BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Wednesday, December 14, 2011

Kelakuan pelik manusia yang dasat di kedai makan

Assalammualaikum 

 

 

 

Hembusan angin bayu sila bawa kan pada daku mood yang sebaik baik mungkin agar dapatku menjulingkan bijik mata para lalink yang sudi bertandang di blog muruk ini.  Cetttttt ! Okay okay okay dan okay lagi , pagi ni mood pon sepoi sepoi bahasa jer teringat kejadian yang pernah berlaku nampuluhlapan ratos kali , pada para lalink rasanya pon pasti tak pernah terlepas momen yang akan di ingati sehingga zaman berzaman zaman ini.

Kedai makan , sebuah tempat untuk para manusia menikmati keindahan pemandangan berserta menikmati hidangan lauk pauk yang tersergam indah sebagai pembuka selera. Errr TERlapar dah sambil menaip ni. Takpe , stock Dairy Milk masih berbaki sambil taip sambil kunyah.

Sambung , pastinya dan sudah semestinya semua orang sedia tahu , sedia maklum bahawasanya segala tingkah laku , percakapan , perwatakan kita bermula dari rumah. Apa yang tersemat di dalam lobak hati di bawa keluar dari rumah. Setuju ? Sila anggukkan kepala dengan kadar 1800km sesaat. Terima kasih kerana mencuba. Hikhik ^^

Tapi tapi tapi tapi dan akan tetapi ya anak anak , kenapa ? mengapa ? bagaimana ? Kejadian kejadian yang sepatotnya tak berlaku di luar apetah lagi di tempat makan/kedai makan sering kali di tatapi oleh makhluk lain yang tak hengen nak melihatnya. Hakkkkphuihhhhh ! –.-‘

 

 

makan sambil cakap

Bercakap sambil makan

Beramah mesra tu tak salah akan tetapi biarlah kena pada gaya dan masanya , kalau kat dalam mulut berkepok kepok nasi dan lauk tak dan masuk dalam anak tekak , mulut lancang nak bercerita pungg pangg pungg panggg ! Sampai yang tertoleh toleh tengok rasa nak muntah darah kaler pelangi –.-‘

 

bersin

 

Bersin tak hengat dunia

Bersin adalah satu tindakan refleks ya anak anak jadinya ianya memang tak dapat nak di kawal oleh tuan empunya badan tak kira dalam apa jenis situasi sekali pon. Akan tetapi alangkah indahnya jika membiasakan diri dengan menutup mulut ketika bersin selain dari membiarkan ianya terbentang luas lalu membuatkan orang sebelah menyebelah rasa tak selesa. Kannn? –.-‘

 

 

Kecoh buat bising

 

Kedai makan tersebut milik beliau

Kedai makan seharusnya lah untuk orang awam , tak kira dari pelusuk mana sekali pon dia datang akan tetapi tahu kah bahawasanya makhluk lain pon mempunyai hak untuk mendapatkan keselesaan di sesuatu tempat mereka berada? Bukannya bersembang , ketawa berdekah dekah dekah sampai nak tersembol anak tekak dan mengganggu makhluk yang lain. Kann ? –.-‘

 

download

 

Sinki basuh tangan untuk merenjis

Ini adalah part yang paling terbaik bagi mereka yang belum bergelar pengantin , sila lah dekati makhluk makhluk yang gemar berkelakuan begini. Lepas dah habes melantak bagai nak rak , menuju ke sinki untuk mencuci tangan dan mulut . Selepas mencuci tangan , makhluk tersebut akan merenjis renjiskan saki baki air di tangan untuk di renjis kepada yang belum bergelar pengantin. –.-‘

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Perwatakan di rumah tu akan di bawa pabila kita keluar dari rumah , jadinya seharusnya lah berkelakuan yang enak enak se-dari rumah sebelum ianya keluar dari rumah dan menjadi tatapan umum. –.-‘

 

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata ^^

belog

25 Orang balas bebelan:

✿ pink velvet ✿ said... [MTT reply to this comment]

baru perasan ... selalu jugaq terjumpe dgn org2 camni ... ade yg plg hebat tu, lelaki yg lepak kedai mamak tgk bola, bontot atas kerusi A, kaki atas kerusi B...itu paling melampau

Marina said... [MTT reply to this comment]

sabar je la ngan org macam ni kan?

Kaori Hidayah ♥ said... [MTT reply to this comment]

kiter selalu bersin tapi bukan waktu makan hehe

Pen Biru said... [MTT reply to this comment]

paling meluat adalah bila lepas basuh tangan siap kumur2 yg ada sound efek lg kat sinki tu..pdhal sinki tu tak sampai 2 jengkal dgn org yg tgh makan.chait!

maszull said... [MTT reply to this comment]

assalamualaikum MTT...betul la semua kelakuan yg x elok haruslah diperbaiki dan jgnlah diamalkan perkara2 mcm tu diluar rumah x ada sivik langsung...:)

mas saari said... [MTT reply to this comment]

satu lagi ludah merata2!
iyaaarrrrkkkkk...geli gila!

maszull said... [MTT reply to this comment]

assalamualaikum MTT...mama dtg bawa n3 ini yer...:)

http://maszull.blogspot.com/2011/12/5-blog-wanita-pilihan-ku-2011.html

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

hehe, that's normal. people often make mistakes, and for sure kita harus perbaiki kesilapan diri masing2 to be more perfect as well..

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

ahahaha, sinki kat kedai makan selalu nampak jijik. penuh dengan ludah n kumur. euww.meremang bulu roma. ahah, lagi satu..makwe pakwe dating tak hengat dunia. berpelukan di kedai makan.

cik najihah said... [MTT reply to this comment]

x dinafikan kadang2 fara ade jugak buat bende2 ni..tapi cover lah jugak huhu

LAici KAng Ais said... [MTT reply to this comment]

makan sambil mengumpat ni mmg tak elok. kita makan balik apa yang kita luahkan tu balik.

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@✿ pink velvet ✿ : Yang tu lagi hebakk :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Marina : Selalu sangat jumpa orang macam ni bila waktu lunch.. -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Kaori Hidayah ♥ : Kalau bersin waktu makan kena berkumur dulu taw :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Kaori Hidayah ♥ : Kalau bersin waktu makan kena berkumur dulu taw :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Pen Biru : Itu lagi lah menggeli-kan..Rasa tak sanggup nak masukkan dalam entri ni sekali..Hikhik :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@maszull : Wasalam..Betul tu mama :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Orang macam tu lagi lah terasa macam nak PANGGGGG -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@maszull : Waalaikumsalam mama. Terima kasih :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rtp Farra Arisha : Exactly dear !

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan : Haa itu lagi boleh buat nak muntah kaler pelangi :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@cik najihah : Cover line cemerlang terbilang dan gemilang yer? :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@LAici KAng Ais : Euwww makan balik apa yang di luah -.-'

Shawn Razaleigh said... [MTT reply to this comment]

part merenjis tu mmg aku anti. demmm

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

hehehehe
bab ckp kuat
ketawa kuat2 tu mang sokmo la jadik kat kedi makan
tmbh2 lewat mlm
adoiiii
hehehehe

È