Bebelan Terbaru BeloG MTT

Sunday, December 25, 2011

Bila gf/bf mula cakap “You terlalu baik untuk I”

Assalammualaikum

 

 

 

Lama kemain dah ni tak membebel tanpa mengeringkan air liur, siyes dah terasa macam kekok bengkok sengkok semacam dah ni. Dari mana nak mula,mana nak letak tang tengah,tang sinun,tang sinin dan paling penting nak akhirkan kebebelan ini. Hakkkphuihhh !

Konon macam nak bagi sedikit dramatis akan tetapi tak berapa nak dramatis sebab munasabah dah kering dah air liur asyik membebel guna air liur,dan dengan ini dan pada hari ini akan mula lah operasi membebel tanpa mengeringkan air liur dengan penuh semangat kembara waja kenari. Cetttt !

Jangan kan kata mood untuk berblogging saja yang boleh pudar di mamah waktu dan ketika akan tetapi perasaan makhluk yang bernama manusia juga boleh berubah rubah mengikut angin sepoi sepoi bahasa lalu menyebabkan perasaan sesama makhluk tu bersepah sepah dan bersepai akhirnya. Hakkkphuihhh !

Kalau sebelum ni MTT pernah share kan satu entri bahawasanya dalam percintaan, kebiasaanya 6 bulan pertama jer kentutnya berbau perfurm Nina Richi,masuk bulan ke 6 dah terasa derian tak cukup bulan jatuh ke bumi. Hakkphuihhh ! Nak jenguk jenguk entri dahulu kala katop boleh klik SINI.

Biasanya kalau dalam hati dah kehilangan taman ni orang orang sekeliling mahupon tuan empunya diri sendiri pon boleh perasan dengan terang lagi benderang kann. Dan sebenarnya kalau nak cover line cemerlang tu memang tak dapat nak di laksanakan dengan sempurna lagi berhasil ya.

Call tak jawab

Malas angkat phone

Ini adalah salah satu sintom yang sangat mudah lagi cepat di kesan pabila beliau akan sentiasa bagi kita dengar caller ringtone yang tak berapa nak merdu bila setiap kali kita cuba call dia tidak akan menjawab bahkan tekan button cancel dengan senang lagi gumbira

Call tak jawab

Bila ajak keluar asyik bagi alasan bizi

Kalau keluar dengan kawan kemain ngelenjat dan terkinja kinjanya beliau,kalau nak keluar dengan buah hati pengerang jantung kemain berjuta limau ais alasan ketol ketol yang akan di lontarkan. Cettt !

Call tak jawab

Dah janji nak keluar date,cancel last minit

Ini juga merupakan salah satu sintom yang sangat berkait rapat dengan pudarnya cinta di hati pabila tarikh yang sudah di atur untuk bertamah mesra sambil makan pop corn jalan jalan kat taman bunga,tapi tapi tapi bila dah sampai waktu yang di janjikan mula lah buat alasan berketol ketol, mak masuk sepital lah, hantar opah cabut gigi lah, teman atok amek borang nikah lah. Hakkphuihhh !

 

Apa kita buat semua tak betul , dia adalah orang yang paling perfect (!)

Ini merupakan tanda yang berada di tahap pertengahan pabila segala yang anda lakukan sentiasanya salah di mata beliau, yelah kann nak mencari kesalahan sambil mencipta kesalahan memang sesuatu agenda yang menarik tertarik dan sememangnya deboom ! –.-‘

 

 sms1           sms2

Taip sms pon ala ala lite lite jer

Kalau dahulu kala katop kalau dalam satu message boleh sent sehingga 18ratos page terasa tak cukup, nak sambung lagi bagi jadi 18ratos page agar dapat meluahkan rasa yang terbuku,terpendam dan terendam. Bila dalam hati dah takde taman taip message ala kadar jer.

 

 sms3   sms4

Bila cakap I LOVE YOU

Aishiteru lah lebih kurang wo ai ni. Hikhik Bila cakap I LOVE YOU, cuma reply ‘K’ . Agaknya dah angau dengan Datuk K sampaikan benda yang simple yang sepatotnya boleh di reply dengan penuh 'perasaan hanya taip ‘K’ . Apa pon tak boleh. –.-‘

 

Alasan ‘you terlalu baik untuk I’

Okay para lalink ini adalah alasan yang terhebak yang anda boleh berikan pada sesiapa sahaja yang anda ingin jauhkan diri. Bagi alasan yang dia terlalu baik untuk anda boleh membuatkan hati sang dara/teruna terkedu,tersedu sedan pabila mendengarnya. Hakkkphuihhh! Daripada dengar alasan tak munasabah begitu baik buat begini (LINK)

 

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Kalau lah buat cari cinta tu macam tukar baju,memang ayat ‘You terlalu baik untuk I” tu memang selalu akan berkumandang keluar dari mulut. Hakphuihh !

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata. ^^

belog

57 Orang balas bebelan:

Cik Anita said... [MTT reply to this comment]

memang alasan yang menyakitkan hati part last tu.. dah baik lagi oke la kan utk dibuat bini? apasal? tak nak carik yang baik ke?

huwaaa

t_t

mas saari said... [MTT reply to this comment]

itu semua memang alasan dah ada yang lain lah tu...

lieynanilaz said... [MTT reply to this comment]

sukalah ngan entry ni...:)

Abg Stalker said... [MTT reply to this comment]

sy yg last skli. "u terlalu baik utk i". :P hahaha.tp x sume lelaki bg alasan mcm tu,dia anggap prmpn mcm baju.sila kecualikn sy.hehe

Sunah Sakura said... [MTT reply to this comment]

hurmmmmmm...

nong said... [MTT reply to this comment]

i loike..! minta izin share...

