BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Wednesday, October 5, 2011

Awak … bagi no phone awak boleh (?)

Assalammualaikum ..

 

Untitled

TERwordless Wednesday pulak =..=”

 

Sepoi sepoi bahasa jer hangen berlalu hari ni seiringan dengan kadar emosi yang agak suam suam kuku kaki , tiba tiba rasa kemain eksaited yang di kumpul berhari hari dah pupus di mamah usia dan waktu yang lambat yang teramat amat amat berjalan.. Cehhhhhhh !

Laman bersawang adalah medium perantaran yang membolehkan segala jenis manusia berhubung dengan kadar nampuluhlapantujuh ratos kilometer sejam.. Termasuk lah mencari kenalan lama yang dah lama sepi , sunyi.. Kalau ada no fon pon sekadar terperap dalam handphone dan tunggu lah sampai tiba masanya untuk di humbankan ke dalam longgokan handphone jahanam..

Akan tetapi ya anak anak sekalian lebih ramai yang menggunakan medium yang di berikan dan kemudahan kemudahan ini sebagai batu loncatan untuk menjual minyak sapi , minyak dagu , minyak ulat bulu dan pelbagai lagi jenis minyak yekkkk ! Hakkktuihhhh ! (Bajek konon nak jadi skema tak hengat)

 

Jam pertama :

Awakkk , nak no fon awak boleh ?

Sejam kemudian :

Awakk , tak sudi ker nak kawan dengan saya..

Dua jam kemudian :

Awakk , saya ikhlas ni nak berkawan dengan awak ..

Tiga jam kemudian :

Awakk , saya betul betul nak kawan dengan awak ni , bagi la no fon …

 

 

Try juga tengok  , sapekah ini ? Kenal kah ? Hmm , tak ada pulak mutual friend yang tersangkut satu dua kerat .. Kalau sekali dua mesej yang di hantar tak apa lah aiman tak kesah.. Ni kalau dah sejam sekali menghantar tak ker boleh mendatangkan keraguan yang teramat dasat.. =..=”

Sistem paksaan yang sedemikian rupa hanya lah mendatangkan kemudaratan kepada pertalian persahabatan yang terjalin dengan hanya meng-ACCEPT friend request SAHAJA.. Solusi yang terbaek hanya dengan meng-ignore mesej mesej berbaur keramahan mereka yang tak tentu hala tujuan tu ataupon mem-block mereka mereka yang sangat peramah ini..

Tapi tapii tapiii , itu MTT yang dulu yang hanya meng-ACCEPT sesiapa saja yang meng-ADD dengan senang hati tanpa berfikir panjang berjela jela jelut..Sekarang seharusnya memasang agen 404 untuk memastikan tiada istilah stalker dalam persahabatan yang di sambut dengan tulus ikhlas dari lobak hati yang paling dalam tak terselam ni haa.. Hakktuihhh !

Biasanya memang akan tengok mutual friend , mereka yang bertuah hanya lah di kalangan blogger.. toinkkk toinkkkk ! Yang lain tu bukan lah nak meng-hangkat hedong yang tak mancung ni dengan tingginya sambil buat muka ngalahkan The Rock lalu mengatakan “Hellooo aku tak kenal ko so jangan add aku okay ! “

Tidak lah tak berhati perot sehinggakan sedemikian rupa tapi tengok juga lah kalau kalau mungkin kenal , mungkin tidak .. Ramai yang dah salah gunakan kemudahan yang ada di zaman yang makin moden tak hengat ini dengan cara yang salah buatkan manusia yang kerdil macam MTT ni jadi terketaqq ketaqq nak menyambut mesra tangan yang di hulur.. Cetttttt !

 

 

 

 

Nota kecik : Malam ni MTT akan bertolak ke Pulau Perhentian pada jam 10 malam (LINK).. Doakan MTT selamat dalam perjalanan dan selamat pulang yer para lalink..

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

 

Konon with LOVE ♥ ,

belog

41 Orang balas bebelan:

Pen Biru said... [MTT reply to this comment]

x penah accpt org yg x dikenali di fb..takoot

Mila Ahmad said... [MTT reply to this comment]

saya pown klu ada mutual friend baru approve klu x deny jerk!

Niena Pengembara Ilahi said... [MTT reply to this comment]

kekadang tu diorang ni wat fake profil....asalnya sbb nk main game tpi dh terlajak mengganggu ketenteraman org len... isk2... (ataupun mista tunang yg nk test?) heheheheh

Cik Purple Pinkypuff said... [MTT reply to this comment]

secret admire mtt letew.. hehehehe.. :D cp doakan smoga pjalanan mtt ke pulau tuh diberkati.. take care! :D

p/s: mcm dah lama tak dtg cni..:)

Syazwan Che Deraman said... [MTT reply to this comment]

Asal demand sangat dia tu.
rimas dibuatnya.

pulau perhentian?
dekat je ngan tempat wan.

hehe

semua akan selamat.

