Bebelan Terbaru BeloG MTT

Friday, October 14, 2011

“Kau nak jadi BLOGGER BIJAK ker BLOGGER BANGANG?”

Assalammualaikum & Salam 1 Malaysia ( Skema pulak , nak muntah pulak baca balik )

 

 

Orang lain dah jenuh menaep berpuluh puluh entri untuk hari ni tapi MTT baru nak terkial kial sambil cungkil daging double cheese burger yang melekat lekat kat gusi.. Ceetttt ! Kureng sopan untuk di ketahui umum tapi takpe , sharing is so loving kankankan.. Tergetiks lebih pulak di hari Jumaat yang indah ni.. Ada rasa nak lempang kan sebab munasabah nyampah sesangat.. toinkkk toinkkk ! ^^”

Hari ni dah masuk 8 bulan 20 hari MTT menerjunkan diri ke dalam dunia blogging yang dahulu kala katopnya merupakan satu dunia yang happening lagi membuatkan rasa terkesima sampaikan boleh terkinja kinja bila tidur malam sebab munasabah tak sabarnya nak hadap blog muruk ni lagi pada keesokan harinya.. Kenangan tu dah save baik baik dalam peti besi hotak ni.. =..=)

Nak bukak blog ni umpama hirup hot cekelat tepi jendela sambil menikmati keindahan lembu kat luar rumah berlari berkejaran dengan sang ayam.. Ekkk ! Okay , berbalik kepada point yang asalnya..

 

Nak buat blog ? Petikk jari jer bhaiii !

  • Sign up nampulohlapan ratos account
  • Pilih nama yang agak agak boleh dapat market mencanak
  • Tulis hape saja nak tulis
  • Dah settle membebel , sign out

 

Pernah sedang enak menikmati pemandangan bersama kawan yang tak seperjuangan MTT di ajukan soalan cepuk cemas , rasa macam nak cepuk pon ada masa tu.. Oppsss ! Sebab munasabah berbaju kurung hari ni , control ayu balik.. =..=”

Iklan seharusnya di selitkan bagi mengawal ketegangan urat mata kalian .. ^^”

 

“ Best sangat ker kau dok hadap blog kau 24567jam ? “

Jawapan yang MTT bagi ada dalam entri nun .. ---> SINI

 

Lepas dah terkebil kebil bijik mata dia membaca apa yang ada dalam entri tuh , ada lagi soalan cepuk cemas dah hampir nak tercepuk dah .. =..=”

 

“ Kalau kau nak jadi blogger bijak ker blogger bangang ? “

 

blogger bijak & bangang

 

 

Belum ada lagi entri untuk MTT buat pilihan sama ada nak jadi blogger bijak mahupun blogger bangang.. =..=”

To kawan : Silalah baca entri ni yer wahai kawan.. ^^”

Berikut adalah pendapat peribadi MTT sebagai seorang manusia yang kerdil lagi kecil..

Memang senang sesenang beli kacang jari di kedai runcit untuk menjadi seorang blogger akan tetapi sangat sangat sukar untuk menjadi seorang blogger yang bijak sebab munasabah bijak tu subjektif kalau nak di terangkan isi kandungan dalam 2 perkataan BLOGGER BIJAK tuh..

Penulisan yang terdapat dalam setiap entri para blogger ada pelbagai,boleh klik sini untuk keterangan yang lebih lagi lagi dan lagi lagi.. ( LINK )

Sebab munasabah itu jugak lah dunia blogging ni tak pernah suram lagi muram dengan artikel artikel yang di hupdate oleh para blogger..

 

 

Blog Peribadi

Blog personal pabila blogger yang suka menaip pelbagai jenis entri yang berkaitan dengan dirinya,apa saja yang dia lakukan dalam hidup seharian dia,tak kira lah korang rasa menarik ker tak menarik ker tapi jarinya tetap gagah menari.. Kankankan..

Sambil berkongsi tentang hidup si tuan empunya blog , kita sebagai pembaca pon boleh juga tumpang ketahui tentang perjalanan hidup makhluk lain dalam abad ni..Dan sambil tu kita juga boleh ambil pengajaran dan iktibar di masa akan datang kankankan?