Anonymous said... [MTT reply to this comment]

Teruskan buat entri entri menarik camni....Suka baca..... (*_*)

Pen Biru said... [MTT reply to this comment]

tak jadik laki bini lagi..dah jadik baru tau.nak sms 1 kali sehari pun payah

adeQ said... [MTT reply to this comment]

erkk.. sikit2 cam ade tande2 je.. huuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaa

Eema Eshya said... [MTT reply to this comment]

i like....

Saiazuan said... [MTT reply to this comment]

aiyo, ok la tu balas, my situation ble dah nk dkt breakin up ngan my ex, satu msj pn x balas, tup2 she's with another man.. "ai, bagus tul.." huh, dont be like dat kay..hehe

mencari mood blogging..

JIJI YU said... [MTT reply to this comment]

dia nak tggal aku..sebab aku..sebab dia taknak susah kan aku..taknak bebankan aku..even aku rasa senang dgn dia..

bukan ke kalo cam tu sayang

fRaMe+LenSeS said... [MTT reply to this comment]

benci amattt dengan alasan tu. ngiahahahhahahaha

Pamie said... [MTT reply to this comment]

yang dah balas 'K' je tu..memang dah tahap fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Ezad Skytech said... [MTT reply to this comment]

mesej panjang2...balas pendek je..mmg tension jugak la..heee~

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Cik Anita : Ayat tu bagi dia tak mengecikkan hati sesiapa agaknya lah :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Itu paling tepat kan Kak Mas -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@lieynanilaz : Terima kasih :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Abg Stalker : Anda yakin 110%? Haha :D

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Sunah Sakura : :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@nong : Sure :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Anonymous : Terima kasih Cik Anon :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Pen Biru : Setuju part tu :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@adeQ : Errr yeker? -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Eema Eshya : Thanks lalink :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Saiazuan : Hikhik selalu jadi depan mata. Kesian,tapi dah takde jodoh. Nanti kamu dapat yang lagi baik :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@JIJI YU : Setuju sangat. Kalau alasan gitu takpe jugak :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@fRaMe LenSeS : Hikhik Itu alasan yang terhebak di pasaran :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Pamie : Dah kena faham dah kalau tu jawabnya -.-'

nong said... [MTT reply to this comment]

tengkies..^_^

diana said... [MTT reply to this comment]

betul2..
sebab tu masa bercinta kena berpada2..jangan terlebih rasa cinta..senang orang pijak kepala..:)

Miss Nadya said... [MTT reply to this comment]

hurm..sedih baca entry ni..nad dh pernah kena...takut terkena balik..:(

fobia dgn cinta..:(

p/s :: rindu nk p sekolah jugak..dapat amik gambau pon xpe..:)

Syafiq Rosli said... [MTT reply to this comment]

alasan2..kan..haish..kesian kepada mangsa keadaan

semutsengal said... [MTT reply to this comment]

k.





LALALALLALALA,


jadah apa "k", "k" ni. mencik tau. mencik ! mencik !

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

any words from the lovers can't be defined truly as there are more trickery of love! ;))

gedek! said... [MTT reply to this comment]

orang lelaki malas angkat tepon rumah....

serious!

✿Dear Yayah✿ said... [MTT reply to this comment]

hakpuihhhhh ! hakpuihhh !

HAHAHAHA.

so true sis. byk pengalaman ek? hehehehe XD

lawa la belog. follow you :)

cik wanie Lovela (CWL) said... [MTT reply to this comment]

hahaha sunguh!!!

P/s: katun tu mirip mcm yuyu zulaikha suka draw heheh comel :)

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

huuuuuu
tulah kan,.sindrom2 percintaan yg semakin ke akhir nyee
mang kene hati2 sokmo
kalau dah lame kwn pon kan

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

u terlalu baik untuk I..alasan untuk clash dengan mmbuat pasangan rasa serba salah. em, entah. takut psl love love ni. sekali kecewa, perit org kata.

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@nong : Most welcome dear :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@diana : Betul. Kalau terlalu bagi cinta 100% memang senang lah kena buli :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Miss Nadya : InsyaAllah tak jadi dah macam tuh. :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Syafiq Rosli : Tu lah kann :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@semutsengal :

"K."

Memang menyakitkan hati kalau hantar msg panjang panjang itu yang di reply nya kann. Hikhik :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rtp Farra Arisha : Agreed :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@gedek! : Handphone sendiri pon dia malas nak jawab Uncle ! Ape lagi telipon rumah -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@✿Dear Yayah✿ : Pengalaman kawan sekeliling sayangg :P

p/s : Ehhh yeker? Lain la dear -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@aimie amalina : Yups normally boleh nampak tanda :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan : Betol Namee,sakitnya kalau terputus tu tak tahu nak cakap macam mana. Hehe :)

oli-go said... [MTT reply to this comment]

sadis sungguh alasan tu..huhuhuhuhu..tp bernas..hehhehe

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@oli-go : Errr ? Bernas ? -.-'

cik wanie Lovela (CWL) said... [MTT reply to this comment]

baik cari org yg mencintai kita

Ain Dzaya said... [MTT reply to this comment]

mesti da segeleng kan MTT meludah sambil buat entri nie..hik.hik.

jz kididng..heppy new yer!

Ain Dzaya said... [MTT reply to this comment]

mesti da segeleng kan MTT meludah sambil buat entri nie..hik.hik.

jz kididng..heppy new yer!

Ain Dzaya said... [MTT reply to this comment]

mesti da segeleng kan MTT meludah sambil buat entri nie..hik.hik.

jz kididng..heppy new yer!

Chegu said... [MTT reply to this comment]

hehehe, nice entry, btol la, kalo da kasi alasan mcm2 tu, fahama2 je la kan,

È