BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Thursday, October 27, 2011

Laman sosial : Status yang di update

Assalammualaikum..

 

 

Selamat pagi buat para lalink yang jelita serta jelitup.. Hamboi kemain ngelenjat lagi di temani kata kata pujian yang berbunga bungaan yer.. Sejak duatigapatlima menjak ni life MTT dah tak berapa nak di selangi dengan aktiviti akiviti yang menarik tertarik dan daboom yang membolehkan menulingkan bijik mata kalian..Jadinya seharusnya lah menjulingkan bijik mata kalian dengan apa saja yang terlintas di benak pemikiran ni.. ^^”/

Nampak jer ataupon terlintas jer kejadian yang aneh cepat cepat la jemari montel ni sepantas kilat mengambil handphone nak menaip apa yang terjadi di hadapan bijik mata ataupon sesuatu isu yang di bualkan untuk di jadikan entri bagi tatapan umum..Asalkan jemari ni dapat membebel tanpa mengeringkan air liur jadi la kankankannn..

Sejak duapat menjak ni jugak MTT sering kemana saja berseorangan,sementara nak tunggu Cik Cousin back to normal kerja office hour jadinya terpaksa lah mengharungi detik detik cepuk cemas bersama hati yang terlipur lara.. Hakktuihhh ! Biasanya yang jadi peneman kedukaan lara hanya lah laman bersawang..

Antara laman bersawang yang havouge di hati ini :

  • Facebook (Boleh la cuci cuci mata apa yang patot)
  • Blog (Itu pon kadang kadang terasa sunyi jugak..toinkkk ! )
  • Twitter (Jarang jarang online pon sebenarnya..Hikhik)
  • Blackberry Messenger (Yang ni pon boleh jugak kot masuk kategori kot..Hehe)

 

 

Ada sesetengah makhluk berpendapat tak perlu lah setakat nak pi makan Mee Udang Mak Jah tu pon kau nak hupdate bagi semua orang tahu yang ko pi mekentedarah tapi bagi MTT yess ! itu perlu.. toinkkk toinkkk ! Kenapa dan mengapa kah??

 

Status : Nak makan Mee Udang besar gedabakkkkk !!

 

Iklan : Nak beli handphone baru?? Klik SINI..Harga lebih rendah dari market price ^^

 

 

Share benda baru pada list friend :

Selain dari meng-hupdate lokasi pada rakan rakan dan taulan , kita jugak boleh share kan tempat tempat yang menarik yang kita tak pernah pergi apetah lagi terfikir untuk pergi.. Siyes sebab munasabahnya MTT sendiri banyak tahu tentang tempat tempat yang menarik melalui status status yang di hupdate oleh manusia sekeliling.. ^^”

 

Status2

 

 

Meluahkan rasa yang terbuku dalam kolam renang jiwa :

Manusia ni kan ker makhluk yang sensitif.. Err tak takk ada juga yang berhati batu,kadang kadang tu bila kita merasakan sesuatu terasa teramat amat lah gatai jemari ni nak di share kan di laman bersawang tentang apa yang hati senonet ni rasa..Bukan lah dengan harapan akan adanya someone yang akan berikan perhatian cuma cukup dengan sekadar melepaskan apa yang terbuku di hati sudah memadai.. Nak bercakap dengan cikedis sambil tengk dvd rasanya macam tak patot pulak kann..Hikhik ^^

 

Status yang tak mejengkelkan :

Biasa la kankankann kadang kadang kira sebagai manusia yang hebak di atas muka bumi ni masing masing nak tunjuk hebak sambil ade meng-cungkil gigi celah bibir dengan menampakkan kesalahan kesalahan yang dilakukan oleh para pengguna laman bersawang.. Ekkkk ! Asalkan status kita tu tak memaki hamun sesama manusia,tak mengaibkan air muka sendiri atau ahli keluarga tu pon dah memadai..

 

 

Selalu MTT ingatkan pada diri kalau tengah marah kalau boleh nak jauhkan diri dari mendekatkan jemari montel dengan keyboard atau mana mana laman bersawang..Sebab munasabah bila tengah marah dah tak fikir nampuluhlapan ratos kali dah nak hupdate status tuju pada orang tertentu..Oleh yang demikian lebih baik la dok hadap dvd sambil makan asam jeruk cicah kicap muhasabah diri sattt.. ^^

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Kadang kadang nak jugak luahkan apa yang terbuku di hati tanpa mengeringkan air lir yer tak? toinkkk toinkkk ! ^^

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^

 

belog

22 Orang balas bebelan:

mas saari said... [MTT reply to this comment]

akak dah jarang update status kat FB.. malas!!

