BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Thursday, November 10, 2011

Berhenti menulis

Assalammualaikum..

 

 

Selamat pagi buat para lalink sekalian..Semoga kalian berada dalam keadaan sihat walafiat.. Tetiba ayat skema semasam ni pon tak tahu apesal.. Hakktuihhh ! Buat masa sekarang dan pada ketika ini MTT sedang gigih menjalankan operasi diet seimbangan.. Cehhhhh !

Konon bajek nak ber-diet tatkala pabila dengan muka sememeh lagi tak malu pergi rumah jiran sebelah tumpang timbang berat,entah kenapa bagaimana dan kenapa berat sudah naik mendadak sejauh lompat jauh hampir 10kg.. OMG ! Ini sangat sangat merunsingkan benak pemikiran hotak yang senonet ini.. Cettttttt !

Okay, dan baik lah hentikan merapu meraban sakan tak tentu hala tujuan yang membolehkan kalian punya bijik mata tersembol jembol pabila membacanya nanti..

 

mood

 

Berhenti menulis blog

Ini adalah sesuatu yang sukar lagi berat buat setiap pemilik account blog yang telah memulakan operasi membebel tanpa mengeringkan air liur selama beberapa hari,bulan mahupon bertahun tahun..Terkadang hati ni jahat juga menyatakan hasrat untuk BERHENTI MENULIS .. Jahat betui hati nihh… Sobbbbsss !

 

Sehari berhenti menulis blog

Dan sebenar benarnya tiada yang lain melainkan benar belaka,entri ini bukan bertujuan memaklumkan dengan girang gumbira lagi terkinja kinja bahawasanya MTT akan berhenti dari menjalankan operasi membebel tanpa mengeringkan air liur,akan tetapi tapi tapi dan tapi adalah kerana ingin menyatakan dan menekan nekan tubi kan dalam entri ini bahawasanya susahnya nak mula kembali pabila lama benor tinggalkan blog muruk ni..Walhal baru 5 6 hari sebab munasabah raya hari tuh.. Hakkktuihhhh!

 

Kemalasan mula merasuk minda

Kadang kadang bila rohani serta rohaniah telah bergabung menjadi satu serta TERmalas kan diri untuk meng-hupdate blog muruk sebanyak mana yang termampu memang susah nak kembalikan dan menyatukan segala idea yang bersepai sepai dalam kepala hotak ni..Itu lah yang di maksudkan sehari berhenti menulis akan berganda gandaan lah kemalasan yang akan terus bertandang..^^”

 

 

Moral of the story : Jangan berhenti menulis , menulis lah selagi mampu..Tingkatkan idea kurangkan kontroversi.. Ehhhhh ! =..=”

Iklan : Jangan lupa ke blogshop MTT, besok tarikh tutup order then akan di beritahu kelak pabila ianya di buka semula !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Terkadang tu memang kalau boleh nak sangat komit dengan blog muruk ni macam dahulu kala katop tapi apaekan daya masa tak menunggu kita kannnnn.. ^^”

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata ..

belog

30 Orang balas bebelan:

KAMIHIDUP said... [MTT reply to this comment]

mata siap dah terkeluar, bukan juling lagi. menulislah selagi mampu. hee. :)

Abg Stalker said... [MTT reply to this comment]

naik 10kg? :O xpe..comel,gebu2 gitu.haha

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

but kekadang we can automatically feel bored to write and blogging anymore. bila sudah lama tinggalkan blog, mood and idea for blogging is getting away from our mind. am i right? :O

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

laily !!! sangat betul. namee pun dah 2 hari tak update n rasa nk type balik tu ssh. idea yang banyak tbe2 jd kering. taktau kenapa. nk jadi discipline, kena taip setiap hari. once stop.......:(em parah.

ir yien 9897 said... [MTT reply to this comment]

yien pinjam seminit mood berblog kamu yerh... :)

haha.. yien pun sebuk dgn tugasan kerja 2011 :) tp ad mood Sikit jer lah utk update entry :)

mas saari said... [MTT reply to this comment]

akak pun kadang2 malas gak nak tulis dah blog... tapi kalau tak tulis tu macam tak senang duduk je!

Dylla Abas said... [MTT reply to this comment]

perkara malas tu memang selalu ada bila dh bercuti sehari menulis blog..hehe

nurkaloi said... [MTT reply to this comment]

bile bz bile takde mase nk layan
mcm2 laa pkir kannn hehehe

kalau malass...memang tak nafikan
nak blogging ni kena ikut mood jugak

♥ Elin ♥ said... [MTT reply to this comment]

x pernah baca sampai juling..

;)

superb!

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

betol kan
dah seminggu sakit
sekali buka
ha hambek, x taw la nak tulih ape, ayooo
tapi biarlah dulu..kalo ada idea nnti laju2 je taip kan =]

ain dzaya said... [MTT reply to this comment]

jgn malas sgt..

keeping blogging taw!

cik najihah said... [MTT reply to this comment]

kadang2 susah jugak bile dah x de mood nak menulis ni

Baiz Mamat said... [MTT reply to this comment]

tak boleh nak berenti kan..hahaha dah addict ni..

maszull said... [MTT reply to this comment]

assalamualaikum MTT...betul tu menulis selagi termampu kalau dah ada idea terus jer tulis kalau biarkn nanti jadi malas la jawabnya...:)

Niena Pengembara Ilahi said... [MTT reply to this comment]

hehehe.. mood dok ngan ank pak mud =)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@KAMIHIDUP : InsyaAllah :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Abg Stalker : TERlebih gebu dah gini ^^"

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rtp Farra Arisha : Agreed ! :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan : Tu lahh tak boleh stop evendo satu hari sebab kemalasan tu akan berpanjangan..Huhu :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@ir yien 9897 : Nanti pulang balik yer :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Kalau lost idea boleh jadi tak menentu jugak kak Mas :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Dylla Abas : Tu lahh tak boleh stop walaupon sehari..Susah nak mulakan balik =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@nurkaloi : Yups main dengan emosi jugak sedikit sebanyak.. Kadang kadang runsing jugak bila takde mood nak update :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@♥ Elin ♥ : Heee,tapi tersembol tak? :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@aimie amalina : kena take time nk kumpul idea :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@ain dzaya : Thanks sayangg ! :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@cik najihah : Bukan susah jugak,memang sangat susah.. Hehe :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Baiz Mamat : Sangat addicted ! :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@maszull : Wasalam mama.. Betol tuh..Tapi kadang kadang buntu jugak :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Niena Pengembara Ilahi : Nanti kak Niena mintak anak pak mud pulangkan taw ! :P

È