BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Thursday, June 30, 2011

Senarai “Jom reka dialog”


  • Senarai akan di hupdate dari masa ke semasa sehingga jam 10.30malam yer.. =.=

  1. http://naimulfirdaus.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  2. http://www.herstoriie.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  3. http://azumie.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  4. http://www.lailyqaisyirah.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  5. http://terowonginformasi.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog-segmen.html
  6. http://belogcikarda.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog-segmen-ben.html
  7. http://sispekhitam.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  8. http://farizaothman.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  9. http://jai-diari.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  10. http://aizamia3.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  11. http://cikdayaconan.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  12. http://nadznur.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  13. http://iniceritakulha.blogspot.com/2011/06/segmen-rom-reka-dialog.html
  14. http://nikeima.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog.html
  15. http://bebelanfiaaznam.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog.html
  16. http://gadiskutersayang.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog.html
  17. http://azfar9897.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog.html
  18. http://heartylolipop.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  19. http://www.my-shopping2u.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  20. http://hasrisa.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  21. http://shafildabaharuddin.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  22. http://akutetapaku85.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  23. http://pinkexia.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog.html
  24. http://cik-emma.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  25. http://cikangkuh.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  26. http://kisahhatiaku.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog.html
  27. http://ummip3.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  28. http://pinkcolour82.blogspot.com/2011/06/jomrekablog.html
  29. http://rumahpusakaku.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  30. http://ceritahatihusna.blogspot.com/2011/06/segmen-ben-ashaari-jom-reka-dialog.html
  31. http://tenduyutung.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog.html
  32. http://cheritasesuatu.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog.html
  33. http://ezaiza.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  34. http://ezetheblackrose.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog.html
  35. http://iammrshakim.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-buat-dialog.html
  36. http://eerashera.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  37. http://nilamsuhana87.blogspot.com/2011/06/segmenjom-reka-dialog.html
  38. http://ezaiza.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  39. http://galeriilmushazyana.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog.html
  40. http://yien9897.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  41. http://miasyarah.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  42. http://administorchanrulez.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog.html
  43. http://sitizarizza.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  44. http://cerytara.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  45. http://akunieza.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog.html
  46. http://ayiedzudin.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog.html
  47. http://wacanaku2009.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  48. http://encikizzul.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog-ben-ashaari.html
  49. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  50. http://aziesuhaimi.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  51. http://metzbujang.blogspot.com/2011/06/said-jom-reka-dialog.html
  52. http://ceritasana-sini.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  53. http://hanasakura-tomodachi.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  54. http://sarahnaiemah.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  55. http://i-irdelia-memylife.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  56. http://duniablogekin.blogspot.com/2011/06/segmen-jom-reka-dialog-ben-ashhari.html
  57. http://udy7.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  58. http://ceriblossom.blogspot.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  59. http://www.areliff.com/2011/06/jom-reka-dialog.html
  60. http://nazrieyjusoh.blogspot.com/2011/06/dialog-kawanku.html
  61. http://lalalovy.blogspot.com/2011/07/jom-reka-dialog.html

    Jom Reka Dialog

     

    Isteri : I tak kiraaaaa..Raya tahun ni balik rumah I jugak !

    Suami : Tahun lepas kan dah balik kampung you..Tahun ni balik kampung I la pulak ..

    Isteri : I tak kira tahun lepas dah balik ker,tahun arnab dah balik ker..Tahun ni pon I nak balik kampung I jugak !

    Suami : Sesedap perisa strawberri cekelat betol.. Okay senang cerita dua dua kampung tak payah balik,kita pergi honeymoon kali ke 165ratos nak?

    Isteri : Wahhhh Ni yang buat I sayang you sendad sendad ni sayang... Kita nak honeymoon kat mana??

    Nak join klik SINI..

    Yes,aku memang tak puas hati (!)

    Assalammualaikum ...


    Alhamdulillah dah selamat sampai dekat opis dengan muka toyer minta penampar free kalau bos tengok sebab munasabahnya kesihatan jiwa dan raga main berlari berkejaran..Dah kekenyangan sekali lagi pagi ni macam biasa dengan nasi goreng laok paru paru...


