BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Tuesday, January 17, 2012

Cara mengemaskan TIMELINE yang SEMAK

Assalammualaikum.

 

 

First of all nak kasi tahu para lalink yang yang yanggggg. *sambil jerit sekuat hati,kononnya*

Untitled

Oleh yang demikian jenguk jenguk gitu jer. Nak BW pon internet tenat yang teramat amat. Siyes terasa nak gigih kan diri usung burukband sendiri datang keje. Tapi hari ke hari ke hari makan minum hari alasan TERlupa tu sentiasa menyelubungi. Hakkkphuihhh ! –.-‘

Sejak dua menjak guna timeline fesbuk ni nak tengok wall sendiri pon dah naik menyampah dah. Kemain semak samun. Pandang kiri semak,pandang kanan semak. Haishh terasa sekali lagi nak gigihkan diri buat account fesbuk baru dan dengan senang hati nak sangat guna fesbuk yang lama tu haa.

Jenuh dah cari jalan penyelesaian kat google search. Hari hari kemain semangat waja kembara nak cari tuto nak balikkan timeline kepada yang asal. Tapi hampeh kelapa semata dua mata. Buang masa jer bersungguh sungguh buat segala jenis tuto. Takde yang membantu langsung. Hakkphuihh !

Tapi tapi tapi setelah kepala hotak yang tak berapa geliga ni membelek belek wall fesbuk sendiri dapat dah lah cara bagaimana untuk tidak menyemakkan bijik mata sendiri. Apetah lagi nak semakkan bijik mata orang yang view wall fesbuk tuh. Kesian korang,bukan kat blog jer kena julingkan bijik mata,kat wall fesbuk pon kena julingkan bijik mata.

Okay okay okay,pada awalnya dah berjanji dengan diri dah tak nak tak nak tak nakkkk ! update entri panjang berjela jelut.

 

timeline

Semakkan ? Usha kanan ada status,usha kiri ada check in. Lama kelamaan pandang pon nak naik tersembol bijik mata ni aihh.

Dengan ini bersama muka yang tebal MTT nak bagitahu dah skodeng dah mereka mereka yang gunakan timeline di fesbuk tapi ternyata memang semuanya sama macam wall MTT yang hanya menyemakkan bijik mata. Entah tangan ni gatai semasam nak try test klik apa saja yang ada kat timeline tuh.

timeline2

Klik FEATURE

timeline3

Kedudukan segala jenis status,wall post akan kelihatan seperti fesbuk yang lama ya. Tapi ianya seakan sedikit memanjang atau lebih tepat lagi lebar. Tapi takpe lebar sikit asalkan tak semak bijik mata ni memandangnya. Memandangkan memang sekali dah bertukar ke timeline tak akan dapat dah nak kembali ke pangkal jalan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Hilang sikit lah semak di mata. Tapi fesbuk timeline ni pon okay what bila dah kemaskan kedudukannya. *sedapkan hati*

IKLAN : Nak menang RM100 ?? Masih ada lebih kurang 2 minggu ! Klik SINI.

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata. ^^

belog

15 Orang balas bebelan:

KAMIHIDUP said... [MTT reply to this comment]

facebook semakin bosan. :)

nuyui a.k.a miss YUI said... [MTT reply to this comment]

tros try..hihi.tq!!

✿ pink velvet ✿ said... [MTT reply to this comment]

wahhh~ tengs 4 sharing tis ... mmg dah meluat dgn timeline pesbuk tu :)

mas saari said... [MTT reply to this comment]

boleh try ni...

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

kikikiki
cian die..gigih die mengemaskinikan timeline die tu eh..
xpe..berteknologi skit kan timeline ni
hehehe

#tolongsedapkanhatilaily:p

Akulah Pak Lan said... [MTT reply to this comment]

Dah tak peduli tentang facebook. Tapi, lucky its stilll hold the old interface

Amy Syaquena said... [MTT reply to this comment]

Ada niat juga nak tukar tapi bile setiap kali gi page member yang guna timeline rasa macam x best pulak..jadi serabut

Atiqah Wadiah said... [MTT reply to this comment]

ok dh tau dh cara x moh semakkan wall fb..tengs ya ^^

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

tapi timeline sepah sgt lah.namee x tukar pun sbb header pun macam penuh screen pc je. hope takdelah dia tukar semua org timeline. :(

Pn. Sheila said... [MTT reply to this comment]

em... bgs nie... :-)

Syazwan Che Deraman said... [MTT reply to this comment]

yang timeline ni, wan paling berkenan tang header..tapi yang lain, memang semakk.

nasib baik wan tak tukar.
dah lama tak singgah sini.

have a good day.

mas saari said... [MTT reply to this comment]

feature tu nak klik kat mana MTT? akak tak jumpa pun, puas dah cari...huhuhuuu

Anonymous said... [MTT reply to this comment]

hi!!!

A retarded kitty said... [MTT reply to this comment]

kita main twitter jom

maszull said... [MTT reply to this comment]

assalamualaikum MTT...memang skg ni fb byk sgt yg bukan2 memang semak jer...wah bagus ni mcm boleh try jer...:)

È