Bebelan Terbaru BeloG MTT

Friday, September 26, 2014

BEG DAN MANUSIA – PROBAG GALLERY

Assalammualaikum.
(p/s : scroll down untuk maklumat lanjut berkenaan Pembekal Beg Kursus/Beg Galas/Beg Laptop/Beg Dokumen dan Sebagainya.)

Kemahen rajin lagi ahkak tuan empunya blog ni meng-hupdate blog sejak dua menjak ni kankannn. Kalau dulu ikrar untuk terus aktif dan rajin meng-hupdate blog hanya tinggal ikrar yang mekar harum di tepian bunga tahi ayom sahaja. Mari menggilak. Tapi kini tanpa sebarang ikrar masih mampu sengih-mengih lagi gigih sambil membebel tanpa mengeringkan air liur.
Hoi Mak Jemah hoi, dah dah la mukadimah yang sememangnya tak mendatangkan faedah. Okay fine. Kalau sebelum ni sibuk bercerita tentang Hikayat Fesyen Lelaki dan Sneakers yang tertarik menarik gedebom tu, entri ni nak stori-mori tentang Beg dan Kenangan Manusia. Ye?
Ewahhhh, kemahen banyak sangat ke kenangan dengan beg tu? toink toink !

Beg bermacam jenis beg

Kalau sebut beg, setiap orang pon ada sejarah tersendiri dengan beg, hamboi ko sejarah gituww. Maksudnya sama dengan kenangan yang suit muit, tak kurang juga dengan yang tak indah-indah. Sebut beg ada bermacam jenis beg, beg galas, beg sandang, beg laptop, beg dokumen, beg silang, beg tangan dan seterus-terusnya. Macam Saya sendiri pon ada kenangan tak indah dengan makhluk bernama beg ni. Pabila detik cepuk cemas diragut oleh makhluk yang tak di iktiraf kepala hotaknya untuk menjadi manusia, tapi nak juga jadi manusia tapi bertopengkan hati ayom.


Beg dan zaman kegumbiraan
all1
*omey omeyy kankannn*

Jika nak di bandingkan zaman dahulu kala katop dengan zaman sekarang mambang, sebut tentang zaman kegemilangan dan kegumbiraan ketika memula mengenal erti dan kekdah sebuah makhluk yang bergelar beg, zaman sekarang ni seawal umur 3 tahun pon dah comel lotey dah anak anak kecil mengusung beg sandang comey kemahen rasa nak geget geget dengan bermacam jenis makhluk teddy bear la, beg spiderman lah, beg upin ipin la dan sewaktu dengannya la kann.

Bila baby demot dah besar sikit nanti boleh lah mama belikan satu, boleh lah sumbat segala jenis botol, segala jenis pampers, minyak yuyi, segala jenis mainan dalam tu, lega lah nanti bila handbag mama tak lagi jadi aneka beg doraemon.



pix_gal1
*pinjam gambar eh adik-adik sekalian*
511
*4 sekawan dengan beg kegemaran mereka, pinjam gambor ye dik*


Melangkah ke proses pembelajaran pon kita akan bersama mengusung makhluk comel tu di belakang badan, mahupon di silangkan di tepi, di depan atau pon di belakang kita. Ikut kesesuaian dan ikut suka hati lagi girang kekdah mana yang di gemari. Dari sekolah yang paling rendah tingkatnya hingga lah sekolah yang hampir mencecah ke langit. Sila lah buat-buat faham bahasa yang gramatis lagi berpuitis ni. Tolong tolong lah, please eh?
Macam-macam jenis buku la disumbatkan ke dalam makanya dengan itu macam nak tercabut lah juga bahu nak usung pergi dan balik sekolah. Namun tak mengapa, demi ilmu gigih dan gagahkan diri menampung ilmu-ilmu yang ada di bahu. Kemahen ko Jah!

Terus menemani tak kira waktu

Kalau nak ikutkan kenangan beg dan manusia ni tak akan pernah habis kalau nak cerita panjang lah berjela mana sekali pon, padatkan lah isinya sepadat mana pon, pastinya baca senonet, fikiran terus melayang-layang teringatkan jenis-jenis beg yang mengikut perkembangan masa dan fesyen yang ada dalam koleksi ye dok?

