Bebelan Terbaru BeloG MTT

Saturday, December 31, 2011

I DON’T READ newspapers, I READ MyNewsHub

Assalammualaikum. Hello para lalink ^^

 

 

p/s : Nak menang RM100 ?? Baca entri ni sampai habes ! ^^

Kalau dulu masa kecik kecik MTT ni lah makhluk yang paling pemalas tak hengat sekali nak tengok berita dan ambil tahu perkembangan sekeliling kat tv. Bila mama suruh buka berita tepat jam 8.00 malam macam biasa channel feberet TV3 ! Mula lah mulut ni asyik nak membebel tak tentu hala tujuan cakap ala, mama nak tengok apa jer,dua orang pembaca berita dok tercegat kat situ sambil baca skrip,kalau kachak bergaya dan jelita tak pelah jugak. Cettt !

Biasa lah kan kanak kanak kegirangan asyik fikir nak tengok benda yang indah indah belaka jer kan. Kalau benda yang membosankan tu memang susah lah kan nak terapkan dalam kepala hotak ni. Tapi ya anak anak bila masa memakan masa seterusnya membuatkan pemikiran ni mula matang baru lah terasa nak ambil tahu perkembangan yang berlaku di muka bumi ni. Cehhhh !

Risau dengan perkembangan dunia, ekonomi negara, penggiat seni yang menghiasi persada seni, perkara perkara baru yang berlaku di luar dan dalam negara ingin di sampaikan dari satu peringkat ke peringkat yang lain. Medium medium yang biasa di gunakan pastinya lah tv,media semasa,surat khabar dan yang terkini lagi ohsem ! Berita dah boleh di baca secara pantas lagi tangkas ! Yeyyyy !

Girang gumbira cakap dengan keluarga tersayang,rakan dan taulan. Dah dah dah tak payah nak bazir duit dah nak beli surat khabar hari hari dekat kedai Ah Seng tu. Nahhh ! Hamekk tengok ni jangan lupa siap buat bookmark sekali. Siyes, MTT pon dah siap buat bookmark dah !

Boleh jimat cermat semart kann? Duit yang nak beli surat khabar tuh, boleh simpan untuk beli tiket wayang ker KL Gangster 2, nak pergi taman burung ker, nak shopping nampuluhlapan ratos kali sebulan ker kannn. Hanya dengan 1 website, segala yang korang nak tahu tentang hal yang berlaku di sekeliling ni di hujung jari bhaii. Tak yah lenguh lenguh kaki jalan kaki gi kedai dah.

 

MNH

MyNewsHub90,000 share? Ohsem! Kann?

 

mynewshub3

Nak berita lalu lalang depan mata? Klik sini - MyNewsHub Fan Page

 

MTT mula kenal portal berita online yang terhangat di Malaysia ni, sejak berjinak jinak dalam dunia blogging. Pembaca yang berkunjung ke MyNewsHub bukan saja dapat mengentahui berita berita terkini yang hup-to-date, malah berpeluang memenangi pelbagai hadiah menarik sebab munasabah portal terhangat di Malaysia ini kerap kali menganjurkan pelbagai giveaway dan banyak hadiah hadiah yang ohsem yang sudi di berikan kepada pengunjung portal ini.

MyNewsHub, nak apa lagi kann? Jangan katakan dapat tahu berita berita terkini yang hup-to-date malah siap cuba memberikan pelbagai hadiah menarik melalui giveaway/contest contest yang senang sesenang kunyah kacang cap jari. Bukan setakat blogger jer yang boleh join giveaway/contest contest yang di anjurkan,korang yang ada account facebook pon boleh terkinja kinja join sekali tanpa segan terpilu. Siyes , tak tipu apetah lagi nak membohong.

 

REWARDS SYSTEM (!)

 Reward

Lagi kerap kunjungan ke MyNewsHub,lagi banyak point yang korang boleh dapat !

Reward

 

Selain dari mengetahui perkembangan berita semasa di sekeliling korang,di MyNewsHub juga korang boleh mendapat point sebagai reward yang boleh korang tebus pabila point telah mencukupi. Bukan saja dapat baca dan tahu tentang perkembangan dunia bahkan korang boleh dapat reward dengan setiap kali korang klik masuk ke portal MyNewsHub ni kannn. Best best best kann !

