Bebelan Terbaru BeloG MTT

Wednesday, November 9, 2011

Facebook : LIKE button di ruangan comment

Assalammualaikum..

 

Tak terlewat serta terlambat lagi nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha kepada para lalink sekalian..Daripada MTT dan pasangan Shahiezy Sam.. =..=  Kemain sakan lagi beraya sampaikan blog muruk ni pon terbiar usang dah bersepah sepah dah anai anai dok main tepuk amai amai..

Memulakan kerja hari ni pulak memang lah teramat amat amat berduyun tiba kerja yang menanti yang harus di kerjakan dengan tulang pat kerat ni sedaya daya upaya yang mungkin bagi mengelakkan para bos naik hantu tak tentu hala tujuan.. Sadis betui.. Sobbsss !

Okay,mari dekat dekat rapat rapatkan sikit bijik mata dengan pc yang berada di hadapan kalian oleh kerana operasi membebel tanpa mengeringkan air liur oleh MTT bakal bermula (Konon bajek ramai sangat yang tunggu entri blog nihh)… toinkkk toinkkk ! ^^”

Seperti yang di ketahui umum sudah sinonim button LIKE dengan laman bersawang facebook..

 

Untitled

14 people like this comment

 

LIKE / SUKA

Maksud like tu adalah tiada dalam erti kata lain membawa maksud SUKA..Berkemungkinan para pembaca yang membaca komen tersebut ingin menyatakan betapa suka dan setujunya mereka dengan komen tersebut tanpa berkata walau sepatah

 

Setuju

Selain dari suka ke-klik-kan pembaca lain terhadap sesuatu komen tersebut membawa maksud kepada setuju bahawasanya ada benarnya apa yang di perkatakan oleh si pengomen dengan hanya meng-LIKE tanpa berkata sepatah kata

 

LIKE tanda perli

Ini adalah sesuatu yang sinonim pabila seseorang gf/bf atau sebagainya terlihat,ternampak atau terperasan bahawasanya pasangannya sedang asyik memadu asmara berbalas komen bersama orang yang tidak pernah di ketahui oleh gf/bf nya boleh membuatkan gf/bf tersebut terkinja kinja ingin meng-klik button like yang ada di ruangan komen

Yela,nak klik button DISLIKE tak wujud lagi pulak kankankan..Hok ada LIKE tu jela yang mampu nak klik pon..

 

 

Ada lagi tak yang membawa maksud lain pabila seseorang tu meng-LIKE sesuatu komen yang di taip oleh jemari pengguna account facebook yang lain ?? ^^”

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Bila ehh Mark Zuckerberg nak buatkan button DISLIKE pulak ? ^^”

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

belog

11 Orang balas bebelan:

Miss Nadya said... [MTT reply to this comment]

like ramai-ramai ye MTT..^_*

new entry :: Pantai Batu Burok,Terengganu | Kuala Terengganu

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

hehehee
hobi sy mang suke like status org
hehehehe =]

ir yien 9897 said... [MTT reply to this comment]

lagi satu sebb musabab kita like comment dia,

permulaan untuk mengambil perhatian si dia.. "nak ngorat" hehehe

yg like tanda perli tu.."mesti si gf/bf tu cuak gila kan..hehehe

MARIA LIZA said... [MTT reply to this comment]

ada juga "LIKE" ykat FB tapi bukan nak baca status tu betul2...terutamanya hal2 yg sedih..takkan nak "LIKE" gaks...

gedek! said... [MTT reply to this comment]

uncle tekan butang like pada fb pompuan je....

hehe

sergeant keroro said... [MTT reply to this comment]

suka atau perli, biasalah tu.

button dislike kena ada jugak, hehe :p

Sunah Sakura said... [MTT reply to this comment]

ahaha...sis setuju! nak like entri ni lah...

mas saari said... [MTT reply to this comment]

akak jarang like status orang...heheheeee

fRaMe+LenSeS said... [MTT reply to this comment]

Ahahaha . Klu nad type LIKE aci dak? Hihihi

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

lagi satu lah laily...pmpuan lawa punya status mengarut mesti ramai yg nak like. hehe. itu lg lah tak paham...

A retarded kitty said... [MTT reply to this comment]

Mark Zuckerberg patut buat button dislike

ke3

È