    Tak tahu daripada mana rasukan hantu kak limah datang menghinggap di dalam otak yang celaru ni...Nasi goreng tak habis di makan sebabkan perot ni menendang nendang tapi bukan sebab adanya bayi comel bakal lahir tapi sebab hari ni mood nak makan pon hilang entah kemana tercampak tak tentu hala tujuan...


    Hmm tu la manusia kan bila benda tak ada kalau boleh nak hempas hempas kan kaki,sehingga boleh mencetuskan gempar bumi yang berskala kecil..Punya la nak tunjuk bertapa tak berpuas hatinya tak dapat apa yang diinginkan..



    Bila dah adanya apa yang nak di depan mata tok sah kan kata nak melahap,nak pandang pon sipi sipi macam tengok cermin sisi masa drive tak tersiorr..omputih kata side mirror..English education kata Usop Wilcha...


    Kepuasan manusia ni memang tak pernah ada batasnya..Kalau pergi Kepala Batas pon memang takkan jumpa..Gali la sedalam 7 kaki pon memang takkan boleh di jumpai.. Glurpp ! Dalam realiti kehidupan ataupon dalam alam maya ketidakpuashatian memang bersepah sepah dan bersepai hinggakan tak terbendung walau dah bercuti sampai ke Bandung..

    Kalau nak cerita pasal kepuasan manusia yang tak terbatas ni memang panjang berjela macam roti jala sebab isinya umanggaihh memang la sangat subjektif..MTT sendiri pon tipu la kalau nak bajekk cool mengaku yang dah tersangat la berpuas hati dengan kehidupan sekarang ni...

    Dan sebenarnya bak kata Yuna kepuasan yang tak terbatas ni sebenarnya ada yang positif dan ada yang negatif..Kata orang tak boleh ker bersyukur dengan apa yang dah ada sampaikan selalu jer nak nyatakan hasrat yang tersembunyi yang tak pernah puas dengan apa yang di kecapi ..

    Tak berpuas hati untuk benda yang positif bila kita cuba nak melangkah selangkah lagi kehadapan..Tak bermakna dengan cuba nak melangkah tu kita seorang makhluk comel yang tak reti nak bersyukur tapi kita cuba nak mempertingkatkan lagi hasil usaha kita..Agar lebih bergaya,bermutu serta keunggulan di abad yang hebak ini..Kalau macam SY dia tingkatkan jumlah isteri dia daripada 3 kepada 4..Glurp ! Sila abaikan sebab munasabah dah lari daripada fakta..Hekkk! Tak la lari jauh 43765ratos batu tapi ada juga kena mengena..Kira macam sepupu sepapat jugak la..

    Tak salah kot kalau kita sebagai manusia yang tak pernah ada kepuasan dalam hidup ni tak bermakna kita ni jenis yang tak reti nak bersyukur..Cuma perlu tahu bezakan yang mana positif dan yang mana negatif...Tak perlu la sampai nak tunjukkan kepuasan manusia tak terbatas sampai nak menjatuhkan orang lain..Nak p selak kain orang lain untuk memuaskan kepuasan yang tak pernah ada batas tu..Grr ! Bukan selak kain nak tengok tuttt !! lebih tepat lagi nak tahu hal dalam kain orang...

    Al kisahnya bila cerita dalam kain dah ada dalam genggaman,satu kepuasan untuk diri dia..Tak kisah benda tu negatif atau tak janji hati dia puas..Tapi apa pon manusia ni memang tak pernah,di cari pulak mangsa yang baru untuk di godam..Hmm Susah nak tafsirkan manusia zaman sekarang ni...

    Nota kecik : Selangkah lagi untuk meningkatkan mutu hidup tak ada masalah tapi jangan ganggu hidup mutu samii derrr !!...



    Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^


    Wednesday, June 29, 2011

    [2] Wordless Wednesday II Sudah sudah la tu (!)




    Gudniteee (!) =.=



    [2] Wordless Wednesday II Sudah sudah la tu (!)




    Gudniteee (!) =.=



    [1] Wordless Wednesday | Isteri merajuk & EGO cari kat BeloG MTT ek (?)




    Penting ker Group Blogger di facebook (?)


