BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Friday, December 16, 2011

Facebook : Bila orang puji gf/bf di facebook

Assalammualaikum

 

 

Laman sosial ni kebiasaannya menjadi tempat untuk para para makhluk yang bernama manusia untuk beramah tamah mesra alam bersama sesiapa sahaja kenalan di facebook. Sesetengah manusia suka bertegur sapa dengan mana mana makhluk yang menjadi friend list nya dan tapi tapi tapi dan akan tetapi ya ada juga ada juga makhluk yang tak berapa gemar beramah mesra. Cuma accept as friend dan senyap membisu kematu sampai lah di removekan pada saat saat tak di perlukan. Hakkkphuihhhh !

Kalau profile picturenya cantik , terbaek dan memang kebabom memang lah akan adanya manusia manusia yang suka kan kecantikan ciptaan-Nya yang akan sentiasa memuji ,

 

“ Cantik lah you ni ”

“ Comel lah you ni ”

“ Anggun lah you ni ”

“ Ayu lah you ni ”

 

Tapi kadang kadang secara sedar atau tak sedar bila bf/gf ada dalam friend list ni memang pergaulan untuk berjamah mesra tu memang sangat terhad sebab munasabahnya kalau ada yang memuji mula lah akan timbul bibit bibit kecemburuan yang kadang kadang bila di fikir fikirkan macam tak masuk dek akal.

Orang puji gf/bf anda,tapi anda rasa cemburu dan sakit hati ? Apekah ?

 

fb

 

Lepas tu mula lah dengan menghantarkan sms sms berbaur cemburu yang tak masuk dek akal kalau di fikirkan apetah lagi nak di TERbayang bayang bayangkan? –.-‘

 

sms1 sms2

sms3 sms4

sms5 sms6

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Sebabkan benda remeh macam ni pon kadang kadang boleh sampai jadi perang dasat? Orang puji gf anda kot,bukannya apa pon kan.. Btw,kita semua ciptaan-Nya semua cantik cantik belaka dan pasti ada manusia yang suka memuji keindahan ciptaan-Nya kann? –.-‘

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata ^^

belog

10 Orang balas bebelan:

AyiLarimA said... [MTT reply to this comment]

Hahaha, macam t'kene dkt btg idung s'diri je ni.
hahahaha. so, better xpayah puji kan, senang cter, xde yg mrh ke, b'perang ke kan :D

JIJI YU said... [MTT reply to this comment]

pujian ni leh mendatangkan penyakit hati

Sunah Sakura said... [MTT reply to this comment]

sangat indah lagik bila bf kamu rasa cemburu orang lain tengok gambar kamu yang cantik..tandanya bila da kawen nanti insya'Allah dia tak senang2 nak bagi isteri dia dedah sana sini kan...cantik itu untuk suaminya saja...nyata dia tidak dayus...hehehe

Marina said... [MTT reply to this comment]

nak wat camno... dah memang lawa/hensem..kih kih kih..

Nak mintak tolong MTT n kawan yang bacer belog ni boleh? Tolong vote untuk contest marina join ni boleh? Vote MTT n kawan2 amat2 dihargai..Terima kasih..

http://marinafazli.blogspot.com/2011/12/perlukan-vote-korang-untuk-contest-ni.html

Eza Boom Boom :) said... [MTT reply to this comment]

kalau dah jeles tu, cepat-cepat kawen :P

Fiq Fikri said... [MTT reply to this comment]

eheh kenapa bf dia sama tangan cam gf die eheh :P
betul jugak disebab kn hal kecik,kite boleh jdi gduh,mungkin kes cemburu
cemburu tandanye sayang ehehe...

D'ya Marshmello said... [MTT reply to this comment]

er yg situasi SMS tu pernah berlaku kat D'ya..tak tahu nak cakap apa kalau dapat boyfrenz yg cemburu lebih-lebih ni =,=

jum singgah ;P

LATEST ENTRY : Entri Berkualiti Perlu Untuk Dapatkan Banyak Komen

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

this love case always seems annoying and make everybody annoys..emm :( girls and boys should be open minded a while, so that there's no misunderstanding..:)

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

mungkin nampak mesar kot. sbb tu certain org tak dapat terima kalau org lain cuba nak rapat atau puji dengan partner dia. :) kan kan. cemburu buta tu. hehe

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

ha
tulah..ade kesan baik buruk nye kan
kalo dpt yg memahami oklah
kalo yg cemburu buta abis
huhuhu
payah nk jawab tu

È