Bebelan Terbaru BeloG MTT

Wednesday, November 30, 2011

Perhubungan : OMG ! Bercinta 2 3 hari nak paw duit dah ?

Assalammualaikum..

 

Selamat berpagi hari buat para lalink sekalian.. Apekah yang telah terjadi ini? Mood berblogging hanyut di pukul ombak rindu di bawa bersama dengan 2 kali kekalahan Malaysia pada pusingan kelayakan menentang Syria dan Bahrain yang lepas..Ehhh,yeker? Macam tak ada kena mengena..

Siyes, MTT tak tahu kenapa dan apa yang sudah terjadi kepada hotak yang senonet ni bersama gabungan seluruh pelusuk bahagian dalaman badan tatkala mood nak membebel tanpa mengeringkan air liur tinggal suam suam kuku jer.. –.-‘

Biasalah kann,dalam kehidupan ada pasang surutnya..Ada kalanya apa yang kita rancangkan berjalan dengan lancar,ada kalanya pulak tertimpa timpa bertindih tindih dengan dugaan yang tak jemu jemu datang menepek..

Bukan setakat hubungan percintaan jer di landa ribut taufan,perkara yang telah kita rancang pon boleh di landa dengan macam macam dugaan kalau ianya dah memang tak akan berlaku dengan izin Allah.. Lumrah sebuah kehidupan kann.. Dugaan dalam hidup lain caranya,dugaan bercinta pon lain pulak ceritanya,cerita mutu sami lain,cerita cinta KFCM lain.. Ehhhh ! –.-‘

Hari ni terasa tertarik pulak rasanya nak membebel tentang bf/gf yang teringin menguyah-nguyah hasil kederat dan titik peluh si gf/bf.. Gentlemen kah beliau? Hebak kah beliau ? Shuweet ker ? Atau ianya sekadar di anggap sharing is caring ?

Akan tetapi kebiasaanya mereka mereka ini lebih suka menarik perhatian ataupon simpati si sang pujangga dengan menggunakan medium yang sedia ada dan terbendang luas seluasa alam semesta,

 

Gadoh di facebook

 

Kata orang,sharing is caring tapi tak bermakna lah kalau baru bercinta sebulan dua dah buat muka tembok untuk meminta sesuatu pertolongan daripada si tersayang..tak pasal pasal nanti kena chop ‘kaki kikis’ pulak kann.. Biasanya kalau dalam perhubungan baru ni makhluk makhluk di bumi Malaysia suka bertanya tentang pendapat manusia setempat tentang buah hati pengerang jantungnya..

 

sms1        sms2

sms3                sms4

sms5      sms6

Untitled

 

Tapi tapi tapi dan akan tetapi apa pon segalanya di atas diri kita sendiri kalau kita yang bijak buat keputusan supaya tak terus menerus terjebak dengan sindikit paw menge-paw secara terang terangan oleh si para jejaka atau si gadis gadis yang baru di kenali..

Kita ni kan manusia biasa yang tak lari dari kesilapan tapi apa pon kita juga di kurniakan akal dan fikiran untuk berfikir sama ada perkara perkara yang bakal di lakukan itu masuk dek akal atau melampaui batas ..

 

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik:  Kalau orang betul betul ikhlas,kita akan nampak secara terangan,kalau keikhlasan dia tu bukan lah tulus mulus dari hati pasti Allah akan memberi kita jalan.. renung renungkan jangan sampai termenung ! ^^

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata ^^

 

belog

42 Orang balas bebelan:

lieynanilaz said... [MTT reply to this comment]

hoho...jangan mudah senang2 nak bagi duit...kena selidik hati budi duluk...hehe.

Selendang Merah said... [MTT reply to this comment]

lelaki x dew guna itu owg..kih3
apa punya keje lah paw awek..p lah keje cari duit banyak pastu belanja awek..bukan mintaw duit awek..

Marina said... [MTT reply to this comment]

oh tidak...kalau rm50 boleh terima lagi...rm1000 dalam mase perkenalan 2 3 bulan? tidak tidak...boleh buat muker deposit kete kot..huhu..

Amy Syaquena said... [MTT reply to this comment]

x suka berdepan dengan orang macam tue , aklau zaman muda remaja dulu kalau jumpa spesis ni kira hai2 bye2 dah..x kisah la muka handsome macam aaron aziz ke tinggal tetap tinggal..

KAMIHIDUP said... [MTT reply to this comment]

rajin betul blog ni buat entri macam ni, nice. :)

fRaMe+LenSeS said... [MTT reply to this comment]

tu dia aih. baru2 da paw ke? dasatt..

MARIA LIZA said... [MTT reply to this comment]

sebab tulah susah nak percayakan lelaki sekrg..dahtu ramai laks pompuan tak kahwin sebab takut jadi cam gini ler..aduss naya dibuatnya..

mas saari said... [MTT reply to this comment]

kalau akak konpem tak bagi, suka hati dia je nak pinjam duit orang...dahlah baru kenal sebulan!

