Bebelan Terbaru BeloG MTT

Wednesday, September 7, 2011

Melawat kawasan yang di kunjungi setahun sekali

Wahhhhh lega sikit kepala bila dapat meng-settlekan lagi sebahagian tugasan yang tertunggak setelah dengan jayanya MTT telah pon meng-MC kan diri tanpa segan apetah lagi nak pilu pilu.. Mood bekerja masih tak stabil,masih dalam mood raya..Err tak tak dan sebenarnya mood holiday.. Bila kah lagi nak holiday.. Sangat memerlukan cuti panjang berjela jelut.. =..=”

Dan sebenarnya dah tak sabar dah nak menceritakan dengan girang lagi gumbira cerita di hari raya semasa di kampung..Hmm,tak banyak pon cerita yang suka,duka,masin,kelat serta tawar..Cuma ada lah famili menyediakan beberapa aktiviti supaya kami anak beranak tak kebosanan berada di kampung halaman..

Macam yang pernah MTT nyatakan dalam entri sebelum ini (LINK) , keluarga MTT seciput jer,dan seperti kebiasaan setiap tahun Aidilfitri pasti akan di sambut dengan penuh kesederhanaan…
Cehhh ~ Skema seketika waktu dan detik ini takpe kan para lalink ? ^^

Onesepuluh the time , yakni pada 28/09/2011 bersamaan dengan hari Ahad , cadangnya nak bertolak seawal subuh akan tetapi oleh kerana terlajak perahu boleh berundur , terlajak tidur di bantal yang empuk memang tak boleh reverse jadinya terpaksa la kami sekeluarga menangguhkan perjalanan..

Setibanya kami selepas waktu berbuka yakni jam tepat menunjukkan 8.30malam waktu Malaysia kami dengan bertungkus dan lumus sememeh berusaha memasang pelita agar kediaman Mak Tok tidak lah sunyi hambar serta kehausan dengan cahaya pelita..Cehcehcehhh~

Sebelum memulakan operasi mengerah kederat haruslah keluar bentar melawat kawasan yang hanya di kunjungi setahun sekali..Rombongan ke Pantai Bersih bersama adik beradik sahaja..Makcik makcik duduk di rumah dulu.. Hehe

 

Maaf kaedahnya gambor terpaksa dibuang sebab munasabah tatkala itu masih belum berhijab. Mohon sesiapa juga yang ada gambar saya sebelum berhijab dibuang dan jangan di siarkan di mana-mana. *ko ingat engko retis?? HAHA Hanya secebis pesanan buat mereka-mereka* Terima kasih Smile - 30/9/2014

Seharusnya MTT hanya cekak pinggang dan memberi arahan seperti biasa.. Haha Berhadapan rumah Maktok tu ada satu bengkel jiran sebelah..Agak menyemakkan pemandangan yang indah.. =..=”

 

Nota kecik : Sebelum entri ini menjadi panjang berjela jelut sebaiknya MTT menyambungnya sebelum kalian memuntahkan darah kaler pelangi..

Nota kecikkk : Terima kasih pada yang masih sudi menjenguk blog MTT,MTT cuba sedaya upaya membalas kunjungan anda semua.. :’)

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

14 Orang balas bebelan:

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

heheheeh
cek MTT jadi cam supervisor plak kat deme
hehehe

Miss Nadya said... [MTT reply to this comment]

amboi...senang hati dengan mencekak pinggang..:)

new entry :: Lemah Bila Drive Malam ツ

CT said... [MTT reply to this comment]

slmt hari raya

http://batulesung.blogspot.com

AZLIYA COLLECTION said... [MTT reply to this comment]

Assalamualaikum dan salam sejahtera, terima kasih kerana sudi melapangkan masa melayari AZLIYACOLLECTION.BLOGSPOT.COM

Apa itu SAUNA OZON INFRARED dan kebaikannya kepada anda

http://azliyacollection.blogspot.com/2011/09/sauna-ozon-infrared.html

maszull said... [MTT reply to this comment]

salam....wah dpt balik kg setahun sekali jer yer...

tentu seronok kn kat kg ....:)

+pride+ said... [MTT reply to this comment]

dah boleh jd penulis novel dah MTT! hahahha :X

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [MTT reply to this comment]

bestkan bila berada dikg...

Gen2Merah said... [MTT reply to this comment]

seronok ikut jalan ceria MTT ni.. ada aura tersendiri,.. salam aidilfitri ke 9 yaa

ieda said... [MTT reply to this comment]

raya setahun sekali .. main bunga api punn setahun sekali .. pasang pelita punn setahun sekali , rugi kalau x dpt buat tu semua kan :)

mas saari said... [MTT reply to this comment]

amboi kemain lagi dia, jadi mandur ye! heheheee

Syazwan Che Deraman said... [MTT reply to this comment]

huk huk.
adik beradik je.
nak ikut!
HEHEHE.

amboi..ladyboss hang naa.
hehe

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

haha, tu buat apa tu haa..macam nk nyalakan meriam buluh ja..hehe. laily tuan dia. taiko.

Elih Japahar said... [MTT reply to this comment]

Bagus! keja cekak pinggang je ko ni hahaha :) mcm bos je...

Niena Pengembara Ilahi said... [MTT reply to this comment]

wah.. sonok dpt jumpa sedara mara.. keluarga kecik xpe asalkan knl mengenali.. akak ni keluarga punya besar tpi bila jmpa tepi jln pn xknl

È