Oleh yang demikian,rajin rajinkan lah diri ambil tahu perkembangan sekeliling dengan membaca berita berita yang ada di MyNewsHub sambil tu boleh menang macam macam. Oshem kann? Kat portal berita online lain jarang jarang di kesan adanya peluang peluang gini.

Cakap saja korang nak tahu tentang apa, tentang siapa, tentang perkembangan apa semuanya ada di :

 

MyNewsHub

 

Okay, bersempena dengan 1st anniversary MyNewsHub pada Febuari 2012, akan adanya 1 contest yang simple lagi senang untuk di sertai. Sambil korang blogwalking, chit chat kat muka buku , boleh meng-joinkan diri dalam contest bersempena dengan 1st anniversary MyNewsHub nih , hadiahnya dah tentu boleh buat bijik mata korang tersembol sembol okay.

Mudah saja contest yang di buat ni, cuma perlu klik , REVIEW dan KOMEN !

MNH2

5 Komen yang terbaik, terhebak dan buatkan tersembol bijik mata membacanya akan menerima RM100 setiap seorang !

------------------------------------------------------------------------------------

Cara untuk join seperti di bawah ya. Tak payah susah susah nak buat entri berbagai :

 

Step (1)

Korang cuma perlu klik sini (LINK)

Reviews

 

Step (2)

Login menggunakan account facebook (senang jer kann?)

MNH2

MNH3

 

Step (3)

Isikan ruangan yang di sediakan. Komen mesti lah jujur ikhlas, tulus, mulus, telus dari lobak hati ya, dan yang paling PENTING tiada unsur caci makian. Bahasa jiwa bangsa kann kann kann~ ^^

MNH4

MNH5

 

Step (4)

DONE (!)

MNH6

 

Step (5)

Selepas dah selesai , kamu hanya perlu emailkan beberapa butiran dan copy paste komen tadi bagi tujuan verifikasi ke rewards@mynewshub.my :

MNH

 

Penyertaan bermula        :  31 Disember 2011

Tarikh tutup penyertaan :  31 Januari 2012

Pemenang akan di umumkan melalui email

 

------------------------------------------------------------------------------------

 

 

-GOOD LUCK-

 

belog

18 Orang balas bebelan:

Anak Pak Amran & Makcik Hasmah said... [MTT reply to this comment]

Wahhh. Pagi2 dah ada entry ! hehe

;)

miss sue said... [MTT reply to this comment]

fuuhhh panjang betul entry ni..=.='' ..thanks for sharing ea..

mas saari said... [MTT reply to this comment]

menarik ni...
akak pun suka baca mynewshub!

Innanie | Ariffin said... [MTT reply to this comment]

macam mana nak join ye??? blh bg link utk syarat penyertaan!

Eera Shera said... [MTT reply to this comment]

slalu bace news kt situ..x baca srt kbr dah

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@miss sue : Most welcome :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Join taw kak ! :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Innanie | Ariffin : Tak ada apa apa syarat dear. As long ada account facebook dh cukup dah. :')

CikAnyss' :O said... [MTT reply to this comment]

wahh ,, . patut la tengok makin byk blog letak mynewhub , hehe .. gud luck mtt ye ;;:P

amirnawawi said... [MTT reply to this comment]

Dah join dah.. :)

semutsengal said... [MTT reply to this comment]

tapitapi,

aku bukan selalu berinternet ni. Macmana ?

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

seronok tgk mynewshub semakin berkembang pesat !! :D namee pun salu tgk mnh..berita2 dia hot. hehe

AL-QASSAM said... [MTT reply to this comment]

Jom kita ambil cakna pasal mahasiswa pula di sini:
Masa untuk Perubahan

Pn. Sheila said... [MTT reply to this comment]

em... menarik ni... gd info... nak join ler...hehe

Ain Dzaya said... [MTT reply to this comment]

sekarang mynewshub da semakin berkembang di persada..
all the news sume latest2..;D

maszull said... [MTT reply to this comment]

assalamualaikum MTT...selamat hari lahir yer moga sentiasa ceria n gembira selalu d'samping keluarga...:)

n3 buat Belog MTT...

http://maszull.blogspot.com/2012/01/selamat-hari-lahir-blogger-mtt.html

nurkaloi said... [MTT reply to this comment]

hohoho kaloi tak pernah tahu punn
keke memang cetek it

shigellazoster said... [MTT reply to this comment]

ape yg penting cs suke entry ni sebab pic cs kuar hahahaah

È