Bebelan Terbaru BeloG MTT

Monday, October 24, 2011

Perbualan dengan KAWAN : Rasa nak lempang (!)

Assalammualaikum ..

 

 

Pernah tak merasakan sedang enak bercerita dengan penuh perasaan dan setulus hati tapi si pendengar tu sambil sebelah tangan dok cungkil kulit koci yang terlekat sambil ber-SMS ? Pabila 2 insan sedang ber-komunikasi selain daripada telinga yang mendengar boleh membantu kita fokus , posisi mata ke arah si pencerita juga boleh membuat kita menghayati jalan penceritaan kannn.. ^^”

Selain dapat memahami jalan penceritaan yang sedang di luahkan oleh insan yang lain , kita juga boleh mengambil iktibar daripada pengalaman hidup orang lain kankankann.. Agak kurang sopan lagi tidak lah elok dalam sisi undang undang percakapan sekiranya sambil bersembang kita ber-SMS..

 

  sms3sms4

 

cerita

 

sms

 

 

Hormat perasaan kawan :

Kan ker lebih elok dan juga manis jika kita menghormati perasaan kawan yang sedang enak lagi asyik di buai perasaan menceritakan tentang sesuatu kejadian yang menimpa dengan harapan tak lah kita TER-sangat eksaited cuma luangkan sedikit masa mendengar dan memberikan pandangan

 

cerita sms2

Rasa diri tak di hormati :

Pabila kawan sedang enak bercerita,sambil kita tangan sebelah sibuk dok cungkil koci yang terlekat celahan gigi dan sebelah lagi asyik berbalas sms ianya sudah pasti boleh mendatangkan kemarahan seseorang yang sedang enak meluahkan perasaan dalam lobak sanubari hati ..Tolak campur bahagi darab bila ini terjadi terasa lah diri seperti tidak di hormati

 

Iklan : Jangan lupa ke blogshop MTT yer,masih dalam proses pemasangan template..

p/s : Amy Syaquena a.k.a owner blog Sinar Raudah masih dalam wad kerana demam denggi,doakan beliau cepat sembuh yaa ! Keadaan makin stabil ..

 

 

 

 

Nota kecik : Kalau kita dah decide untuk berikan sedikit ruang untuk mendengar masalah kawan ataupon sesiapa yang bergelar manusia, elok lah memberikan sepenuh perhatian agar tidak mengecikkan hati mana mana pihak kannnn…

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^”

belog

46 Orang balas bebelan:

Dylla Abas said... [MTT reply to this comment]

pernah juga berdepan dgn kwn macam ni.betul la...memang rasa nak lempang je..huh!

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

betul2!
kekadg bile kwn buat kat kite
cm seolah2 die cm tepaksa pulak dgr cite kite
dan time tu otak ni mule la pk memacm die ikhlas ke x nak dgr cite aku
huhuhu

betol2

ohh..akak tu masuk wad denggi ke.. aduhai..semoga akak cpat sembuh...

lieynanilaz said... [MTT reply to this comment]

hormatilah perasaan kawan tu...dia mungkin nak beritahu sesuatu yg penting tetapi kita yg mendengar tidak memberi fokus...:)

cik najihah said... [MTT reply to this comment]

tu bukan takat nak mintak lempang je kak..mintak kaki sekali haha

mas saari said... [MTT reply to this comment]

akak paling tak suka orang camni..
rasa macam cakap ngan tunggul je!

PinKy MoMMa said... [MTT reply to this comment]

huhu pasni..kalau dia nak bercerita pulak..kite buat benda yang sama..cer tengok dia rasa aper huhu ;p

SoLy SoLicious said... [MTT reply to this comment]

kite duk syok cakap nan die die duk syok ber'sms'... kecik ati oo...

nurkaloi said... [MTT reply to this comment]

nak jadi pendengar yg baik msti laa kene fokus and beri tumpuan pade dye kann
if dah taknak dgr bgtwu jer terus terang

ain dzaya said... [MTT reply to this comment]

hewhew..
ain ada pengalaman cm nak trima pelempang jew..hek4

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

ey bengangnya eh tapi namee salu kot macam tu. haha. tp takde la time org nk luahkan kesedihan. namee salu org cakap namee xleh focus sbb tgh buat kerja mengadap laptop mmg namee xkan dgr pun apa yg org sekeliling ckp. :P

Liza @ Adzriel AB said... [MTT reply to this comment]

rasa nak tonjol kepala pun ada..ishh..geram pulak. kesian kawan tu.. cubalah jadi pendengar terbaik. ini hari dia, esok entahkan kita.

ir yien 9897 said... [MTT reply to this comment]

yerlh yunk.. kuang asam jerk..
cuba kalau kita buat kt dia balik .. tau lak dia mengaum......

