Bebelan Terbaru BeloG MTT

Wednesday, January 18, 2012

Cinta MUKA BUKU jadi cinta BUKU LIMA

Assalammualaikum.

 

 

Mood sepoi sepoi dah bersepai sepia sejak zaman berzaman dah ni oi. Tak tahu mana dia sembunyi nak main sorok sorok pulak. Puas kejar dah tak jumpa jumpa lagi sampai hari ni oi. -.-‘

Cinta muka buku. Dah jadi macam satu trend dah sekarang ni. Buat yang sememangnya ikhlas menghulurkan salam perkenalan tu satu hal lah tapi tapi dan tetapi buat yang saja konon macam nak test try power market?

Biasanya orang orang yang sebegini adalah orang yang sangat bijak bermain dengan kata kata awal perkenalan. Tak menampakkan diri terlalu terdesak mahu berkenalan mahu pon terlalu menginginkan berkenalan.

 

Bujang Terlajak Belum terlanjur

 

Status yang di hupdate pon harus lah berunsurkan islamik agar pandangan mata kasar makhluk yang melihat,membaca terkesima seketika dengan apa yang cuba di sampaikan dan kongsikan.

 

kOMEN

Tapi hakikatnya? Wallahualam.

Dari salam perkenalan yang konon macam kasar bertukar jadi bibit lesung pipit yang terkepit untuk mula memasang umpan agar terkena pada sasarannya.

 

Komen3

 

 

 

Kadang kadang perbuatan,penulisan kalau tak seiringan dengan hati memang boleh di kesan oleh makhluk makhluk yang berada di sekeliling. Tambah lagi yang sedang mengenali seseorang tu secara mendalam. Boleh bezakan penulisan dan cara dia melayani kita memang sangat ketara bezanya. Hakkkphuihhhh !

Bila umpan dah mula mengena pada sasaran mula lah di buat endah tak endah ibarat macam main tarik tali. Kejap kata nak,kejap kata tak nak. Macam permainan yang di cipta untuk para pemain yang ingin bermain. Tapi dia adalah Master Game nya bukan Master Chef yer. Hihiksss !

 

      sms1 sms2

 

Status relationship harus lah di sembunyi kan bagi memastikan segala permainan berjalan dengan lancar lagi selembut sutera. Kalau publish relationship depan orang ramai nanti ‘game over’ lah pulak jadinya permainan yang dia cipta so dia nak permainan berterusan sehingga level yang tertinggi setinggi pokok sena.

 

Komen2

 

Bijak mengatur strategi adalah senjata yang baik terhebak yang di rasakan pernah ada. Konon konon macam tak ada yang TERperasaan dengan tindak tanduknya.

 

        sms3 sms4

 

Kalau di fikirkan secara logikal oleh akal dan fikiran sekiranya tiada angin masa kan pokok akan bergoyang dengan kencangnya. Setiap kali status yang di muatnaikkan *dah macam download pulak* pasti akan adanya komen daripada si polan binti si polan yang menimbulkkan seribu satu persoalan.

Tak cukup dengan komen,like status setiap kali komen daripada si penggangu masuk pastinya si jiran akan meng- DELETED setiap komen mahupon status dengan alasan :

 

Bujang Terlajak Belum terlanjur

 

Lepas tu mula lah berDRAMA dengan meng-hupdate segala jenis ayat yang melambangkan tak bersalah apa apa. Walhal sana bagi harapan sini pon bagi harapan. Atlast tersepit dan buat buat tak bersalah.

 

komen4

Siapa aniaya siapa??

 

 

Ini tak layak kot nak di katakan cinta muka buku tapi lebih sesuai di katakan sebagai cinta mintak buku lima.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Kalau tak yakin dengan hati dan diri sendiri jangan sesekali melafazkan perkataan yang mampu membuatkan hati lain berasa senang kerana ianya mungkin akan mematah lalu meremukkan hati insan lain. Wallahualam.

 

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata. ^^

belog

37 Orang balas bebelan:

Prettywrite said... [MTT reply to this comment]

best..setuju sangat..hehe

Alya Esprézzo™ said... [MTT reply to this comment]

pergh! mcm kena plak..wakkakakaka

nuyui a.k.a miss YUI said... [MTT reply to this comment]

uhuk..juling tgk ni..hihi..

sbr jela..

Atiqah Wadiah said... [MTT reply to this comment]

sgt suka entry ini..dh pernah kena..dgn sume org dia memaniskan mulut..grrr..geramm!!!

Sunah Sakura said... [MTT reply to this comment]

comel entry ni sis! hahaha

mas saari said... [MTT reply to this comment]

cinta muka buku memang susah nak dipercayai..

