Bebelan Terbaru BeloG MTT

Tuesday, January 10, 2012

Laman sosial tempat maki hamun

Assalammualaikum.

 

 

Rasanya macam baru semalam jer selesai menaip dengan penuh rasa kerajinan tahap chipmuck monster. Rupanya dah berhari hari hari lamanya tak jenguk blog muruk ni. Apa lah nak jadi dengan sekalian warga kerja badan. Pemalas kemain nak berikan kerjasama apetah lagi nak bersatu padu. Sadis betui !

Sejak dua tiga pat lima hari ni kemain banyak sangat dah sesi memaki hamun yang boleh di baca umum melalui laman sosial. Dari bab hiburan sampai bawa kepada politik. Semuanya dah bijak bersuara,semuanya nak bersuara. Nak tegakkan pendirian dan prinsip masing masing supaya tak di pandang rendah gitu. Agaknya lah. Kurang pasti nak di pastikan.

 

Untitled2

Untitled3

 

Kurang pasti sama ada medium medium yang di gunakan ni adalah tempat yang betul mahupon tidak untuk setiap pemilik account laman sosial tertentu untuk meluahkan rasa hati. Banyak salah guna dari yang menggunakan sebaiknya dah rasanya sekarang ni kankankann.

Yes, setiap orang memang mempunyai hak untuk bersuara bagi menyuarakan isi yang tersimpan,terendam dan terselit dalam lobak hati yang paling dalam tak terselam. Tapi rasanya tak perlu sampai memaki hamun,mencaci mengeji sesama manusia. Siapa kita nak mengeji sesama manusia?

 

399522_322812604418532_197667700266357_1012900_1889058335_n

Di copy dari salah satu page di laman muka buku

 

Kadang kadang otak naik jem memikirkan,

Untitled4

 

Siapa pon kita, warna apa pon yang menjadi pilihan hati , kita semua berpijak di bumi yang sama. Bumi Malaysia. Sedih kalau tengok semuanya pecah belah. Yang kat luar bertepuk tampar bagai nak gila suka kemain dengan apa yang jadi di negara yang aman ni. Aman lagi ker?

MTT tak berada di mana mana belah pihak tapi tapi tapi asalkan aman, damai, permai, lagi harmoni bumi Malaysia ni cukup lah. Amin.

 

 

 

 

 

 

Nota kecik : Status di laman sosial melambangkan keperibadian seseorang juga. Peace yaw ~ ^^

 

 

 

 

Terima kasih membaca sampai juling bijik mata. ^^

belog

42 Orang balas bebelan:

Namee Roslan said... [MTT reply to this comment]

em, bg namee lah. mmg semua org ada pandangan yg berbeza dan juga hak untuk sokong apa. but for me, janganlah terlalu taksub smpai abaikan benda yg sensitive. yela, siap obsessed lebih2 lagi. orang gila ke apa.plak nk maki2 plak kt social hub. nampak buruk.

nuyui a.k.a miss YUI said... [MTT reply to this comment]

suka merepek kat laman sosial..

cam meroyan aje tgk..haha,.

Miss Nadya said... [MTT reply to this comment]

teruk kan kak??

semalam nad tak on9 pun sebab dh tahu mmg perkara tu bnyk..malas n menyajikan mata dgn dosa..

Original CikTeddy said... [MTT reply to this comment]

yg benar x ditegakkan,mcm mane la nak aman negara kita ni..yg berpengaruh mmg slalu btol wlaupun slh asalkn ade duit boleh la bebas..hishh

semutsengal said... [MTT reply to this comment]

sibuk nak tuding jari, smpai diri sendiri yang tak betul pun ta perasan.i tak marah ok, cuma cuma. Err.takde apalah.

Amy Syaquena said... [MTT reply to this comment]

Hohoho...x suka la maki hamun tapi hari ni kita terpaksa maki hamun orang la hukhuk..sedes

lieynanilaz said... [MTT reply to this comment]

rasanya tak elok kalau guna medium laman sosial untuk perbalahan...

setuju dengan notakecik tu...

