BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Thursday, September 22, 2011

SURAT untuk PENGASAS FACEBOOK

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jalan Darat ,
Kuala Lumpur ,
56000 Bumi Malaysia

 

22 September 2011

 

Planet Bumi,
Negara Yang MARK ZUCKERBERG menetap.


Dear MARK ZUCKERBERG ,

 

PERKARA : Luahan hati yang dah lama terendam

 

         Adalah dengan dukacita ingin saya memaklumkan bahawasanya semakin dunia di telan arus pemodenan semakin laman bersawang yang amat di gemari oleh seluruh rakyat jelata yang menetap di sekalian dan celahan penduduk muka bumi ini merasakan terganggu daripada segi emosi , penglihatan , dan juga kekuciwaan pabila wall home mereka di penuhi dengan semak samun daripada kami kami warga blogger yang sentiasa mempunyai rasa untuk berkongsi dalabentuk penulisan dalam bidang blogging yang mem-PING-kan entri di laman muka bumi

        Adalah dengan rasa rendah diri kami kami dan kami semua ingin menyatakan hasrat adalah wajar sekiranya pihak pengasas laman bersawang ini mengambil langkah yang lebih drastik dan optimis yakni tidak mengeluarkan segala jenis link yang mahu kami PING ke group group yang ada di laman muka buku..

        Berikut , saya sebagai salah seorang suara pengguna melampirkan lampiran seperti yang saya maksudkan sekiranya pihak pengasas tidak mempunyai kebolehan dalam bertutur bahasa Malaysia dengan baik.. toinkkk toinkkk !

fb1

 fb2

Jangan kan kata pengguna lain bagi pihak saya sendiri pon turut merasakan terganggu akibat daripada menyaksikan diri sendiri menyemakkan new feeds sendiri apetah lagi para pengguna lain yang menyaksikannya..Jalan terakhir mereka ialah dengan meng-deleted-kan saya daripada account mereka..Hakktuihhh !

Tolak campur bahagi dan darab sama dengan silalah ambil tindakan yang sewajarnya bagi menyelesaikan masalah ini ataupon saya sendiri akan membuka satu laman bersawang sendiri yang di beri nama LegBook a.k.a KakiBuku..

Sila lah bagi ruang serta kesempatan bagi kami kami yang baru memulakan tapak untuk meluaskan lagi empayar dalam bidang penulisan ini..

Sekian terima kasih

 

“BERKORBAN DAN BERKONGSI KEBAHAGIAAN MELAMBANGKAN KASIH SAYANG SESAMA MANUSIA”

 

Yang benar ,

Suara Pengguna

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Alangkah indahnya dunia terasa jika boleh mengutuskan sepucuk surat bagi menyatakan hasrat yang telah sekian lama terpendam , terendam dan tak terselam dalam benak pemikiran ini.. Maka kami sebagai rakyat Malaysia tersangat lah memahami dan ingin sekali menghormati hak asasi manusia manusia yang lain yang turut menggunakan kemudahan yang ada untuk bersosial..

Tapi tapii tapiii dan tetapi MTT tetap berdegil juga nak PING .. toinkkk toinkkk !

Sekiranya pemilik account tersebut tidak join mahupon melibatkan diri dalam mana mana group , tak usah lah kiranya menyemakkan wall mereka dengan selingan selingan yang ada untuk kami kami para blogger untuk mem-PING-kan entri.. Sadis taw ! =..=”

 

Aku tahu la dah tukar aliran , tapi apekah entri kau pon melekatkan aku ni ? Sorryyyy !

Makin berseri seri kawan haku sorang ni semenjak ada minat baru ni , tapi kannnnn.. Nape asyik muka kau jer keluar terpampang kat new feeds haku ekkk ?  Tanya ker hape tu ekkk ?

Apekah ? Semakin asyik dengan blog sampaikan orang lain punya status tenggelam dengan link link yang kau post ! Okay , sorryyyyyy !

Babe , facebook meroyan ker hape ? Link link kau bersepah kat home aku doooo ! Hmm,Sorryyyyy !

Aku rasa macam nak delete jer kau supaya home au tak semak dengan link link blog kau , fikir kawan jer dooo ! Okayy fine , delete je laaaa !

 

 

Antara suara suara yang selau di lontarkan tatkala mata bertentang mata sesama rakan ataupon melalui chatbox, PM pon pernah jugaaa…Yela macam dah menggangu dan menyemakkan bijik mata orang lain pula sebab munsabah apa yang kita nak kongsikan di group group blogger walhal mereka tak join group tu pon ! =..=”

 

 

 

 

Nota kecik : Ada alamat rumah MARK ZUCKERBERG tak ? Nak utuskan dia sepucuk surat cinta berserta bunga api berkasih sayanggg.. toinkkk toinkkk !