    Sambil dok blogwalking malam tadi menghabiskan saki maki malam Selasa di hadapan laptop,MTT terjumpa dengan Group untuk ping ping ping ! entri di facebook (Sebelum ni ada tapi tak banyak macam nie !) .. Rupanya ada berjuta lemon ! Terima kasih Sunah Sakura  yang baek hati dan Alya si chomel sebab tolong add MTT dekat group group yang MTT agak ketinggalan di belakang.Sangat penting yer wahai rakyat jelata sekalian yang comel lotey group ni semua bagi melariskan entri,jadinya tak payah pakai minyak pelaris dah..Dan di samping itu mengeratkan silaturahim sesama blogger.. Errkk ! 

    Ada jugak MTT try seacrh tapi tak la jumpa semua..Maka dengan ini MTT sebagai rakyat jelata blogger ingin meng-list kan senarai group yang ada di facebook untuk tatapan para lalink sekalian..Yang mana tak add tu lagi boleh la add dengan kadar sesegera mungkin yer.. 

    Boleh lar tepek dekat menu tabs,senang sikit nak ping ping ping ! nanti,al maklum selalu tertelan semut hingga otak kadang jadi lupa tak tentu hala tujuan.. =.='
    1. Kelab Blogger
    2. Kelab Blog 1 Malaysia
    3. Kelab Terjah Blogger
    4. CUTE and TOP blogger
    5. Geng Blogger Malaysia
    6. Kami Blogger Pilihan Malaya
    7. ❤blog kawaii and terkemas❤
    8. Komuniti Gila Blog
    9. Blogger terhebad
    10. Kelab Wacana BloggerHolic
    11. Santai Blogger
    12. Kelab Blogwalking
    13. Sembang Blog LM
    14. Blogger Malaya Aumm !
    15. Blogging Itu Seni
    16. I Luv Blogger
    17. Diari Sahabat Blogger
    18. Sahabat Blogger
    19. Port Blogger
    20. Kongsi Link Blog
    21. Jom Borak Kosong
    22. Kaki Blogger
    23. Blogger Group Without Rules
    24. Kami Si Blogger Official (KSB)
    25. Malaysian Blogger Unite
    26. Blogging Widget
    27. Blogger CyberGroup
    28. Blogger Blogger
    29. Girls Blogger (Gurl jer okayy)
    30. Cute Blogger
    31. GedungKita.com
    32. Blogging Group
    33. Blogger Ping
    34. Kami Blogger Malaysia
    35. Blogger's Malaysia
    36. Geng Blogger (1)
    37. Geng Blogger (2)
    38. Sejuta harapan ~ Via chit chat 
    39. Ruangan Sembang The Faceblog
    40. SPONTANEOUS THURSDAY
    41. Very Importnat Blogger Club
    42. Kami & Blog
    43. Saya Blogger Malaysia
    44. Geng Blogger Bersatu
    45. Kami budak blogger
    46. My Team Blogger
    47. Gelita Penulisan Kreatif
    48. Geng Bala Tentera Typo
    49. Kedai JomGelak Sdn Bhd
    50. Kawan Blogger
    51. KakiBlogger
    52. 1Blogger
    53. Pendukung Blogwalking /20'
    54. Komuniti Blogger Peneng
    55. Blogwalking Widget
    56. BeloG MTT <--- Kat sini pon boleh jer nak pingg =.=
    Nota kecik : Ada lagi group yang MTT tak join lagi tak? Sila sila bagi link kalau ada..Macehhh..




    Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^







    Kesihatan jiwa & raga pengaruh segala jenis mood



    -Entri ulang tayang-
    Assalammualaikum dan selamat pagi..





    Cuaca kat luar pon macam memahami jer isi hati limpa serta jantung yang ada di sekalian alam organ badan..Penghuninya pun seakan berlumba lumba nak sibuk mencari apa yang tak kena dalam hati sampai kan degupan jantung berdegup kencang seakan memberi amaran tsunami akan melanda jiwa dan sanubari yang paling dalam tenggelam..Hekkk!!

    Orang kata kalau takut di lambung ombak jangan berumah di tepi pantai yang bersih suci lagi murni sebab munasabah kalau sekali ombak tu bergelora ianya akan menenggelamkan hati dan perasaan serta jiwa dan kenegaraan.. Abaikan mukadimah yang panjang serta berjela macam kuih jala yang cuba di sampaikan tapi tak tercapai oleh akal dan fikiran ye..