Victoria-Beckham-Birkin-Bags-1
*setia menemani gituww*

Gi memana pon nak usung, kalau boleh gi Kedai Makcik Jenab depan panjang sejengkal tu pon nak di usungnya beg bagi menjadi peneman sejati, ibarat bff gituww la. Susah nak di pisahkan tapi sesekali kena berpisah juga sebab munasabah beg sekarang macam-macam jenis fesyen dan design. Kalau usung yang besar gedabak kehulur kehilir mahu dah serupa Hantu Kak Limah usung rambut ke sana ke mari.
Kalau nak cerita pasal beg dan makhluk indah ciptaan Tuhan yakni wanita lagi lah berjela jelut tak kan pernah habis. Hiksss. Comel kan wanita dengan barangan kesayangannya? Hahaaaa sila muntahhh.

Alam pengajian rendah, sederhana, tinggi dan alam pekerjaan

Tak ketinggalan, beg sentiasa menjadi ibarat suatu keperluan dari alam kita mula nak mengenal dunia sampai lah ke alam pengajian tinggi, termasuk dalam bidang pekerjaan. Makhluk indah yakni wanita dah tentu la dengan handbag nya yang tak akan pernah lekang dari sisi gituww. Para lelaki lebih gemar menyandang beg galas mahupon slingbag kemana sahaja untuk tampil sempoi lagi selesa bagi mereka? Mungkin? *ayat minta penampor*

Kebiasaanya kalau berada di alam pengajian rendah, sederhana, tinggi mahupon alam pekerjaan ada masa-masanya kita perlu menghadiri seminar atau pon kursus, event bagi menambah bekalan ilmu di dada dan kepala minda. Kebiasaanya bila mencari beg yang bersesuai dengan aturcara majlis, memerlukan kesabaran yang tinggi yakmatt lagi menggunung sebab terkadang susah nak mendapatkan bekalan dengan harga yang berpatutan apetah lagi nak dapatkan kualiti yang tinggi ye dok?

Pelbagai jenis beg dengan harga berpatutan – Probag Gallery


probag
Kekdahnya di sini, bila kita nak berurusan dengan pembekal barangan yang hendak di kenakan dan menepati selera pengguna. Kemahen haa selera ko ! Kita nak kan pembekal yang mesra pengguna, dapat harga yang berpatutan dan layanan harus lah mesra alam gituww.


pbg
Untitled
Untitled2
Untitled3

Contoh contoh beg semua boleh tengok di album http://facebook.com/pembekalbegdancenderamata 

Meh sini ahkak ni memperkenalkan buat julung-julung kalinya sebuah syarikat bumiputera yang mampu membekalkan segala jenis beg galas, beg seminar, beg laptop, segala-mala jenis beg lah semuanya ada tersedia tersergam indah terus dari kilang hokay. Plain beg dengan harga berpatutan yakkmatt boleh ditambah corak atau pon logo mengikut permintaan anda. Kalau dengar kekdahnya macam bersepah tapi jangan tak percaya beg-beg dari kami berkualiti tinggi dan ada jaminan 6 bulan ye uols !



























*Antara koleksi dan jenis beg yang ada*

Sesuai untuk jabatan, IPT, badan berkanun, koperasi, persatuan-persatuan, sekolah, kelab sukan, travel agency dan sebagainya yang ingin mengadakan aktiviti tertentu dan memerlukan plain beg ataupon beg yang di cetak dengan corak, logo, nama atau sebagainya kekdahnya ikut permintaan hampa.



306720_270160959752210_111227855_n

Oleh yang demikian, setelah agak panjang berjela. Harapnya bermanfaat lah buat yang TER-kelik, TER-singgah sini dan membaca bebelan dan sedikit info bagi mereka yang memerlukan khidmat pembekal pelbagai jenis beg yang ada ni. Premium item seperti non woven beg (goodies beg), pen, notepad, pen, mug, sport bottle dan sebagainya juga turut ada yaww !

Yang penting ingat mesra pengguna, mesra pelanggan, harga berpatutan dengan 6 bulan jaminan ingat lah Laily dan Probag Gallery ! Kerlasss gitu tag line-nya panjang berjela disebut dalam satu nafas. Fengsannn.

Untuk maklumat lebih terperinci lagi rapi jangan lah segan-segan contact je apa jua cara yang tertera di bawah ni dengan kadar segera. Perkhidmatan yang CEPAT, MURAH & BERKUALITI jaminan dan keutamaan kami. Oh ya ! Agent juga di alu-alukan !


T - 017-6053711 (Laily Azman)
E -
lailyprobag@gmail.com

FB – Pembekal Bag Galas/Beg Laptop/Beg Kursus/Beg Sekolah/Beg Sukan/Beg Dokumen 


Terima kasih sudi membaca,
belog[3]

Wednesday, September 24, 2014

FESYEN LELAKI DAN SNEAKERS

Assalammualaikum. Hey hai !

