BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Thursday, November 3, 2011

Trend terkini : Cara mengorat melalui SMS

Assalammualaikum..

 

 

Pernah tak kamu kamu kamu dan kamu semua rasa nak tersepak,rasa nak terlempang,rasa nak terterter segala jenis yang berkaitan dengan TER pabila tengah tengah malam buta huruf akan adanya gangguan gangguan dari makhluk halus yang tidak di ketahui sama sekali dari mana asal usulnya..

Tanpa segan,terpilu dan tersedu menghantar SMS berbaur ‘caring’ yang tak tentu hala tujuan.. Tak tahu la kot kot SMS tu sebenarnya nak di hantar ke nombor handphone jiran sebelah ker , entah macam mana tersesat masuk ke handphone kita kita dan membuatkan rasa blurr seketika dan waktu.. ^^”

 

       sms1             sms2

 

Dah lah satu hal hantar ke nombor yang salah,dengan confident-nya meyakinkan yang sememangnya SMS tu di hantar ke nombor yang betul dan tidak lain tidak bukan memang benar tiada yang salah.. Apesal semua bunyi macam sama..

Tujuan membalas sebab munasabah mana lah tahu kot kot Mista Tunang kehabisan kredit dan menggunakan nombor lain yang menimbulkan rasa tercepuk tercemas .. Siyes potong setim tengah bermimpi kan Seth Tan pada ketika itu.. =..=”

Okay,abaikan meroyan seketika tu..

 

sms3    sms4

 

Ohhh ok dengan rasa habes gentleman dan bermutu keunggulan mengaku bahawasanya SMS ber-baur ‘caring’ itu tadi di hantar oleh adiknya dan merupakan satu kebetulan yang tak di rancang.. Hok ni punya trick masih boleh di guna pakai ker.. =..=”

 

 sms5

         text

Kalau tanya Pakcik Sood yang meniaga kat tepi simpang Jalan Kampung Durian Dusun tuh pon dia akan jawab ..

 

“Itu lahh gaya bermutu keunggulan pakcik suatu ketika dahulu kala katopp nakkk .. Tapi pakcik tak kacau bini mutu sami nak .. “

 

Booooooo ! Boom boom chakkk hanya lah perkataan yang boleh di guna pakai pada ketika ini bagi menghargai kesusah payahan beliau membaziri kredit beliau mengambil berat dengan beberapa kerat SMS..Tiba tiba teringat kes sekeping note di isikan dalam plastik roti canai beberapa bulan lepas.. toinkkk toinkkk ! ^^

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Tidor malam dah la handphone betol betol kat tepi cuping telinga,mengganggu kosentrasi sungguh !

 

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

belog

44 Orang balas bebelan:

nurkaloi said... [MTT reply to this comment]

hahah chooiii betul
tp tu lah terjadi pade kaloi dulu
ahahahah smpai skrg kawan
tp kawan jerk laaaa

Abg Stalker said... [MTT reply to this comment]

hahaha..mn ada org ngurat gn sms lg.zaman tok kaduk pny trick ek.prmpn skrg pun x layan.bole gn pki,tp ubah la ckit..klu suka amik la hati,face to face ma..bru gentle.

JIJI YU said... [MTT reply to this comment]

mueheh..tak jentelmen langsung cenggitu..

cik wanie Lovela (CWL) said... [MTT reply to this comment]

dulu trend salah dail no heheh
http://cikwanielovela.blogspot.com/2011/11/justin-bieber-hamil-kan-mariah-yeater.html

budak said... [MTT reply to this comment]

haha..sabaq na..aritu sy lg la tbe2 ade ank sape ntah msg n ckp "mak duit pt dah masuk"..
memg sah mak dia mkn dlm sbb number mak sendiri pn boleh lupa..

nOobieStesT said... [MTT reply to this comment]

teringat zaman muda muda aku lu..ahaha.."eh, btw laily dah ade pakwe?" ciitttt!! poooraahh..nice entry babe..cheers ;)

iemanizam said... [MTT reply to this comment]

top giler cara ni dulu..lagi satu main dail dail je nombo ikut suka atyy..nice one sis..gud luck 4 ur next entry

nurdani said... [MTT reply to this comment]

hahaah.itu la taktik paling ter ter

KAMIHIDUP said... [MTT reply to this comment]

tak gentle langsung mengorat cara macam tu. :)

mas saari said... [MTT reply to this comment]

hehehehee...pernah gak kena camni! taktik lama lah ngorat camni..