    Betul ker orang cakap emosi kita dalam kehidupan seharian boleh kawal mood kita untuk berblogging? Erkk? Hmm rasanya macam ada kebenaran kata kata ataupon pesanan khidmat masyakarat tersebut..Sebab munasabahya bila mood kita dalam kehidupan seharian down..Bukan lagu down down down tu taw tapi orang melayu kata emosi terganggu..

    Mood untuk berblogging tu dah jauh menyimpang hinggakan tersesat ke jalan yang membawa pemusnahan..Sila abaikan sebab dah tersalah fakta..Bila emosi kita terganggu ataupon orang sekarang cakap jiwa kacau (JK) derr ! Mood nak blogging memang hilang entah ke mana tercampak..Nak update blog pon rasa malas nak BW apetah lagi memang tak la kan..Rasa nak cekup muka laju laju dengan baju lusuh yang dah buat kain buruk tu sebab JK tu dah menyekat jari jemari daripada terus ghairah untuk menari di atas keyboard.. Knknkn?

    Ada juga yang sampai hilang mood untuk blogging sampaikan sanggup tutup blog kesayangan.. Sebenarnya tak sanggup tapi sebabkan mood JK dah menyekat...Nak bagi jari menari ikut rentak lagu zombie pon dah tak terdaya rasanya..

    Ada sebab munasabah bila ada yang terlampau rajin sampai mengacau dodol depan rumah blogger sampai buatkan para blogger tu jadi hilang mood untuk terus berblogging..Macam cik cintabunga,dah 2 minggu MTT tak nampak dia update blog..Last entri dia pon tajuk cukup menyedihkan menusuk lubang hati paling dalam para blogger yang baca.."cukup sampai sini jer cintabunga blogging" MTT rindu juga nak baca entri entri cikbunga,dulu dia rajin tinggalkan link entri dia yang terbaru dekat komen box ataupon shoutbox tapi sekarang dah tak ada lagi..Dia dah buat keputusan macam tu kn kita tak boleh halang..

    Hebatkan penangan dodol yang si pendodol tak bertauliah cuba promosikan dodolnya..Promosi doodle tak apa la juga.. Hehe Ada juga yang di kacau oleh pendonon..Bukan panadol tapi pendodol + anon..so jadi lah pendonon..Ada juga pendonon yang selalu bagi komen positif untuk para blogger ada juga yang cuba nak menjatuhkan..Susah kalau PHD tinggi sangat ni...Tapi jaga jaga kita ni manusia rambot sama pacak,sanggol sama tinggi tapi masing masing ada pendirian sendiri...


    Baru baru ni pon ada sorang blogger yang nak tutup blog sebabkan rasa terhina gila dengan apa yang pananon tu komen..Kat blog dia banyak entri yang best evendo dia jarang update tapi ada mesej dalam setiap entri yang dia cuba sampaikan..Tapi nasib baiklah dia cuba dapatkan pandangan Incik Sifu dan blogger lain untuk buat keputusan tu...Kalau tak hilanglah seorang lagi blogger... 

    Nota kecik : Memuaskan hati semua pihak adalah sesuatu yang mustahil... 

    Terima kasih membaca sampai juling bijik mata .. ^^

    Tuesday, June 28, 2011

    Tahniah Ben Ashaari (!)



    Entri ni entri ucapan tahniah kepada Mista Sifu di atas kemenangan beliau dalam acara lari pecut 1000meter.. tak tak..Salah information dah..Tahniah kerana tersenarai dalam finalis Digi Wow ! dalam kategori Blogger Of The Year..


    Memang tabik springg sebab munasabah,walaupon beliau tidak berkempen tapi masih ada penyokong yang sentiasa mengundi bagi memastikan Ben Ashaari mendapat tempat yang sepatotnya..Kemain skema lagi ayat guna.. =..=


    Yang tak tahu lagi sila lompat ke sanaaaaaaaaaaa okayyy.. =..-


    TAHNIAH MISTA SIFU (!)

    Nota kecik : Di sebalik ribut dan petir yang di datangkan olehNYA,masih ada pelangi indah yang tersedia untuk kita.. ^^

    Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^




    Sengketa meletus antara Fasha Sandha & Iqram Dinzly



    Bila MTT terbaca entri daripada Zie ni MTT teringat ketika sedang enak menonton Melodi beberapa minggu yang lepas kot,kalau tak salah tu MTT silap la..Tapi sememangnya ada kenyataan yang Fasha Sandha keluarkan berkenaan kelewatan seorang artis ke set penggambaran..


