit sebanyak feel raya tu.. Lagu raya lama lebih lemak merdu bergelamai sehinggakan cair tahik telinga mendengarnya..

Sound check sound check… Senarai lagu lagu raya yang seringkali mencairkan tahi telinga …

Lagu-hari-raya

senarai lagu raya

(Hail Ameer  & Uji Rashid)     Seloka Hari Raya
(P Ramlee) Dendang Perantau
2 By 2 & Haliza - Hari Raya
2D - Di Pinggiran Aidilfitri
4U2C - Bergema Takbir
Ahmad Jais - Selamat Hari Raya
Ahmad_Jais_-_Dari_Jauh_Kupohon_Maaf
Aishah - Pulanglah
Aishah - Senandung Lebaran
Aishah - Setitis Cahaya Di Aidilfitri
Ajai_-_Rindu_Di_Aidil_Fitri
Aman Shah -  Kepulangan Anakmu
Amy Mastura - Bersama Di Hari Raya
Anuar & Elina - Suasana Di Hari Raya
Anuar Zain & Elina - Kain Pelekat
Aqasha - Musafir Di Aidilfitri
Artis Suria Records - Selamat Adilfitri
Asha Malik - Pulang Di Hari Raya
Awie - Raya Yang Sempurna
Azlina Aziz - Indahnya Beraya Di desa
Black Dog Bone - Cahaya di Aidilfitri
Cenderawasih - Bersama Di Hari Raya
Dendang Mutiara - Gerimis Di Aidilfitri
Di Suatu Hari Raya
DJ Dave - Menjelang Hari Raya
Dr. Sam - Esok Hari Raya
EMI - Seloka Hari Raya
Erra Fazira - Mulia
Fazidah Joned - Aidilfitri
Fazidah Joned - Selamat Hari Raya
Feminin - Kurniaan Di Hari Raya
Firdaus - Miskin Kaya
Hail Amir & Uji Rashid - Seloka Hari Raya
Jalil Hamid - Raya
Jamal Abdillah - Maafkan Segala Keterlanjuran
Jay Jay - Gurindam di Pagi Raya
Jay Jay - Hari Raya Bahagia
Jeffrydin - Musafir Di Aidilfitri
Khairil Johari Johar - Sepasang Kurung Biru
Krisya - Suatu Hari Di Hari Raya
Sanisah huri - Selamat Hari Raya
DJ Dave -Menjelang Hari Raya
Saloma -Selamat Hari Raya
Liza Hanim - Ku Pohon Doa Di Hari Raya
Liza Hanim - Salam Kejauhan
M Nasir - Satu Hari Di Hari Raya
M. Nasir - Salam Dunia
M. Nasir - Satu Hari Di Hari Raya
Mamat - Ku Pohon Restu Ayah Bonda
Man Bai & Raihan - Harapan Ramadhan
Maz - Suasana Di Hari Raya
Nada Murni - Hari raya hari yang Mulia
Noor Kumalasari - Pulang di Hari Raya
P. Ramlee - Dendang Perantau
P. Ramlee - Suara Takbir
Rabbani - Di Ambang Syawal
Rafeah Buang - Bila Takbir Bergema
Rahimah rahim - Selamat berhari raya
Rahimah Rahim-Selama
Rahmat Ramadhan
Raihan - Gema Takbir
Ramlah Ram - Hari Raya Hari Bahagia
Rem - Mulianya Ramadhan
S. Jibeng - Musafir di Aidilfitri
Salam Kemaafan
Saloma - Aidilfitri Hari Mulia
Saloma - Selamat Hari Raya
Sanisah Huri - Aidilfitri
Sanisah Huri - Bersabarlah Sayang
Ahmad jais - Selamat Hari Raya
Senandung Aidilfitri
Senario - Puasa & Raya
Senario - Seminggu Berhari Raya
Shades - Jangan Kau Ucap Selamat Tinggal
Sharifah Aini - Hai Selamat Hari Raya
Sharifah Aini - Nostalgia Aidilfitri
Sharifah Aini - Suasana Hari Raya
Sheila Majid - Hari Mulia
Siti Nurhaliza - Aidilfitri Di Alaf Baru
Siti Nurhaliza - Air Mata Syawal
Siti Nurhaliza - Anugerah Aidilfitri
Siti Nurhaliza - Bila Raya Menjelma
Siti Nurhaliza - Hari Raya
Siti Nurhaliza - Nazam Lebaran
Siti Nurhaliza - Sesuci Lebaran
Siti Nurhaliza - Suara Takbir
Siti Nurhaliza & Noraniza Idris - Nikmat Hari Raya
Sudirman - Balik Kampung
Sudirman - Dari Jauh Ku Pohon Maaf
Sudirman - Selamat Hari Raya
Sudirman-Balik Kampung
SURIA Record - Nikmat Hari Raya
Takbir Raya
Takbir Raya (Vers 2)
Uji Rashid - Pulang di Hari Raya
Uji Rashid & Hail Amir - Seloka Hari Raya