Nyamuk Terbang said... [MTT reply to this comment]

perabis beras ja spesis ni

diana said... [MTT reply to this comment]

kesian kat perempuan tu kan???
hatinya yang cepat tersentuh tu
telah digunakan oleh si kekasih
untuk mengkikis senyap2...

rara pinkmafia said... [MTT reply to this comment]

aduhhhh letih dgn percintaan zaman sekarang.dgn gossip artis nya.nasib rara dh kawen.hehehe

SURIA AMANDA said... [MTT reply to this comment]

benda mcm ni banyak berlaku dalam hidup i dan di keliling i..kalau iman x kukuh..masak dekkkkk...

Dylla Abas said... [MTT reply to this comment]

hahaha...gile la entri ni..opss..bukan2..maksud sy gile sebab entri ni buat sy teringat kat sorg mamat ni dulu..memang macam nilah perangainya..alasan family prob...adesss..sengal!! nasib baik takde hati nak tolong..kalau tak..melopong :)

sergeant keroro said... [MTT reply to this comment]

true, just true.

maszull said... [MTT reply to this comment]

assalamualaikum MTT...susahkn kalau ada bf yg baru mcm tu baru jer kenal dah nak paw org ...mcm mana cite tu...:)

Raisya Haris said... [MTT reply to this comment]

Jenis bf/gf macam ni memang sengaja nak kikis harta. haha.

A retarded kitty said... [MTT reply to this comment]

sebab sayang wang melayang

kekeke

FIFIEY LYCHEE MARATION said... [MTT reply to this comment]

moral value from the story is, berhati-hatilah dalam berkawan! dunia materialistik yang memerlukan WANg sekarang macam-macam boleh jadi akibat keterpaksaan! kan?

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@lieynanilaz : Yups,kalau dah kenal setahun dua pon belum tentu MTT nak bagi :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Selendang Merah : Ini namanya jalan penyelesaian yang singkat :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Marina : Hhaaaa ! Tahu takpe boleh buat down payment kete kankankannn :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Amy Syaquena : Sama lahh Amy,kalau mula mula kenal dah nak pau memang bye bye lahh :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@KAMIHIDUP : Dah tak banyak aktiviti seharian yang menarik yang nak di kongsi kan macam dahulu kala katop :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@fRaMe LenSeS : Expresstooo :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@MARIA LIZA : Yelahh bukan senang nak cari yang betul2 tulus mulus ikhlas kann :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Kalau bagi tu memang nak carik masalah :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Nyamuk Terbang : Sebutir beras pon nanti dia tak tinggalkan kalau gini punya gayanya :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@diana : Sebab tu perempuan sekarang/lelaki kena berhati hati..Dah banyak sangat kes macam ni yang jadi :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@rara pinkmafia : hehe !! Naseb bail Rara dah kawen kannn,kalau tak jenuh nak cari yg ikhlas telus mulus :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@SURIA AMANDA : Tu lah kannn..Sekeliling MTT pon selalu jadi :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Dylla Abas : Haha next time kena hati hati,kalau mula nak tagih simpati kena cepat2 ckp bye bye :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@sergeant keroro :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@maszull : Wasalam mama.. Yelah,kena cepat2 tinggal kalau jenis macam ni :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Raisya Haris : Jalan mudah dorang nak cepat kaya kott .. Haha :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@A retarded kitty : Hati sakit, duit melayang,otak pon melayang layang :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@FIFIEY LYCHEE MARATION : Yessss ! Exactly ! :')

Scarlett O'Hara said... [MTT reply to this comment]

Pesanan ikhlas dari akak, kalau buah hati adik2 berani mintak duit, bik putus je.Nanti dah kawin, semua adik2 ynag kena tanggung.Merana time tu.Biar lambat kawin asalkan senang di masa depan.Boy friend kaki kikis, delete je dari hati.

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Scarlett O'Hara : Mista Tunang MTT tak gitu la kak.. Hehehe Dia yang selalu berhabes untuk MTT.. Hikhik -..-

Entri ni di muatnaikkan oleh kerana apa yang terjadi kat keliling yang MTT nampak jer :')

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

laily,banyak lah case macam ni. kes laki kikis perempuan pun dh biasa sgt dah skang ni. so beware lah semua ya. jgn mudah percaya.

♥Putri ilyanie♥ said... [MTT reply to this comment]

mmg ade laki yg suke hbskn wet pmpn

Saiazuan said... [MTT reply to this comment]

hmm dah mcm drama tv plak.. tp memang perkara yg slalu jadi.. laki paw girl.. adoi memalukn kaum lelaki je.. grr

JAMALUDDIN ABU BAKAR said... [MTT reply to this comment]

Adohai..kes camnie pun ada ka..yang pernah terkena tue mesti lurus bentul punye orang.

Kesian-kesian,jangan la jadi orang yang belajar tinggi-tinggi tapi simple thing macam tue pun x boleh fikir dengan waras kan..:-)

Oil and Gas Blog

È