Fesyen dan manusia

Fesyen dan manusia sekarang ni seakan tak dapat nak dipisahkan. Sana sini kalau kita tengok kemahen lagi fesyen dan manusia bersama seiringan memeriahkan lagi muka bumi ni. Macam-macam kaler ada, macam-macam gaya gitu.Kalau dulu mak Jemah cakap fesyen dan perempuan memang tak dapat nak dipisahkan, tapi zaman sekarang ni bukan takat perempuan, fesyen dan lelaki pon dah tak dapat nak dipisahkan lagi.

Zaman sekarang ni kalau dok tepi mana-mana celahan muka bumi ni pon, kalau dengar bisik-bisik angin sampai ke telinga gossip-gossip mahupon perbualan tentang fesyen, tak tertakluk pada makhluk yang kiut lagi miut yakni perempuan. Akan tetapi lelaki sekarang juga lebih bersikap terbuka jika bercakap tentang fesyen.

Walaupon kekuasaan fesyen wanita telah menyelaputi muka bumi ini, dan pilihan barangan fesyen lelaki agak terhad tapi tapi tapi kini yang dapat di lihat makin berkembang kemahen. Kat celahan bumi mana sahaja dapat tengok barangan fesyen bagi kaum Adam ini, yakni lelaki.

 

Kasut dan manusia

Pabila nak melangkah keluar dari rumah perkara terakhir yang kita akan buat yakni sebelum melangkah keluar harus lah di sarungkan kasut yang bergaya, mutu berserta keunggulan seiringan dengan pakaian yang hendak digayakan.

Kalau lah dulu kala katop, hanya perempuan sahaja yang sering pening kepala loyer sampai nak termuntah pening mikirkan apa yang disarungkan agar nampak bergaya kemahen, sekarang ni dah tak heran kaum lelaki pon dah terikut sama pening fikir nak sarung apekah sebelum melangkah keluar rumah. Hikssss Kesian korang dah ikut sama pening macam kami-kami kaum Hawa ini.

Walaupon terkadang bila buka almari kasut, kasut perempuan yang kemain bertingkek-tingkek, tapi gaya fesyen kasut lelaki di terima dan disambut baik oleh kalangan kaum lelaki yang kini juga dah terjebak menjadi pencinta fesyen.

 

clip_image002_thumb3_thumb

Walaupon sekarang ni dunia fesyen dah di timbusi dan ditenggelami dengan bermacam jenis dan jenama kasut yang berlumba lumba mendapatkan tempat di hati penggemar kasut yang sedia menanti pelbagai fesyen kasut yang boleh digayakan tapi tapi tapi eh, kasut SNEAKERS masih lagi menjadi pojaan hati serta dambaan hati kaum Adam yang lebih selesa menggayakankasut sepisis ini. Kasut yang sangat sinonim dengan lelaki di seluruh pelusuk mahupon celahan muka bumi yang luas ni.

Sejak zaman berzaman dah fofular dan sebati dengan imej jalanan dan jangan tak percaya mak Jemah, pernah mencetuskan fenomena satu masa dahulu dan sehingga kini masih lagi menyengat tak hengat di hati penggemar kasut di kalangan lelaki dan antara gaya yang paling disukai dalam dunia fesyen uols.

Bukan apa, terkadang lelaki ni lebih suka tampil dalam keadaan bersahaja dan sempoi mempoi gitu. Senangkan nak faham perkataan mempoi tu? Okay fine, sila abaikan dengan kelajuan lapantujuhriburatosjuta sejam. Kelebihan kasut SNEAKERS yang lebih versatile membolehkan para lelaki memakainya kemana sahaja dan tak kira gaya baju mahupon seluar yang digayakan dan apa jua situasi yang terdapat di muka bumi ni haaa.

 

clip_image004_thumb2_thumb1

Lihat bagaimana Logan Lerman menggayakan sepersalinan yang agak formal itu dengan sepasang kasut SNEAKERS lelaki untuk tampil santai kemas namun bergaya dalam masa yang sama kelihatan sempoi, bergaya berserta bermutu dan ber-keunggulan gitu. Aummmmm! Gatai nohhhh. Kohkohkohhhh

 

 

clip_image006_thumb2_thumb

Ini adalah gaya terbaik, yang saya rasa bagi kaum Adam yang nak bersantai-santai, gatai-gatai ketika keluar bersama rakan-rakan di hujung minggu. Padanan kasut SNEAKERS bersama seluar pendek atau men shorts dan t-shirt atau long sleeve shirt adalah sesuatu yang ohsem k uolss. Aummm! Sila jeling Papa Demot kat sebelah sambil buat muka gatai yang tak bersalah.

