BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Tuesday, November 1, 2011

Penjaga PARKING tak bertauliah

Assalammualaikum..

 

 

Alhamdulillah kekenyangan mekenteradarah nasi puteh bersama ayam goreng rangup berkuah kan kuah kari ikan..Slurppp ! Terasa lapar kembali perot yang semakin memboyot ini..Menu yang hampir sama setiap hari oleh kerana malas nak menapak jauh sejauh 18ribu kaki ke kedai yang lain.. ^^”

Pernah tak terlihat,ternampak ataupon tersepak mana mana ‘jaga parking’ yang tidak bertauliah di tepi tepi kedai makan, di tepi tepi bahu jalan shopping mall yang akan duapuluhpatlimajam seminggu duduk bertenggek mengaut keuntungan bagi setiap makhluk yang ingin meletakkan kenderaan di kawasan tertentu tanpa segan dan terpilu..Walaupon sudah terang terangan lagi bersuluh suluhan tertera :

 

Signboard

 

Punya lah besar gedabak papan tanda menyatakan bahawasanya tempat meletakkan motorsikal tersebut adalah percuma dan tidak memerlukan sebarang bayaran tapi masih ada penjaga parking yang tidak bertauliah yang akan sentiasa bertenggek memungut bayaran daripada sesiapa saja yang nak meletakkan motorsikal..

 

Parking

 

pakej parking

 

 

Boleh pulak la kann, ada pakej jaga bayekkk punya up sikit bayarannya walaupon dah terang terang kat papan tanda tu parking situ free..Tapi kann selalunya makhluk makhluk yang nak park motorsikal di kawasan yang menawarkan khidmat sebegini rupa terpaksa juga membayar walaupon berat sebanranya hati nak membayar benda yang sememangnya free sebab munasabah :

  • Risaukan keselamatan kenderaan
  • Takot tayar di pancitkan
  • Takot kenderaan di calarkan

 

Dah tentunya kalau kawasan terbuka begitu tak akan ada baiknya hati majlis perbandaran nak meletakkan CCTV bagi memastikan keselamatn kenderaan tu terjamin ..Nak tak nak kena jugak lah menghulurkan walaupon berat mata yang memandang berat lagi bahu yang menghulur.. ^^”

 

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Sememangnya di abad yang serba miden ni tak akan adanya benda yang free tapi kannn,kalau benda free sekali pon pasti akan ada yang melatakkan bayaran.. ^^”

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^

 

belog

41 Orang balas bebelan:

✿ pink velvet ✿ said... [MTT reply to this comment]

penah terkena time memalam kat ipoh dgn membe2...ade sorang ni tolong arrange parking, kire mcm backup side mirror kite, padehal kite x mintak pon, tp kene bayar RM2, hampeh sgtt~~

miss kinah said... [MTT reply to this comment]

hahaha..package wuuu....

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

pehhh
ade ke cm ni
adoiiii
baru tawu ni pestime
ade jek cr mudah nk amik duet orang ye
ayooooo....

Jerr said... [MTT reply to this comment]

slalu gak kene ... tapi untuk lebih yakin bayar jela :(

Marina said... [MTT reply to this comment]

penah jugak jumpe 'jaga' tak bertauliah ni...sangat berleluasa...kalau tak bagi takut bercalar...sabar je la...

aNaYaNa said... [MTT reply to this comment]

free sekadar tulisan jelah..hakikatnya?huhuhu..kena report tuu..

fRaMe+LenSeS said... [MTT reply to this comment]

camtu pun ada ka? adehhhh -.-"

Amy Syaquena said... [MTT reply to this comment]

Masa amy keje di bank of china dulu hari2 mat pet ( gelaran amy bagi pada mereka) akan minta duit tapi sebab dah biasa dorang memang jaga betul kereta kita...sampaikan polis nak saman sebab x bayar parking pun dorang sanggup bertekak gan polis.Tapi tue yang ok ada setengah tue tempat x de pape pun tapi kos jaganya bukan main melampau..kalau jumpa orang macam nie slumber badak je amy sound...

