BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Wednesday, November 16, 2011

Gambar AKSI TERlampau tersebar dan disebarkan

Assalammualaikum..

 

Sihat kah para lalink sekalian? Kemain kebizian melanda sampaikan buat hati jadi tak keruan mikirkan blog muruk ni.. Siyes,nak merungut orang kata kalau buat kerja biar lah ikhlas dari lobak hati yang paling dalam hingga kan tak terselam nihh.. Jangan merungut nampuluhlapanratos kali sehari sampaikan tak berkat nanti.. Konon nak merungut tapi niat terbantot satt.. Hakktuihh !

Buat yang sudi berkunjung ke BeloG MTT walaupon kunjungan di balas agak TERlambat , TERlewat dan TERterter , jutaan terima kasih buat kalian.. SIyes, airmata rasa nak menitis cecah ke lantai bumi ni.. Habis meleleh dah segala jenis air hedong,belom campur bahagi tolak dengan lain lain lagi tu.. Hakkktuihh sangat tak logika !

Semalam entah kenapa , mengapa dan bagaimana boleh tersebar secara meluas dan terbentang luas gambar gambar yang tak sepatotnya TERkeluar di wall wall para pemegang account laman sosial mukabuku.. Siyes, ada gambar yang TERtengok terasa kan loyer anak tekak ni mintak di muntahkan dengan kadar segera mungkin..

Selalunya benda benda begini dan begitu seringkali TERjadi pabila :

 

Diri sendiri yang tak bertanggungjawab

Apesal lah yang pandai , cerdik lagi bijak meng-hupload segala jenis gambar yang tak sepatotnya ke dalam account fb masing masing.. Kot yer pon untuk simpanan amanah peribadi masa depan sendiri tak perlu sampai memalukan diri posing dengan aksi mengghairahkan tanpa sehelai urat benang pon di badan..

 

Orang lain yang tak bertanggungjawab

Bila gambar mula TERsebar dan mula mendapat sambutan hangat lagi hangit mula lah ada yang nak mulakan drama , nak bunuh diri, nak terjun bangunan , nak kelar tangan sebab munasabah dah malu giler tahap chipmuck sampaikan tak tahu nak sorokkan muka kat mana lepas tu tuding menuding orang lain yang tak bertanggungjawab menyebarkan

 

Mungkin gambar di edit ?

Kebarangkalian yang tak mustahil dan juga bleh jadi mustahil akibat dari teknologi yang semakin maju di telan arus pemodenan sampai kan segala jenis fakta pon boleh di jadikan auta apetah lagi setakat gambar yang boleh di ubah ubahkan mengikut kepakaran manusia.. Salah gunakan kemahiran dengan menyusahkan orang lain.. Mata yang dok tengok keluar kat wall ni pon boleh naik ketumbit nox ! ^^”

 

REMINDER (!)

reminder[6]

Mujur lah gambar dah hampir setahun di HIDE kan dari pandangan mata sesiapa kecuali zaman kanak kanak girang ^^

Ini adalah sepatah dua kerat kata yang MTT copy dan share kan semula daripada Amy Syaquena.. Dengan kadar sesegera dan sepantas kilat tengok list friend kot kot ada TER-approve makhluk tersebut ker kannn tapi mujur lah makhluk tersebut tak wujud dalam friend list MTT…

Siyes , rasa terkejut sebab munasabah masih ada manusia yang tak bertanggungjawab macam nih yang nak menjatuhkan maruah makhluk lain.. Sian ‘dia’ nanti nak kena cari satu satu makhluk yang dah pon dia aniaya tu untuk meminta keampunan.. Sadisss ! Hiburan sekejap jer yang dia dapat tapi akibatnya tanggung la sehingga tiba harinya nanti.. Semoga Tuhan buka kan pintu hati dia .. Amin !

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Makin dunia maju makin takots dengan perangai yang menjadi jadian manusia =..=”

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata ^^

57 Orang balas bebelan:

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

kekadang arisha terfikir bahwasanya FB patut diberhentikan! banyak sangat keburukannya sehingga membawa impak2 negatif kepada orang ramai terutamanya kepada kanak2 sendiri. :O

Syazwan Che Deraman said... [MTT reply to this comment]

sebelum ni ramai yang tak perasan akan kesan upload gambar sesuka hati difacebook..sejak facebook makin kurang privasi, ada yang kurang ajar, stalk gambar " macam tu", then sebar dengan bagi nama tak senonoh..bahaya bahaya..

sorry, wan jarang singgah blog MTT.amat busy..huhuhu.

have a good day :)

Nizam Ijam said... [MTT reply to this comment]

teruk org skrg nie..