 

clip_image008_thumb2_thumb

 

Kaum Adam yang ada temujanji hujung minggu ni dan tercari-cari lagi gaya apa yang di padankan bersama dengan pakaian yang anda dah pilih style habes tu, boleh lah jalan-jalan cuci mata dan grab sepasang kasut SNEAKERS for men online dengan harga yang gila berpatutan di website ZALORA, Papa demot pon dah request sepasang dah sambil jeling-jeling bini kat sebelah dok menaip dengan kelajuan kadar maksimum. Macam-macam jenis kasut lelaki daripada pelbagai jenama hebat dan terkenal, Papa Demot pon dah rambang mata dah. Rasakannnnn. Hikssss

Kualiti yang pasti sangat bermutu tinggi dari ZALORA. Jommmm, moh la kita grab sepasang dua! Nak lebih pon boleh. Harga sangat berpatutan ! Banyak jenama dan pelbagai jenis barangan yang boleh buat kita rambang mata nak shopping sakan !

Yang penting, tak perlu nak berebut parking sampai bertumbuk. toink toink !

 

belog3_thumb2_thumb

Monday, September 15, 2014

SELLER vs BUYER

Assalammualaikum

Hey hai ohh ya yaaa sila tonyoh tonyoh dan tenyeh tenyeh bijik mata oleh kerana ya benar anda sedang menjulingkan bijik mata sekali lagi di BeloG MTT. Yaa kemahen lama dah tak membebel. Ikrar untuk kembali bergiat aktif dari hari ke hari hanya tinggal ikrar yang mekar harum seharum bunga tahik ayom. Ok Yam, sudah la mukadimah yang tak mendatangkan faedah, kekdahnya buang masa sesaja.

Okay, zaman semakin maju. Sekarang ni dah tak perlu dh nak keluar shopping jejauh sebab segalanya di hujung jemari je. Sambil buat kerja kat office, sambil jaga anak kat rumah, tekan-tekan, kelik-kelik, haa tudiaaa esok barang sampai dah kat pejabat ataupon kat rumah. Buka parcel, happy-happy, lompat-lompat kegirangan.

Tapiiii tapiii, dalam kegirangan berurusan sesame kita yakni seller dan buyer. Tak kurang juga dengan liku-liku, lekok-lekok, lopak-lopak yang harus di lalui seorang buyer mahupon seorang seller. Ada jenis seller yang jujur tahap infiniti, tapi dapat pulak buyer yang kaki kencing tahap up lagi dari infiniti. Ada yang buyer jujur kemahen tapi aisemenn dapat pulak seller yang pentipu. Bank-in punya bank-in senyap lenyap entah kemana hala. Spesis manusia ni ada macam-macam jenis.

Ikuti kisah berikut *kelasss jah dah macam bersamamu dahhhh…*

Situasi 1 : PM a.ka private message bukan prime minister mahupon perdana menteri

image

image

Kannn PM dah intai-intai

 

Seller macam biasa dengan semangat wajar setiap hari akan gigih lagi rajin meng-hupdate segala jenis apa sahaja barangan yang ada untuk menjulingkan bijik mata para ‘buyer’ yang sedia tercari-cari barangan online yakni dengan erti kata lain malas kemain nak keluar pada setiap kali hujung minggu sebab munasabah nak kena redah jammed, nak kena berebut sampai bertumbuk nak cari parking. Makanya cari jela barang online sebab munasabah kadangnya lebih murah berbanding barang yang ada di kedai-kedai mahupon di pasaraya.

Perkara biasa, bila dah minat ‘buyer’ akan minta customer ‘PM’. Kekdahnya akan berduyun lah komen pm,pm,pm,pm. Dengan hati girang gumbira, seller gigih pm sesatu customer yang tadi kemahen gigih menaip untuk memberi respon kepada senonet perkataan ‘PM’ tu.

Menjadi lumrah, selepas dah ‘PM’ tu, sama ada dia ada sedikit, sekelumat mahupon sebesar zarah rasa minat. Tapi tah kenapa dalam hati cakap “Emmm okay, RM30? Nanti lahh beli atau reply”. Haaaa. Tu jawab dalam hati tu, namun conversation tapi di biar senyap sunyi tanpa sebarang balasan “OK” atau “Terima kasih” apetah lagi “TQ”. Setakat “K” pon dah hokay fine dah. Tapi eh tapi ehhh ada dah perkataan ni haaaa.