    Sebab munasabah sekarang ni cerita di slot Akasia 'Dewaku Cinta' tu tengah di tayangkan (Tak berapa nak tengok sebab still tak boleh beat Nora Elena),lantas melintas lah wajah Iqram Dinzly di kotak pemikiran yang senonet ni..Alasan munasabah yang di berikan oleh Iqram adalah kerana beliau mengalami kemalangan kecil..


    Status di facebook Fasha Sandha ni ter-hupdate setelah kenyataan yang di keluarkan oleh Iqram kepada BH..


    "Maafkan saya Iqram,awak tidak layak menjadi hero saya di masa akan datang " - Fasha 


    Kemain lagi statementnya,MTT baca sambil mata pandang atas,tangan di dada okayy ..




    When anger controls your emotion..Silence is the best treatment..Professional..- Iqram Dinzly

    Tersenyum baca statement ni.. 



    Kita ni manusia mana ada yang serba serbi sempurna,dalam kehidupan kena lah ada sikap toleransi sesama manusia..Jangan terlalu pentingkan perasaan amarah kita sampai kita tak termampu nak menjaga air muka sesama manusia..

    Nota kecik : MTT tak fanatik Fasha Sandha mahupun Iqram Dinzly..Harap maklum.. =.='

    Credit to  : The Eyes Of Redbloodsnow 

    Terima kasih membaca sampai juling bijik mata... ^^


    Antara Fauziah Ahmad Daud & Sharifah Amani (?)



    Assalammualaikum..


    Korang kenal tak jelitawan dua orang gambar di bawah ni?? Haha Cun kankankan? Langsung tak ada kena mengena..Saja nak kasi mata korang yang tengah mengantok tu jadi terbeliak sikit...Mana yang tak kenal tu memang dah boleh di campakkan mereka ke Zoo Negara ataupon mana mana tempat yang terpinggir daripada masyarakat dan jiran setompok.. Laga laga kepala sesama anda tandanya anda setuju..Yeayy! Anda dah pun bersetuju...Berhenti merapu meraban MTT nak sambung entri ini tanpa segan dan pilu di hati..^^








    Antara Fauziah Ahmad Daud dan Sharifah Amani korang rasa sapa lagi cun? Tak dapat fikirkan? Oke sila abaikan sebab soalan tu tak ada kene mengena pon.. Nngee Ada tak antara korang korang sekalian selain MTT yang perasan tentang persamaan kedua jelitawan ni?? Cuba la teka...Sila lah teka dengan sesuka hati.. =..=

    KUAT MAKAN? Tettttt salah !
    SUKA LOYER BUROK? Tetttttt ada la sikit..
    KEMBAR? Tetttttt salah !
    GARANG SEMACAM? Tetttt salah juga...

    Langsung tak ada kena mengena dengan tekaan di atas harap maklum... Persamaan yang MTT nampak antara dorang berdua ialah bakat yang dorang ada... Dorang memang sangat berbakat,bole menjiwai apa saja watak yang diberikan..Tapi Fauziah Ahmad Daud dah senior...Sharifah Amani ni dah macam pelapis beliau...Gaya dorang bercakap pon hampir nak sama..hampir? Tak..tak... memang dah serupa...Lasernya? Yeayyy ! Memang sama.. Straight to the pointt jer omputih kata,no belok belok.. Hehe

    Selain daripada berbakat besar (Wahh dah macam penyampai berita I noxx) mereka juga punya persamaan dari segi paras rupa..Tak langsung?Sila bandingkan gambar di atas,sebab munasabah itu la MTT combine kan gambar dorang berdua...Gaya lakonan dorang berdua pon memang hampir sama...Ini bukan soal Sharifah Amani meniru atau menciplak gaya lakonan Fauziah Ahmad Daud tu tapi memang secara semulajadi nya oke..Sikit pon tak nampak yang dia plastik... Itu yang terbaekkk!

    Sape setuju sila angguk dengan kadar 1800km sesaat..


    Nota kecik : Dah dah entri dah habes...sambung buat kojee balik... :)




    Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^



    Monday, June 27, 2011

    Blogger tu dulu MTT panggil 'Ayong' (!)