Nur Zulaikha said... [MTT reply to this comment]

adoii..rase mcm nk pecah urat bile bace..hehehe

Amy Syaquena said... [MTT reply to this comment]

adakah ia ada kena dengan sahabat amy tu....

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

ini buku lima namanya. kasi je buku lima ! hahaha. tapi eh yeke ada yng buat pertukatan LIKE tu ? pelik je...:/ macam macam.

Hijrah Mawaddah said... [MTT reply to this comment]

sedang mngalami

Terbang Bersamaku said... [MTT reply to this comment]

suka entry nie...

orang mcm nie mmg wujud..jadi kena berhati2..kalu nk bercinta kat muka buku nie kena siasat dulu latar belakang dia mcm mane betul2 & jgn mudah terepdaya....

Anonymous said... [MTT reply to this comment]

Much informative and useful article… I like it personally…

~SaL IjOu~ said... [MTT reply to this comment]

berhati2 dgn sweet talker~ ^^

Muhammad Saiazuan Norhalik said... [MTT reply to this comment]

huhu ni btl lama x update ni.. huhu gambatte! :D

Lieyda said... [MTT reply to this comment]

hahah best gile entry ni. mmg rmai mcm tu. dasar buaya darat haha

Ichsan Afriadi said... [MTT reply to this comment]

Hahaha, munafik betul lah tu "Bujang Terlajak Belum Terlanjur" *Oops
Bahasa mudah dipahami oleh saya yang dari Indonesia, nice posting lah!

JH said... [MTT reply to this comment]

Yess. sangat menarik. Selalu memang macam tu pun. Selagi belum dah dapat, sanggup segala. Bila dah dapat, dibuang seperti sampah. hmmm.

semutsengal said... [MTT reply to this comment]

HAHAHAHAH,

pengalaman eh ? kanknakan ?



LALALALALLALALA

merpatisejoli45 said... [MTT reply to this comment]

hye,sudi x nk tukar banner di page or site bar? tggal komen kt blog saya ye. :)

done folow u. jmput dtg n jd folower saya blik ye. :)

AMMAR YASIR said... [MTT reply to this comment]

Orang mcm ni bijak bermain dengan kata-kata

nurkaloi said... [MTT reply to this comment]

huhu kekadang fb nie menyusahkan !!!

merpatisejoli45 said... [MTT reply to this comment]

hye, sudi x exchange banner ngn saya?
if sudi tgglkn komen di blog saya ye. :)

done folow u, jemput jd folower saya blik ye. :)

Pn. Sheila@CC said... [MTT reply to this comment]

hehe... mmg sesuai sgt...

Anonymous said... [MTT reply to this comment]

Go to [url=http://www.google.com/]Google[/url] English.
http://www.google.com/

Ain Dzaya said... [MTT reply to this comment]

perrggg!!
bermacam2 pesen..

mana mtt nie..da hilang pulak dgn entry baru ..hurmm..

Apa petanda dia jodoh kita? ♥

hajar said... [MTT reply to this comment]

x baik mainkan perasaan org.. haha

miszatie said... [MTT reply to this comment]

miss MTT lamenye x berborak dgn kamu yunk!!!..remmbr me lg x..huk2..i br je public kan blk my blog..now dah lega semula...huuuu

Liza @ Adzriel AB said... [MTT reply to this comment]

kalau kena betul buku lima tu memang padan dah

semutsengal said... [MTT reply to this comment]

bizi bebenar akak ni.

update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.update,.

Suhaili Sarif said... [MTT reply to this comment]

ok sangat jelas nyata dan terang
baru paham situasinya
ang memang pernah nampak drama propa mcm ni kt fb.hehe

btw,laily sgt gigih mengulas isu ni.i loikee..hehe

da lama x toink toink kt sini.hihi

echa takashimaya said... [MTT reply to this comment]

dunia siber memang la macam macam.jadi kita gunakan lah sebaik munkin.tinggalkan keburukan sebanyak mungkin.hehe

A retarded kitty said... [MTT reply to this comment]

setuju lebih 100%

p/s: lama tak update?

kekeke

MaiRa QuEeN said... [MTT reply to this comment]

macam2...hahahha...

jemput ke blog maira dan bace npe mairaqueen menyepi...

Diyana Norman said... [MTT reply to this comment]

tu dialog betol ke sis edit je? huhu

Anyyss Shuhaimi said... [MTT reply to this comment]

Woah! nice!

Yasmin Aris II said... [MTT reply to this comment]

realitinyee memang begitu . haha :)

IDA MANSOR / IENA MANSOR said... [MTT reply to this comment]

TERBAIK!

È