BEG KURSUS/SEMINAR/GALAS

Bebelan Terbaru BeloG MTT

Friday, March 28, 2014

Hey HELLO Im backkkkk, ehh yeker IM BACK ?

Assalammualaikum.


Yehuuuuu, tadaaaaaaaaaaaaaaa, hoih sila tonyoh bijik mata 18ratosribu kali tigapuluhlapanjam ratos kaki persegi dengan kadar segera mungkin. kohkohkohhh!!
ya ini saya la yang tatkala suatu ketika dahulu gunakan nama cybernya MTT a.k.a Miss Toink Toink. Namanya toink tapi orangnya tak tingtong hokayyy. Please please anda please take note. *over*

Hoihhhh, sila silaaaa silaaa jangan pengsan. Dengan terketaq nya jari maka dengan ini wujudnya seketol entri ini bagi tatapan umum dan seluruh rakyat jelata. Wahh boleh gitu kan. Boleh sapa kata tak buleh aihhh. Ketaq ketaq pon boleh janji dapat lepas gian sat. Kempunan dah tak tertahan dah nak bebel syok sendiri kat sini. Sok lusa ada juga boleh bagi anak cucu tengok. Di sini la tempat ku membebel sakan.

Persoalannya benar kah IM BACK ni? Ngeeeee Nak IM BACK macam dahulu kala katop sehari berketol ketol entri nak menaip tu idok ler rasanya. Setahun seketol pon jadi la kan dari takde langsung? kohkohkohhh.

Rindu sangat, sampaikan nak cerita satu satu tentang kehidupan pon dah terlajak sangat dah ni. Kang nak menaip panjang berjela jela kang nak menaip. Okay, kita cuba ringkaskan la ye agar bisa di baca dengan tenang, sabar, lagi gigih.

Kehidupan saya berjalan seperti biasa semenjak meninggalkan blog ini *ehh apesal dah macam lain macam dh* 

Okay, sambung lagi.

Alhamdulillah, kehidupan berjalan lancar dengan izin-Nya, dengan limpah kurnia rezeki darinya hasil perkahwinan dengan encik Suami di anugerahkan seorang cahaya mata, lalu diberikan nama Aeril Zafreel Hakimie Bin Zulharisham. 

Okay, okay, okay dah tahu dahhhhh nak cakap TERsama pulak dengan suami Wawa Zainal ye dok? Kebetulan lagi di betulkan, nak cerita asal usul nama pon kang terkehel jari jemari nak menaip, sekali lagi alasan semata dua ketol mata. kohkohkohhhh

Sambung lagi, alhamdulillah baby demot kami dah 8 bulan. Selamat melahirkan secara normal pada 17 Julai 2013, jam 9.05 malam. Kurang 3 jam dari tarikh kelahiran papanya yakni 18 Julai. Nak cerita gak ke detik cepuk cemas menunggu detik detik tu? InshaaAllah, tengok la kalau kalau ada seketol due kelapangan yang membolehkan jari jemari ini berjoget di atas keyboard ni ya. kohkohhhh

Banyak sangat cerita nak cerita ni hoihhhh, sampaikan tak tahu nak mula kat mana, dah cerita tang tu, masuk bab lain, itu ini semua nak update dalam entri ni jugak. tak kira tak kiraaaaa!! *please behave mama demot*

Bizi sangat dengan aktiviti bersama baby demot di rumah, kalau nak hupdate pon kang time ni dia dah pandai lepuk segala jenis lepuk. Kang tak dan nak bagi salam, dia dah terkam nak join sama menaip dengan mama nya ni kang. kohkohkohhh *boleh tercekik anak tekak kalau 24jam gelak macam ni haihhh*

Okay, walaupon takde permintaan dengan ini saya nak juga menepek gambar buah hati, permata hati, jantung hati, cinta hati segala jenis hati hati kami yang semakin membesar ni. 

5 bulan

Ini lah dia baby demot kami, 8 bulan


"Assalammualaikum. Hey hello haiii! Nama saya Aeril Zafreel Hakimie, orang panggil saya Hakimie tapi mama saya panggil nama manja saya Si Demot."













nota kecik : sesungguhnya adakah anda tahu bahawasanya jari jemari saya menggigil tatkala menaip entri ini mengalahkan nak amek exam. kohkohkohhhh. ada masa kita bebel sakan lagi naa. Btw, kak Wiaam, ketahui lah bahawasanya semalam akak yang membuatkan saya rasa membuak buak nak meng-hupdate tatkala ini. Hehe








14 Orang balas bebelan:

wiaam said... [MTT reply to this comment]

meh akak balas bebelan awak..wahaha...terbaek! welcome back darl!!! ahahha... eee byk akak nak belajar pasal kecantikan diri dan kecantikan blog dari awak ni :p hahah... ok selamat berhujung minggu!!

Riezaliena Riezal said... [MTT reply to this comment]

wahhhhh demOt ... bkn main lagi ...berpOsing sakan yeerrrr ... anyway welcOme back MTT ...

Riezaliena Riezal said... [MTT reply to this comment]

wwaahhh ... bkn main lagi si demOt nehh berpOsing sakan ... saya maklOng demOt ... hhiihhii ... anyway welcOme back MTT ...

Rai Ourkizuna said... [MTT reply to this comment]

welcome back.. wahh lama betul bercoti yaa.. rasanya last baca entry MTT masa tgh pregnant kan..

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@wiaam : akak buat saya meluak luak nak kembali aktif taw. harapnya ada la masa sikit lepas ni boleh up seketol due ketol sebulan jadi la ye tak. hehehe merangkak lagi ni kak rasa macam baru nak belajar balik dah ni. terkial kial jugak belek apa yang patot. hehe :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@wiaam : akak buat saya meluak luak nak kembali aktif taw. harapnya ada la masa sikit lepas ni boleh up seketol due ketol sebulan jadi la ye tak. hehehe merangkak lagi ni kak rasa macam baru nak belajar balik dah ni. terkial kial jugak belek apa yang patot. hehe :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@wiaam : akak buat saya meluak luak nak kembali aktif taw. harapnya ada la masa sikit lepas ni boleh up seketol due ketol sebulan jadi la ye tak. hehehe merangkak lagi ni kak rasa macam baru nak belajar balik dah ni. terkial kial jugak belek apa yang patot. hehe :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Riezaliena Riezal : posing maklong jangan tak posing. tak kan nak tengok je maklong posing. ngeeee

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Rai Ourkizuna : bukan panggil cuti panjang dah tu. dah terasa macam pencen. ni nak mula merangkak balik. tak taw la berkesempatan ke tak. ni kes nak lepas gian bebel kat sini ni. tak tahan lama sangat dah tahan. hehehehe

Mila Ahmad said... [MTT reply to this comment]

membesar dgn sihat ye :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Mila Ahmad : InshaaAllah, aminnn. :)

BeloG MTT said... [MTT reply to this comment]

@Mila Ahmad : InshaaAllah, aminnn. :)

MARIA AWI said... [MTT reply to this comment]

hihi si demot...
so cutee..


jemput ke blog saya juga...
salam suai kenal..
http://bit.ly/1mBJoLO

zarulfarhana said... [MTT reply to this comment]

comeinya....

È