BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Friday, December 16, 2011

Facebook Baru : Facebook timeline yang oshem !

Assalammualaikum

 

 

Yeayyy dengan rasa girang gumbira dan tanpa gundah gulana MTT telah pon selamat bertukar ke timeline facebook yang baru. Ala ala twitter gitu lah kan nak ada timeline berbagai. Mula tengok dah mula jatuh chenta tahap chipmuck monster dah. Terkesima tak payah cakap lah,siap terkinja kinja lagi mulut berkata kata nakkk nakk nakkk yang macam tu jugakkk !

Mungkin ada yang dah sedia maklum dan mungkin juga yang tak tahu menahu satu kebenda pon macam yang MTT dapat tahu ni.. Hikhik Sebelum ni memang nak buat tapi oleh sebab munasabah line tenet kat opis ni tenat kemain jadinya hari ni baru berkesempatan nak meng-hupgrate.

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

 

Maaf kaedahnya gambor terpaksa dibuang sebab munasabah tatkala itu masih belum berhijab. Mohon sesiapa juga yang ada gambar saya sebelum berhijab dibuang dan jangan di siarkan di mana-mana. *ko ingat engko retis?? HAHA Hanya secebis pesanan buat mereka-mereka* Terima kasih Smile

 

Siap ada cover photo ala ala header gitu , nak letak flash header boleh dok? Hikhik

Ini lah dia rupa serta wajah baru facebook timeline yang di wawarkan sampai naik berbuih jemari ni tadi. Ehh jemari boleh berbuih ? Hheee ~ Abaikan , sambung balik , ramai juga yang bertanya tadi macam manakah , bagaimana kah nak bertukar ganti ker facebook timeline ni. okay anak anak sekalian mari rapatkan bijik mata kalian ya. Hikhik

 

Step 1

Klik kan home button tu dan akan tersembol keluar lah segala jenis ayat ayat di bawah , sila rujuk gambar ya , selepas itu klik 'ACCOUNT SETTING’ , selepas meng-klik dengan rakusnya klik pulak perkataan ‘HELP’ yang seperti tertera di bawah ini

 

Maaf kaedahnya gambor terpaksa dibuang sebab munasabah tatkala itu masih belum berhijab. Mohon sesiapa juga yang ada gambar saya sebelum berhijab dibuang dan jangan di siarkan di mana-mana. *ko ingat engko retis?? HAHA Hanya secebis pesanan buat mereka-mereka* Terima kasih Smile

 

Step 2

Klik kan seperti perkataan yang di bulatkan merah di bawah yakni ‘INTRODUCING TIMELINE’

 

facebook3

 

Step 3

Kemudian akan tertera lah gambar seperti di bawah , klik kan ‘GET TIMELINE’

time line facebook

 

Step 4

Siappppppp ! Ini lah hasilnyaaaaaaa !

 

Maaf kaedahnya gambor terpaksa dibuang sebab munasabah tatkala itu masih belum berhijab. Mohon sesiapa juga yang ada gambar saya sebelum berhijab dibuang dan jangan di siarkan di mana-mana. *ko ingat engko retis?? HAHA Hanya secebis pesanan buat mereka-mereka* Terima kasih Smile

 

Ada yang kata complicated tapi bagi MTT kalau kita tak explore macam mana nak tahu tentang sesuatu yang baru kann ? Ada tempoh percubaan 7 hari , kalau rasa nak cuba dulu tak perlu klik publish pada sebelah atas kanan wall. Selamat mencubaaaa !

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Susunannya nampak lebih best berbanding yang lama. Siyes cool ! Tapi kena adjust sikit lah mana mana setting tu, contoh macam hide recent activity kena edit balik , yang lain lain tak terusik pon.

Iklan : Bila gf/bf di puji di facebook ? –-> Klik SINI laju laju

 

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata ^^

belog

24 Orang balas bebelan:

Eema Eshya said... [MTT reply to this comment]

emma pun da try =)

Yatie Awang said... [MTT reply to this comment]

wahh..cantik, akak nak cuba jugalah...hehee

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

hehe, i feel lazy to have a try on this. wkwkwkwkwk.

✿ pink velvet ✿ said... [MTT reply to this comment]

memule org rase annoying gile facebook timeline ni, tapi dah lame pakai, bole terima dek akal gaq lah, hehe~~

nazihan ali said... [MTT reply to this comment]

wah..mcm best..nk try la

Saiazuan said... [MTT reply to this comment]

wow.. look cool :D

mas saari said... [MTT reply to this comment]

nak try gaklah...mekasih MTT! cayang dia..

Miss Nadya said... [MTT reply to this comment]

nad tukar jugak tau kakak..:)
tapi tengah menyesal sebab tak leh tukar ke fb lama..:)

Raisya Haris said... [MTT reply to this comment]

Hehe. Pening kepala je oleh timeline ni. -_-

miss wanie said... [MTT reply to this comment]

serius kak..mmg canteq timeline fb :D
makin pening na mengeditnye jugak..haha.,.kena terjah lagi dan lagi untuk memudahkan semua tue..btw..kak..??your timeline fb so nice :D
i like!!

ct kamaliah said... [MTT reply to this comment]

geram tau tengok timeline fb baru nie..xbest..tp xtau la kot nanti kama guna gak..hahahahaha..;))

SoLy SoLicious said... [MTT reply to this comment]

janggal lg ha nan timeline ni..

RATU QASEH SAIFUDIN said... [MTT reply to this comment]

daa lama daa guna fb tl ni..sejak oktober lagi..best!!!...nkpk lebeh kemas je..=) <3

[fArAh aLiAs] said... [MTT reply to this comment]

jom maen game yang best. release tension!

http://coretanharapan.blogspot.com/2011/12/jom-release-tension-sekejap-ayuh.html

nurdani said... [MTT reply to this comment]

dah cuba tapi ala2 header tu belum buat lagi.tapi memang ohsem la timeline ni

Fad said... [MTT reply to this comment]

tq MTT...baru tau ni..and OTW to time line..keh3

Eera Shera said... [MTT reply to this comment]

tak try lg..mcm pening je hehe

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

ramai org tanya mcm mana nk buat timeline ni. laily patut share kt semua org entry nih !! :D tp namee tak faham lah layout dia.. :(

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said... [MTT reply to this comment]

teringin jugak nak cuba hehehe

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

hehehe
belommm lag cube mtt
hehehe

WANDA said... [MTT reply to this comment]

nanti saya try fb timeline ni..ramai dah kawan2 try...

done follow... salam pkenalan :)

nabila faryzza said... [MTT reply to this comment]

kte pun dh tukar timeline jugak. cool habis. ala blog sebab ada cover photo. :)

Pn. Sheila said... [MTT reply to this comment]

erm.... i pun suka yang baru nie.... cantik...

Ezad Skytech said... [MTT reply to this comment]

hee..belum cuba lagi FB timeline ni MTT..nampak smart pulak..ada header2 tu..da macam blog pulak kan..hee ~

È