echa takashimaya said... [MTT reply to this comment]

buat tak layan je kalau dapat msg dari no tak kenal.hehe

Ahmad Hisyam said... [MTT reply to this comment]

note dlm plastik roti canai? teknik baru tu, trehehe..

btw header blog anda tersenarai dalam Blog Header Cun-Melecun!

ir yien 9897 said... [MTT reply to this comment]

hahaa.. betoi2..
mtt ajar lah trend baru cara ngorat..hehehe

Baiz Mamat said... [MTT reply to this comment]

hakhak tektik kotor ni..lame punya..betul tu tok kaduk dulu lagi

Dylla Abas said... [MTT reply to this comment]

adoiyaiii...zaman sekarang ni pun masih ada yg guna idea lapuk ni..cari la idea lain yg lebih fresh sikit..baru la ada hati nk layan kot..eh?? hehehe :p

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@nurkaloi : Kalau yang betol betol ikhlas nak berkawan tu takpe la..Tapi zaman sekarang ni susah nk tafsir keikhlasan manusia.. Hehe :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@JIJI YU : Kann.. Dah la hantar memalam buta plak tuh ^^"

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@cik wanie Lovela (CWL) : Ni advance sikit la dia guna SMS.. Hikhik :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@budak : Haha Line sesat tuh :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@nOobieStesT : Haha masih berkesan ker kalau guna zaman sekarang? Hikhik :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@iemanizam : Haha Zaman zaman blurr nak mencari pasangan gitu.. Hikhik

Thanks dearr ! :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Abg Stalker : Kena dengan cara yang cool baru ada respon.. Hehe :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@nurdani : Terterterter kebelakang :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@KAMIHIDUP : Kann.. Tah pape jer.. =..="

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Tu la kak Mas,zaman sekarang mana jalan dah teknik mcm tuh.. Huhu

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@echa takashimaya : Keyword tertentu buatkan MTT reply..Selalunya memang tak reply.. Hehe :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Ahmad Hisyam : Pernah dapat dulu.. Orang suruh mapley taok dalam plastik roti canai.. Haha

Btw, thanks ! :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@ir yien 9897 : Wahhh , nak kena buat kajian dulu tu sayangg ! :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Baiz Mamat : Zaman sekarang kena cool and rileks.. Tak boleh gopoh .. Haha :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Dylla Abas : Tu la.. Fresh tapi suruh dia sent kat orang lain lahh.. Hehe :D

hawiz said... [MTT reply to this comment]

haaha..lawak2..tp hawiz dulu pon penah terkena..auwww..malu2 gitu..kih3

yen(toka ziizokukuto) said... [MTT reply to this comment]

hahaha,,,kalau saya,,pilih tido je,,hehehe

nazirulhazwan~ said... [MTT reply to this comment]

Sampah.tak bergaye. meh blaja ngan guwa.haha

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

tak cukup terror lah dia mengurat. haha. tactic mana dia dapat tuh. skang mana org pakai dah cara tuh.kan kan :D

MANZARINA said... [MTT reply to this comment]

mohon ambil banner yerk..huhuhu

laskar pelangi said... [MTT reply to this comment]

WAHAHAHAHA....pernah gak mengalami situasi sedemikian.rasa nak hempuk kepala mamat tu dengan phone. macam takde cara lain kan? hehe

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

this is what so called old tactic :'D is there no more useful tactic huh untuk mengorat??? emmm..(",)

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

kikikiki
aaah
org bole predict la
ni mang cr lame
kekeke

terasa lawak plak
aiyoo

sian die
terganggu tido ye..


salam aidil adha MTT =]

Saiazuan said... [MTT reply to this comment]

adoi mcm ni pn ada. xyah layan.. haha

Izyan Masri said... [MTT reply to this comment]

HAHA.TAK SUKA BETUL ORANG YG BUAT2 SILAP SEND MESSAGE PASTU TERUS NAK KENAL2.GELI :P

Sunah Sakura said... [MTT reply to this comment]

hahaha...kalo da tanya gitu terus tak layan..taktik lapuk..ahaha

Niena Pengembara Ilahi said... [MTT reply to this comment]

hahaha tensen bla dpt msg cenggini..sgt2 hampeh kan

Amy Syaquena said... [MTT reply to this comment]

amy lak dari dulu lagi kalau ada no x kenal amy x kan layan , biarlah dia mesej berpuluh pun , masuk je terus delete , x de makna nak baca.. sebab dulu amy anti lelaki hehehe.....

fyna said... [MTT reply to this comment]

haha...sekarang masih lagi ada yang guna cara macam tus dear...

È