NeoBalanoCarpus said... [MTT reply to this comment]

ni pernah kene area dkt low yatt..dah la kete skali masuk 10rm.suka2 hati je wat perkhidmatan haram..

JIJI YU said... [MTT reply to this comment]

ada pakej lain lagi tak..

.*.WiE.*. said... [MTT reply to this comment]

biasalah tu.. diorang ni menangguk di air keruh..

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

all things we've to pay either in a small or big amount, tidak kiralah perihal itu penting atau tidak..like you said earlier, memang ada benda yg free, itupun berbayar juga :'D susahnya hidup if we get no money at all..emmm :'(

mas saari said... [MTT reply to this comment]

memang ramai penjaga parking camni, kalau dia jaga betul2 takpe... takut nanti dia pulak yang dok ceroboh kereta kita!

maszull said... [MTT reply to this comment]

assalamualaikum MTT...itulah realiti dunia skg dah ada free masih nak kutip wet parking tu kn....

kekadang mmg risau kalau x bagi takut diapa2kn kereta kita jadi terpaksalah bagu gak....

senang nak cari wet cara tu agaknya ....:)

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

alah, yg si jaga tu bukan diupah pun. dia yg buat kerja dia sendiri. patut kena tangkap kot lalat macam tu. hehe. nk kerja senang. 50 sen udah ler...tlg tgkkan keta je pun :P

Anonymous said... [MTT reply to this comment]

orange online|

mas saari said... [MTT reply to this comment]

wah!! muka adik akak ni masuk paper tu...heheheeee

mas saari said... [MTT reply to this comment]

akak tak boleh online FB sekarang, ofis blocked! waktu lunch je boleh..

gambar tu kat surat khabar berita harian kat bahagian 1klassifieds tu!

nurdani said... [MTT reply to this comment]

pakej menarik tu.haha

nurkaloi said... [MTT reply to this comment]

heheh pakej parking terbaik
jnji selamat kete sudah cukup

Niena Pengembara Ilahi said... [MTT reply to this comment]

kalo tamo bayar dia calarkan keta kta, dh kena dah... hampeh dorg nie

azrinna said... [MTT reply to this comment]

Setakat ni kat Muar tak jumpa lagi. Tak tau la esok lusa.

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@✿ pink velvet ✿ : Ni boleh di kategorikan orang yang nakkan duit tapi tak nak mengerah kederat,nak amek jalan mudah ^^"

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@miss kinah : Lengkap ber-pakej :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@aimie amalina : Ofcos lahh ada mimi..Tambah lagi kalau kat KL nihh =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Jerr : Yelaa,nanti kalau bercalar satu hal pulak kann ^^"/

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Marina : Kalau calar jer takpe sis,kadang tu ada yang sampai sepak terajang motor tu sampai jatuh sebab bengang.. =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@aNaYaNa : Report pon tak guna dear dorang tetap buat kerja dorang yang mcm tuh =..="

Kesian tengok dak2 office yang park tertulis free tapi kena bayar =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@fRaMe LenSeS : Apa yang tak ada kat KL ni Nadh.. Haha :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Amy Syaquena : Risau bila kita tak ada dorang buat sesuka hati jer.. Huhu

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@NeoBalanoCarpus : Bukit Bintang area memang belambak buat kerja cm gini ^^"

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@JIJI YU : Kena tanya mamat tu lahh.. Haha

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@.*.WiE.*. : Tepat sekali .. :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rtp Farra Arisha : Hidup ni kat mana memang perlu kan duit..nak masuk tandas pon berbayar :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Tu lagi la menakot kan kak.. Huhu Nak puas hati parking dalam mall jer terus :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@maszull : Wasalam mama.. Senang satu hal,lagi satu hal malas nk berusaha..So buat kerja cmtuhh =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan : Tahu takpe Namee,demand terlebih pulak dia.. Haha

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@nurdani : Berbaloi baloi :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@nurkaloi : RM2 tu cekik darah dah tuh.. :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Niena Pengembara Ilahi : MTT pon pernah kena cmni jugak sebab sound orang tuh.. Huhu

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@azrinna : Kat KL ni dah belambak dah buat kerja gini ^^"/

È