Bebelan Terbaru BeloG MTT

Monday, November 21, 2011

4 Perkara yang sebati dengan makhluk abad ini

Assalammualaikum

 

Terasa macam nak tercabut segala jenis wayar yang ada dalam pale hotak yang senonet ni pabila rohani dan rohaniah tak dapat lagi bergabung serta berpadu tenaga dalam membahagikan masa di antara dunia realiti dan blog muruk ni.. Siyes , rasa nak menangis kadar selaju mungkin agar dapat melepaskan rasa yang terbuku dalam lobak hati yang terendam nihh..Hakkktuihhh !

Sebagai makhluk yang hidup di atas muka bumi ini terkadang secara tak sengaja atau TERsengaja sering TERjadi perkara perkara yang berlaku secara sepontan lagi tidak di rancang seawal nampuluhlapan ratos saat sebelum kejadian.. Bila ianya terjadi dengan kadar segera dan sepantas 18000km/sesaat perkara perkara berikut berlaku..

 

 

Tengah on call dengan someone dan tiba tiba

handphone

images (3)

“Ehhhh ! Apa ni you.. Geli laaa.. Bhahahahaha “ (Gelak mintak pelempang selaju mungkin bagi memuaskan anak tekak)

Yela mana kan tak rasa nak lempang laju laju kan tengah dengan penuh semangat kita jawab call dia then boleh pulak dia TERsembang dengan makhluk lain siap dengar lagi dia punya ketawa terbahak bahak sampai boleh tersembol kahak kalau cuba berimaginasi setinggi pokok sena kan…

 

 

Selang beberapa minit akan jumpa dengan orang yang tak pernah jumpa sekali pon

nervous

“Errr kejapp ehh nak ke toilet..Dah rasa nak terkucil tak hengat ni..Tadi melabur saham mata wang besar”

Ini adalah perkara biasa yang sering kali berlaku tatkala first time nak jumpa mana mana makhluk yang ada atas muka bumi ni..Entah kenapa rasa tu memang secara automatik meresap masu ke dalam jiwa dan raga dan ianya seakan akan sudah sebati dengan situasi yang sedemikan rupa..

 

Tengah luah perasaan kawan buat lawak sengal ubi kayu manis

Sedih

“Aku sedih sebab blahblahblahblahblahh “

“Laa anak Pak Sameod yang tonggek tu ker?”

Okay , kadang kadang bila terlalu ketengangan urat kepala mendengar masalah kawan , akan terselit sedikit sebanyak loyer buruk siku di sebabkan nak melonggarkan sedikit ketengangan akan tetapi berwaspada lah wahai teman mungkin ianya bakal mengecewakan hati teman mu.. #EhhTiba2Skema

 

Pekerja buat panggilan hangit kepada customer

Dot

Dah tahu kan dalam dunia ni memang tak ada seorang makhluk pon yang terlepas dari berhutang untuk kehidupan harian ..Baik dari bill telefon ker,bill burukband ker,bill air ker,bill elektrik ker cuma pabila pekerja yang menjalankan tanggungjawab dorang kita just jawab pertanyaan jawab lah dengan rasa rendah diri lagi hormatkan tanggungjawab serta tugas seseorang yang bergelar pekerja itu

 

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : So far yang selalu nampak depan mata 4 benda ni dan memang macam sebati dengan depa.. Ada lagi yang sebati lagi perkara perkara begini dengan manusia tak? ^^”

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata ^^

 

belog

12 Orang balas bebelan:

fRaMe+LenSeS said... [MTT reply to this comment]

itulah kan kamu. sabo ja la melayan.. hihi.

fRaMe+LenSeS said... [MTT reply to this comment]

tapi kan, yang last tu kekadang over. nadh pnah kena, depa ciap sound lagi kita bayaQ cinonet. depa tau ke dak kita ada duit ka dak. eee.., sabo ja la.. T.T

Sunah Sakura said... [MTT reply to this comment]

tang pestime jumpa orang tu memang berdebar2...apatah lagi orang yang terhormat...ahaha

Niena Pengembara Ilahi said... [MTT reply to this comment]

hehe..xpnah tgk lagi org gelak smpai tersembol kahak...

mas saari said... [MTT reply to this comment]

akak paling tak suka yang first tu.. husband selalu buat camtu... geram!!

D'ya Marshmello said... [MTT reply to this comment]

haha, normal la tu.suka part yang last sekali tu.panggilan hangit, memang dahsyat la pebualan dorang huhu.

JOM SINGGAH & KOMEN : Bila Facebook Jadi Platform Untuk Tunjuk Poyo

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

macam2 kerenah manusia yang kita dapat lihat di dunia ini..:O

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

itu maksudnya dgr tak ikhlas. kita serious nk luah dia buat main2. sbnrnya bila berbual, kita kena focus dgn apa yg kita bual. tu macam takde adab lah, kejap2 nk tawa lah, kejap2 nk ckp dgn org lain lah...hmmm..

cik najihah said... [MTT reply to this comment]

tersangat sebati tu kak

Lelaki Ini said... [MTT reply to this comment]

haha
setuju!
panas jewk hati if happens!

shahrazali said... [MTT reply to this comment]

bagus2....sy pun suka tengok gelagat orang dan jenis macam ni memang selalu jumpa.. kadang-kadang diri sendiri pun buat or alaminya....hehehe...

Eera Shera said... [MTT reply to this comment]

haha lawak la yg last tu..dan2 tak dapat coverage

yg tang jwb tepon kite, pastu ckp ngan org lain memang nyakitkan hati

È