Macam blog Mrs Secretary , Niena Pengembara Ilahi boleh di katakan dalam setiap entri mereka ada mesej yang cuba di sampaikan dan MTT pasti itu adalah apa yang berlaku di sekeliling mereka ..

 

Blog Informasi

Blog yang memuat naikkan entri entri yang berinformasi adalah sangat wajar di rapati bagi menambahkan ilmu pengetahuan tentang perkara yang berlaku di sekeliling.. Tak kira lah dari puhh kanan puhh kiri sampai lah ke persekitaran kita dan membawa kepada dunia yang hebak pada abad ini..

Sambil menambah nambahkan apa yang dah lama expired dalam pala hotak ni,ada juga blog yang sering memuat naikkan berita berita yang berlaku di sekeliling kita macam blog Lulu Pages , Macam Ni Lah dan lain lain lagi banyak sangat kalau nak listkan ni.. toinkkk toinkkk ! =..=”

 

Blog Tegas

Blog tegas ni kategori yang suka hati limpa jantung dan sekalian organ dalam yang ada dalam tubuh badan MTT punya kategori , blog begini yang MTT panggil Blog Tegas pabila penulisan entri yang berani menyuarakan pendapat tentang apa saja yang di lihat , ataupon yang terjadi di sekelilingnya.. Contoh blog seperti berikut kalau tak kenal memang kesian , Namee Roslan , A Retarded Kitty dan yang seangkatan dengannya ..

 

Blog Peribadi dan Kerjaya

Blog blog yang menceritakan tentang kerjaya salah satu blog yang mampu menarik perhatian pembaca sebab munasabah , menjadi sesuatu yang menarik pabila kita dapat mengetahui tentang perjalanan hidup bidang kerjaya yang di ceburi oleh seseorang makhluk yang lain.. Sangat awesome dan bukan anoyying okay !

Blog BER-kerjaya yang sering MTT lawati adalah  blog Rozita Syaz Wan ..

 

 

Tolak campor bahagi darab sama dengan tiada istilah seorang blogger bijak mahupon tak bijak dalam mengendalikan sesebuah blog.. Penulisan adalah pelbagai terpulang kepada individu tersebut untuk membuatkan beliau nampak bijak dalam menyuarakan pendapat , penceritaan ataupon apa saja la asalkan tak nampak BANGANG di mata pembaca kankankan ? =..=”

 

 

 

 

 

Nota kecik : Dan sebenarnya ada lagi yang terbuku dalam hati senonet ni nak menaep akan tetapi mengenangkan entri ni dah jadi panjang berjela elok lah MTT hentikan dulu sebelum kalian muntah darah kaler warna warni.. =..=

Nota kecikk : BeloG MTT ? Tak tahu nak kategori yang macam mana sebab munasabah bebel ikut suka hati jer.. ^^’

 

 

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai julilng bijik mata .. ^^

Luahan hati senonet ,

belog

44 Orang balas bebelan:

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

laily, org luar expect kita tulis info je memanjang. namee pernah kena gak mtt. diorg macam tak faham blog ni ada medium yg luar n we can always write whatever we want to. so kenapa nk pertikaikan ? imagine kalau kita semua blog info dan SEO ??? jadi bodoh kot dunia blog ni.

mas saari said... [MTT reply to this comment]

akak tulis blog untuk kepuasan diri sendiri tapi akak jugak nak apa yang akak sampaikan dalam setiap entri boleh beri manfaat kepada para pembaca!

Kathy Tuah said... [MTT reply to this comment]

rasanya setiap blog punya kekuatan tersendiri ^^

Bro ahmad said... [MTT reply to this comment]

bebelan MTT sedap je dibaca, blog kita kategori apa ehh = =' bangang ke?

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

blog is free. and blogging is free plus fun to write anything we feel we've to write besides writing is our hobby too ;)

so, in my impression, everybody wannabe blogger bijak dan mereka mempamerkan cleverness dengan cara penulisan, penerangan serta penceritaan di blog. it's quite good then!

blog MTT ini bakalan disukai ramai suatu hari nanti kerna dengan cara penceritaan yg sempoi. keep it up!! :)

p/s: those blog u've mentioned above are all great!!

