Bebelan Terbaru BeloG MTT

Thursday, December 29, 2011

Pakej BERGURAU sekali dengan PENAMPAR

Assalammualaikum.

 

 

 

Bergurau, orang kata bergurau ni adalah sesuatu yang sangat mustajab untuk melegakan tekanan yang amat dasat yang telah menghinggap di atas kepala hotak,mahupon di dalam ya. Ianya boleh di hilangkan dengan serta merta tatkala adanya rakan dan taulan yang mampu merenggangkan sedikit ketengangan urat hotak.

Tapi tapi tapi dan akan tetapi ya para lalink,bergurau ni kalau tak kena gayanya silap silap membolehkan kita mendapat penampar,penyepak mahupon free kick yang tak usah di minta minta bahkan akan di berikan secara percuma tanpa rasa segan mahupon terpilu langsung.

Orang tua tua dah dok pesan dah nampuluhlapan ratos kali sampai kan dah naik bengkak dah telinga,kalau nak bergurau biar kena pada tempatnya. Jangan main sondol ikut dan jer,nanti kang tak pasal pasal makan penampar percuma hinggap kat pipi lantas menyebabkan gigi bertaburan di lantai manakala gusi pula tersangkut di celahan anak tekak.

 

Di suatu petang di celahan kesibukan waktu..

Untitled2

 

Tiba tiba kononnya seorang rakan sekerja yang prihatin ingin menceriakan suasana menyapa lalu meninggalkan sekeping kertas di belakang badan tanpa di sedari…

 

Untitled3

Bergurau tak kena pada masa

Kalau nak bergurau pon kena lah juga toleh ke kiri toleh ke kanan,kedepan,kebelakang bagi memastikan keadaan semuanya berada dalam keadaan yang terkawal. Bukannya main redah ikut suka hati kepala hotak sendiri jer nak buat kepala sendiri kan. Nanti kang tak pasal pasal ada yang menghinggap di pipi.

 

Bergurau tahap melampau

Kalau kot yer pon nak bertamah ramah mesra dengan rakan,jangan lah sampai dah tahap kekeringan idea pon nak jugak tunjukkan kreativiti dan kebijaksaan dalam bergurau sampaikan gurauan tu dah sampai tahap melampau dan menimbulkan kemarahan kepada si penerima gurauan tuh.

 

Orang kata kerana mulut badan binasa

Bergurau sangat di alu alukan bagi menyerikan hidup sekalian makhluk yang duduk di muka bumi ini akan tetapi elok lah sekiranya kalau tahu nak membezakan masa untuk bergurau,masa untuk serius dan masa untuk bergelak tawa sampai tersembol sembol anak tekak tu yer tak? –.-‘

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Bergurau ni ada banyak jenis,bergurau secara halus,bergurau secara kasar,bergurau yang tahap melampau. Pilih lah nak bergurau dengan cara yang mana satu untuk mengelakkan dari merenggangkan hubungan sesama manusia.

IKLAN : Ada sesuatu yang menarik dari MyNewsHub untuk para pembacanya 31 Disember 2011 ni. Tunggu taw !

 

 

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata. ^^

 

belog

45 Orang balas bebelan:

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

betol2
plak2 time tu tengah berhanginnn
adehh
nasib ekaulah tuan badan, nak kena penyepak ke ape kan
hehehehe

syiela said... [MTT reply to this comment]

Nak bergurau kena tengok keadaan sama... pandang keliling...jgn disebabkan mulut badan binasa

mas saari said... [MTT reply to this comment]

akak tak suka orang yang bergurau melampau2 ni..

RedVixen said... [MTT reply to this comment]

tambah lg 1... bergurau yang dia sorang je rasa lawak...pastu dia je yang gelak... tensen woo... bagi penyepak gak bleh? hahaha

CikAnyss' :O said... [MTT reply to this comment]

yup . betul tu , kdg2 tu anys pon tersalah bergurau , kan dah bermasam muka .. :(

nurkaloi said... [MTT reply to this comment]

bergurau time takde mood memang rase nak penampor kannn eghhh

Rtp Farra Arisha said... [MTT reply to this comment]

love to see everyone makes a joke, but depends. if the mood on that time tidak seberapa baik, do feel uncomfortable with any jokes around...:O

