BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Wednesday, October 26, 2011

Pasangan hidup (JODOH) : Lambat atau cepat

Assalammualaikum..

 

Pada abad yang hebak ini semestinya ramai yang maklum bahawasanya perempuan lebih ramai daripada lelaki.. Perkahwinan merupakan satu penyatuan di antara dua makhluk yang bernama manusia.. Perkongsian di antara dua manusia , apa saje jenis perkongsian ..

Pabila seseorang manusia tu dah menjangkaui umur yang sepatotnya di katakan kalau dah kahwin tu dah boleh beranak 18 tak juga kahwin kahwin akan pasti adanya suara suara yang mengajukan soalan bertalu talu talu tanpa segan dan terpilu..

  • Kau bila nak kahwin ?
  • Dah ada calon dah ker ? Bila nak langsung nya ?
  • Haii Jebon , umur ko dah nak masuk tetttt tak kahwin kahwin lagi , milih sangat ker ?
  • Nak kata kau ni tak ada rupa , ada jer batang hedong tapi tak kahwin kahwin lagi apesal ?

 

Antara soalan soalan cepuk cemas yang sering di ajukan pabila seseorang yang sepatotnya yang dah mendirikan rumahtangga dan masih lagi terkial kial sambil cungkil gigi belakang rumah tak berbuat apa apa..

miracle

Kalau sebut pasal perkahwinan tiada yang lain melainkan yang lain dalam kepala hotak MTT yang senonet ni adalah ..

 

Perkahwinan :

  • Restu daripada kedua ibubapa
  • Penyatuan dua manusia
  • Keserasian antara dua manusia
  • Persefahaman antara dua manusia
  • Perkongsian hidup antara dua manusia

 

Kalau nak cari cinta sejati macam zaman dahulu kala katop memang dah tak dapat dah di abad yang hebak ni..Cinta mukabuku , cinta twitter , cinta myspace , cinta cintun bersepah sepah sampaikan yang dah bersepai sepai pon hado.. ^^”

Antara medium yang ada di laman bersosial ada juga yang terfikir fikir menjadikan medium ini untuk mencari cinta sampai ke jinjang pelamin..

cari cinta

 

“Minggu lepas haku kenal dengan mamat tuh , dah jumpa dah.. Tak boleh bla lah babe.. “

“Haaa yang ni mamat haku baru kenal , boleh tahan tapi tapii tapiiii tak boleh bla laa.. “

“Ni yang latest , rasanya ngam kot dengan haku..”

Selang beberapa bulan kemudian ..

“Hmm mamat yang latest tuh?? Alaaa haku kawan kawan jer..Tak boleh bla laaa “

 

“ Cinta yang di cari pastikan pergi , cinta yang datang sendiri pastikan kekal abadi  “

 

Nak mencari cinta tu semudah menghirup hot cekelat sambil mekentedarah asam jeruk mangga cicah dengan kicap.. Ehh tak jauh menyimpang dah tuh pulak kann.. Bukan mudah nak mencari cinta yang membawa hingga ke syurga.. Wahh kemain pulak kann.. Hakktuihhh..

Alam perkahwinan bukan sesuatu perkara yang boleh di umpamakan seperti menukar pakaian..Cepat, lambat,pertengahan ataupon terlewat bukanlah bergantung pada tangan kita sebagai manusia ..Kita hanya mampu berusaha dan yang selebihnya di tangan tuhan..Segala kejadian yang berlaku di atas muka bumi ini tak akan berlaku tanpa keizinan Allah.. ^^

Iklan : Jangan lupa ke blogshop MTT ya.. Harga terjamin lebih rendah.. Hikhik ^^

 

 

 

 

 

Nota kecik : ‎Sayangi dan cintailah orang yg menyayangi & menyintai kamu lebih daripada kamu..Menyayangi & mencintai seseorang yg tidak setanding nilainya berbanding kamu pasti hanya akan melukakan hati kecilmu..

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^

belog

41 Orang balas bebelan:

mas saari said... [MTT reply to this comment]

betul tu MTT!
kalau dah jodoh tak ke mana, lambat atau cepat tu kuasa Allah..

tapi sebelum bersedia nak berkahwin carilah pasangan yang benar tulus dan ikhlas nak jaga kita dan anak nanti sehingga ke akhir hayat!

Qaseh Qistina said... [MTT reply to this comment]

heehe..comey je katun tu..betol tu kan..bukan senang nk mencari cinta sejati..

i love this quote "‎Sayangi dan cintailah orang yg menyayangi & menyintai kamu lebih daripada kamu..Menyayangi & mencintai seseorang yg tidak setanding nilainya berbanding kamu pasti hanya akan melukakan hari kecilmu.."

