Bebelan Terbaru BeloG MTT

Tuesday, October 11, 2011

Terkesima dengan Pulau Perhentian | Entry bergambar

Assalammualaikum ..

 

 

Selamat pagi buat para lalink sekalian .. Sehat kah kamu kamu kamu dan kamu semua??.. Lama betul dah rasanya jemari ni tak menari kemain ghairah lagi kat atas keyboard ni sambil mengikut rentak irama membebel syok sendiri tanpa mengeringkan air liur.. Hakkkktuihhhh !

Seperti yang kalian sedia maklum yang MTT maklumkan di zaman dahulu kala katop MTT telah pon menyertai suatu misi bantuan khas ke Somalia.. Err tettttt , salah statement dah menyimpang dah sangat tuh.. MTT telah pon ke Pulau Perhentian bagi meng-gelapkan kulit muka supaya menjadi gelap segelap gelapnya.. toinkkkk toinkkk !

Jenuh gali sampai sedalam dalam yang boleh nak kumpul semangat nak membebel tanpa mengeringkan air liur kembali sebenarnya ni..Lama benar lamanya tinggalkan blog ni terkulai layu berusang.. =..=”

Mempersembahkan untuk tatapan serta menjulingkan mata kaliannnnnnnnnnnnnnnnn !

IMG_4244

Cantik sungguh alam ciptaan-Nya kankankan?

Sesampai jer dengan sana memang MTT jadi seperti tak keruan tak tentu hala tujuan melihat keindahan dan kecantikan air laut yang memang terbaekkkkk ! Air laut kat sana memang sangat sangat sangat sangat lah cantikkkkkk !

 

Iklan : Dan sebenarnya siyes tak tahu nak mula dari mana,yang mana nak letak tang tengah yang mana nak bagi ending =..=”

Seperti yang MTT wawarkan dalam entri INI dan juga INI , MTT bertolak pada jam 11malam ( 5 Oct 2011 , Rabu) dan sampai di Kuala Besut pada jam lebih kurang tak lebih sikit pon 7.00 pagi .. Alhamdulillah sepanjang perjalanan walaupon hujan tapi kami semua selamat sampai dengan selamat dan jayanyaaa ..

Sesampai untuk kedua kalinya bersiap sedia lah kami dengan tulang pat kerat yang dah berbunyi bunyi mintak di rehatkan untuk mengisi perot tersayang dengan breakfast buat hari pertama di Pulau yang serba indah..Dan sejurus selepas breakfast terus terjun ke laut untuk ber-snorkling.. Pulau jer yang indah tapi orang orang kat pulau tu indah khabar dari rupa..

Sebab munasabahnya :

  • Langsung tak peramah (Orang pulau memang sombong kot?)
  • Menyombong tak tentu hala tujuan (Macam kan kami warga asing datang dari planet mana tah)
  • Tengok orang macam nak telan ( Takotsss mak nox ! )
  • Langsung tak ada hiburan , senyap sunyi (Sesuai kalau nak honeymoon jer)
  • Service sangat terokkk ! (Hmm layanan sangat terok )

 

Semua komen yang di nyatakan di atas adalah terletak di sebuah chalet yang di beri nama Flora Bay Resort , Pulau Perhentian Besar .. Siyes , bukan nak memburukkan akan tetapi sangat lah hampa lagi luruh hati yang senonet ni bila mengenangkan layanan yang di berikan yang sangat tidak memuaskan hati serta limpa.. =..=”

Tapiii tapiii tapiiii ,

  • Bilik chalet memuaskan
  • Pemandangan memuaskan
  • Air cantikkkk

 

Alhamdulillah la cuaca kat sana pon baik baik saje cuma malam kedua tengah syok ber-game depan unggun api tenok langi dah gulap gulita , terpaksa la semua balik ke bilik buat aktiviti membenih bijik mata..

Jungle tracking yang septotnya di buat pada terpaksa di batalkan gara gara cuaca sebelah malam tak berapa mengizinkan jadi untuk mengelakkan perkara perkara yang tidak di ingini seharusnya lah membatalkan..Tambahan pula perjalanan 45minit pergi dan 45 minit balik jadinya untuk mengelakkan keletihan yang berpanjangan ketika perjalanan pulang seharusnya di batalkan.. Mencikkkk ! =..=”

Sila lah menatap sekalian bijik mata dengan gambar gambar yang tak seberapa yang bakal di persembahkannn..