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

 

Luahan yang dah lama terendam oleh ,

belog

32 Orang balas bebelan:

Lulu Caldina said... [MTT reply to this comment]

tetiba lulu juga terasa.. huhu adakah yang ingin mendelete kan Lulu Caldina..?

Puteri Biru said... [MTT reply to this comment]

so semak. huhu

c genk bah ne said... [MTT reply to this comment]

genk dah tak berfacebook ne..huhuh

Isteri Encek Bard said... [MTT reply to this comment]

adeh.. hahhahahahaha

BERT said... [MTT reply to this comment]

sbb tu sy pon dah tak htr link kat grup atau fanpage.. sebab dah terdedah.. sume orang yang saya private kan tau saya ada blog... seminggu saya deactivatekan fb sekejap sebab tako ader org pasan link tu.. sy post kat wall sndri je

mas saari said... [MTT reply to this comment]

terasa semak jugaklah...hehehehe
jgn marah aaaaaaa!!

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

:( kenapa makin lama makin dasyat ? em makin terdedah. namee jd segan sbb ping blog. tp kalau tak ping, mcm mana blog nk meluas. plus namee masih di tahap baru nak menulis.

fRaMe+LenSeS said... [MTT reply to this comment]

Hihihi. Tettttt

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Lulu Caldina : Bukan salah kita kankan Lulu ? :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Puteri Biru : Heeee ~ Salah kan pengasas facebook :p

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@c genk bah ne : Genk rajin menghadap blog jer kn :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Isteri Encek Bard : Sadiskan Kak IEB :'(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@BERT : Yelorr , tak semua yang ada dalam friend list tu betul betul nak berkawan ada yang nak stalker jer pon dapat gak la menepekkan bijik mata =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Alaaaaaaaaaaaaaaa :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan : Yelaa ,kita baru nak bina tapak ..Tapi sebab takot orang marah so kena tapis sikit :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@fRaMe LenSeS : Tetttttttttttttttttt ! :D

kaizen said... [MTT reply to this comment]

sumpah makin menyampah dgn FB nih....

Mila Ahmad said... [MTT reply to this comment]

SETUJU!!!xsuka jugak ;(

Wanz Mejuez said... [MTT reply to this comment]

Semakin lama semakin semak fb kita jadinya.. takut nanti satuhari nanti hilang privacy kita, takut pula maklumat kita di dedah sana sini..

tengok lah update terbaru fb ni, ada live feed sebelah kanan tu.. buat mereka yang dah kawin ke apa ke, bila ada suami chatting or membalas komen, kompem2 terkantoi dengan isteri nya nanti.. yea lah.. nampak sangat senang nak detect hal orang lain..


kan kan kan??

ieda said... [MTT reply to this comment]

hermm dah lama x ber FB , x minat , x berfaedah ! :))

Niena Pengembara Ilahi said... [MTT reply to this comment]

hahaha kasik bebetul :)
akak stuju sesangat..fb skang ni makin lma makin melampau plak dia pnya update...

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@kaizen : Banyak yg tak perlu dari yg di perlukan yg di hupdate kan =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Wanz Mejuez : betoll ! Boleh menimbulkan huru hara dalam hubungan di sebabkan benda yg tak perlu tuh ! =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@ieda : Terniat juga nak deactive tapi nanti tade tempat pulak nak ping entri :D

nurkaloi said... [MTT reply to this comment]

haha sgt setuju
semk dgn link sndiri je kowt
blum smk ngan link org len eghhh

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Niena Pengembara Ilahi : Tu la kan,banyak sangat yang tak di perlukan daripada yang perlu..Boleh buat tambah huru hara hidup masnuia.. Huhu

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said... [MTT reply to this comment]

huhuhuhuh...tiba2 daku pun terasa begitu...selalu gak kena hentam dik kwn2 FB hehehhe....sbb selalu dok ping ping pong...

ieyza afieyna said... [MTT reply to this comment]

cari la alamat mark tu,, then post surat ni.. hee

Amy Syaquena said... [MTT reply to this comment]

So far x pernah kena tegur lagi tapi sedikit sebanyak kita sendiri dapat rasa memang sungguh menyemakkan...

slumberdek said... [MTT reply to this comment]

pernah sekali kena hentam

maszull said... [MTT reply to this comment]

salam MTT...betul la Fb yg baru ni agak menyemakkan ...semuanya kuar sekali dah x tahu nak wat mcm mana...elok x payah post n3 kn...:)

gadis sbh said... [MTT reply to this comment]

sokong..100%

È