Panggil Aku Han said... [MTT reply to this comment]

serius makin maju dan moden dunia ni tahap pemikiran manusia jadi semakin rendah malah lagi hina...

mintak tuhan buka kan hati dia untuk kembali ke jalan-Nya..
Amin..

.diannorhayati. said... [MTT reply to this comment]

serious.

ini mmg menakotkan =.='

lionteen said... [MTT reply to this comment]

bahaya skrang ni. jgn la approve or add sape2 yng kite x knl

Miss Nadya said... [MTT reply to this comment]

takut sangat bile tengok macam tu kan..nad pon takut nak approve orang..:(

Mr. Z dan Mis N said... [MTT reply to this comment]

bahaya btul.seeloknya private dan settingkan hanya org tertentu leh tengok gmbr2 kite..bahaya btul skrg

Jemputan khas singgah ke blog chegu zubirBLOG CHEGU ZUBIR
Santa 2011 xpakai rusa dah...dia pakai..
soalan killer buat lawyer
Libresse boleh jadi anak patung

Saiazuan said... [MTT reply to this comment]

patut la ramai dok post psl ni harini

Cik Purple Pinkypuff said... [MTT reply to this comment]

cp tak paham la.. ramai yg heboh pasal gambar melampau tersebar, cp tak pernah nampak pon?ermm tp apa2 pon, cp dah privatekan jugak profil picture.. walaupun tak lawa, tp mana tau ada yg nak buat aniaya kan.. sama2 la kita berhati2..

Semut Senyum said... [MTT reply to this comment]

tu lah,, mmg cik semut pun ada ternampak gambar itu... ksian budak pompuan tu.. kita yg pompuan ni terasa la jugak.. nape la nak ade bnda2 cam tu

mas saari said... [MTT reply to this comment]

FB makin berbahaya sekarang! akak pun dah privatekan semua gambar..

fathiahRAIHANA said... [MTT reply to this comment]

kemungkinan diedit tu yg merisaukan -.-

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

bahaya betol skrg ni kan
medan maya dah disalah guna kan
aduhaii
mang kena hati2 sokmo aihh =]

javanese dove. said... [MTT reply to this comment]

YA ALLAH SEMALAM I ADA DPT NEWS FEED PSL NI.
ADA BUDAK NI SURUH BUAT 'REPORT PAGE'(page BOHSIA MURAHAN)KPD PIHAK FACEBOOK.
THEN I TGK PAGE TU,ISSHHH..
RAMAI JUGAK GIRLS,NMPK SGT ADE YG NAK MALUKAN GIRLS TU.
SAPE LAH KABUS BERDARAH TU KAN!!

p/s:nak copy paste(print scrin fb u psl status tu bleh?) utk buat entri psl ni...MUST SPREAD THIS THINGS! SERIOUS MATTER!
THANKS :)

SoLy SoLicious said... [MTT reply to this comment]

dunia skg, makin menakitkan...huhuh

cik najihah said... [MTT reply to this comment]

makin seram dah fb sekarang adui yai

Fad said... [MTT reply to this comment]

fb dh xselamat la mtt. ...

KAMIHIDUP said... [MTT reply to this comment]

sebelum kena baik bersedia. :)

izzie izzam said... [MTT reply to this comment]

mmg melampau..semalam rmao gak blogger cte psal mnde nih..izie pun wat gak entry psal nih..psa tuh page tuh pun da tade...hah! 1 lagi ade nme husin kesah.. ( cum tuh lah kowt nme die ) di epun lebih kurang ngan kabus berdarah tuh ..ish ! ntah ape2 lah dwng nih..

Fazreen Misbae said... [MTT reply to this comment]

yela MTT..mukabuku skrg dah tak berapa slmt da..yek2 upgrade tp privacy tu makin longgar..sy pn tak psl2 kena tgk gmbr2 tak senonoh dorg sbb ada friend list yg komen..sepantas mgkin sy remove kwn sy tu dr mukabuku..padahal dia tak slh pun..nasib la..hehe

JAMALUDDIN ABU BAKAR said... [MTT reply to this comment]

Memang agak terperanjat bila tengok Gambar macam tue tiba-tiba appear kat FB.

Sempat jugak Jamal tekan button report. Dan sekejap je dah lebih 10k orang komen kat pic tue kan. Macam-macam komen keluar.