 

image

Walaupon senonetnya perkataan tu tapi eh tapi ehh masih terang lagi bersuluh dah di buka dan di baca. Terkadang para seller ni bukan berharap anda sekali bertanya terus membeli, tapi kot ye sekali pon survey harga dulu sebelum nak beli atau dan sewaktu dengannya, cukup sekadar reply sepatah dua kata menandakan anda menghargai kegigihan seller memberi penerangan kepada anda.

 

Situasi 2 : Beratus kali tanya soalan ulang-ulang

PM/SMS/WhatsApp beratus kali-kali kali dan sekian kalinya. Sebagai seller, kebiasaanya tak kisah pun beratus kali nak tanya pon takpe, orang kata takde halllll lahhhh. Tapi kalau dok tanya benda ulang-ulang, mak jemah yang dok kat rumah goyang kaki sambil makan kuaci pon boleh tersedak kalau nak reply jawapan yang sama bagi soalan yang sama.

 

Situasi 3 : Minta nombor akaun lapanpuluhratusjuta kali

Yang ni kadang terasa nak gelak sambil pegang perut risau nanti isi perut terkeluar pon ada. Terasa macam nak nangis guling-guling pon ada, rasa macam nak bagi penampor lelaju pon ada. Hikssss. Sebab munasabah nak marah tu bukannya apa uolsss, kalau minta sekali, then minta lagi kedua kalinya, lepas tu minta lagi ketiga kalinya lepas tu ada la buat sekali pembelian kira hokay la boleh la juga hadam dalam kepala hotak serta minda ni bahawasanya ohh, mungkin conversation sebelum ni dia dah clearkan kot, atau maybe handphonenya lantas hilang lah segala-galanya.

Ni yang al-kisahnya minta nombor akaun lapanpuluhratusjuta kali boleh di katakana hampir setiap minggu, dah hilang setiap minggu, selang 2 minggu, dah tu jadi selang sebulan. Scroll punya scroll ohh, dia tak pernah beli sekali pon al-kisahnya. Al-kisahnya apa motifnya nak nombor akaun sampai lapanratusjuta kali tu. Haihhh lah dik non. Boleh kena semput seller kalau ada berpuluh customer sepsis gitu.

Situasi 4 : Mengamuk sebab munasabah tak reply dengan kadar segera

Hantar detail payment, kemudian mengharapkan seller reply dengan kadar segera, kalau tak reply dengan kadar segera. Oh mula lah perkataan menipu, pentipu, hoi penipu, hoi duit aku, hoii aku report polis, hoi aku cari ko sampai lubang cacing. Hoi! Nak kena tampor? Ahahaha.

 

10600383_624790510974599_9062567936903078230_n

Haaa ni ada satu kes, seller ni kena mesin gun bertalu talu sebab tak reply ‘buyer’ tu. Sejam kemudia baru lah seller ada masa nak reply, buyer kena faham sebagai seller, tak semestinya 24jam sehari nak kena hadap dan menelaah handphone dan abaikan segala jenis sepsis tanggungjawab seharian. Mereka-mereka ada tugasan harian pejabat, ada tugasan sebagai isteri, ibu, dan anak di rumah. Sekian khidmat pesanan masyakarat. Hiksss.

Okay, dan sebenarnya hati ni meluap-luap ni nak share macam-macam jenis situasi lagi anatara seller dengan buyer, antara buyer dengan seller. Tak kurang jugak seller bermasalah, buyer yang ok. Dalam dunia ni ada macam-macam jenis sepisis manusia. Kena pandai-pandai lah nak berurusan, bagi penerengan asalakan taka da istilah yang merasakan diri tertipu, merasakan menipu dan sewaktu dengannya.

Nanti ada rezeki, sambul bebel lagi ye mak jemah ye.

 

Iklan : Ohhh yaaa. Kepada sesiapa yang mencari pembekal BAGI PELBAGAI JENIS BEG SEPERTI, BEG SEMINAR / BEG SEKOLAH / BEG SUKAN / BEG LAPTOP / BEG DOKUMEN DAN SEBAGAINYA. Boleh lah contact-contact, roger-roger ya. Dah beli satu-satu boleh, nak beli sepuluh-sepuluh boleh nak beli barus-ratus boleh, nak beli ribu-ribu pon boleh. Hikss

 

HP : 017-6053711
E : lailyprobag@gmail.com
W : www.probaggallery.com

 

belog[3]

È