Santri T.P.I.N.I said... [MTT reply to this comment]

kawan yg baik adalaj kawan yg sudi mendengar apa sahaja dari kita dan mendengarnya dengan sepenuh hati...lain kali MTT amik je fon dia pastu simpan dulu..tengok mata dia barula cakap...he3

YanaMIB said... [MTT reply to this comment]

tertarik yg nota kecik tu..tp apesal ada yg bg brita kak amy dh xde? hehh smoga kak amy baik2 je..amin~

Sunah Sakura said... [MTT reply to this comment]

kannnn....patut tadah betul2 tinga kalo da kata nak dengar...

Pen Biru said... [MTT reply to this comment]

penah jugak buat cmtu..terutama time kita tgh bz..member sibuk nak cerita itu ini..rs cm nak lempang jer muka dia..huhuh..

Pen Biru said... [MTT reply to this comment]

penah jugak buat cmtu..terutama time kita tgh bz..member sibuk nak cerita itu ini..rs cm nak lempang jer muka dia..huhuh..

Pen Biru said... [MTT reply to this comment]

penah jugak buat cmtu..terutama time kita tgh bz..member sibuk nak cerita itu ini..rs cm nak lempang jer muka dia..huhuh..

maszull said... [MTT reply to this comment]

assalamualaikum MTT....betul la kalau kita ckp ngan orang org tu buat kerja lain bengang gak kn....x best la peel org tg mcm tu...:)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Dylla Abas : Haha sebab penat kita cerita lepas tu dia asyik tanya benda yang sama jer.. ^^"

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@aimie amalina : Kalau tak nak dengar bagi tahu awal awal la kann.. :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@lieynanilaz : Sebab melalui luahan dekat seseorang sedikit sebanyak beban tu hilang kann :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@cik najihah : Tak sampai hati pulak.. Hikhik

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Macam bercerita syok sendiri pulak kann.. Haha :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Macam bercerita syok sendiri pulak kann.. Haha :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@PinKy MoMMa : Baru dia tahu erti rasa nak lempang tu macam mana..Hehe :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@SoLy SoLicious : Mesti la kita semangat gila bercerita dia bz SMS =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@nurkaloi : Betol betoll :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@ain dzaya : Kecik hati kawan nati :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan : Kalau tengah hadap lappy MTT pon sama..hehe :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Liza @ Adzriel AB : Boleh buat kecik hati kankankannn :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@ir yien 9897 : memang kureng asam jeruk cicah kicap dearrr :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Santri T.P.I.N.I : Tu la ingat next time nak campakkan terus handphone dia..Haha

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@YanaMIB : Tu berita palsu sis..

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Sunah Sakura : Haha betul2.. Tadah telinga luas luas baru boleh fokus :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Pen Biru : Haha kalau tengah bz sibuk nak bercerita tu pon boleh gak bagi pakej lempang laju laju :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@maszull : Wasalam mama.. Hikhik memang tak syok bercerita dengan orang yang macam tu kann :D

Paris Lipton said... [MTT reply to this comment]

agak2 la kan...kwn ke syurga ssh nak cari haaa

kayrul-shah said... [MTT reply to this comment]

memang rasa nak kais lempang pun kalau jadi macam nie...cuba kita wat balik kat orang tue, apa plak perasaan dia

faridah nazurah said... [MTT reply to this comment]

kadang2 rasa macam nak bagi pelempang je kan?

Deeyaudeen Sabri said... [MTT reply to this comment]

mmg agak annoying disitu, huhu :)

Faz Abas said... [MTT reply to this comment]

cute betul entry ni, lawak pun ada, sampai senyum sorang malam2 ni...

saya pun kadang2 buat macam orang yang nak kena lempang tu hehehe...

salam kenal, jemput singgah blog www.kisah-dan-kasih.blogspot.com.

btw, congrats sb menjadi blog pilihan CMG :)

fadh leyanie said... [MTT reply to this comment]

kalau berdepan dengan golongan yang suka bersms tatkala kta bercakap sesuatu itu tandanya dia kurang prihatin T.T

Iqa&Zara said... [MTT reply to this comment]

aisyh, ni bukan pendengar bestari la..
huhu~

Iqa&Zara said... [MTT reply to this comment]

aisyh, ni bukan pendengar bestari la..
huhu~

JIJI YU said... [MTT reply to this comment]

aku haramkan kluarkan nset masa org dok tgh bercakap

È