TeAqArH said... [MTT reply to this comment]

lame giler x singgah blog kak laily sorg ni..bz melampau2 smpi x sempat nk berjimba2 kt belog org len..blog sndri bersawang..
huhuhu...tqah pun sgt mementingkan utk add org..mesti siasat sape org tu..mutual frens sape..lau x kenal..mst msg dia semula tnye sapa..^_^

SoLy SoLicious said... [MTT reply to this comment]

jgn lupe ole2 pulau perhentian ya..heee

Perfumes Farm said... [MTT reply to this comment]

hi..lets join Perfumes Farm Contest and grab a chance to win fragrance mist from Victoria's Secret.

visit this link for more details:
http://perfumefarm.blogspot.com/2011/09/perfumes-farm-contest.html

hajar said... [MTT reply to this comment]

yg paling bengang sekali kalau ade yg suka bg kata2 lucah...

mas saari said... [MTT reply to this comment]

jangan layan je orang camtu!

selamat bercuti sakan di pulau ye..

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

heheh
tulah kaedah mengorat zaman la ni kan
kekdg yg byk mutual fren pon x kenai
hehehee
ayooo
kiki
tiba ms yg ditunggu2!
insyaAllah..mudah2an selamat semuanya =]

Eera Shera said... [MTT reply to this comment]

tgk mutual friend ade ke tak. kalo kwn ngan blogger approve je.

wow pi pulau..nk itot

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Pen Biru : Dulu tak taw apa , baru nak kenal alam maya semuanya main redah..hehe :D

Aziela said... [MTT reply to this comment]

Itulah antara sebabnya kita tutup akaun fb tu. Waahh..perhentian..rindunyerr.... Memang best... sangat seronok. Err..kita bagi awak award Versatile Blogger. Sudikanlah terima.

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Mila Ahmad : Hehe Sebab munasabah tu la friend request MTT belambak kemain skg, takotss nak approve sembarangan =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Niena Pengembara Ilahi : Rasanya macam fake account jugak la kak.. Mista Tunang nak test ? Boleh jadi jugak kot , tapi rasanya kalau dia nak buat macam tu dia cakap buek habeh borehh jer.. Hakhak :D

Gen2Merah said... [MTT reply to this comment]

kalau di FB, jangan accept sapa2 yang kita tak kenal..

Tapi kalau dalam BLOG, kita accept semua yang follow kita.. tu lah hebatnya dunia blogging kan...

silaturrahim utki semua

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Cik Purple Pinkypuff : Haha Sape lah nak jadi admire MTT ni yunk oi...

Macehhhh CP :)

Haa ! tu la lama tak datang kan .. :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Syazwan Che Deraman : Haaa Tu la demand melampau lampau.. toinkkk!

Wahh boleh la skodeng.. Haha :D

Amin,terima kasih Wan ! :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@TeAqArH : Takpe , settle yang utama dulu.. :)

Dulu MTT nobb giler bab ni skg dah pandai sikit dah tu yang lebih berhati hati :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@SoLy SoLicious : Insya'allah.. Hehe :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@hajar : Itu kureng asam jeruk namanya tuh.. =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Baekk bosss !

Macehh Kak Mas ! :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@aimie amalina : Macam macam gaya nak tackle tapi banyak yang tak kena gaya adalah..Hehe :)

Amin amin aminnnn :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Eera Shera : Tu la , blogger jer MTT approved , yang lain tu payah atau lebih tepat lagi tak approve .. hehe

Jommmm !

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Aziela : Terfikir jugak nak deactive tapi sayang pulak.. Hehehehe :)

Wahhhh ada award yer ? Macehhhhhh ! :) ♥

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Gen2Merah : Tu laa , boleh mendatangkan kemudaratan yang berpanjangan pulak nanti.. hehehehe

Tu bezanya blog dan facebook dan laman sosial yang lain kan :)

IEQAH said... [MTT reply to this comment]

ps: awak..nk num phone jugak boleh..heheheh :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@IEQAH : Untuk awak takpe ! :p

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

mtt..kasi blockkk!!!! jangan sampai dia hantar text berbaur lucah. :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan : Dah block dah dear ! Hehehe Sepantas kilatss ! :D

AkuTracy said... [MTT reply to this comment]

tak buat je private msg..hanya kawan2 shja yg dpt send msg kat fb kita..

Nurul dot..dot..dot said... [MTT reply to this comment]

same la dear...sangat lah annoying.. memang nak je cakap "hei aku x kenal kau la..jangan add aku boleh x??" tapi nanti ade mulut2 yang cakap kite sombong -___-"

maszull said... [MTT reply to this comment]

salam MTT...betul tu kena siasat dulu baru accept...

selamat bercuti MTT....:)

cik najihah said... [MTT reply to this comment]

anooying jugak kan

Cik Eka said... [MTT reply to this comment]

sekati dia jerrr mintak..ahakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

kalo eka lah,tak lama lagi blocked dah..hehe

Elih Japahar said... [MTT reply to this comment]

Lebih baik jgn add kalau tak kenal..tapi blogger kena lah kan, ok dah add tadi...kalau sudi approve lah ye...thnx :)

AHMAD AFIQ said... [MTT reply to this comment]

naper sy xada peminat begitu :p

sYafIk-wAy said... [MTT reply to this comment]

MTT nak nombor phone ... nak jual nak dapatkan iphone 4gs .. boleh ??? hahahaha ...

aima mazlan said... [MTT reply to this comment]

pergh..
bersungguh sungguh betul nk no tu..
huhu..
aima xkan accept manusia yg bkn mutual friend..

ain dzaya said... [MTT reply to this comment]

kalau sy add MTT sbg blogger tp tadew mutual cne?

È