    Selepas sesi alamak kantoi yang di kerjakan oleh blogger yang awesome dan Mista Sifu tu,baru kejap tadi MTT chat dengan seorang blogger yang selalu jugak bertegur sape sebelum ni..Dan tadi tergerak hati la nak on chatbox dekat facebook tu satt...


    Glurppp ! Masuk satu mesej.. 


    PM : Adik..


    MTT : Yer akak ...


    PM : Adik nie betul anak pakcik Azman kan?Dulu duduk Wangsa Maju kn?


    MTT : Ar'ah kak dulu dok Wangsa Maju..


    PM : Ada akak nama Lyn kan? Akak dok sebelah flat kamu la yanggg..


    MTT : Waaaa kita berjiran keeeeeeeeee..keciknya dunia ni...


    Rupanya dulu berjiran dengan blogger tu..Selalu beliau main badminton dengan kakak MTT..Masa tu MTT tak mampu lagi nak beat dorang,al maklum la masa tu kecik lagi.. Paras lutut dorang jer... Tak sangka jumpa balik jiran lama bernama 'Ayong' tuh...  Sape ekk blogger tuh? 


    Lompat SINI okayyy ... Komfom korang kenal .. =..=


    Nota kecik : Sape kata blogging ni tak ada faedah dan manfaatnya.. Jumpa balik jiran lama aiii youu..... ^^

    Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^


    Blogger yang awesome (!)


    Mula mula masuk blog dia jatuh hati dengan template dia yang sangat sweet..Bila blogger ni add MTT dekat facebook,kitaorang selalu chatting.. Lepas dah tambah kenal,rupanya blogger ni sesuweet template dia.. Study dekat Sarawak.. Tengah tunggu masa dia balik sini nak tuntut kek lapis cekelat.. Hehe ^^ Korang mesti kenalkan sebab munasabah blogger ni sangat peramah.. Kadang kadang hati tisu juga dia ni..Hehe Dah lama nak review blogger ni tapi tak berkesempatan.. <--Buzy ngalah Perdana Menteri la konon

     Picit sini untuk sampai ke blog beliau okayy.. 

    *Terima kasih untuk special entri alamakk kantoi tu okay sayangg.. ^^



    SAYA


    Join klik SINI... 


    Perkara yang membunuh perhubungan (!)


    Assalammualaikum..


    Pagi ni macam biasa mood nak bekerja tu ala ala lite lite jer omputih kata..Entah kenapa perot ni meragam macam minta tuan badan MC jer hari ni .. ==' Nak kata salah makan tu pon boleh jugak sebab munasabahnya hari Sabtu MTT pergi kenduri kahwin dekat Taman Setiawangsa..Malam tu 698ratos kali berulang ke toilet sampai la semalam baru kurang sikit rasa kureng sedap perot yang besar gedabak nie.. =='

    Cerita pasal kenduri perkahwinan terasa macam hari ni nak buat entri tentang masalah dalam hubungan semasa sesi perkenalan hati budi antara dua merpati sejoli dua.. Orang kata kalau kita nak hubungan tu kekal sehingga ke akhir hayat,kunci yang paling penting ialah persefahaman..Dan yang paling utama kena saling memahami..

    Dalam hubungan tak boleh la kita terlalu nak pentingkan diri sendiri..Asyik nak fikirkan apa yang kepala hotak kita yang senonet tu nak jer..Hati dan perasaan pasangan kita,langsung kita tak nak fikirkan..Kalau dalam sesi perkenalan pon kita dah tunjukkan yang kita saling tak memahami macam mana pulak nak sehidup semati knknkn?Ada jugak yang 6 bulan pertama jer kentut wongi..


    MTT sendiri tak la perfect sambil menaep entri ni sambil tu jugak tolong ingatkan diri sendiri dan kaji balik kelemahan dan kekurangan diri yang serba serbi kurang ni..Alhamdulillah setakat ni dah 6 tahun hubungan dengan Mista Tunang..Doakan yang baek baek untuk MTT dan MTT pon doakan yang baek baek juga untuk para lalink sekalian okayyy..Okay,sambung cerita pasal masalah dalam sesi perkenalan dalam perhubungan yang boleh membunuh sesebuah perhubungan.. =..=

    Aku merajuk kau mesti pujuk (!)