Alkisah said... [MTT reply to this comment]

yup sbb lama sosial itu milik peribadi.. kecuali la laman sosial kena hack.. pastu cakap bukan2.. so kita kena berhati hati pasal benda nie..

cik najihah said... [MTT reply to this comment]

aah kak..mmg sedap kite dok berkate2 tapi x tau betape buruknye anggapan org kat kite kan

Rahmah Ram Ram said... [MTT reply to this comment]

setuju!!

syaidatie nurdilla said... [MTT reply to this comment]

Nyampah nyer dengan azwan ali tuh.. nak muntah..
Bila gunakan laman social..
Segala macam peragai sebenar semua keluar kan..

Omu Rice said... [MTT reply to this comment]

omu baca jer...tp terdetik kat hati...hampeh toi dorang ni...hehehehe....

Jerr said... [MTT reply to this comment]

tak boleh ke hidup bersatu padu? walhal dua-dua tu majoritinye orang melayu.

KAMIHIDUP said... [MTT reply to this comment]

biasalah tu, alam maya beranilah, cuba kalau realiti, senyap je.

Emmet said... [MTT reply to this comment]

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

maszull said... [MTT reply to this comment]

assalamualaikum MTT...benar kekadang tu mmg ada gak yg terlepas ckp tapi nak buat mcm mana masing2 punyer wall kan...:)

aimie amalina said... [MTT reply to this comment]

weee
same dgn MTT
pencinta kedamaian
makanjgn la kita slh gune kemudahan teknologi ni kan :)

Eera Shera said... [MTT reply to this comment]

dia mcm malukan diri sendiri je haha

mas saari said... [MTT reply to this comment]

ntah apa2 ntah! dia ingat elok sangat dia tulis camtu... sesedap rasa dia je!

A retarded kitty said... [MTT reply to this comment]

think before you post, tweet or blog.

ir yien 9897 said... [MTT reply to this comment]

tak suka juga org yg emotional dekat laman sosial, lagi2 ada ayat yg mencarut... taksub sngt pn ap yg kita dapat..laalalala

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Namee Roslan : Bila terlalu taksub yang nampak buruk tuh :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@nuyui a.k.a miss YUI : Merepek tak kaitkan orang lain takpe :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Miss Nadya : News feed kat fb pasal benda ni sesaja -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Original CikTeddy : Tu lah yang berlaku skearang ni -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@semutsengal : Tak yah salahkan sesiapa. Masing masing nak tegakkan kebenaran atlast status2 camni lah yang kita akan nampak -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Amy Syaquena : Kes awak lain yunk :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@lieynanilaz : Status melambangkan keperibadian kita :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Alkisah : Kena hacked takpe. Ni tuan badan sendiri yang taip memang menampakkan kematangan tu takde di situ :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@cik najihah
: Yup,sebab tu before taip kena fikir dulu :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rahmah Ram Ram : :')

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@syaidatie nurdilla : Patotnya dia tak boleh buat statement cam gitu. Kann -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Omu Rice : Tu lahh -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Jerr : Tu lahh,bangsa lain tengok gelakkan saje. Tapi tak pernah pon kita nak terfikir sebab apa dorang gelakkan kita. Nanti mula lah nak naik angin -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@KAMIHIDUP : kalau realiti banyak sangat alasan bagi nak tutup salah sendiri -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Emmet : Thank you :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@maszull : Wasalam mama maszull. Betol tapi kena tahu jugak wall kita bukan kita saje baca. orang lain pon baca. Kalau tak nak orang bercakap private kan jer. Hehe :P

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@aimie amalina : betul tu dear :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Eera Shera : tapi dia tak sedar kot yang dia tengah malukan diri sendiri di khalayak ramai -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@mas saari : Tu lahh. Siapa lah kita nak mengeji sesama manusia kann -.-'

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@A retarded kitty : Agreed ! :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@ir yien 9897 : Dapat malu lah sayangg :P

È