 

 

Maaf kaedahnya gambor terpaksa dibuang sebab munasabah tatkala itu masih belum berhijab. Mohon sesiapa juga yang ada gambar saya sebelum berhijab dibuang dan jangan di siarkan di mana-mana. *ko ingat engko retis?? HAHA Hanya secebis pesanan buat mereka-mereka* Terima kasih Smile - 30/9/2014

 

 

------Sekian,tamat-------

 

 

 

 

Nota kecik : Entri ni merupakan entri seseorang yang tidak tahu nak mulakan cerita dari mana dan nak mengakhiri di mana.. Jamah mana yang sempat di jamah jela ya ! toinkkk toinkkk !

Nota kecikkk : Rindu nak blogwalking dengan kadar segera dah nie ! =..=

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

 

Yang sedang merindui Pulau ,

belog

50 Orang balas bebelan:

:: Mrs.Eady :: said... [MTT reply to this comment]

bleh tak nak tnye total harga or total rm yg telah dihabiskn kat sini?heheehe..

JIJI YU said... [MTT reply to this comment]

kat mana weh pulau ni..

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@:: Mrs.Eady :: : Hehe bolehh :) Total habes untuk 8 orang ni termasuk petrol,tol dan boat ke Pulau RM 2000 (Bilik , breakfast , lunch , dinner , snorkling & BBQ )

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@JIJI YU : Kat Flora Bay , Pulau Perhentian Besar

GreenAppleKu.com said... [MTT reply to this comment]

Panjangnyer rambut dia. Nice.

GreenAppleKu.com said... [MTT reply to this comment]

Wow, bestnyer sekali sekala dpt bercuti.

Mila Ahmad said... [MTT reply to this comment]

ni yg buat xsabar nak pegi bercuti ni

Mila Ahmad said... [MTT reply to this comment]

ni yg buat xsabar nak pegi bercuti ni

mas saari said... [MTT reply to this comment]

wah..orang pulau dah balik! hehehee

bestnya, ni yang buat nak pergi jugak ni!!

Fazreen Misbae said... [MTT reply to this comment]

gila teringin nak pegi Perhentian... :)

oli-go said... [MTT reply to this comment]

besh besh kalau dapat mandi laut.tapi skang kan musim hujan..

Aziela said... [MTT reply to this comment]

Err...masa MTT sebut Flora Bay kat entry sebelum nie, akak dah rasa cam nak komen..tp nnt takut menyusahkan.. Anyway, Perhentian Kecil, ambil pakej dengan cocohut is much more better. Very nice owner and staffs, nice surrounding, superb service and marvelous food. Takper, they'll always be next time kan..

Niena Pengembara Ilahi said... [MTT reply to this comment]

best btul kalo dpt wat terapi mata kt sana... :)

Syazwan Che Deraman said... [MTT reply to this comment]

wan orang besut!

hehe,
tapi tak pernah g lagi pulau perhentian.

pulau perhentian tu salah satu waypoint masa fly.teheeee..

maszull said... [MTT reply to this comment]

salam MTT...selamat kembali yer...wah pemandangan nyer mmg cantik tapi kalau org2nya x baik mcm ni mesti x best kn...

kene cancel la nak gi sana kena cari tempat lain plak...:)

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

lawanya laut dia. tak pernah pergi lagi. mungkin boleh pergi nnti nih!! laily mandi laut tengahari ke...panasss lah. :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@GreenAppleKu.com : Macehhhh .. Hehe :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@GreenAppleKu.com : Memang besttt rasa macam tak nak balik :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Mila Ahmad : Bercuti salah satu terapi menghilangkan stress :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Best kak ! Tak rugi tapi kalau boleh survey tempat yang service ok sikit kat tempat MTT pergi ni hampehhh =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Fazreen Misbae : MTT sendiri dari tahun ke tahun nak pergi at last this year merasa jugak nak ke sana :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@oli-go : Cuaca ok lagi bulan October ni .. November start hujan.. Tapi hari kedua tu kat sana hujan kejap malam.. :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Aziela : Laaaaaa , yeker.. Nape akak tak bagitahu awal awal kalau tak confirm dah reject awal awal tempat ni..