tumpuan lebih kepada blog skrg..heheheee

mas saari said... [MTT reply to this comment]

akak pun dah lama tak update status kat FB..malas!!

lebih tertumpu kepada blog je sekarang... heheheee

cik najihah said... [MTT reply to this comment]

hoho..
tu la nak g berak pon nak gtau..ish2

Cik Azizah said... [MTT reply to this comment]

dengar2 kata kan. kdg2 kalau kita update kat maner tempat tu bahaya. kot2 org culik kita ke kat sana.. ha jangan2..hehe

Ayu Aurora said... [MTT reply to this comment]

Bila tengah marah , rasa macam keyboard ni memanggil je nak suruh memaki orang .. haha

klu rajin , akak singgah la
ayuaurora97.blogspot.com/2011/10/seluar-londeh-itu-trend.html

:)

JIJI YU said... [MTT reply to this comment]

tgh meneran pon leh hanpdet

Syazwan Che Deraman said... [MTT reply to this comment]

wan selalu bukak blog and fb.
nak pakai bb.
tapi tak da duit lagi.
hehehe.

have a good day MTT.
sini hujan.
cuaca sana macam mana?

Fiq Fikri said... [MTT reply to this comment]

huhuhu yela kn.kita nk bg thu je..tempat2 yng menrik,tak salah la nk mention dkt fb,yang tak suke tu kn,sbb dorg asyik duk je dl bilik ehhehehe....

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

cyberspaces adalah medan luahan perasaan yg paling sesuai..perhaps.. but don't have to express our feelings at too excessive. hehehe.

take care honey!! ;)

nurkaloi said... [MTT reply to this comment]

hahah
xtually kaloi ade jerk annoyed dengan sorang minah nie
semua dye nak crite
tp kaloi boleyh accept kalau status tu berbentuk kekeluargaan kecintaan
tu lantak kau laa kann..hehe

tp kalau status berbentuk desperate...berbentuk yg menggelikan memang maaf laaa kaann... jage maruah sikit sbg seorang wanita... eah itu kawan kaloi ea...MTT ok jerk heheh

k nk add MTT laa bleyh ? heheh

fany wany said... [MTT reply to this comment]

saya jarang update status kalau dah update nanti mesti delete, kahkah.

faridah nazurah said... [MTT reply to this comment]

hahaha abis juling mata nih baca..

Miss Nadya said... [MTT reply to this comment]

huhu..nad jarang update status..:)

new entry ::

Review Real Steel ツ

new entry :: Photoshoot ツ

My Name is Mar said... [MTT reply to this comment]

Hahahaha:D
Agak tak suka dengan mereka yang UPDATE lepas geram kat FB..
Bila marah, senyap2 sudeyhhhh....
Hohoho..

Azlan Hasan said... [MTT reply to this comment]

hehe..betul tu..bab update status nie kena hati-hati skit..salah update orng pun tak suka..tapi suka ayat kalau tgh marah jauhkan diri dari keyboard tu..hahaha

Regards,
-Strider-

Youpie Eppy said... [MTT reply to this comment]

hehe...suke entry ni...
tpi eppy jrg2 update status sbb bz dgn part time keje..hehe :)

Mr.Baiz said... [MTT reply to this comment]

hahaha baiz selalu updated status bab 2 makan.,.nyum2..lantak la orang nak cakap per..lalalal

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

asal jangan mendatangkan rasa annoy..kalau tiap kali pun nk update cinta2 seolah dunia facebook ni dia n bf dia yg punya..rsenye patut dia add bf dia n bf dia add dia je. haha. tp itu hak individu maa :)

Abg Stalker said... [MTT reply to this comment]

MTT,tbe2 rs jp lg nk update status kt,

twitter--->nk berak la skt perut
FB--->Jamban,Malaysia

hahahaha..update je la pape kn.klu yg rs annoy tu x pyh la sibuk kulatkn mata nk bc status kita.

Eera Shera said... [MTT reply to this comment]

lagi satu MTT..bergeli-geli di pesbuk..huhu..jiwang abes

Abg Stalker said... [MTT reply to this comment]

hahaha..MTT,siap bg jwpn tuk soalan merepek tu ek.Iz gurau la :D adoyai,malu r..segan da nk mai cni.nway,semoga berkekalan! :)

.*.WiE.*. said... [MTT reply to this comment]

WiE selalu gak update status kalau gi mana2.. boleh gak kongsi tmpt2 menarik.. tapi jgn lh smpi nak kentut pun updatekn gak.. agak2lah kan nak update.. hehe..

È