    Kalau adanya konsep yang macam ni dalam hubungan tu memang tak tahu la teman nak kobanya..Sikap tolak ansur tu kena kita kena cuba terapkan macam ayam perap dalam kepala kalau nak bahagia dalam hubungan..Yela memang la setiap wanita mengimpikan lelaki sejati seperti Seth Tan yang sentiasa sabar dalam melayani kerenah para wanita yang mengada kemain hebak kat abad ni..Wah harusnya nama Seth Tan yang naik setiap kali cerita pasal lelaki idaman..Nak merajok tu tak salah tapi biar lah kena pada tempat dan gayanya,jangan la sebab tak tanya khabar,tak sms dalam masa 2 jam dah tacing tacing .. =..=

    Kawan perempuan/lelaki kau harus tak wujud (!)

    Dan ini lagi satu sebab munasabahnya yang selalu tercetusnya dalam sebuah perhubungan..Bila adanya orang yang berlainan jantina yang menjadi sahabat dan berkawan rapat dengan pasangan kita..Kalau di fikirkan secara logikalnya memang mustahil kalau nak had kan pergaulan kita hanya kerana nak menjaga hati sang kekasih..Yela,tak kan pulak la nak hidup berdua jer dengan pasangan tak payah orang lain dalam hidup kita knknkn?Kita hidup ni kadang kadang perlukan pendapat dan pandangan dari orang lain juga,susah la kalau nak fikir konsep hidup berdua dalam dunia percintaan jer..Tapiiiiii kalau dah taw awak tu dah ada yang punya jaga la batas batas pergaulan tu jangan sampai terguris hati pasangan yaww~  =='

    Hati aku kau mesti jaga (!)

    Memang pentingnya dalam menjaga hati pasangan kita bagi mengekalkan keharmonian dalam hubungan.. Kemain lagi harmoninya kalau pandai kita menjaga hati pasangan kita..Jangan la kita ni terlalu memaksa orang yang tersayang untuk sentiasa nak jaga hati dan perasaan kita,tapi kita?Dalam sedar tak sedar dah terlalu mendesak hati dia sampaikan kita buatkan pasangan rasa tertekan lalu terdetik dalam lobak hati "Eyhh perempuan ni sangat merimaskan okayyybaii,malas aku nak layan.. "

    Kau sibuk macam mana,aku kena no 1 (!)

    Ini adalah masalah yang paling besar bila langsung tak ada rasa nak memahami situasi pasangan..Mind set, kau bz macam mana pon aku tetap kau kena utamakan.. Kadang kadang dalam hidup ni selain daripada mengejar cinta agar tidak keseorangan di hari tua nanti,dalam sedar atau sengaja kita buat buat tak sedar kita akan buat diri kita kehilangan sesuatu,hilang respect dengan masa orang lain....Ecehh~ Tapi bila kita terlalu nak pasangan kita letakkan diri kita di no 1,kita kena la jadi orang yang memahami supaya mana pon dia pergi kita ni sentiasa ada dalam kepala dia..TAPIIII kalau kita ni kerjanya asyik nak komplen jer itu tak kena ini tak kena memang tak akan kemana la hubungan tuh.. ==’


    Nota kecik : Dalam kehidupan hati sendiri pon kita susah nak puaskan,jadinya nak memuaskan hati orang lain tu memang sesuatu yang mustahil..Setiap orang punya pendapat dan pendirian yang berbeza..Lain orang lain caranya la derr ! Nak jadi pembangkang MTT okay jer.. =='


    Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^




    Sunday, June 26, 2011

    6 bulan pertama kentot sememangnya wongi (!)



    Assalammualaikum..

    AMARAN !! : ENTRI NI ENTRI ULANG TAYANG sebab munasabah entri lama dah terlupus dengan kejam oleh blogspot <--- Keras tak amaran ni.. =..=



    Memang indah dunia terasa..Bak kata orang seperti dunia ana yang punya bila dua merpati sejoli dua keluar joli hari hari di saat sedang diri di buai rasa syahdu kasih dan sayang..Hekkk ! Memang syiok sampai boleh terkiok bila dok hangat hangat bercintan cintun ni...


