Bebelan Terbaru BeloG MTT

Thursday, November 10, 2011

CINTA : Jumpa yang lebih handsome so “Good bye to you”

Assalammualaikum ..

 

 

Perhubungan,percintaan,penyatuan dua jiwa,peperangan.. Err tak tak bukan peperangan.. Segala yang berkait rapat dengan perhubungan adalah sangat sinonim dengan makhluk yang paling jelita,kacak,lawa dan hensem di atas muka bumi ini..

Selalu dok tepi jendela dengar orang orang tua bersembang kata kalau nk cari pasangan jangan terlalu memilih,dok hadap depan cermin tengok apa yang lebih,apa yang terkurang pada diri kita..Tapi tapi tapi dan akan tetapi operasi sekali lagi membebel tanpa mengeringkan air liur ini bukan nk kongsi tentang tips tips perhubungan..

Ehemm.. Diri sendiri pon jalan macam orang mabok lagi..Cuma sambil berkongsi nak juga ingatkan diri sendiri.. ^^”

Cuma nak share something wrong somewhere yang terjadi dan jelas kelihatan di celahan kelopak mata..Di zaman yang hebak serta moden ni di tambah dengan banyak kemudahan kemudahan internet bagi memudahkan segala urusan namun ada juga yang sering menyalahgunakan.. TERskema..Hakkktuihhhh ! =..=”

 

 

Love-Quotes

 

Sesetengah insan yang sedang enak berenang renang di tengah lautan percintaan lebih senang dan gemar memilih jalan singkat dengan berkenalan tak sampai 2 3 4 setengah hari, dah sebab munasabah terlalu syok sampaikan terkiok feeling feeling bercinta sampai sanggup mengetepikan kekasih hati pengerang jantung yang sedia ada..Sadisss !

 

Nazim Othman

 

Meninggalkan seseorang yang kita sayang untuk seseorang yang kita suka tu adalah sangat sangat tak di galakkan oleh kerana ianya bukan lah satu amalan daya hidup yang sehat malah ianya juga boleh memudaratkan kesihatan jiwa dan raga sepanjang hayat ..

At the end ??

 

sheik-muszaphar-dr-halina

(Gambar sekadar hiasan)

Lepas tu,salah kan cinta ?

 

    frustno-love-480

 

 

Tak salah mencari yang lebih baik selagi kita tahu yang hati kita masih mampu nak membuka ruang seluas alam semesta untuk sebuah perhubungan yang bernama CINTA....

Cuma cuma cuma cuma dan cuma perlu sentiasa ingatkan hati yang senonet ni bahawasanya :

 

hearts-wallpaper_800

 

Cettttttt ! TERjiwangsss .. =..=

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Jangan tinggalkan orang yang kita sayang untuk orang yang kita suka,sebab orang yang kita suka tu akan tinggalkan kita untuk orang yang mereka sayang..

p/s : Maaf kalau terlewat balas kunjungan,agak kebizian sedikit melanda kesuma jiwa..MTT akan balas secepat mungkin ^^

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

belog

28 Orang balas bebelan:

Saiazuan said... [MTT reply to this comment]

cintainya bukan pada paras rupa *giwang pulak*

Marina said... [MTT reply to this comment]

oh tidak..meninggalkan orang yg kiter sayang sebab penampilan orang lain lebih menarik/kiter suker dia adalah tidak bijak keputusan itu...hati budi seseorang itu adalah lebih penting...

mas saari said... [MTT reply to this comment]

orang macam ni biasanya tak serius dalam bercinta, nak yang muka cantik/hensem je!

IEQAH said... [MTT reply to this comment]

Oh cinta :)

EndyScenes said... [MTT reply to this comment]

hahaha , cinta itu buta . cinta pada yang maha esa adalah cinta yang paling kekal hingga akhirat (;

Akulah Pak Lan said... [MTT reply to this comment]

Love is not everything in our life. Love maybe the reason to build a relationship, but to hold the relationship. We need more than love. Trust and loyalty

Dylla Abas said... [MTT reply to this comment]

hmm..dah banyak berdepan dengan kes-kes macam ni dulu.memang at the end,org yg meninggalkan insan yg dia syg utk insan yg dia suka akan rasa menyesal sgt2..menyesal kemudian kan tak b'guna...

aima mazlan said... [MTT reply to this comment]

suke dgn 'nota kecik' tu :)

cik najihah said... [MTT reply to this comment]

sy penah alaminye..sakit sangat

Syazwan Che Deraman said... [MTT reply to this comment]

wan sokong dengan MTT.
kita perlu cari seseoarang yang kita tak boleh hdup tanpa dia..

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

hey laily..so true. jadi kita kena lah bersyukur dan tak rambang mata bila memilih. jangan memilih rupa semata. nnti diri kita yg kesal. yg penting hati budi tu. :) kalau pentingkan rupa, esok tua tak hensem gak. hehe. so jgn lah tinggalkan kekasih sbb org lain. kalau tinggal for a quite reason xpe lah.

Eera Shera said... [MTT reply to this comment]

jiwangnye entri ni..hehe..

ala..muka yang cantik tu nanti kerepot jugak..pilih la pasangan berdasarkan hati budi

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

huuuwaaaaa
jrg nmpak laily tulis cm ni kan
hehehehe

tapi ai likeeee!
sebab kita nak nak hidup dengan org2 yg bole menerima dan memahami kita kan =]

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Saiazuan |: Yeayy itu yang terbaek walaupon TERjiwangs sikit :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Marina : Keputusan macam tu sangat tak bijak tapi tu la pernah terjadi depan mata :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Nanti dah tua sama sama kerepot jugak kan kak :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@IEQAH : Hai lahh CINTA :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@EndyScenes : Itu yang sebaik baiknya :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Akulah Pak Lan : Itu yang utama :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Dylla Abas : Sanggup tinggalkan orang yang dah lama kenal sebab orang baru keputusan yang tak bijak :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@aima mazlan : thank you sayang :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@cik najihah : Pengajaran dalam hidup tu perlu suspaya kita lebih matang di masa akan datang kann :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Syazwan Che Deraman : Tanpa dia kita tak dapat nk teruskan hidup jadi dia lah orang yang kita nk hidup bersama... Cett TERjiwangsss lagi :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan : Betul Namee,dah tua sama sama kerepot jugak kann :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Eera Shera : Betol ! Yang penting hati budi..terima seadanya paling utama :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@aimie amalina : Hheeee Macehhh ! Agreed ! :')

HujanMenjerit said... [MTT reply to this comment]

susah la kalau tak tau ape beza sayang dan suka tu. adooi.

.diannorhayati. said... [MTT reply to this comment]

ahhh sweet :)

yes,kite jgn pandang rupe or harta sgt,yg penting hati :)

choose the one u cant live without :))

È