Nizam Ijam said... [MTT reply to this comment]

jom MTT join segmen :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@aimie amalina : Nak bergurau boleh tapi kena tengok masa jugak,situasi masa tu macam mana. Kann :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@syiela : Yelah nanti tak pasal pulak bergaduh kann -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Yelah, gurau kasar sangat memang boleh buat orang meluat -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@RedVixen : Haha yang tu lagi lah boleh buat muntah darah kaler pelangi kann -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@CikAnyss' :O : Say sorry jer dekat dia yunk mesti nanti sejuk hati dia :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@nurkaloi : Kann,apa pon tak boleh -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rtp Farra Arisha : Betul :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Nizam Ijam : InsyaAllah :)

maszull said... [MTT reply to this comment]

assalamualaikum MTT....yer la kalau nak bergurau agak2 la kan kalau dah melampau sgt mmg nak kena penampar...

bergurau tu boleh tapi biar berpada2 la kan...:)

Akulah Pak Lan said... [MTT reply to this comment]

Talk with me, I will never make you stop laughing even you are in bad mood

javanese DOVE said... [MTT reply to this comment]

i suka gurau kasar -_-'


err..

✿Dear Yayah✿ said... [MTT reply to this comment]

kerana pulut santan binasa, kerana mulut masuk neraka. heh

mulut ni bahaya

kita tak sedar kdg2 apa yg kita guraukan tu sbnrnya mengata org, mgumpt atau menfitnah. walaupun ianya skdr gurauan.

peace ^^

ubi said... [MTT reply to this comment]

byk tips ni..mcm baca majalah ujang. haha

Kalamhati said... [MTT reply to this comment]

btol tu..bergurau ada batasnya kan..jgn smpi terlbih sudeyhh..hehe

semutsengal said... [MTT reply to this comment]

"aku berak kat sini."


tahap bergurau dikala kekeringan idea tpi nak bergurau jugak. Boleh ?

cik najihah said... [MTT reply to this comment]

bergurau nak kene pelempang..
haha..nice lah kak

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said... [MTT reply to this comment]

ada benda blh digurau ada benda x boleh :)..lain org lain penerimaan..

oli-go said... [MTT reply to this comment]

tu namenye mmg menyerah diri utk di tampo..hahahhaa..

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@maszull : Waalaikumsalam mama. Betul,tak salah bergurau tapi kena tengok masa jugak :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Akulah Pak Lan : Wahhhhhh ! ^^

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@javanese DOVE : Kalau penerimaan orang tu okay,than okay lahh :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@✿Dear Yayah✿ : Setuju sangat :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@ubi : :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Kalamhati : Yang terlebih tu kadang kadang sampai bawa masam muka :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@semutsengal : Hahaha~ -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@cik najihah : Thanks yunk :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty : Sangat tepat :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@oli-go : Betul ! Haha :P

cik wanie Lovela (CWL) said... [MTT reply to this comment]

wuhuuu....pang3 haha

mohdhazlan Dreadlock said... [MTT reply to this comment]

bergurau pun ada batasan :)

slmt thn baru mtt ..gudluck k :D

Semut Senyum said... [MTT reply to this comment]

pernah kwan sendiri kene mcm ni.. rasa tak baik tau org yang buat tu...

cik semut tak pernah kena sbb tak pernah buat kt orang. tapi kalau kene kat diri sendiri, mau rasa nak sepak balik org yang buat tu

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

eee, namee tak suka org gurau macam tu. letak pelekat tu kat belakang kita. serious. even time namee gembira ke sedih ke..sgt tak suka. macam rude.

Nonie said... [MTT reply to this comment]

gurau jgn sampi orng naik membengkak...nonie pyn tgh sakit hati ngn 1 gurauan bodoh ni.sabar je la..ikutkn hati mau ko ak lempang lajulaju!!! ^_^

MANZARINA said... [MTT reply to this comment]

setuju dengan pendapat sini

afzalsukasuki said... [MTT reply to this comment]

tak pandai bergurau..ha ni makan dia.ada bergurau time orang tgh kuburkan jenazah.kang ada plak kena tanam sekali.hahaha

EZAD AMIR said... [MTT reply to this comment]

Gurauan melampau mbawa padah..
Majidul akema sidik.Tibi 3.

Ain Dzaya said... [MTT reply to this comment]

MEMANG HANGEN la kan lu ada orang nk berguraw bila hangen taufan da datang...
tapi kalu nak berguraw utk ceriakan keadaan ada caranya jugak..

È