Atiqah Wadiah said... [MTT reply to this comment]

sy suka baca semua jenis belog except belog yg kutuk2 org..tuh x suka baca..baca belog dpt byk info..suukerrr <3

kaizen said... [MTT reply to this comment]

cube tny dia ape ciri2 blogger bijak n blogger bangang... nk tahu gak sbb nk elak terjerumus menjadi blogger bangang...

Rozita Che Wan said... [MTT reply to this comment]

hehehe..panas je tajuk kan.

kadang kadang kan.
bila berblogwalking,
kita akan jumpa blog yang macam
" anoyying, poyo, and bangang ke "..

ingat, kita tak boleh cari musuh..
tak boleh nak hentam hentam sana sini..takkan dengan blog pun nak cari musuh kan..tak boleh cari pasal..

hehhe.

thanks MTT!!
patut la terbatuk batuk tadi..ada orang umpat..hehehe..gura je..

blog MTT tegas, tapi ditulis dengan santai..hehe..kan kan?.

blog kak mas best, wan selalu singgah blog dia, niena pun best, selalu ada mesej yang nak disampaikan..blog berinformasi pun best..info yang pelik pelik sering dikongsikan..best..

blog tegas tu pun best, namee garang..hahah.gurau je...yang retarded kitty, wan baru nak terjah.

have a good dayyy.

thanks
Assalamualaikum.

asal rasa macam panjang ke komen ni.

nurkaloi said... [MTT reply to this comment]

ingat rozita che wan heheh

erkk kaloi bedal jerk tak tawu kategori pe hahaha

Panggil Aku Han said... [MTT reply to this comment]

nk kate bijak xdela...nk kate bangang tu belum smpai tahap lg..huhu

Niena Pengembara Ilahi said... [MTT reply to this comment]

=.=' tersengih jap... kekekeke..

erm, nk buat blog semudah mencungkil daging di gigi..tpi nk carik bahannye tu, kekadang terpakse menghantuk kepala di dinding ..

rozita syaz wan tu .. mmg xleh blah hehehehehehhe

azrie shariel said... [MTT reply to this comment]

nak daftar blog bijak mcm mane ye??
huhu..

syAzAnA said... [MTT reply to this comment]

wow, terkesan di hati. hehe

cik najihah said... [MTT reply to this comment]

jadi blogger kene betul2 bijak kan

IEQAH said... [MTT reply to this comment]

yeaa betul..tp blog ieqah mcm blog ikut kepala hotak sendiri je..more to personal kot

Scarlett O'Hara said... [MTT reply to this comment]

Blog sis agak2 masuk kategori mana ye?Tapi yang pasti, tak bangang. :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan : Tahu takpe Namee..Dorang tak terfikir ker dorang pon akan rasa bosan kalau baca benda yang sama.. Info info atau apa apa sumber/tips2 mana dorang dapat bile search google kalau bukan dekat blog blog blogger yang ada pelbagai jenis penulisan kan? =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Sebab tu suka baca blog akk,dalam masa akak share hal sekeliling akak boleh jugak buat iktibar dan sebagai peringatan :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Kathy Tuah : Tepat sekali :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Bro ahmad : Macehhhhh ^^

Tak la tak ada blog kategori bangang kecuali blog mengutuk sana sini :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rtp Farra Arisha : Exactly.. Thank you dear :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Atiqah Wadiah : Blog ngutuk dan nak menjatuhkan orang tu tak di kategorikan bijak.. Hehe :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@kaizen : Tak sempa pulak nak tanya sebab nanti takots tercepuk pulak kawan sendiri..Hikhik ^^"

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rozita Che Wan : Wahhh terus tukar nama Rozita Che Wan.. Cehhhhh !