Nota kecik : Hari ini dengan rasminya ringtone 'Price Tag' telah bertukar dengan kadar 1800km sesaat menjadi ringtone lagu raya.. Hikhik

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^

20 Orang balas bebelan:

Cik Bunny said... [MTT reply to this comment]

Aigo raya masih jauh lagi dah awal sediakan menu lagu raya 0_0

Elih Japahar said... [MTT reply to this comment]

sy pun nak tukar ringtone gak lah..hehe! :D

d_tieah said... [MTT reply to this comment]

Tak sabor tunggu 15 puasa.. Ade lah radio pasang lagu raya.. Wah! Semangat giler nak p kje owh kalo layan lagu raya.. Kalau sendiri pasang cam takde feel je.. Mesti tunggu radio mana2 mainkan..

*Suka lagu M.Nasir--1 hari di hari raya.. Tunggu dekat raya pakai ringtone lagu tu



Entry Terbaru : Rusuhan di London dan Video Pelajar Malaysia Cedera

mas saari said... [MTT reply to this comment]

akak pun suka lagu2 raya yg dah lama! especially yg sedih2 tu, menyentuh sanubari gitu!

norshila ibrahim said... [MTT reply to this comment]

yeah...nk tukar ke ringtone raya la...suka intro lagu raya ANUAR&ELINA...happy gitu...

p/s:radio suria dh psg lagu raya!

BERT said... [MTT reply to this comment]

skg pun duk putar2 mp3 lagu2 raya hehe..

sy suke sume lagu raya.. lagi2 lagu2 lame.. baru layannn ader feel raya..

Amy Syaquena said... [MTT reply to this comment]

Ehem2x..amy sehari berpuasa dah tukar ringtone lagu raya , excited gila kan hehehehe....

Mr.Baiz said... [MTT reply to this comment]

wah banyaknye lagu...hye..mr baiz datang baca entry ni..

KimiCnoL said... [MTT reply to this comment]

semangat tol nak berhari raya ye..
kisah disebalik rusuhan london?

zuwaidah said... [MTT reply to this comment]

kak zu suka lagu raya lama2 60an, 70an, siti, sudir. syoknyaaaaa

Miss Nadya said... [MTT reply to this comment]

banyak giler lagu raya..:)

new entry :: Day 05 - A picture of your favorite memory

Anne Nurain said... [MTT reply to this comment]

sama ngan d_tieah, suka sgt lagu m.nasir tu.. hehe..

sekarang da start dengar lagu raya kat opis, trus x sabar nak balik kampung.. hehe..

syira_88 said... [MTT reply to this comment]

suke lagu siti-sesuci lebaran..syahdu sgt bile dengar lagu tu...dah feeling2 nk raye dah ni ;0 tak sabau

putribongsu said... [MTT reply to this comment]

amboihhh byknye list...sbr2 tak feel pasang skrg...tggu lps 15 puasa...

salam kenal :)

abdullah gazali said... [MTT reply to this comment]

wahhh..bnyaknye lagu raya cik akak nie..huhu..nak sikit !

sYafIk-wAy said... [MTT reply to this comment]

dulu suka sangat dengan lagu balik kampung , nostalgia wooo .

tapi kalau sedih2 lagu air mata syawal - siti nurhaliza . perghh , ngalir air mata .

pape pun hebat la , follower dah 2000 . hehe

Niena Pengembara Ilahi said... [MTT reply to this comment]

akak suka dgr lagu lama2.. xkisah la lgu apa pn... :)

Suhaili Sarif said... [MTT reply to this comment]

akak suka lagu anuar zain yg dia nyanyi balik tu..lagu sanisah sahuri x silap..hehe

Nizam Ijam said... [MTT reply to this comment]

lama xmasuk blog MTT..rindu rasanya..haha

Nabila Huda said... [MTT reply to this comment]

uishh.. semangat lagu raya tu..

È