    Doodle pinjam - Google search

    Nak peduli kan apa orang cakap tu dah memang tak la kan..Tolak campur bahagi darab sama dengan pekakkan telinga...Kalau mula mula nak start cintan cintun "You sayang I,I syg you more..Lagi more dari chipsmore.." 


    Doodle pinjam - Google search 




    6 bulan pertama ...




    Kalau sehari tu mesti lah 48jam 45minit dan 659 saat nak pegang handphone..Yela nanti buah hati call tak dengar susah pulak...Jari jemari sentiasa menari dok main sms dengan yang tersayang sampai melayang layang rasa diri...

    Kalau keluar dating,time nak lintas jalan kalau boleh nak jadi polis traffic tak berbayar nak tahan semua kereta,supaya buah hati pengerang jantung limpa dan sekalian organ badan dapat melintas dengan hati yang tenang tanpa bahaya...

    Bila time dekat shopping mall pulak kalau ada orang yang pandang buah hatitu,umanggaihh bangganya diri terasa "I ada gf chantekk,semua orang tengok gf I..."  Sampai dekat foodcourt "You nak makan apa syg? I ambil kan.."  How sweetnya you layan I...Sayang you sendad sendad...



    Doodle pinjam - credit to SINI


    "You jangan pandang pandang I,I malu la.." Punya la nak control ayu sambil makansampai sudu boleh terbang ke lantai.."Ehh tak apa I ambilkan untuk you..Lain kali hati hati sikit la syg.." 

    Kalau boleh tu lepas makan nak jalan jalan tawaf keliling shopping mall tu..Tak cukup 1 round kalau boleh nak pusing 1685ratos kali.. Yela tak puas pulak kan nak tengok muka buah hati kesayangan...


    6 bulan kedua...


    Sekarang handphone memang terabai,ibarat oke baii byebye..Sila abaikan sebab dah lari sangat menyimpang..Rasa rimas pulak kalau 264ratos jam nak main sms.."You tak rimas ker?You pergi la basuh kain ker,masak ker,nak main sms jer bosan la..Lagipon kredit tak banyak ni.."


    Nak lintas jalan,kalau ada polis traffic lagi senang lagi aman serta damai ketika melintas tak ada la nak kena tunggu sampai lampu merah.. "U boleh jalan cepat sikit tak,nak buat cat walk dekat sini pulak..." Oke fine nanti I suruh cat buat cat walk dekat atas muka u bagi calar balar..Baru gangster der !


    Melangkah dengan rasa senang hati di shopping mall..Buah hati yang dulu di apit macam pengepit sekarang "You jalan lambat I jalan dulu.. Tu la nak pakai heel 18 inci lagi kan..." Oke fine you jalan la dulu tapi bila ada mata yang tengok I you cakap.. "You kalau tak menggatal tak boleh kan?"


    Sampai dekat foodcourt dah tentu la melabuhkan muntot di bangku yang tersergam indah kn..Yela dah penat kot jalan jalan cuci mata dalam shopping mall..Hati pon sakit la juga kan.."Ehh you boleh pulak duduk terus?You tak nak makan ker?" Mesti la nakkk.. Selalu you yang ambikkan... "Hrm I tunggu sini you pergi ambik.." Dulu I tunggu sini you yang ambik..Oke fine I pergi ambik...


    Kalau dulu sambil makan nak menatap matamu bak kata Aril,sekarang you hadap pinggan you,I hadap pinggan I... Kalau sudu terjatuh gedebokk! ke lantai "Eyh you ni pegang sudu pon tak larat dah ker?Buat malu jela..."


    Perot dah kenyang dan semakin membuncit bagaikan johan...Nak jalan pon dah malas dah... "Ehh you...I nak tengok baju kat butik tu la.." Esok esok jela kita pergi,I malas dah nak jalan..Tak pon you pergi I tunggu sini..Kalau tak nak,jom balik.."




    Doodle pertama ciptaan MTT..huduh knknkn? HAHA



    Nota kecik :  Mari lah para gadis kita menonton Nora Elena sambil berimaginasi akan kewujudan Seth Tan.. #tiba2
    *Tapi apa apa pon depends dekat pasangan tu juga la knknkn..Selagi pandai jaga hubungan tu should be its ok and its orait.. toinkkk toinkkk~ :D


    Entri ni ada sambungan di SINI..


    Terima kasih membaca sampai juling bijik mata.. ^^


    È