Yups pasti ada jumpa,apa pon kita sendiri yang corakkan blog kita :)

Yeker kategori tegas dan bersantai? MTT tak boleh nilai diri sendiri orang yang boleh nilai..Kankankan? :')

Panjang berjela jelut pon takpe,tak ada sape nak marah..Hehe

Most welcome,memang suka skodeng blog Wan pon ! Waalaikumsalam :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@nurkaloi : Rozita Syaz Wan si peminta tegar Rozita Che Wan :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Niena Pengembara Ilahi : DIa kan obses sikit dengan RCW .. See tuh,dah tukar nama dah.. Hikhik :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@azrie shariel : Jawapan --> Google seacrh laaa... Haha :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@syAzAnA : ^^"

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@cik najihah : Bijak bahagikan masa sebenarnya lebih elok di perkatakan daripada bijak atau bangan dari segi penulisan kann :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@IEQAH : Samaaa la dengan MTT ikut suka hati jer nak taep apa :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Scarlett O'Hara : Yeayy tak bangang pon sis :)

sergeant keroro said... [MTT reply to this comment]

Blog saya blog alien, haha.

Pn. Sheila said... [MTT reply to this comment]

salam MTT... nice entry... bg sy stp ada cerita tersurat tersiratnya... yg ptg kita hepi blogging... yuhuuu...

JIJI YU said... [MTT reply to this comment]

aku nak cari blog yg simple je ayat ..takder la kata bunga2 hipokrit..yang dapat aku rasakan..dalam setiap penulisan dia bagaikan wujuda roh yang mampu membuatkan aku terpana

dzuandiey said... [MTT reply to this comment]

lagi best blog yg gila-gila...hahaha..thumbs up...belog MTT pun tergolong..sbb tu happening gler bca blog ni.. :)))

http://dzuandiey.blogspot.com

Santri T.P.I.N.I said... [MTT reply to this comment]

sabar MTT...perangai org kan mcm-mcm...jadi blog pun mcm-mcm juga cuma nak cari best tu satu dalam seribu baru jumpa satu...

syafiqakarim said... [MTT reply to this comment]

tak semua boleh jd blogger.idea kena banyak kot.lepas tu kena pandai buat ayat.jgn asek hentam org je.
haha.

blog skng lebih kpd luahan hati kan?
haha

FIFIEY LYCHEE MARATION said... [MTT reply to this comment]

personaliti blog tu yg penting. biar org faham bila baca dan org tertarik untuk berkunjung lagi n lagi kan?

list2 blog kat ats mmg power n best!

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said... [MTT reply to this comment]

haha.. aku pon xtau blog aku kategori cam mane.. tp yang penting aku puas hati ngan blog aku.. hahaha

ain dzaya said... [MTT reply to this comment]

bukan senang kan untuk menjadi seorang blogger ..kene berlajar bertatih tatih dari bawah ke atas..
kadang2 kita yg sedang berjalan buleh jatuh semula...ada yang menagis kerana tidak mampu bangun semula..dan ada juga yang terus berusaha untuk terus bangun dan bertatih semula..itulah kehidupan seorang blogger..kita tak sentiasa berada di atas....

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

=]
weeeee
paling suke part jgn BANGANG bile owg bce
hehehee
betol2
variasi setiap belog tu ada makna tersendri kan?
terpulang kepada sesiapa untuk menilai
dan menulis belog tu cm mane kan...

yana halim said... [MTT reply to this comment]

mana2 tajuk entri letak perkataan 'bangang', konfem pi terjah...hehe

Anonymous said... [MTT reply to this comment]

Do you wish to get significantly more targeted free traffic from search engines for your website almost effortlessly? Well, with increased exposure across the internet it's possible. But most website owners are yet not aware of how to get the popularity that multiplies itself within days. As lot of internet marketers say, this backlink and traffic service can bring potentially thousands of visitors to almost any website. So just visit http://xrumerservice.org to get started. :)

Anonymous said... [MTT reply to this comment]

Another thing I have noticed is that for many people, low credit score is the results of circumstances over and above their control. Such as they may happen to be saddled by having an illness and as a consequence they have high bills for collections. It could be due to a work loss or perhaps the inability to do the job. Sometimes divorce can really send the finances in the wrong direction. Thanks for sharing your ideas on this weblog.

È