BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Monday, November 14, 2011

PERSAHABATAN : Perempuan vs Lelaki

Assalammualaikum..

 

Persahabatan , memang sangat berkait rapat dengan makhluk yang suka bertamah mesra dengan orang di sekeliling mereka..Apa pon apa pon apa pon tak boleh.. Ehh bukan ! Apa pon kawan , teman , sahabat , semuanya boleh di katakan berbeza beza penafsiran tentangnya walaupon semuanya adalah raja kepada nama sebuah persahabatan.. Tetiba rasa nak muntahh satt ! ^^”

 

Perempuan berjalan berpegang tangan

Sangat tak menjadi kerisauan buat para mata yang memandang tatkala terlihat , ternampak mahupon TERskodeng dua makhluk yang bernama wanita berjalan berpegangan tangan..Tapi sebaliknya orang akan cakap :

 

friendship

 

 

Lelaki jalan berpegang tangan

Pabila TERnampak,TERlihat mahupon TERskodeng dua jejaka tampan , kacak berserta bergaya dan keterunggulan berjalan berpegangan tangan akan pasti adanya suara suara sumbang sebab munasabah ianya sangat sangat sangat sangat kelihatan peliks lagi menjengkelkan.. Yakkksss !

 

lelaki pegang tangan

Lukisan hoduh tak bermakna persahabatan mereka hoduhh ^^”

 

Perempuan lebih sweet dalam persahabatan

Sebab munasabah , kalau katakan perempuan ni yang sangat sweet dalam persahabatan dan sememangnya YA dan mereka mereka sudah pastinya dengan rasa girang lagi gumbira menunjukkan kemesraan dan kasih sayang sesama mereka..

Tapi tapi tapi dan akan tetapi , ada batasnya la kannn.. Ehemmm Okay, takmo masuk bab yang tidak berkaitan.. toinkkk !

 

 

Lelaki kurang sweet

Memang sangat yakss kalau tengok lelaki mempamirkan kasih sayang dia terhadap seseorang kawannya..Tapi tak bermakna lah dia tak sayangkan kawan kawannya setaraf dengan persahabatan si perempuan .. Cuma cara yang di tunjukkan tu mungkin agak berbeza berbanding si jelita jelitup dan para gadis .. Kannnn .. ^^

 

Pelik pulak kann kalau tengok kawan lelaki dan kawan lelaki pamir kasih sayang dengan tepuk tepuk belakang baju yang bersepai kelimumur,paling tak pon akan cakap :

 

“Tu ape kebenda belakang baju ko tuh penuh sangat sampah sarap wehhh .. “

 

Kalau yang si perempuan dah tentu dan sudah semestinya lah tolong bersihkan,tak payah cakap pon terus buat jer.. Dan ianya takkan menampakkan betapa kepelikan akan melanda kesuma jiwa para mata yang memerhati di sekeliling kannn ^^

 

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Macam mana pon cara mempamirkan kasih sayang terhadap sorang kawan tak penting , yang penting kena tahu sebuah persahabatan tu tak ternilai kalau nak di perkatakan..

Nota kecikkk : Kawan bergelak ketawa senang nak cari , kawan sedu sedan satu dalam seribu nak jumpa.. Susah jumpa kawan sejati zaman sekarang nihhh..

 

 

 

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

belog

35 Orang balas bebelan:

lieynanilaz said... [MTT reply to this comment]

betul....kawan susah senang sukar dicari sekarang ni..

fRaMe+LenSeS said... [MTT reply to this comment]

tetap rasa lagi wat macam tu comei. lalalalalalala~~ :P

Sunah Sakura said... [MTT reply to this comment]

hehehe..nanti nak pegang2 tangan ngan ira la..

gedek! said... [MTT reply to this comment]

ada pulak 'TER'skodeng?

huh!

mas saari said... [MTT reply to this comment]

tulah kan? nak nilai persahabatan tu bukan dari kemesraan, biarlah dari hati budi yang ikhlas!

Dylla Fadzil said... [MTT reply to this comment]

setujuuuuu sangat hihi

cara pergaulan lelaki dgn pmpn mmg berbeza hihi

Dylla Abas said... [MTT reply to this comment]

zaman sekarang ni nak berkawan pun kena bawa keuntungan.kalau tak memang orang tak pandang...hmm..

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

ahahah ! laily, mat bangla suka jalan pegang tangan tau !! tp diorg bukan gay pun !! mmg habit gitu :D hehe. macam rapat sgt lah.

JIJI YU said... [MTT reply to this comment]

aku ngn member laki aku kemain lagi suwittt...

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

girls' affection is sweeter than boys' affection :'))

HujanMenjerit said... [MTT reply to this comment]

boys tunjuk persahabtan dia cara lain. tak silap friendship diorang lagi kuat dari gegel. ^^

cik najihah said... [MTT reply to this comment]

tapi boys sangat bes bile tengok dorang berkawan

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

betoooool
hehehehe
walau mungkin nmpak cm pelik
tapi mungkin tu cr deme nk berseloroh kan =]

Niena Pengembara Ilahi said... [MTT reply to this comment]

ewww....laki pegang tangan lelaki masa jln nmpak pelik tpi bangla biasa wat cenggitu.

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@lieynanilaz : Sangat susah nak cari kann :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@fRaMe LenSeS : Nanti Nad cuba dengan kawan Nadh.. Hikhik :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Sunah Sakura : Boleh sis ! :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@gedek! : Normal kalau TERskodeng tuh :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Itu lagi bernilai dari yang lain lain :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Dylla Fadzil : Kalau perempuan pegang pegang p[on tak nampak peliks sangat berbanding lelaki kann :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Dylla Abas : Tu la manusia kannn :(

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan : Hahaha ! Selalu nampak jugak Namee ! :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@JIJI YU : Buktikan lahhhh :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rtp Farra Arisha : Agreed :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@HujanMenjerit : Yups betul..Sangat strong :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@cik najihah : Lagi satu tak banyak spesis kawan makan kawan :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@aimie amalina : Haha tu la nampak peliks sikit :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Niena Pengembara Ilahi : Mat Bangla memang selalu nampak dah..Kalau orang Malaysia buat sangat nampak peliks.. Hehe :P

fRaMe+LenSeS said... [MTT reply to this comment]

cam menarik la Qaisyirah. ahahahaha. (takut sat ramai mai lari kat Nadh, sebab comei kan pangai tu.) lalalalalalalalala~~

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@fRaMe LenSeS : Syok apa gitu Nadh.. Nanti boleh la Nadh update story dekat blog Nad.. Hikhik :P

Saiazuan said... [MTT reply to this comment]

haha mintak pnampo je klu laki pegang tgn

sergeant keroro said... [MTT reply to this comment]

haha, lelaki dan perempuan berbeza :P

Eera Shera said... [MTT reply to this comment]

haha..laki pegang2 tangan..tak leh terima..yewww..

.diannorhayati. said... [MTT reply to this comment]

MTT,bile dian tgk laki pegang tgn mcm 'ehem ehem,dorang ni kenape? haha.
tapi kalau perempuan its kinda normal kan,tp kalau lelaki jd cam pelik giler. hihi :p

Anonymous said... [MTT reply to this comment]

Tu smue pemikiran Je.. Lau laki biase kan wat cmtu lame2 biase la pndgn org lg 10 tahun.. Xde la lg Isu ni.. Haha

È