Ohh yer ? Next time boleh la ke sana pulak ! :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Niena Pengembara Ilahi : Salah satu terapi menghilangkan tekanan di kota yang bising adalah ke pulau pulau kankankan ! :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Syazwan Che Deraman : Wahhhh orang Besut tapi tak penah ke sana lagi ruginyaaaaaa :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@maszull : Wasalam mama.. Yups , better mama cari resort lain sebab service kat Flora Bay ni agak terok..Bayangkan la BBQ pukul 8 dia bakar bakar kul 7 memang tak lalu a nak makan makanan yang dah sejuk =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan : Memang terbaekkk Namee air laut kat sana.. Pergi la tak rugiii ! Siyes tapi cari chalet lain sebab service terok kat chalet tuh.. =..="

Dah masuk dalam air dah tak rasa panas dah.. :p

Geng Lepak said... [MTT reply to this comment]

sumpah smart...next year totoy adventure in geng lepak akan ke sana...huhu, tak sabar rasanya...

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

i've been there befote this. airnya biru jernih. but the weather is too hot..itu yg paling arisha tak tahan..:(

but overall, the pictures are very nice. u're the one who wear yellow shirt? pretty sis :)

Eema Eshya said... [MTT reply to this comment]

Emma dah pegi pulau nie last year... memang best ... rasa macam tak nak balik =)...

> memang orang kat pulau tuu pandang orang macam nak telan pun... ahhahahah but just ignore it =)

sYafIk-wAy said... [MTT reply to this comment]

nk jugak ke sana suatu hari nanti . hehehee . indah gileee

cik najihah said... [MTT reply to this comment]

teringin sangat nak pegi..air laut die cantik..

rara pinkmafia said... [MTT reply to this comment]

kalau air laut cantek ok lah kan.but servis tak ok mcm xbesh je.hmm myb masa tu org2 kat situ baru lepas kena marah kott.hehehe.hmm panjang eh rambut MTT

marliyana mk said... [MTT reply to this comment]

cantiknyaaaaaaaa...

i ni..study je dkt terengganu..tp blom exlpore lgi..

geram plak tgk gamba2 ni..huhu :D

Eera Shera said... [MTT reply to this comment]

akhirnya MTT update jugak..hehe..

bestnye bercuti..air laut jernihkan.mesti boleh nampak coral yg cantik2

Isteri Encek Bard said... [MTT reply to this comment]

bestnyer...best honeymoon nie

BiNtaNg HaTi said... [MTT reply to this comment]

waaaaa...jeles nyer, bila la nak cuti2 malaysia camni juga...

Miss Nadya said... [MTT reply to this comment]

cantiknyer..kan best dapat pergi sini..bila la rezeki nad tu..huhu..:)

new entry :: Diam Tanpa Kata ツ

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Geng Lepak : Terbaekkkk !

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rtp Farra Arisha : Memang best kan.. Tu normal la sayangg :)

Yups thats me ,thanks ! :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Eema Eshya : Memang terbaek kankankan !

Ohhhh , memang sah orang Pulau situ tak mesra alam la ekk.. =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@sYafIk-wAy : mesti kena pergi taw !

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@cik najihah : Pergi la sana siyes tak rugi :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@rara pinkmafia : Service tu boleh pejam mata lagi yang penting air laut sana terbaekk ! :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@marliyana mk : Rugi la kalau gitu :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Eera Shera : Yup , semuanya cantik cantik belaka :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Isteri Encek Bard : Flora Bay ni sesuai untuk honeymoon kak IEB :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@BiNtaNg HaTi : Redah saja bila teringin :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Miss Nadya : Mesti ke sana.. Terbaek Nad ! :)

natasha said... [MTT reply to this comment]

Ada tmpt nk shoping souvenir x kt pulau tu?mcm yg kt pulau pangkor tu tmptdia kecik sgt...pusing2 kt c2 jer,but x menghampakanlah..

È