Bebelan Terbaru BeloG MTT

Monday, September 12, 2011

Kerana TOILET hilang semuanya dalam sekelip mata

Assalammualaikum ..

 

toilet

Suam suam kuku hujung jari jer nak menaip segala masam entri dengan rakus dan penuh emosi di hari Isnin hari bagi raja segala kemalasan manusia..Terasa terkilan , tertekan , tekan tubi pabila segala yang di rancang telah pon musnah , hancus , berderai derai meleleh cecah ke lantai Malaysia .. Tak sempat pon nak hadap sambil makan ketupat palas cicah rendang ayam .. =..=”

Yang pasti dan tidak lain tidak bukan lagi perkara perkara sebegini pastinya mampu mematahkan , memulas mulas , menjatuhkan semang-gat mereka yang gemar membebel tanpa mengeringkan air liur sepertimana MTT ..Kalian pon begitu yer tak ?

Peristiwanya berbunyi begini , sebelum melangkahkan kaki ke toilet bagi melegakan sedikit sebanyak oleh analisis analisis yang mengganggu kosentrasi ( Yang kecil kecilan jer .. ) ,

 

  • Okay , dah komfom memang itu yang haku nak ..Tak syak lagi !
  • Okay , pastinya segala isi kandungan telah pon di terapkan dalam pala hotak ni
  • Okay , lepas balik daripada toilet pastikan ianya perkara pertama yang di buat !

 

Siapa yang tidak merasa tertekan tatkala segalanya telah pon di rancang dengan rapi , terapi dan di selangi dengan emosi yang sedikit teruja ..

Tapi,tapii , tapiiiiiii ,

Kita hanya lah manusia biasa , kita hanya mampu merancang ..Urusan yang lain bukan lah tugasan dan kerja kita untuk mempertikaikan..Walaupon jauh di lobak hati yang paling dalam hinggakan tak terselam ini frust bagaikan nak tertonggeng ..

Perkara begini sememangnya sering kali terjadi , tapi langsung tak pernah nak ambil iktibar yakni mulakan langkah berjaga jaga dan bersiap sedia bagi menghadapi sebarang kemungkinan yang bakal berlaku.. Manusia kan… Cehhhhhh !

Sangat kerunsingan sebaik saja melangkahkan kaki keluar dari toilet , tiba tibaaaa

OMG !!!! Lupa dahhhhhhh ! Tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ! Jangan katakan isi kandungan entri yang dah bersepai sepai dan tersembol sembol dalam pala hotak ni , tajuk entri yang nak di bebelkan pon hilang lesap entah kemana menghilang serta melayang layang .. =..=”

 

Moral of the story : Sebelum ke tandas , jika idea telah pon tersembol sembol paling kurang taipkan lah tajuk entri di handphone 33sekupang bagi mengelakkan ke-frust-an tertonggeng .. =..=”

 

 

 

 

Nota kecik : Haipp haipp haippppp ! Tak baik marah marah petang hari Isnin nanti muka ber-pokedod.. toinkkk toinkkk ! ^^

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^

 

belog

25 Orang balas bebelan:

jehanfrhin said... [MTT reply to this comment]

hak3.. ingatkan apee la yang hilang tuu.. hik3.. tp kan, org cakap dlm toilet pon boleh dpt ilham.. pegi masuk toilet cepat!! heheh =P

Mr.Baiz said... [MTT reply to this comment]

hahaha lawak la mtt ni..sampai cam tu sekali.haish cepat beno ilang idea..ni kes terlampau khusyuk la duk dalam toilet tu..

Santri T.P.I.N.I said... [MTT reply to this comment]

btul tu MTT, tak pun tulis je dalam kertas kecik ke supaya idea tu tak hilang...pakai tisu ker

Syazwan Che Deraman said... [MTT reply to this comment]

hehehe..dalam toilet pun idea hilang.
syaitan dah ambik idea tu.

Add Remove Block said... [MTT reply to this comment]

Paling tension masa idea tu datang, siap atur susun kata yg terbaik tapi bila nak menulisnya segala macam benda tak kena ...

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

hehe ure so funny! haha, sabo sabo. pasni tak ilang dah idea!!

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@jehanfrhin : Jenuh fikir sedalam dalamnya dah, tak dapat jugak.. Haha

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Mr.Baiz : Duduk dalam tu tak sampai 5 minit pon Baiz..Entah kemana fikiran melayang sampai hilang semua idea..Haha :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Santri T.P.I.N.I : Selalu macam tu , nak taip tapi pk takpe la kejap jer,mesti ingat..Atlast habes semua hilang.. Hehe :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Syazwan Che Deraman : Heee~ Tu lahhh,dia curik dah idea yang tersembol sembol tuh :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Add Remove Block : Itu memang perkara biasa,selalu terjadi..Haha :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan >: Tu laaa, baru jer semangat berkobar kobar :D

Atiqah Wadiah said... [MTT reply to this comment]

haha~igtkan mende lah td..len kali bawa lappy masuk toilet k..hehe :)

Kancil 8349 said... [MTT reply to this comment]

yang hilang pasti berganti orang kata...hehehe....ndak apa...ada idea lain lagi kan

mas saari said... [MTT reply to this comment]

hehehehe...tulah kan, kadang2 idea tu boleh hilang sekelip mata je!

ROROI said... [MTT reply to this comment]

Sepatutnya kat lam toilet tu la idea datang mencurah-curah..hehe

maszull said... [MTT reply to this comment]

salam MTT...alahai mama ingatkn apa yg hilang kat toilet tadi rupa2nya idea utk menulis yer...

sabar2 yer jap lg adalah balik idea tu...:)

indonesiatooverseas said... [MTT reply to this comment]

haha, ada ada saja.kalau begitu toiletnya dilengkapi portable pc, biar ide jalan terus meski sambil ”merenung”

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

hayooooo
ingat brg cek MTT ilang kat toilet tadi
kikiki
x pe..sebelom gi tandas..tulih dulu dalam note eh..hehehehe

echa takashimaya said... [MTT reply to this comment]

haha.ini perkara biasa =)

Elih Japahar said... [MTT reply to this comment]

Lepas buang idea pun terbuang sekali ke ahaha! lain kali bawa laptop dlm toilet :P

SweetLikeWhat said... [MTT reply to this comment]

pernah jadi jugak..haha

siti kektus said... [MTT reply to this comment]

haha. khusyuk sngat dalam toilet lah tu. ;)

piccione blu said... [MTT reply to this comment]

hehehhe..suka menaip dalam keadaan tenang tanpa gguan. klau rumate kacau susah!haha

missina said... [MTT reply to this comment]

hehehe,,idea kene flush skali lam toilet tu ker,,,ingtkan pe td,,,maklumlah otak ni fhm direct point je,,hahahaha

È