Eema Eshya said... [MTT reply to this comment]

Yessss.... susah nak cari the right person =)

Anum said... [MTT reply to this comment]

kalau ada jodoh, x kemana kan

PinKy MoMMa said... [MTT reply to this comment]

mak akak cakap dulu..cari org yang sayang kat kita bukan kita yang sayang kt orang..sebab sayang kita pada dia boleh dipupuk huhuhu..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said... [MTT reply to this comment]

suke nota kecik tu.bermakna =)

Cik Azizah said... [MTT reply to this comment]

mulut manusia tak pernah tutup. bila tak kawen lagi sebuk tnya bila nak kawen. pastu bila da kawen sibuk tnya bila nak ada anak. hish2..tu la cepat o lambat semuanya kuasa Tuhan. kita merancang tapi takdir yg tentukan. sebaliknya kita kena berusaha jugak :)

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

isn't very easy to handle such a big thing like marriage. you've to get ready of yourself and relate to yours! :')
well, kk cantik ini sudah punya calon kah? hiks..hiks..;)

sYafIk-wAy said... [MTT reply to this comment]

ad pulak yg x bole blah tuh , hahaha .

JIJI YU said... [MTT reply to this comment]

satu lagi..perkahwinan..kesatuan mencari redha tuhan

Saiazuan said... [MTT reply to this comment]

hmm prcaya tak disebabkn girl lg sikit dr laki, girl kena ngorat laki? huhu

ir yien 9897 said... [MTT reply to this comment]

jgn jd seperti yang di gendong tak dapat, yang di kejar berciciran...he3x

yang penting restu ibu bapa

saya nak SETH TAN.. :)

SoLy SoLicious said... [MTT reply to this comment]

kalo dah jodoh..^^..xkemane

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Itu yang paling penting kann :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Qaseh Qistina : Zaman sekarang susah nak cari cinta sejati :')

Macehhh :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Eema Eshya : Kena tempuh macam macam untuk capai kebahagiaan :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Anum : terpisah 7 lautan pon tetap bersama :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@PinKy MoMMa : Haha betul tu sis :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid : Macehh , mama selalu pesan macam tuh :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Cik Azizah : Haha tu la rimas pulak nak jawab pertanyaan orang kann.. :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rtp Farra Arisha : Sayangg ! Im single but taken oledi.. Hikhik ^^"

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@sYafIk-wAy : Ada jer yang gitu :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@JIJI YU : Err tertinggal pulak..mekasih menambah :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Saiazuan : Selalu jugak dengar cam tuh :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@ir yien 9897 : Betul tu yunk..

Seth Tan MTT punya sorang jer :p

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@SoLy SoLicious : terpisah macam mana pon pasti bersatu jugak.. Cetttt TERjiwangsss :p

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

weeeeee
betol tu cek MTT
heeee

makcik mimi yg dh umo 51 tak kawen lagi
huhuhu
smp satu tahap die dah tamo pikir
sebb ye kate, x pelah, nilah yg terbaik buat diri die kan?

emm3..

cik najihah said... [MTT reply to this comment]

kalau Allah x izinkan tidaklah makenye..
restu ibu bapa tu penting kan

MakNgah said... [MTT reply to this comment]

cepat atau lambat tu apa ada hal. perkahwinan tu bukan ada tarikh luput pun kan..

Isteri Encek Bard said... [MTT reply to this comment]

ABAIKAN SOLAN CEPU MAS NI DIK... YANG PENTING KITA.. TAPI PADA IEB RESTU MAK AYAH NI SANGAT PENTING BAGI MENJAMIN KEBAHGIAAN KITA

kakchik@ella said... [MTT reply to this comment]

Jodoh kerja Tuhan. kerja kita berusaha.

aNaYaNa said... [MTT reply to this comment]

“ Cinta yang di cari pastikan pergi , cinta yang datang sendiri pastikan kekal abadi “

love this!

mulut orang tak boleh nak tutup..yang penting hati kena kental..huhuhu..

Azlan Hasan said... [MTT reply to this comment]

Salam MTT,

hehe..usia bukan penentu utama bagi perkhawinan tapi ape yang penting ialah bersiap sedia..kadang-kadang umur dah lanjut kalau tak sedia pun tak boleh jugak..

Regards,
-Strider-

nurkaloi said... [MTT reply to this comment]

jodoh
entah-entah malam ni kita jmpe jdoh kita
mgkin dah jmpe tp blum smpai masenye huhu

miracle kannn

Dunia Realiti a.k.a Elih said... [MTT reply to this comment]

Calon dah ada, tapi kahwin je belum..rasanya dia lah jodoh ku haha :D

Innanie | Ariffin said... [MTT reply to this comment]

well... jodoh is something cool to talk about. semua orang ada pandangan masing-masing! yang pntg kta jadi baik dulu utk dapat jodoh yang baik. Allah tu kan maha adil...

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

kalau ikutkan, dr last year namee dah kahwin pun tp jodoh x smpai juga. so sabar jela n terus setia :) kan kan kan. jodoh kalau dah ada jang ditolak dan jgn terlalu memilih ! kalau nk yg perfect mmg smpai bila2 pun x dpt :)

NAZRUL AZAT said... [MTT reply to this comment]

saye pon masih mencari :-)

hyz said... [MTT reply to this comment]

setuju ngn nota kecik kamo... huhu.. zaman fb n twitter ni, lebih byk cinta touch n go je kan?

fuuyooh said... [MTT reply to this comment]

Dalam Fb banyak jodoh..hihii.. wali band - cari jodoh.. hihi

Abg Stalker said... [MTT reply to this comment]

MTT single x?sy adik syg kpd pinky momma.masuk la minang sy,bole melalui kakak. :P































p/s: joke ;)

È