Malu kita sebagai orang Islam, ramai non-muslim komen kat situ..

my blog... Oil and Gas Blog

Miss Nadya said... [MTT reply to this comment]

kak,saya copy beberapa kerat ayat akak kat entry nad..

new entry :: Facebook Sekarang Tempat Melucah

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

laily, serius syukur. sejak buat blog ni...mmg kita rse nk hide terus gambar kan n delete most of it. so mmg kita dah amik langkah awal sbb blog ni lebih luas medium dia. sbb tu buat kita takut n hide. pada yg takde blog tu, hiburan dia hanya lah facebook..so mmg hari2 pun nk upload gmbar. bahaya....

Anonymous said... [MTT reply to this comment]

Terima kasih untuk blog yang menarik

zulhilmi tempoyak said... [MTT reply to this comment]

ptt la rs mcm ad org dok ngendap sy je.. ;p

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rtp Farra Arisha : Tapi bila fikirkan kebaikannya rasa tak sanggup pulak nak lenyapkan account fb tu :P

Niena Pengembara Ilahi said... [MTT reply to this comment]

skang nie mcm2 org leh buat ngan gambar....kt fb bersepah gmbar yg bukan2... belum kira lgi ngan web porno..blog & etc... berhati2 bla upload gmbar...

Jijah Bandung said... [MTT reply to this comment]

Mesej Untuk Gadis-Gadis Muslimah.
Elakkan meng-upload gambar-gambar manja@peribadi ke dalam Facebook.
Ditakuti ada pihak yang akan mencuri gambar-gambar tersebut untuk tujuan Maksiat.
Kemudian, akan dijadikan bahan tontonan lelaki-lelaki tidak dikenali.
Prihatinlah ke atas maruah diri masing-masing.

Berhati-hati dengan blog seperti di bawah:
http://awek-impian.blogspot.com

//Sebarkan Mesej Ini//

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Syazwan Che Deraman : Tu lahh Wan,mujur lah laily dah hide sume gambar lebih kurang setahun.. Sedih dengan perangai manusia yg macam nih kann..

It's ok Wan :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Nizam Ijam : Sangat teruk :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Panggil Aku Han : Mudah mudahan,AMin :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@.diannorhayati. : Sangat menakotkan dorang sesuka hati meng-copy :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@lionteen : Tu lahh,MTT kalau nk approve orang sejak tahun ni memang sangat hati2 and mana yang bukan kenal rapat dalam friend list pon akan di pertimbangkan utk di remove sebab takot yang tak ingini berlaku :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Miss Nadya : Cuma kita boleh elakkan tak approve orang sembarangan jer sekarang ni :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Mr. Z dan Mis N : Mujur since blogging sume gambar MTT dah hide kan :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Saiazuan : Sampai ke hari ni masih ada lagi post pasal tuh..

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Cik Purple Pinkypuff : Friendlist CP takde yang komen/like sebab tu tak keluar :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Semut Senyum : Yelah,gambar yang elok2 pon dorang letak tittle bohsia kann..Macam rendah sangat jer maruah pompuan dorang buat :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Itu yg terbaik kak Mas ! :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@fathiahRAIHANA : Itu sangat menakotkan dear :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@aimie amalina : Bahaya sangat dah sekarang nihh :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@javanese dove. : Sure boleh dear :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@SoLy SoLicious : Orang yang hidup atas dunia ni buat kita takot :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@cik najihah : Tu lahh kena banyak hati hati :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Fad : Nak tutup account rasa sayang :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@KAMIHIDUP : Yups tu sebaiknya :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@izzie izzam : For timing memang MTT tak approve sesape yang add ..Takotsss :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Fazreen Misbae : Makin hilang privacy ada lahh kan :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@JAMALUDDIN ABU BAKAR : Majoriti gambar tersebar tu Islam :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Miss Nadya : Sure yunk,boleh :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan : Sama lah Namee,since berblog memang sume gambar hide kan dah :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Anonymous : Sama sama :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@zulhilmi tempoyak : Gitu pulak yer..Haha :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Niena Pengembara Ilahi : Tu lahh kak,tak nak upload gambar dah :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Jijah Bandung : Thanks untuk info ! :')

MARIA LIZA said... [MTT reply to this comment]

Issshhh teruk betul la..Apa hal dengki sangat...Tak pernah ler upload gambar yg tak tutup aurat..Takut nanti gambar yg tutup litup pun diedit jadi seksi...Memang teraniayalah dibuatnya...

È