BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Friday, November 25, 2011

Laman sosial : Buat kecoh di facebook

Assalammualaikum..

 

 

Berkurun lama dah rasanya tak membebel tanpa mengeringkan air liur di sini sekali gus telah lama jugak rasanya tidak menjulingkan bijik mata kalian dengan entri entri yang tak seberapa dari empunya blog muruk ini..Konon nak ber-dramatis hingga buatkan air hedong menitis.. Hakktuihhh !

Entah kenapa asyik nak membebel saje di laman bersawang yang di kenali sebagai muka buku bagi mengisi kekosongan minda yang tatkala ini sedang membelengu akal dan fikiran yang senonet ni.. Siyes rasa nak termuntah dah terkadang bila asyik nak menghadap facebook nampuluhlapan ratos jam sehari tak termasuk lagi tengok news feed baru masuk di handphone terchenta.. Phuiihhhh !

Cuma nak share something dengan para lalink apa yang berlaku pada pagi ini tapi apekan daya tak dan nak print screen buat tatapan pembaca yang tak berapa nak ada di blog ini.. Ggrrr ! Okay , balik pada topik asalnya pabila ada sesetengah manusia yang tak dapat menerima hakikat bahawasanya :

“ Account laman sosial masing masing so suka suki hati dia lahh nak update apa asalkan status dia tu tak mengaibkan sesiapa “

Terkadang biasa lah kita sebagai manusia , typo tu memang makanan penulis yang kurang kurang hebak jadinya tolak campor bahagi darab sama dengan pabila ada makhluk yang ingin menegur akan tetapi menggunakan kata kata yang kurang enak , di baca apetah lagi langsung tak lazat untuk di telan, mahupon di kunyah..

 

Gadoh di facebook

 

Siyes betol betol terjadi perkara begini , tapi tapi tapi bukan di status MTT lahh .. Akan tetapi lawak sarkas yang di buat lebih kurang tak lebih, yang begini.. Pepagi buta tengah rezeki nak berlumba lumba masuk, dah cari pasal dengan manusia lain.. Dah tentu lah account tersebut hak milik masing masing jadinya suka hati dia lah nak eja tonggang terbalik kan huruf tu atau sebagai bagai bagainya yer takkk? =..=”

Pepagi buta tadi dah bagi orang gelak guling guling dapat pahala free tanpa buat amal jariah..Biasanya kalau MTT sendiri pon TERnampak,TERlihat mahupun TERskodeng mana mana status yang sengaja mahupon tak TERsengaja di salah eja kan lantak pi depa lahh.. Account depa,wall depa kann.. Hangpa nak bising bising susah hati kenapa kannn.. ^^”

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Tu lahh manusia,salah silap sendiri tak kelihatan,salah silap manusia lain kalau tak nampak pon di gali jugak sampai ke lubang cacing.. Apa punya turrrr der ..Suka sangat kacau hidup mutu sami ..

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata ^^

belog

20 Orang balas bebelan:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said... [MTT reply to this comment]

betul3 dan sangat setuju.. gasak depalah salah eja ka salah gunakan ayat majmuk ka.. ni bukan dalam kelas bukan nak buat ujian bulanan kan kan kan hehehe

nurul diana said... [MTT reply to this comment]

haha mcm2 skng ni

Eema Eshya said... [MTT reply to this comment]

betul..betul... =p

SURIA AMANDA said... [MTT reply to this comment]

biasa la...sapa nak ngaku salah sendiri kan?

Amy Syaquena said... [MTT reply to this comment]

Benda macam tue pun nak jadi isu ke , ke budak tue kolot sangat..zaman skunk macam2 ejaan kita leh buat as long as org leh faham...tukang kritik cik ira ni bukan nak amek spm sampai kena taip betul2.adoi

D'ya Marshmello said... [MTT reply to this comment]

tu la pasal, kesalahan orang lain cepat je nampak, cuba kesalahan kita sndri? lumrah manusia..
p/s: by the way nak tanye, mcm mane you edit conversation FB tu? hehe

JOM SINGGAH : Kepuasan Sebenar Hanya Di Tutti Frutti

Lulu Caldina said... [MTT reply to this comment]

org macam tu ada juga eh..

Suhaili Sarif said... [MTT reply to this comment]

ERRRRRRRRRR...Ada gak rupanya kes mcm ni.hmmmmmmmm..

mas saari said... [MTT reply to this comment]

betul tu...biarlah kan? ikut dialah nak silap eja ke, apa ke?

Raisya Haris said... [MTT reply to this comment]

Macam good-good je cari kesalahan orang lain, salah sendiri takda ke? Adoiiii' bangsa kita!

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

it's not wrong if you gonna write words with your own style, but make sure apa yang cuba kita sampaikan/tuliskan, orang lain pun turut faham..not only you, everybody who read yours! :)
have great days ahead sis laily..

Kumbang Jingga said... [MTT reply to this comment]

jom ramai2 gelak guling2 mcm tenggiling wakakakakakaka

sergeant keroro said... [MTT reply to this comment]

haha, relax sudah. takde keje nak kondem orang. takleh tengok orang senang tol.

Eera Shera said... [MTT reply to this comment]

ala typo je pun..bukan nak amik paper BM spm kat pesbuk tu..

yg post status geli2 pun banyak..memang la menyampah tp takde la sampai nak kondem org tu..lantak die la kan.

tak suka takyah bace ^^

Khuzrin Kamarudin said... [MTT reply to this comment]

Muahahaha!! Yang ni lawak... Sumpah..

**NH-Nurul Hidayah** said... [MTT reply to this comment]

khairul fahmi tuh yg taa leyh blaa..hahaha..syok kot dye LIKE!!..

AkuTaip said... [MTT reply to this comment]

serius salah eja.
hehehe gurau ja
Mungkin mamat/minah tu penggemar bahasa kot.

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

salah eja pun nak ketawa macam gila. salah grammar pun nk ketawa macam gila. namee rse muak gila dah dgn fb nih. macam2.

Miss Nadya said... [MTT reply to this comment]

hish tu lah budak sekarang kan??kadang2 nad pon takut..

Myra Jay said... [MTT reply to this comment]

Bahasa jiwa bangsa tapi berapa kerat je yang amalkan, betul tak MTT :)

Dala FB ni bermacam versi bahasa ada..

È